Állatok ​ábécéje 19 csillagozás

Máray Mariann: Állatok ábécéje

Ennek a könyvnek nincsen fülszövege.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Scolar, Budapest, 2015
40 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632445700 · Illusztrálta: Máray Mariann

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

meseanyu P>!
Máray Mariann: Állatok ábécéje

Ez is aranyos, nekem nagyon bejött a rajzok stílusa, színvilága, a névadások is jópofák. Egész kicsik csak elnézegetik, tanulgatják, hogy milyen állatok vannak, elbeszélgetnek róluk apával és anyával, nagyobbacskák meg ismerkedhetnek a betűkkel is.

Sicc>!
Máray Mariann: Állatok ábécéje

Ez…ez…ez…ez mi? Nem sok értelmét látom. Legalább jó nevek lettek volna!! De Valdemár? Tyukica? Umbertó? Jajj.

6 hozzászólás
Trudiz>!
Máray Mariann: Állatok ábécéje

Rövid történeteket, kis verseket vártam,… esetleg,
de minden oldalon csak az adott állat neve egy azonos kezdőbetűvel ellátott utónévvel párosul. Nekem kevésbé volt szerethető a rajz, nem annyira gyerekközeli.

worsi ASP>!
Máray Mariann: Állatok ábécéje

Meg voltam róla győződve, hogy ez gyerekverses kötet. Aztán kiderült, hogy nem. De ettől függetlenül nagyon tetszik, és simán el tudom képzelni, hogy mindkét gyerekemnek nagyon tetszene. A nagyobbiknak azért, mert vannak benne kisbetűk meg nagybetűk, és meg tudná tanulni belőle, hogy melyik nagynak melyik kicsi a párja. A kisebbiknek meg azért, mert állatos. Bár kutya nincs benne.
Nekem meg az tetszett, hogy némelyik állat lány volt. Pl. a farkas meg a jegesmedve. Valahogy fiúállatot vártam volna inkább.

Citrompor>!
Máray Mariann: Állatok ábécéje

Ez a könyvecske számomra sajnos menthetetlenül gyenge volt. Még az sem igazán menti meg a szememben, hogy nyilván nagyon fiatal korosztálynak szól, akik épp, hogy csak ismerkednek a betűkkel. De sajnos még csak egy egész mondatot sem tartalmaz, nemhogy történetet.

Összehasonlítási alapom volt egy hasonló ABC-s könyv formájában, amit egyszer egy ex-kollégám behozott az akkori munkahelyemre. A Vízipók-Csodapók ABC könyvről van szó, amiben történetek is voltak és ötletesen többfunkciós eszközként, játékként, kirakóként is működött. Ez a könyvecske a nyomába sem ér.

Uzsonna>!
Máray Mariann: Állatok ábécéje

Hááát… ez az a könyv, aminek a tartalma egy az egyben ott van a hátulján fülszövegként. Kár, hogy a sokat beszélő képekhez nem sikeredett egy jó kis mondókát, vagy verset írni, így az egyes ritka betűkhöz erőltetett neveket sem tudom elfogadni. (Tyukica stb.)
Egy játék ugrott be „könyvolvasás” közben: melyik állat fürdik a kádban, melyik énekel… stb. meg kell keresni, vagy megnevezni.

4 hozzászólás
icu79 P>!
Máray Mariann: Állatok ábécéje

Az egy dolog, hogy nekem nem tetszett. De az igazi kritikus a lányom és neki sem jött be. Egyszer végignézegettük, megbeszéltük, hogy melyik, milyen állat és mit csinál éppen, de többet nem is láttam a kezében.

Jeffi P>!
Máray Mariann: Állatok ábécéje

Nem is tudom, nem is tudom…
A rajzok aranyosak ez tagadhatatlan. Csak próbálok rájönni, hogy mi a célja magának a könyvnek. Mondhatnám, hogy ABC gyakorlása, de mit gyakorol rajta? Mármint az „András, az aligátor” félmondat, szerintem igen kevés ahhoz, hogy bármit is gyakoroljon a gyerek vele. Mesekönyvnek pláne nem minősülhet, tekintve, hogy nem szól igazándiból semmiről. Abc sorrendbe rakott nevek, és állatok és ennyi. Mármint semmi extra. A rajzok mondom, aranyosak, de az sem kiemelkedő. Nem szeretem az olyan könyvet, amit feltehetően a gyerekek is egy-két olvasás után megunnak. Tekintve, hogy a szövegek ilyen mélyen szántóak. Jó, lehet mesét Kitalálni hozzá, de ahhoz meg kevés segítség. És nem értem, miért nincs pont a mondat végén soha. Vagy ezek nem is minősülnek mondatoknak?

imma AP>!
Máray Mariann: Állatok ábécéje

Nem tudom, tulajdonképpen miért, de teljesen beleszerettem ezekbe az állatokba. Kicsit fájt, hogy nem szerepel benne Fruzsi a flamingó, de előre felvérteztem magam ez ellen a csalódás ellen, így hamar túl tudtam tenni magam rajta. Jobban örülnék, ha az összes magyar betű szerepelne benne (ha egyszer a tyúkot képes volt Tyukicának elnevezni, ez a koncepció a többi problémás betűnél is működhetett volna), de így is jó. Jó a hangulata.

Jajj, majd elfelejtettem mondani, hogy a kedvencem belőle a rockénekes sün.

8 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Irmgard Eberhard: Mi csúszik, mi mászik itt?
Émilie Beaumont – Marie-Renée Pimont: Lovak és pónik könyve
Pascale de Bourgoing (szerk.): A kutya
Eva Dix: Várak és lovagok
Karel Boumans: Mi újság a tanyán?
A háziállatok és a vidéki élet
Zágoni Balázs: Visegrád
Claude Delafosse: A ház
Dominique Joly: A hegy
Claude Delafosse: A vár