A ​Cyberpunk 2077 világa 27 csillagozás

Marcin Batylda: A Cyberpunk 2077 világa

Egy cyberpunk küldetés mindig borotvaélen táncol. Lépj be Night City világába!

Köszöntünk 2077-ben, ahol a létért való küzdelem mindennapos, az elnyomás garantált, a kiberver implantátumok nélkül pedig lehetetlen túlélni. Fedezd fel a CD PROJEKT RED várva várt akció-szerepjátékának univerzumát, tudj meg mindent a megapolisz körzeteiről, bandáiról és lakosairól! Ismerd meg a Cyberpunk 2077 történelmét, kibernetikáját, fegyvereit és járműveit.

Ez a részletgazdag, gyönyörű kötet nem csak elrepít a holnap nyüzsgő nagyvárosába, Night Citybe, de a könyvespolcod dísze lesz. Mindent megtudhatsz belőle a The Witcher 3: Wild Hunt alkotóinak új, nyílt világú RPG-jéről, az azt benépesítő karakterekről, és a döbbenetesen alapos háttérről, ami életet lehel A Cyberpunk 2077 világába.

>!
Fumax, Budapest, 2020
192 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634701705 · Fordította: Rusznyák Csaba

Enciklopédia 2


Kedvencelte 2

Most olvassa 4

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 26

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Psycho_Goreman P>!
Marcin Batylda: A Cyberpunk 2077 világa

A Vaják világához hasonlóan ez is nagyon részletesen mutatja be a Cyberpunk világát, viszont azzal ellentétben ezt nagyon száraznak éreztem. De legalább megtudtam belőle, hogy első végigjátszásra nomádként kell kezdenem, meg azt is, hogy a Maelstrom bandával lelki kapcsolatot érzek, kár, hogy nem lehet majd hozzájuk csatlakozni.
A kiadás természetesen hozza a Fumax minőséget. Színes, szagos, gyönyörű, bár az árát kicsit húzósnak találtam. Ha a játék megjelenése előtt szeretnél képbe kerülni a világgal, amiben valószínűleg hosszú-hosszú órákra el fogsz veszni, akkor kötelező vétel.

Renáta_G>!
Marcin Batylda: A Cyberpunk 2077 világa

Igazi cyberpunk életérzés ez a kötet. Már csak a játékot kell hozzá tesztelni, amihez szuper támpontokat ad az album. Mert már kicsit ismerjük a várost, a veszélyeit és máris kábéra tudjuk, mikor és melyik kerületeket érdemes elkerülni. És persze ízelítőt kaptunk a bandákból is, így azt is tudjuk majd kivel nem érdemes ujjat húzni. Kicsit olyan ez a könyv, mintha apró puskával készülnénk a vizsgára. Ez egy szuper világépítő könyv, ami tökéletes ajándék lehet a karácsonyfa alá. Akár a játék mellé, akár kedvcsinálónak a játékhoz. :)

Bővebben: https://kulturpara.blog.hu/2020/12/12/a_cyberpunk_2077_vilaga

Ik4r0s>!
Marcin Batylda: A Cyberpunk 2077 világa

Nem csak tartalmában, hanem méretében is bőséges mennyiségű dolgot tartalmaz a csodás kivitelezésű könyv. A kötet amolyan kézzel fogható Wikipédiaként is értelmezhetjük, mivel tényleg a lehető legtöbb dologról találunk benne információt. Az külön tetszett, hogy nem Night City történetével indít, hanem ismerteti az előzményeket, hogy milyen vállalati harcok és különböző események vezettek a 2077-es állapotokhoz. Egy cyberpunk világhoz ugyanis hozzátartozik az, hogy egyes vállalatok sokkal nagyobb befolyással rendelkeznek egy adott országénál. Végsősoron a jelenlegi világrend teljes összeomlását az amerikai Militech, és a japán Arasaka viszálya idézte elő. De persze az események alakulásából Johnny Silverhand is kivette a részét.

Az egész dolog pikantériája, hogy ez az összeomlás pont a jelenlegi, vagyis a 2020-as évben kezdődött. Ez pedig valljuk be elég helytálló, mivel már-már klisé szintre emelkedett az, hogy milyen ramaty az idei év. De a hasonlóság nem áll meg. A bevezetőről ugyanis sokáig azt hittem, hogy a jelenünket vázolja fel. Mégpedig azért, mert említést tesz a korrupcióról, az egyre növekvő bűnözésről, a kapitalizmus által folyton diktált fogyasztásról, valamint a szabad médiáról. Ebből a két oldalból tudjuk meg, hogy lényegében a könyv a Night City Inquirer nevű portál kézbe vehető verziója. Mi pedig nem fejezeteket, hanem olyan oknyomozó cikkeket olvasunk, amit a többi propagandától hemzsegő oldal nem mer lehozni.

A kritika itt folytatódik: https://www.kritizator.hu/lelegzetelallito-utikalauz-ni…

jzsolti>!
Marcin Batylda: A Cyberpunk 2077 világa

Érdekes!
Nagyon szeretem a cyberpunk világot! Részletes adalék ez a könyv a Cyberpunk 2077 játék világához! Viszont lehet jobb lett volna megvárni a játékot, s utána kiadni a könyvet!
Nem csodálom, hogy ilyen sokáig készült a játék, mert igen összetett világot hoztak létre! A könyv részletesen kitér mindenre. Világ, technológia, társadalom, fegyverek…
Kicsit olyan mint egy kézikönyv, leírás.
Negatívum, drága és hiába színes szagos, a képek minősége nem a legszebbek! Mintha direkt butították volna a képeket. Pedig ennyi pénzért elvárja az ember a tűéles képeket!

Idoru>!
Marcin Batylda: A Cyberpunk 2077 világa

Imádom a műfajt, igaz ez inkább képeskönyv…nem ájultam el sajnos, pedig nagyon-nagyon vártam (szép-szép, a történet sem rossz…lehet hogy csak az én elvárásaim voltak irreálisan magasak)

ketrec>!
Marcin Batylda: A Cyberpunk 2077 világa

Nagyjából pont ezt vártam ettől a kötettől. Szép kivitelezés, sok kép, hangulatos leírások.


Népszerű idézetek

Fumax KU>!

Egy bűntől, korrupciótól és szegénységtől sújtott disztopikus világban élünk, barátaim – e világot befolyásos, hataloméhes vállalatok és könyörtelen, brutális kormányok uralják.

(első mondat)

3 hozzászólás
Fumax KU>!

Hogy kinek van fegyvere Night Cityben? Mindenkinek, aki meg tudja fizetni.

41. oldal

Fumax KU>!

A fentieken túl ráadásul a világ szinte minden szegletében veszélyes méreteket ölt a társadalmi rétegződés, a bűnözési hullám és a migrációs nyugtalanság – de a legtöbben ezzel valószínűleg már tisztában vagytok. Minden nap szembe is néztek vele. Egyáltalán nincsenek rendben a dolgok, és ha azt akarjuk, hogy a fajunk fennmaradjon, alaposan újra kell kalibrálnunk az értékrendszerünket. Egyetlen kérdés maradt csupán: lehet, hogy máris túl késő?

24. oldal

Deidra_Nicthea I>!

Mondhatnád, hogy a közelharci fegyverek elavultak egy olyan korban, amikor egyetlen ujjmozdulattal IR-vezérelt, rakétahajtású lövedékek áradatát szabadíthatod el, de a lőszer véges erőforrás, a kések meg a husángok viszont sosem fogynak ki a naftából.

50. oldal

7 hozzászólás
Psycho_Goreman P>!

A hosszú szöveg olvasása a modern világ hanyatló képessége…

7. oldal

Dávidmoly >!

Akárhogy is, itt és most, a Nem Annyira Egyesült Államokban tetőfokára hágott a társadalmi rétegződés.

131. oldal, Night City társadalmi hierarchiája 2077-ben: A gazdagok és a hatalmasságok

Dávidmoly >!

Igen, a 2020-as évek cyberpunkjai az 1970-es években gyökereztek… mintha 2020 nem lett volna elég régen!

187. oldal, Cyberpunkok: szabadúszók és zsoldosok: Interjú Rogue-gal

Kapcsolódó szócikkek: 2020 · cyberpunk
1 hozzászólás
Melinda_Kléri>!

Ha az esztétika épp olyan fontos számodra, mint a tartalom,valószínűleg érdekelni fognak az elegánsabb cuccok: például egy katana vagy egy monokés az egzotikus tanto stílusban.

50. oldal

Dávidmoly >!

A „veszélyszint” valószínűleg az adott banda ideológiáján a „találomra elkövetett erőszakos cselekedetekre” való hajlamon alapul, nem pedig az egyes felpaprikázott, kiberaugmentált, harci droggal teletömött bandatag veszélyességi szintjére, úgyhogy kétszer is gondold meg, tényleg jó ötlet-e magadra haragítani például az „alacsony veszélyszintű” Mox tagjait.

160. oldal, Törvény és zűrzavar: A bandák: a rossz és a csúf


Hasonló könyvek címkék alapján

Simon Stålenhag: Elektronikus állam
Simon Stålenhag: Mesék a Hurokból
Horváth Viktor: Möbion
Pablo Hidalgo: Star Wars: Propaganda
Wayne G. Hammond – Christina Scull: J. R. R. Tolkien – A Hobbit művészete
Adrian Tchaikovsky: Hadállat
Dan Simmons: Hyperion
Philip K. Dick: Elektronikus álmok
Warren Ellis: Transmetropolitan – A teljes gyűjtemény 1.
Brandon Hackett: Isten gépei és más történetek mesterséges intelligenciákról