Ne ​szeress! (Isteni szikra 1.) 66 csillagozás

Marah Woolf: Ne szeress! Marah Woolf: Ne szeress!

A fiú, aki az autót vezette, megfordult és rám nézett. A zöld szemek figyelmesen végigmértek. Ez lehetetlen. Ledermedve bámultam. Ugyanazok a szemek voltak. Az ő szemei. Azok a bizonyos szemek az álmomból, és most már azt is megtudtam, hogy néz ki az arca és a teste. Amikor korábban azt gondoltam róla, hogy biztosan szemérmetlenül jóképű, az bizony messze elmaradt a valóságtól.
– Te vagy az? – krákogtam, aztán rögtön el is hallgattam. Nyilván bolondnak tartana, ha megkérdezném tőle, mi keresnivalója volt az álmomban, és még csak nem is vehettem volna rossz néven tőle. A világ legidiótább felszedős dumája lett volna.
Oldalra billentett fejjel méregetett, karját az autó tetejére fektette. Várakozásteljesen nézett rám. Nem tévedtem. Ezek a szemek összetéveszthetetlenek.
– Sajnálom. Nem láttad, hogy jön az autó? – kérdezte meleg hangon.
Ez ugyanaz a hang volt. Tévedés kizárva.

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
Menő Könyvek, Budapest, 2018
410 oldal · ISBN: 9789634035367 · Fordította: Nánási Yvette
>!
Menő Könyvek, Budapest, 2018
410 oldal · ISBN: 9789634034797 · Fordította: Nánási Yvette

Enciklopédia 1


Kedvencelte 7

Most olvassa 1

Várólistára tette 56

Kívánságlistára tette 44

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit >!
Marah Woolf: Ne szeress!

Isteni szikra 1

Ez megint egy oltári jó sorozatindító kötet volt, nagyon élveztem minden sorát. Szerintem méltatlanul alul van értékelve.
Igaz imádom a görög mitológiát, a gyarló görög isteneket, akik lejöttek a történetbe, hogy játszadozzanak egy kicsit a mai halandó emberek között. Igaz komoly a tét, leginkább a világ megmentése. A halandó játszópajtások tizenéves fiatalok, amit nem nagyon értek, véleményem szerint simán lehetnének huszonévesek is.
Mindenesetre igazán szórakoztató olvasmány volt, sok humorral és jópár mitológiai legenda felelevenítésével.
Talán azért célozta meg a szerző a tiniket, hogy népszerűsítse a görög mitológiát, lehet, hogy manapság már kicsit feledésbe merült. Az én időmben még tananyag volt.
Nekem gyengém a téma, mert nagymamámtól a Görög regék és mondák című könyvet kaptam először korai tizenéves koromban és nagy kedvenc volt, többször olvastam a benne lévő történeteket, annyira szerettem.

molybarby>!
Marah Woolf: Ne szeress!

Nehéz értékelni ezt a könyvet. Igazából az egész könyvből talán csak Apollónt és Leaht tudtam megkedvelni. Az összes többi szereplő, a két főszereplővel egyetemben az idegeimre ment. Egy komplett szappanopera volt az egész. Az elején nem lehetett felfogni, hogy most akkor mi is az átok, vagy mit kell most csinálnia? Mindenki összevissza hazudozik, titkolózik. Annyi görög név van, hogy megjegyezni is nehéz ki kicsoda. Robynt ki tudtam volna nyírni. Caydenről nem is beszélve. Jess rettenetesen gyerekesen viselkedett. Komolyan, mint az óvodában. Az egész könyv egy nagy ramazuri volt. Nem lehetett kiigazodni igazából senkin és semmin. És igazából ugyanarról az egy dologról ment a hacacáré elejétől a végéig. És a könyv nem éppen vékony. Az egész olvasás alatt azt vártam, hogy mikor jön végre a fordulópont, erre olyan semmilyen módon lett lezárva az első rész. Nem vagyok vele kibékülve. Csalódtam kicsit.

6 hozzászólás
Szyszyyy IP>!
Marah Woolf: Ne szeress!

Limonádé könyv, amit konkrétan egy nap alatt ki lehetett végezni.
Nem kell rajta túl sokat agyalni. Igaz az elején kissé kusza, de minden meg lesz magyarázva.
Viszont nem mondhatnám, hogy tetszett.
Azért kezdtem bele, mert görög mitológiai elemeket tartalmaz. (Nyomokban.)
Hisz a tartalomból már kiderül, hogy Cayden magával Zeusszal kötött egyességet.
Gondoltam persze, hogy nem lesz egy Percy Jackson. De azért ennél jobbat vártam volna. Mondjuk több sztorit. Mivel egyetlen apró jelenet kivételével konkrétan semmi nem történik a kavaráson kívül.
Adott nekünk két barátnő(khm… ahaaa, barátnő…), akik együtt mennek egy erdei táborba a nyáron.
Robyn a mindig tökéletes és magabiztos csaj.
Illetve Jess akinek tönkre ment az élete, visszahúzódó és nem olyan tökéletes.
Robyn-ról még azt kell tudni, hogy egy hülye ribi és senki ne akarjon ilyen legjobb barátnőt.
Jess-ről meg azt, hogy csak szimplán hülye és igazából ilyen legjobb barátnőt se akarjon senki magának.
Aztán jön Cayden, aki minden lány álma és kikezd mindkét csajszival.
Amire persze meg van az oka. Annyit mondok, hogy köze van a Zeusszal kötött megállapodáshoz. :D
A lányok barátsága nem bírja ezt a súlyt.
Jess még úgy-ahogy próbálja menteni a menthetőt, néha… De mivel halálosan beleszeretett Cayden-be, nem bírja nézni ahogy az Robyn-t ölelgeti. (Akinek amúgy egy éve van pasija.)
Robyn sem bírja nézni, hogy cuki fiú törődik a másik lánnyal is, így sokszor oda pirít a barátnőjének, csakúgy mellékesen, hogy; Ő egy teljesen más szint, mint te és ne akaszkodj rá.
Említettem már, hogy van barátja? Igen. A neve pedig Cameron. Szegény Cam el is veszik a süllyesztőben. Volt Cam, nincs Cam.
De az olvasó érzi, hogy Cayden valójában Jess-ért van oda és csupán a küldetése miatt nyomul a másik lányra.
Bla-bla-bla.
Szóval a könyv nagy részét ez a rinya teszi ki.
Én pedig komoly késztetést éreztem arra, hogy belépjek a könyvbe és mindenkit felpofozzak.
A szereplők közül konkrétan senkit nem kedveltem meg.
Felszínesek és ostobák.
Vagyis bocsi, a mellékszereplőket egészen bírtam; Josh, Leah, Apollón.
Még a főgonosz az, aki egész érdekes figurának tűnt. De neki egyelőre nem sok szerep jutott.
A vége az meg…
Felháborodottan felkiáltottam, hogy; Most komolyan így fejezték be?
Szóval összességében: Ez nem az én könyvem volt.

2 hozzászólás
Jean P>!
Marah Woolf: Ne szeress!

Olyan kettős érzésem van ezzel a könyvvel. Jó is volt, meg nem is… Nagyon kíváncsi voltam rá, mert a témája megtetszett, hogy a görög mitológia alakjait betette a mai korba, viszont a kivitelezés nem igazán sikerült. A főszereplő „kiscsaj” nagyon irritált, egy naiv, buta liba volt… Az egész tényleg olyan volt, mint egy szappanopera.. A legrosszabb fajtából.
Így a végére már azt hiszem el is dőlt, hogy inkább rossz volt, mint jó. Sajnálom nagyon, lehet az is volt a baj, hogy vártam tőle valamit. Valami jót.

Szil78>!
Marah Woolf: Ne szeress!

Huuu hat ez a konyv…abszolut es teljes mertekben bejott, pedig nagyon nem egy ilyen tortenetre szamitottam! Mindig is szerettem a gorog mitologiat es olvasni egy regenyt amiben megjelennek a gorog Istenek es egyeb szereplok, hat nagyon jo volt. Persze most tekintsunk el attol, hogy tortenelmileg mennyire volt hiteles es mennyire rugaszkodott el ettol az irono, mert nekem nagyon tetszett ahogy szotte a cselekmenyt, ahogy beleirta a szereploket a mai vilagba. Imadtam Apollont, annyire jo fej volt, o sokkal inkabb megerdemelte volna Jesst, akinek a viselkedeset amugy nem mindig tudtam hova tenni. Neha eleg idegesito volt. Robyn egy kis pics@ aki nem erdemelt volna semmit es ahogy bant Cameron-nal na az no komment. En Jess helyeben nem kuzdottem volna ennyit ezert a baratsagert. Egy onzo, elkenyeztetett liba.
Leah kimondottan szimpatikus volt. Jokat mosolyogtam rajta. Na es Cayden (nevezzuk igy….), o egy igazi kis p.cs, aki szorakozik Jessel. Ertem en hogy mi vezerli, de akkor is eleg szemet modon bant vele.
Nagyon-nagyon kivancsi vagyok a folytatasra, mert azert igy befejezni….hat…nem volt jofejseg.

Heni_s_BookBar>!
Marah Woolf: Ne szeress!

Annak ellenére, hogy Cayden Robyanra pályázott és neki „udvarolt”, már az első pillanattól kezdve érezhető volt, hogy Jessre vágyik. Viszont mindenáron távolt akart állni a lánytól, de ez nem igazán sikerült neki. Ezért a könyvben kialakult egy szerelmi háromszög, amely egy barátság végét is jelentette egyben.
Azoknak akik nem csak a szerelmi szált szeretnék megismerni a könyvből, azoknak jó hír lehet, hogy a történetben felbukkan egy negatív szereplő, aki kígyóvá és köddé is tud válni. Bár negatív szereplő, nekem ő lett az egyik kedvencem! :)
A másik nagy kedveem Apollón volt. A könyvben igazi üde színfolt volt a kedvességével és a jókedvével. Sajnos nem adatott meg neki, hogy megtalálja azt a nőt, aki viszont szereti őt. Bízom benne, hogy rátalál a következő részben a szerelem.

ari159>!
Marah Woolf: Ne szeress!

Ööö… Hol is kezdjem.
Az eleje nagyon jól indult, érdekes volt a sztori, istenek is voltak benne.
Már az elején baleset stb. Nah de aztán… Ilyen fóbiás félős, idegesítő lányt én még nem láttam.
De ez a Robyn is, még ekkora kétszínű egy libát.
Az alap ötlet nekem nagyon tetszett, sajnos én jobbra számítottam, de az olvasó körön jól szórakoztunk amikor kitárgyaltuk a könyvet.

sztrapacska1213 P>!
Marah Woolf: Ne szeress!

Hát ennek a sorozatnak van hova fejlődnie. Az alaptörténet ötletes, de a szereplők nem lettek a szívem csücskei, többször gondoltam olvasás közben egy jó nagy péklapátra :)
Mivel mazochista vagyok, ha szembejön a folytatás azért nem fogok elugrani előle. Csak erős idegzetűeknek ajánlom esetleg egy duplaxanaxlattemachiato társaságában :)))

Szavak_erdeje>!
Marah Woolf: Ne szeress!

Vegyes érzéseim vannak ezzel a könyvvel kapcsolatban, mert bár nem ez az idei évem legjobb olvasmánya, mégis képtelen voltam letenni.

A történet nem hétköznapi, mert görög istenek, titánok, és az emberek állnak a középpontban. A szereplők vagy idegesítenek, vagy csak úgy vannak, a tinihiszti helyenként kikészít, a napok telnek egymás után, igaz hogy néha történik benne valami, ami ad egy kis lendületet a könyvnek.

Bővebben: https://fairypowderbooks.blog.hu/2019/10/23/marah_woolf…

siposjuci>!
Marah Woolf: Ne szeress!

Bevallom, nekem tetszett a könyv. De nem azért, mert egy kiváló írást olvashattam, hanem mert e szívemhez mindig is közel állt a görög mitológia. Az Istenek, titánok és más mítikus lények történeteit élvezettel olvasom, vagy nézem filmen. Ebben a történetben sajnos ennyi, ami megfogott. Egy modern, mai környezetben megjelenő Zeusz és Héra azért valljuk be, igen izgalmas. Ezen felül viszont nem aok minden van amit pozitívumként meg tudok említeni. A karakterek egytől-egyig idegesítőek (a legjobb barátnőt a kezdettől fogva agyon csapnám), a főszereplő egy hisztérika, az álompasi pedig minden csak nem álom. A történetszál kusza és értelmetlen. Mindez egy gyönyörű borító alá rejtve. Még adok a második résznek egy lehetőséget, de moat nem vagyok maradéktalanul elégedett.

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

Borbála_Hantó>!

-Agriosznak mégiscsak igaza volt. Száz évvel ezelőtt a lányok még azt tették, amit mondtak nekik.
-Ez meg most mit jelentsen? Száz évvel ezelőtt jártál utoljára a földön? Lemaradtál az egész emancipációról?

227. oldal

Borbála_Hantó>!

-Zeusz vihart tud kavarni, Apollónnak gyógyító ereje van, Agriosz át tud változni. – Mézédesen mosolyogtam rá. – Ja, tényleg, te pedig tudsz víz alatt szörnyetegekkel társalogni.
És mégis itt bújócskáztok?

337. oldal

Borbála_Hantó>!

-Vannak, akik zeuszfóbiában szenvednek.

220. oldal

Borbála_Hantó>!

-Én meg már azt hittem, hogy az istenek mindig mindent tudnak.
Cayden kuncogott a hátam mögött.
-Lehet, hogy ez a keresztények istenére igaz, de mi legalább olyan esendőek vagyunk, mint ti, és fordítva. Erről gondoskodtam.

229. oldal

Borbála_Hantó>!

-Összefutsz Zeusszal, Apollónnal és Athénével, az emberiség történetének leghatalmasabb isteneivel, de te meg sem ijedsz ettől. Egyáltalán mit keresek én itt?

247. oldal

Heni_s_BookBar>!

Cayden felsóhajtott. – Idegtépő vagy. Most menj be!
– De majd elárulod?
– Mi lenne, ha megpróbálkoznál a Google-lel, ahogy fel is írtad magadnak? – próbált bosszantani. – Akárki is legyen az – tette hozzá halkan.

126. oldal


A sorozat következő kötete

Isteni szikra sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lilian H. AgiVega: Második Atlantisz – A tízezer éves varázs
Josephine Angelini: Istennő
Meg Cabot: Ébredés
Rosamund Hodge: Kegyetlen szépség
Robin LaFevers: Sötét diadal
Colleen Houck: A tigris utazása
Rick Riordan: Neptunus fia
Szakács Eszter: A Szelek Tornya
Elena Kedros: Olimposz lányai – Kristálykönnyek