Star ​Wars: The Secrets of the Sith 2 csillagozás

Marc Sumerak: Star Wars: The Secrets of the Sith

Join Emperor Palpatine, otherwise known as Darth Sidious, as he recounts the history of the Sith and other evil allies of the dark side. Star Wars: Secrets of the Sith will fascinate young fans with dark side knowledge, incredible artwork, and other interactive features, such as pop-ups, booklets, and lift-the-flap inserts.

From learning about some of the dark side's most infamous practitioners-including Darth Maul, Asajj Ventress, Darth Vader, and Kylo Ren-to discovering the Force abilities wielded by Sith Lords, young fans will uncover the stories behind the galaxy's most powerful villains. Filled with dark side revelations spanning films, television shows, books, comics, and video games, Star Wars: The Secrets of the Sith is an electrifying volume that young fans will want to revisit time and again. Including a frameable poster of the book's cover art, Star Wars: The Secrets of the Sith is a perfect addition to any Star Wars library.

>!
Titan Books, London, 2021
32 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781789099416 · Illusztrálta: Sergio Gómez Silván

Kedvencelte 1

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

Mira_Skywalker>!
Marc Sumerak: Star Wars: The Secrets of the Sith

Akárcsak a Secrets of the Jedi, ez is mindenképpen megérdemelne egy magyar kiadást! Csodálatos, gyönyörű rajzokkal teli kötet! A másik kötethez képest ezen rajzok sötétebbek, vörösebbek, baljósabbak, fenyegetőbbek, és ez természetszerűen illeszkedik a Sith témához. De nem csupán az illusztrációk teszik csodássá ezt a kötetet.
Az elbeszélő maga Palpatine és az író remekül eltalálta a Sith mester kifinomult, kíméletlen és gúnnyal átitatott stílusát. Palpatine végigvezet minket a három trilógián átívelő tervein, extra információkba enged betekintést és mesterien oszlatja el még a Folytatás Trilógia inkonzisztenciáit is.
Összességében egyazon színvonalon áll a Secrets of the Jedi című kötettel és nagyon örültem, hogy beszereztem őket és nagyon ajánlom más angolul olvasó rajongóknak is!
Ha választanom kell, mégis inkább a Secrets of the Jedi mellett teszem le a voksomat, de csupán azért, mert Jedi párti vagyok. Bocs, Palpatine. Én sosem leszek a tanítványod. Viszont bármikor kész vagyok veled egy párbajra. Te mondod meg, mikor és hol.

Kada22>!
Marc Sumerak: Star Wars: The Secrets of the Sith

Egyszerűen lélegzetelállító, ahogy ez kinéz. A képek, a színvilág, az összhatás elképesztően bámulatos. Olvasás után percekig nézegettem egy-egy oldalt, mert annyira szépen van megcsinálva. Kár, hogy itthon csak nagyon kevesen tudnak erről a kiadványról, pedig sokkal nagyobb figyelmet érdemelne, már csak a kivitelezés miatt is.
Ott van még a tartalom is, ami megint csak telitalálat. Míg a The Secrets of the Jedi Luke szemszögéből mutatta be az addig ismert világ eseményeit, ezúttal ki más lehet a „mesélő”, mint Palpatine, vagy inkább Darth Sidious, ha hűek akarunk lenni a könyv hangulatához. Az ő „narrálásában” kapjuk meg a jelenleg ismert extended universe főbb eseményeit, és karaktereit. Többnyire mindez a Skywalker Sagára korlátozódik, de azért akadtak itt egyéb érdekességek is, mint például az első hivatalos kánon kép Palpatine mesteréről, Darth Plagueisről. Nem sokat mutat, de egyelőre szerintem ez jó is így. Nem kell elkapkodni az ő karakterét sem.
Míg a Jedis verzióban gondot okozott, hogy a zárófilm előtt érkezett, itt ez a veszély már nem fenyeget, bőven a Skywalker kora után jött ki, így az abban szereplő újdonságok is a könyv részét képezik, ellenben néhány dologra rávilágított Palpatine ebből a filmből is. Nem mondom, hogy sok mindent agyonmagyaráz, inkább csak egy-egy mondat erejéig csepegtet újabb infókat.
Igazából itt nem is nagyon tudok negatívumot írni, talán csak annyit, hogy azért a teljes képet nézve nem sok újdonságot szolgáltat. Aki ismeri ezt a világot, az ismeri a könyv 99%-át is, de mégis ajánlom mindenkinek, mert már csak a kivitelezés miatt is megéri megvenni. Én nem bántam meg, hogy megvettem ezeket, és hamarosan jöhet a fejvadászos kötet is.


Hasonló könyvek címkék alapján

Alan Dean Foster: Alien
Jeffrey A. Carver: Battlestar Galactica
Dianne Duvall: The Segonian
T. A. White: Rules of Redemption
E. K. Johnston: Queen's Shadow
Sangu Mandanna: A House of Rage and Sorrow
Matthew Stover: Shatterpoint
Dan Abnett: Horus Rising
Melissa Landers: Alienated
Dan Abnett: Traitor General