Boribon nagyon szeretné, ha Annipanni mesélne neki, de Annipanninak nagyon sok a dolga. Emlékeztetőül rajzol is magának egy kannát, egy felfordított kisautót és egy tálkát. Vajon mit jelentenek ezek a jelek? Boribonnak sikerül megfejtenie! Segít Annipanninak, így a mesélésre is jut bőven idő…
Annipanni, mesélj nekem! (Boribon és Annipanni 9.) 124 csillagozás

Eredeti megjelenés éve: 2011

Az általában nagyon kedves Annipanni ebben a kötetben nem volt túl barátságos. Kicsit talán ijesztő is a viselkedése. Persze elég életszerű a szituáció, de mégsem illeszkedett Annipanni jelleméhez a viselkedése. Tanulságos a történet, könnyen el lehet vele magyarázni a munkamegosztást, persze aranyos is, csak Annipanni nem tetszett most, pedig ő a kedvenc szereplőm.

Ez nagyon jó rész volt, különösen tetszett benne, hogy ebben a részben Annipanni viselkedik csúnyán, de végül bocsánatot kér Boribontól. Szerintem ez nagyon fontos téma a kicsiknél, hogy megértsék, hogy a felnőttek is lehetnek rosszak, de akkor nekik is bocsánatot kell kérni.
Aranyos volt, hogy Boribon felismerte, hogy Annipanni csak utána tud neki mesélni, miután elvégezte a dolgait, ezért segített neki. Mindez persze színes rajzokkal, egyszerű tőmondatokkal, gyermeknyelven.
Ez különösen jó Boribon mesekönyv.

Cuki mese, nekem tetszett. :)
Kicsit sajnáltam Boribont, amikor Annipanni igazságtalanul megdorgálta.
Kicsiknek nagyon jó <3

Pár éve, a gyerekek előtt a kezembe akadt egy Boribon könyv. Az sajnos nem tetszett. Most pedig sajnálom, hogy akkor nem adtam több esélyt a sorozatnak. Ez a rész nagyon tetszett. Nekem. Holnap a csajok döntenek. :)
![]() | Boribon és Annipanni sorozat · Összehasonlítás |