Egy ​jobb világ (Briliánsok 2.) 14 csillagozás

Marcus Sakey: Egy jobb világ

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Amikor ​már napok óta nincs áram, megromlott az étel a fagyasztóban, és kiürültek a boltok polcai, mihez kezdesz? Hogyan véded meg a feleséged és újszülött gyerekedet, ha a nappali fala üvegből van, és a kertvárosban fegyveres bandák cirkálnak?
Az USA a terroristák és a kormány háborújában teljesen kettészakadt. Dr. Ethan Park szelíd átlagember, aki iszonyodik az erőszaktól, de kutatásai folytán mégis a konfliktus sűrűjébe kerül. Mindkét hadban álló fél őt keresi. Családjával együtt menekülne, de ez is lehetetlen, mert Clevelandet körülzárták.
A helyzet a többi országrészben is vészterhes: három metropolis megbénult, az emberek éheznek és rettegnek. A Briliánsok-trilógia második könyvében Cooper titkos ügynök az elnök tanácsadójaként igyekszik jobbá tenni a világot, de olyan játszmába kényszerül bele, amely alapjaiban fenyegeti értékrendjét hiszen ellenfeleinek is megvan a maguk víziója a jobb világról.
A Briliánsok-trilógia egy alternatív jelenben játszódik,… (tovább)

Eredeti mű: Marcus Sakey: A Better World

>!
Európa, Budapest, 2016
392 oldal · ISBN: 9789634053873 · Fordította: Pék Zoltán

Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 30

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Ibanez MP
Marcus Sakey: Egy jobb világ

Én nem értem, akik ezt a részt (is) rosszra értékelik, komolyan. Nekem nagyon bejön. Teljesen reális, akciódús és ez a rész sokkal jobban elgondolkodtatott és nem jöttem rá az összefüggésekre, nem tudtam megjósolni, hogy mi lesz, mert már tényleg nem lehetett tudni, hogy ki kivel van igazából és mit is gondol (egyedül Millie az, aki tudja az igazat mindig)… Örültem, hogy nem lett elfelejtve Alice és családja, a feléig azon dühöngtem, hogy Cooper odakerül az elnök mellé és erre nem képes, hogy a korábban őt segítőket kihúzza a szarból? (és végül nem is ő lép ugye…)… Az elnök egy csődtömeg, a vele való kommunikációja Coopernek szintúgy, ez a része volt az, ami nem tetszett. Tetszett az új vonal, Ethan Park része, illetve a többi szereplő belépése, nekem izgalmas volt, ahogy tudtam, befaltam a könyvet. És idegesít, hogy még nem jött ki a három, de örömmel fogom akár újra elolvasni, ha kijön az is. Ráadásul mivel a másodikban is voltak visszautalások (emlékezet-frissítések), ezért biztos, hogy a harmadikban is ez lesz, így újra se kell olvasni, fog az író segíteni, hogy mi is volt. Én biztos beszerzem azt a kötetet is, és még az is lehet, hogy a polcomon marad ez a trilógia.

Van egy sanda gyanúm, hogy akiknek nem tetszett, azoknak azért nem, mert azt hitték ez is valami tinifőszereplős YA disztópiaszerű X-men sztori lesz, közben meg egy nagyon is felnőtt-történet, felnőtt-akcióregény. Nyüsszögések nélkül :-D (ezért is olyan üdítő nekem) :-D :-D

>!
kivimango
Marcus Sakey: Egy jobb világ

Első részét 4 csillagra értékeltem. Vissza kellett néznem, mert nem emlékeztem, csak arra, hogy tetszett. Hát ha az 4 csillag, akkor ez jóval több, mint 5! Az ott bemutatott világ ugyanolyan érdekes itt is, karakterek szintén hozzák az eddigi szintet, viszont a sztori most sokkal izgalmasabb. Esemény esemény hátán, több szálon fut a sztori, mindenkiért izgulni kell és annyira elképzelhető az egész, hogy simán elhittem, hogy ez bármikor megtörténhet. Fordulatokkal teli, már a vége felé járva nem hittem, hogy még mindig tud meglepetéseket okozni, de tudott. Ritka, hogy a második könyv sokkal jobban sikerül, mint az első, de ezt a könyvet bátran ajánlom azoknak is, akik az első résszel nem voltak annyira megelégedve. Roppant kíváncsi vagyok a folytatásra…

>!
Syne
Marcus Sakey: Egy jobb világ

Már hónapok óta szeretnék valami igazán frappáns értékelést írni de egyszerűen nem megy. Ha erre a könyvre gondolom mindig az jut eszembe, hogy gyenge volt.
Az első részét imádtam és nagyon sajnáltam, hogy alig olvassák és minden jött mentnek azt mondtam: olvasd el !!! Hogy ezt mondanám-e ennél a könyvnél is? Dehogyis!
A Briliánsokkal túl magasra lett téve a léc és ez a könyv közel sem ugrotta meg az (alapvetően) borzalmasan magas szintet.
Maga a világ tetszett. A szereplők még mindig klasszak. De nem ezért rohantam a megjelenés napján a könyvesboltba, én többet vártam ennél.
Lassan indult be és lassan haladt. A végére bepörgött de nem kárpótolt. Sajnos.
Coopert szerettem az első részben is, mintha már kiöregedett volna itt mindenki ebből. :(


Népszerű idézetek

>!
RóbertKatalin I

Egy jobb világot építeni véres dolog.

328. oldal

>!
RóbertKatalin I

Az információ általában veszélyesebb, mint a golyó.

205. oldal

>!
RóbertKatalin I

Ethan úgy érezte, elárulták. Ha elfogy valami otthon, elmész érte a boltba. Ez tulajdonképpen a modern élet alapja. Mi van, ha már erre sem lehet alapozni?

29. oldal

>!
RóbertKatalin I

A szabadságért harcolni kell, nem egyszer, hanem minden áldott nap. A szabadság folyadéknemű; elszivárog, mint a víz a lyukas vödörből.

108. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Cynthia Hand: Angyalsors
Annie Proulx: Közel s távol
Michael Crichton: Préda
Kathy Reichs: Virals – Fertőzöttek
Blake Crouch: Sötét anyag
John Scalzi: Bezárt elmék
Mur Lafferty: Hat ébredés
David Brin: Dettó
David Mitchell: Felhőatlasz
Douglas Preston: Becsapódás