Zero 7 csillagozás

Marc Elsberg: Zero

London. A nyílt utcán halálos lövés ér egy tizennyolc éves fiút, aki egy okosszemüveg segítségével azonosított és üldözni kezdett egy körözött bűnözőt. Cynthia Bonsant újságírónő kutatni kezd az ügyben, amely elvezeti őt az ünnepelt közösségi oldalhoz, a Freemeehez. A feltörekvő alkalmazás adatokat gyűjt és elemez – és ennek révén jobb, sikeresebb életet ígér milliónyi felhasználójának. Csak egyvalaki figyelmeztet használatának veszélyességére, és arra, micsoda hatalommal ruházunk fel egy ismeretlen szervezetet adataink önkéntes átadásával: Zero, a világ legismertebb internetes aktivistája. Ahogy Cynthia egyre mélyebbre ás az online világ sötét mechanizmusában, ő maga is üldözötté válik. Márpedig egy kamerákkal és okoseszközökkel teli világban nincs menekvés…

A Blackout szerzőjétől!

>!
Animus, Budapest, 2018
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633245712 · Fordította: Torma Péter
>!
Animus, Budapest, 2018
432 oldal · ISBN: 9789633245729 · Fordította: Torma Péter

Most olvassa 6

Várólistára tette 28

Kívánságlistára tette 29

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
robinson P
Marc Elsberg: Zero

Huhh, bakker! Tényleg tudnak mindent rólunk? Tudnak.. Hová is vezet ez, erről szól a történet. Olyan fikció, ami már a valóság… ? Elgondolkodtató és félelmetes. Kérem a harmadik könyvét!!
https://gaboolvas.blogspot.com/2018/07/zero.html

>!
Anarchia_Könyvblog P
Marc Elsberg: Zero

Azt hiszem, enyhén szólva is paranoiás lettem. Megdöbbentő olvasni olyan programokról, amik minden lépésünket, minden tettünket figyelik, és lássuk be, ez nem fikció, még ha vannak is a történetben olyan elemek, melyek kitalációk, ezek pár éven belül, már jelen lehetnek az életünkben. Nagyon jó könyv volt, érdekes, és tanulságos, de leginkább félelmetes. Egy biztos, a mai világ technikai előremenetelére tekintettel, mindenkinek ajánlom ezt a könyvet. Nem csak egy jó krimit kap, ami letehetetlen, hanem egy kicsit kinyitja a szemünket is, és rávilágít olyan dolgokra, ami nem biztos, hogy megfelelő számunkra.
Ajánló folytatása a honlapon:
http://anarchiakonyvblog.cafeblog.hu/2018/07/18/marc-el…

>!
Gabcsi77
Marc Elsberg: Zero

Nahh végre egy jó kis krimi… Van benne minden, ami kell..a téma iránt érdeklődő számára pedig igazán jól sikerült történet


Népszerű idézetek

>!
robinson P

– Az agymosásnak az a lényege, hogy az alanya nem veszi észre.

158. oldal

1 hozzászólás
>!
robinson P

-"A harmadik agyféltekévé szeretné tenni a Google-t" -szavalja Zero.

43. oldal

>!
robinson P

– Fura, hogy Bécsben nem árulnak bécsi virslit – állapítja meg Anthony.

215. oldal

>!
robinson P

Üdv a Daily szerkesztőségében!
– Szerkesztőség… – mormogja Cyn. A gépterem jobban illene rá.

13. oldal

>!
nero 

De hogy az emberi együttélés szabályait olyasvalaki írja meg, aki pszichés és szociális problémákkal küszködik, elég abszurd, nem gondolod?

308. oldal

>!
nero 

Egy internetes szolgáltatást igénybe venni olyan, mintha egy idegen városban megkérnél egy taxisofőrt, hogy vigyen el egy jó szállodába. Legjobb esetben ezt is fogja tenni. A második legjobb esetben elvisz egy olyan szállodába, amit ő jónak tart, csak sajnos neki egészen mások az elképzelései, mint neked. A legtöbb esetben pedig az unokatestvére szállodájába fog elvinni.

175. oldal

>!
nero 

Előbb vagy utóbb mindnyájan meg kell hogy tanuljunk együtt élni azzal, hogy a világ tud rólnk ezt-azt. Egyébként meg ez mindig is így volt. Én Sussexben nőttem fel, egy igazi porfészekben. Ott mindenki ismert mindenkit. Mindenki tudta, ki kivel melyik szederbokor mögött kefél félre. Hogy ki piás, ki beteg, ki impotens, és ki forgat valami bizniszt a fejében. Ma meg a világfaluban élünk.

213. oldala

>!
nero 

– Nem tudom, akarok-e ilyen élve boncolt társadalmat. Minden kapcsolat valós idejű kiteregetését, titkok és meglepetések nélküli világot. Olyan világot, ahol minden és mindenki eladó.
– Már régen ilyen világ van, anya. Csak az a kérdés, hogy ki lát bele ebbe, és ki profitál belőle. A titkosszolgálatok meg néhány titkolózó óriáscég vagy mindenki.

422.


Hasonló könyvek címkék alapján

Daniel Glattauer: Gyógyír északi szélre
Robin Sloan: Penumbra úr nonstop könyvesboltja
Louise O'Neill: Te kerested a bajt
Julie Anne Peters: Amikor ezt olvasod, én már nem leszek
Saroo Brierley: Oroszlán
Homonnay Gergely: Puszi, Erzsi!
Aurora White: Netes szerelem
Terézia Mora: Az egyetlen ember a kontinensen
Jake Smiles: 1 Link
Szalay Netala László: VirtualLand