Mit ​mondtam Zidane-nak? 11 csillagozás

Marco Materazzi: Mit mondtam Zidane-nak?

2006. július 9., Berlin. A Labdarúgó Világbajnokság döntőjében Olaszország és Franciaország játszik egymás ellen. Már csak néhány perc van hátra a hosszabbításig, amikor a francia csapat kapitánya, Zinédine Zidane mellkason fejeli Marco Materazzit. Attól a perctől kezdve a világ közvéleményét erőteljesen foglalkoztatja, vajon mi váltotta ki ezt az elképesztő reakciót. Mit mondhatott Materazzi Zidane-nak? Milyen titkokat rejtenek Materazzi furcsa tetoválásai? A világ apraja-nagyja várja a választ. A találgatások tömegére okot adó kérdésekre maga Materazzi ad csattanós választ ebben a könyvben. Marco Materazzi 1973. augusztus 19-én született Leccében. Kezdetben a Perugia és az Everton (Anglia) játékosa volt, 2001-ben igazolt át az Interhez. Kombinatív játékstílusáért társaitól a Mátrix becenevet kapta.

>!
Partvonal, Budapest, 2006
112 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639644422 · Fordította: Bíró Júlia

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
Csoszi
Marco Materazzi: Mit mondtam Zidane-nak?

Aki látta a 2006-os Labdarúgó Világbajnokság döntőjét, bizonyára emlékszik arra a megdöbbentő pillanatra, amikor a francia csapatkapitány Zidane nemes egyszerűséggel lefejelte az olasz védőt. Vajon mitől gurult el a gyógyszer Zizou-nál? Nem árulok el nagy titkot, de választ nem kapunk a könyvből, ellenben számos válaszlehetőséget igen. Ezek közül némelyik vicces, némelyik kifejezetten bunkó, van túlzottan intellektuális, és akadt néhány, ami számomra érthetetlen volt. A könyv legfőbb erénye, hogy hamar kiolvasható.

2 hozzászólás
>!
ÁrnyékVirág
Marco Materazzi: Mit mondtam Zidane-nak?

Hatalmas Azzurri-drukkerként a kérdéses lefejelést is láttam, és a könyvnek is tulajdonosa voltam egy darabig. Vicces alternatívák, némelyiken hangosan felröhögtem, némelyiket nem értettem, na meg vannak köztük bunkóságok is, de Materazzitól nem is vártam volna egyebet.
Vécéskönyvnek egész jó :)

>!
Mpattus P
Marco Materazzi: Mit mondtam Zidane-nak?

A könyv nagy előnye, hogy villámtempóban végig lehet rajta suhanni. Az is viszonylag egyértelmű, hogy bár a kötetet Materazzi jegyzi, inkább egy átmulatott baráti összeröffenés felböfögött – viccesnek és szarkasztikusnak szánt – kommentjeit tartalmazza. Az egész kötet inkább egy brahi. Amolyan húzzunk le még egy bőrt az esetről jelleggel, olasz és francia közéleti poénokkal tűzdelve. Tudom, az én humorérzékem kicsit fura, de valahogy nem sikerült megnevettetnie. Pofátlan és arrogáns. Leginkább.

Bővebben:
http://szembetuno.blogspot.hu/2017/07/marco-materazzi-m…

5 hozzászólás
>!
Aurore
Marco Materazzi: Mit mondtam Zidane-nak?

Hát, én – bevallom őszintén – jókat röhögtem rajta, bár sajnos nem értettem minden utalást. Most már csak az érdekelne, hogy Marco Materazziba szorult-e ténylegesen ennyi kultúra, vagy megíratta a könyvet egy haverjával, aztán meg ráírta a nevét. Ajánlom mindenkinek, aki bírja a szatirikus humort, ill. járatos az olasz és a francia politikában, közéleti személyiségekben, irodalomban, televíziózásban.

>!
Partvonal, Budapest, 2006
112 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639644422 · Fordította: Bíró Júlia
11 hozzászólás
>!
Traclon
Marco Materazzi: Mit mondtam Zidane-nak?

Rukkolán szereztem be a könyvet, így mindenképpen megérte, de pénzt kiadni kár lett volna érte.
Ettől az anyagtól az ember nyilván nem is vár kimagasló irodalmi értéket, a mondatok között akad néhány igazán jól eltalált poén, amin hangosan felnevettem, míg volt pár igazán erőltetetten fárasztó is, de a legtöbb egyszerűen csak száraz és lapos. Szóval nem egy nagy durranás, főleg ilyen tömény, ömlesztett mennyiségben.
Ellenben a végén a FIFA-határozatok igazán jók voltak, azokon nevettem a legtöbbet.
Abban viszont látatlanban szinte biztos vagyok, hogy ez nem egy az egyben Materazzi munkája, még ha az ő neve alatt is lett kiadva…

4 hozzászólás
>!
Klitty P
Marco Materazzi: Mit mondtam Zidane-nak?

Hát… Ha nem ajándékba kapom, sosem vettem volna meg magamnak. Igazából többet vártam ettől a könyvtől, nem csak egy adag, nagyrészt szánalmasan humorosnak látszani akaró felsorolást, aminek nagy részét egészen biztosan nem Materazzi találta ki.
Ráadásul Zidane azért elég nagy és megbecsült játékos volt, az egyik legjobb, így a végén a kijelentés az olasz részéről, mely szerint ő semmit nem bánt meg, számomra kicsit megdöbbentő volt. Zidane soha nem az agressziójáról volt híres, így én egészen biztos vagyok benne, hogy ahhoz komoly indok kellett, hogy azt tegye, amit tett.


Népszerű idézetek

>!
Csoszi

Nincs véletlenül valami jó módszered arra, hogy elállítsam ezt a szörnyű csuklást?

38. oldal

>!
Csoszi

Na gyere, énekeljük el együtt a Micimackót!

41. oldal

>!
saribo P

Ahogyan Zarathustra is megmondta, az életben, akár mész valamerre, akár leülsz és vársz, előbb-utóbb találkozol egy barommal

34. oldal

>!
Csoszi

Barátom, nem raknád helyre az egyik bordámat?

40. oldal

>!
Csoszi

Segítség! Segítség! Bedöglött a pacemakerem!

70. oldal

>!
saribo P

Nézd, Zizou, a világ többi része imádja a focit. Egyértelmű, hogy valamit nem vettünk észre. Most, hogy belegondolok, nem ez az, amit az oroszok mondtak a kommunizmussal kapcsolatban?

30. oldal

>!
Csoszi

Amióta Truffaut halott, a francia filmek is undorítóak.

24. oldal

>!
Csoszi

Egyébként is, az én Ferrarim sokkal szebb, mint a tiéd.

25. oldal

1 hozzászólás
>!
ÁrnyékVirág

Ha megadod az e-mail címed, elküldöm a kupával készült fotókat!

67.

3 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Elizabeth Phillips: Apafogó
Fredrik Backman: Itt járt Britt-Marie
Margitay Zsolt: 600+21
Charles Hooper: Murphy futballtörvénykönyve
Margitay Zsolt: Második félidő
Mark Mason: A foci
Ria-Ria Hungária
Luigi Garlando: Irány Brazília!
Luca Caioli: Cristiano Ronaldo