Ebben a téli történetben Boribon, a kismackó és Annipanni hógolyóznak, szánkóznak és építenek egy hóembert, ami annyira szépre sikeredik, hogy Boribon nem is tud megválni tőle.
Annipanni, hull a hó! (Boribon és Annipanni 4.) 158 csillagozás

Eredeti megjelenés éve: 1974

Pici, egyszerű kis mese, a legkisebbeknek, a rajzok is egyszerűek, színesek, nincs túlcicomázva, nem is kell. A történet is egyszerű, a medve jelenléte persze felnőtteknek megmosolyogtató, a kicsik viszont bizonyára szeretik az állatokat (és ki ne szerette volna a mai felnőttek közül a tévémacit? :-D).

A Boribonok nálunk kötelező darabok, így a tél eljöttével ez a rész is bekerült a könyvtárunkba. Ez a történet is tetszik a gyerekek. Vicces volt, amikor Boribon spoiler, illetve aranyos, ahogy spoiler. Egyvalami viszont nem tetszett, mégpedig az, hogy spoiler, valahogy ez így nem fér bele az értékrendembe, de ezt a mondatot átkötlve/leszámítva hozza a megszokott Boribon színvonalat.

Ez a könyv a születési évemben jelent meg (1974). A sorozatból gyermekkorom kedvence a Boribon és a hét lufi volt.
Mostanában a kisfiamnak olvasom ezeket a könyveket. Marék Veronika nagyon tud valamit, akkor is és most is elvarázsolja a gyerekeket. Kedves mesehősök, színes nagy képek jellemzik a Boribon sorozat köteteit.
Ebben a könyvben egy igazi téli történetbe csöppenünk, van benne szánkózás, hóemberépítés, amelynek végén jó megpihenni az otthoni meleg kuckóban.

Ennek a résznek már a külseje is nagyon tetszik, ezzel a guszta csokibarna színével, s a téli kiadáshoz nagyon jól illik a megszokott fehér kontúrrajz. Klassz! Az egész könyv kedves, és cuki. Lehet, hogy nálam ez lett a nyerő Boribon mese? Amúgy a történet tipikus. Építünk egy hóembert, akit aztán nehéz magára hagyni. Mondjuk én más terveket láttam bele Boribon fejébe. Na, majd ha tavaszodik, és ugye olvadni kezd a hó(ember)… Nagyon ötletes volt a faágas, faleveles díszítés. Egyet hiányolok, ha már kicsiknek szól a történet. Egy kis tanítás gyanánt fel lehetett volna sorolni a téli ruhadarabokat öltözésnél. Bár Boribon nem sok mindent vett magára! Irigylem, hogy Őneki nem macera a téli öltözködés. A hóval pedig vigyázni, mert árulkodó természeti jelenség!

Mivel Apa teljesen átvette az esti mesélést, ezt már csak egyszer olvastam el, pedig eddig ez a legjobb. Itt Annipanni csak egyszer spoiler Boribont. A hóember nagyon aranyos és Boribon is olyan kedves, kedvem lenne jól megszuttyogatni. Remélem, javul tovább a színvonal. A gyerek amúgy mindet szereti!

A sorozatban eddig ez jött be a legjobban. Iszonyú jól át tudtam érezni a téli hangulatot. A hóemberes jelenetek kifejezetten édesek voltak.

Egy újabb aranyos kis történet Boribonékkal. Ez az idézet: link mindent visz. Szétröhögtük magunkat a feleségemmel. :D
De hogy egyesek mit tudnak itt hisztizni, amiért Annipanni lebutázza Boribont… smh…
![]() | Boribon és Annipanni sorozat · Összehasonlítás |