Állatok ​blogja 8 csillagozás

Marc Cantin: Állatok blogja

Szereted az állatokat, és nem akarod tétlenül nézni, hogy mások rosszul bánnak velük? Kövesd az ÁMCS blogját! Az Állatmentő Csapat tagjai lelkesen vetik magukat a legveszélyesebb kalandokba, ha beteg sünről, eltévedt dolmányossirály-párról vagy elhagyott öreg kutyáról kapnak híreket. Fotókat osztanak meg a neten, online petíciót írnak, és tanácsokat adnak az állattartóknak. A blogot két tizenegy éves lány, Camille és Léa írja, no meg Camille lerázhatatlan, kotnyeles kishúga, Pauline. Internetes mozgalmuk végül jócskán felforgatja az álmos bretagne-i falu életét.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Pöttyös könyvek Móra

>!
Móra, Budapest, 2013
108 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631194999 · Fordította: Pacskovszky Zsolt · Illusztrálta: Békés Rozi

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

danlin>!
Marc Cantin: Állatok blogja

Aranyos és vicces történet három lányról, akik a tavaszi szünidőben állatokat mentenek és egy blogban írnak kalandjaikról. Főleg alsósoknak ajánlom ezt a könyvet, akik szeretik az állatokat. Ez a könyvecske amellett, hogy szórakoztató, jó tanácsokat ad a meztelen csigák ellen is.

Jeffi P>!
Marc Cantin: Állatok blogja

Ha szereted az állatokat, és szereted a modern történeteket akkor feltehetően tetszeni fog. Nekem nagyon bejött a 21. Századi állatmentés, tinikkel a főszerepben. Túlzottan nincsenek kidolgozva a karakterek, de a történet rövidségéből adódóan nem is nagyon hiányoljuk, hogy jobban belemélyedjünk a személyiségükbe, vagy abba, milyen családi háttérrel rendelkeznek. A néhol félrement ragozás miatt haragszom kicsit. Ugyanis kicsit megkavarja az embert, ha az egyik mondatban x. Mesél és ő az egész könyv narrátora is, aztán, hipp-hopp, most másik narrátor lett, de csak úgy két mondat elejéig. Ezt kétszer eljátszotta legalább az író (Vagy a fordító).
A blogolás népszerűsítése mellett, nagy hangsúlyt fektettek az állatmentésre, és arra, hogyan óvd a környezetedet. Vicces volt, amikor egy-egy blogbejegyzés volt a könyvben, hogy milyen módszerrel harcolj a meztelen csigák ellen, vagy éppenséggel, hogy óvd a madarakat, akik rossz helyre fészkeltek. Kifejezetten tetszett, hogy bevállalósak a szereplők, bár néha azaz érzésem volt, hogy koravének. Sokkalta komolyabban gondolkodtak és cselekedtek, mint azt abban a korban szerintem megteszik az emberek. Ritka, hogy tizenéves gyerekek megfenyegetnek egy étteremtulajdonost, hogy a fotót, amin éppen le akarja verni a madarakat a cégérről, közzé teszik a blogjukon. És feltételezem, hogy a valóságban minimum 50%-ban ezután is levernék, és le se sz*rnák az étteremtulajok, hogy mit kvartyog három kislány.
Több apróbb fejezetre tagolódik a könyv, függően attól, hogy éppen kit (mit), mentenek meg. Annak ellenére, hogy a blog a címben is szerepel, inkább háttér marad végig. Előtérben az állatmentés kerül, és ott is a kis közösségen belüli probléma megoldás. Nem mindig törvényes úton.
Koromból adódóan számomra kiszámítható volt, de élvezetes. Kisebb korosztály feltehetően sokkalta jobban élvezi. Rengeteg hasznos dolog van benne, és azt hiszem, hogy minden állatkedvelőnek tetszeni fog. Könnyen olvasható, talán egy fél óra alatt ki is olvastam (csak azért tartott egész, délelőtt mert sok olvasó volt a könyvtárban :D)
Bővebben a blogomban: http://jeffi-olvas.blogspot.hu/2015/03/marc-cantin-alla…

Anna_G_07>!
Marc Cantin: Állatok blogja

A húgomnak megvan ez a könyv, úgyhogy gondoltam, én is elolvasom.Nagyon aranyos, izgalmas történet volt. Tetszett az író/fordító stílusa és a könyv hangulata is. A rajzok néha furcsák voltak nekem, de ez is egyfajta stílus, érdekes volt ilyet is látni.;-) Néha zavart , hogy Camille és a húga ennyit marakodtak, de később kiderült, hogy valójában nagyon is ragaszkodnak egymáshoz.:-) Egészen kicsiknek esti mesének tökéletes, de nagyobbaknak is kellemes kikapcsolódást nyújthat. Állatokbarátoknak pedig főleg közelező olvasmány!;-)

Corvus_CoRex>!
Marc Cantin: Állatok blogja

Annyiszor fojtogatott közben a sírás! De csak mert könnyen meghatódom.
Voltak benne megmosolyogtató dolgok, de abból adódóan, hogy nem az én korosztályom ugye a célközönség. Ettől független a bennem élő gyereknek tetszett, aranyos kis történet barátságról, szeretetről, állatokról.
Jaj és van benne egy Ronan! XD (Tipp: nézd meg a kedvenc könyvszereplőim… :)) )


Népszerű idézetek

danlin>!

Észrevettem, hogy a kazán mellett fekszik. A kiáltozásom hallatán talpra ugrik, visszaül törökülésbe, és tágra nyitott szemmel mered a sünre.
– N-n-em aludtam el ! – makogja. – Rosszul látjátok! Még most is figyelek Kaktuszra! Becsszóra!

38. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Sven Nordqvist: Amikor Findusz kicsi volt és eltűnt
Nicholas Oldland: A hebrencs hód
Charlie Bood: A természet csodái 1.
Janikovszky Éva: Bertalan és Barnabás
Csukás István: A téli tücsök meséi
Karel Čapek: Egy kis foxi élete
Selma Lagerlöf: Nils Holgersson csodálatos utazása
Jill Tomlinson: A tyúk, aki soha nem adta fel
Sven Nordqvist: A kobold karácsonyi titka
Holly Webb: Elli hazavágyik