A ​lista 63 csillagozás

Manon Fargetton: A lista

Két fiú – két lány.

Nekik négyüknek sosem lett volna szabad találkozniuk.

És most egymásra vannak utalva.

Üldözik őket, az életükre törnek.

De ki akar végezni velük és miért?

Kinek fontos ennyire négy kamasz?

Kik ők valójában?

Le kell rántaniuk a leplet a titokról,

csak úgy menthetik meg az életüket.

Talán…

Eredeti mű: Manon Fargetton: Le suivant sur la liste

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
240 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633997109 · Fordította: Burján Monika

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Nathan Valentin · Timothée Maclum · Morgane Fleury · Izia Faure · Samuel Roux


Kedvencelte 10

Most olvassa 2

Várólistára tette 128

Kívánságlistára tette 172

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
vikcs P
Manon Fargetton: A lista

Bővebb értékelés a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/01/manon-fargett…

"A rövidke oldalszámtól eltekintve egy nagyon ütős, pörgős, izgalmas kis nyomozós, válaszokat keresős történetet kapunk. A stílus nagyon egyedi, és kifejezetten tetszett, bár a kidolgozottsággal akadtak problémáim.

Négy fiatal, akik egyik társuk tragikus balesete után „véletlenszerűen” egymásra hagyatkoznak, szövetséget kötnek egymással, hogy kiderítsék, miért halt meg egy kedves ismerősük. A fiatalok semmiben sem hasonlítanak, mindegyikük más-más körökben és társasában mozog, azonban mindegyikükben van valami nem mindennapi, amiről még ők sem tudtak ezidáig.

A könyvet egy nap alatt simán bedaráltam, egyszerűen olvastatta magát, mert tényleg nagyon pörögtek az események. Nagyon ajánlom egy kis délutáni kikapcsolódáshoz, vagy éppen olvasási válság kilábalásához. Arra viszont előre készüljetek fel, hogy hihetetlenül durva függővége van. :) "

>!
Anett_92 P
Manon Fargetton: A lista

Izgalmas, könnyen olvasható történet négy fiatalról, akiket hirtelen összehoz a sors, amikor azt hiszik, hogy semmi közük nincs egymáshoz. De tévednek.
Jó volt a felvezetés, ahogy mindig szorult a hurok miközben közeledtük a történet végéhez.
Nem zavart hogy mindig váltakozott a négy fiatal szemszöge, sőt csak izgalmassá tette.
Bár a karaktereket kidolgozatlannak éreztem, jó lett volna többet megtudni róluk. Azért jár egy csillag levonás.
A végére kapunk egy csúnya függővéget. Miért? Nagyon divatba jött és egyre csalódottabb vagyok emiatt, de várom a folytatást!

>!
eszti123
Manon Fargetton: A lista

Naneeeeeeee…. Ugye hiányoznak nálam az utolsó oldalak, és csak beképzeltem, hogy ez a vége?!
Engem már a fülszövegével rögtön megvett, mi is lehetne jobb egy titokzatos fülszövegnél, nem? Aztán hozzáfogtam. Eleve nagy elvárásaim voltak, ezek nem tudom honnan eredtek, a lényeg, hogy elég magasra tettem a lécet. :D Az első mondatával már megfogott, alig tudtam letenni. Eleve szerintem egy nem mindennapi történet. Iziát kedveltem meg a legjobban, meg Ériket, nagy csávó! :D És visszatérve az értékelésem elejéhez: mivaaaaaan??! Ne szivassatok, komoly ez a vége??? Beleőrülök, ha nem kapom meg a folytatást! :D Ez egy brutálisan fantasztikus könyv, mindenkinek csak ajánlani tudom. :)) Kedvenc lett!

>!
Pillecukorkám
Manon Fargetton: A lista

Hűűűhaaaa, hát ez nagyon jó volt…. Hosszúnak tűnt, mert nem bírtam vele sokat foglalkozni, de ettől függetlenül ez volt a legjobb könyv amit a kezembe vettem 2017-ben! :)

>!
Hópárduc P
Manon Fargetton: A lista

Hát….kicsit másra számítottam, de végül is tetszett a könyv. :)
A végére pedig egészen izgalmas lett, és persze nyitott végű…
A szereplők elég szimpatikusak.
A történet izgalmas és fordulatos.
Szerintem felkelti az olvasó figyelmét és várja a folytatást! Ahogyan én is. :)

2 hozzászólás
>!
mazsof
Manon Fargetton: A lista

Elképzelésem sem volt, miről fog szólni ez a könyv, de megtetszett a rejtélyes fülszöveg, a cím és a hatásvadász borító, úgyhogy hamar meggyőzött, hogy be kell szereznem. Mivel nem tudtam, hogy mire számítsak, meglepett a történet, véleményem szerint rendkívül érdekes történet bontakozott ki előttünk. Mestersége intelligencia, génmódosítás és valamelyest a politika szövődik bele a négy kamasz életébe. Tetszett az ötlet, a karakterek és a kivitelezés is, izgalmas és gyorsan olvasható is volt bár pont elutaztam, ezért az amúgy egy délutános olvasmány hosszabbra nyúlt valami nekem mégis hiányzott. Nem tudom megfogalmazni, hogy mi, ezért jár az egy csillag levonás, de remélem a következő részt betölti majd ezt a kis űrt. Mert biztos, hogy azt is a polcomon akarom majd tudni, alig várom, hogy folytatódjon a történet: mert a vége persze hatalmas függővég… :)

>!
pattsims97
Manon Fargetton: A lista

Nehéz a véleményalkotás erről a könyvről!

Egyáltalán nem azt kaptam, amire számítottam. A fülszöveg igazából semmit nem mond el magáról a regényről, engem mégis megvett magának, ahogy gondolom a könyv többi olvasóját is. Aztán jöttek a meglepetések.

Először is kiemelném, hogy ez a könyv erőteljes természetfeletti elemekkel rendelkezik! Ha ezt tudtam volna, akkor lehetséges, hogy nem adok neki esélyt. Nem azért, mert nem szeretem a természetfeletti elemeket, hanem mert nem szeretem az ILYEN történeket. Sajnos a fő problémám ezzel a regénnyel, azaz eredetiség hiánya. Ugyan azt kaptam, amit már százszor átéltem különböző köntösökben, itt viszont semmiféle különlegess nem társult hozzá. A karakterek sablonosak voltak, a cselekmény ugyan izgalmas volt, de valójában annak, hogy mindig ki volt írva hány óra hány perc van, semmi jelentősége nem volt. Kicsit a feszültséget akarta ezzel fokozni az író; számomra nem tett hozzá semmit.

Amikor pedig megtudtam, hogy ennek van folytatás, megint összekuszálódtak az érzelmeim a regénnyel kapcsolatban. Szóval összességében élvezhető, és gyorsan olvasható, de én semmi különlegeset, semmi újat nem tudtam benne felfedezni.

>!
tmezo P
Manon Fargetton: A lista

Túl sokat nem kellett gondolkodni, de kárpótolt, hogy érdekes témájú, nagyon mozgalmas, és lendületes volt. 3 nap leforgása alatt rengeteg dolog történt, nem nagyon lehetett tudni kiben lehet bízni. Izgultam a srácokért, hogy ne essen bántódásuk. A legjobban Nathant kedveltem, óriási koponya, de mindegyik srác jó volt, és annyi évesnek is tűntek, amennyi a koruk. Jó volt velük „kutatni” az igazság után, kideríteni mi a lista szerepe, és miért vannak veszélyben.

>!
Tinah
Manon Fargetton: A lista

A fülszöveg elég szűkszavúan fogalmaz, mégis elegendő volt ahhoz, hogy nekikezdjek. Külsőre is igazán hívogató a könyv, hiszen a borítóterv, a cím és a szinopszis együttese magához csalogatja az Olvasót. A thriller részétől kissé tartottam, mert nem vagyok híve a rettegésnek. Egybevetve végül vegyes érzelmekkel csuktam be a kötetet.

Ami rendkívül erős a könyv szerkezetében, az a szemszögekre való tagolás és az idő felosztása. Hihetetlen, hogy mindössze 2-3 nap eseményei egy ilyen csekély oldalszámú kötetbe belefért. Az írónő szépen úgy alakítja a szereplők egyes „magánszámait”, hogy azok a történet aktuális helyzetébe tökéletesen beleilljenek. Így módunk van megismerni a főszereplőket, akik ha nem is mind szimpatikusak, de saját személyiséggel rendelkeznek.

A történet villámgyors sebességgel halad előre, in medias res, rögtön belekezdve a sztori sűrűjébe. A karaktereinkkel együtt világosodunk fel, ahogy egyre közelebb kerülnek a megoldáshoz, úgy csap arcul minket is a felismerés.
Bár a történet kisadagokban kínálja nekünk az információfoszlányokat, a csattanókra viszonylag könnyű rájönni. A rejtélyek kulcsai egytől-egyig a szereplők markában vannak, mégis eltart egy ideig, míg rájönnek mindennek a nyitjára. Természetesen ez nem is alakulhatott volna másképp, hisz csak futólag, vagy sehogy se ismerték eddig egymást, a bizalmatlanságuk pedig jogos.

Bővebben kifejtve: https://lapok-koze-rejtozve.blogspot.hu/2017/05/manon-f…

>!
Media_Addict_Hu
Manon Fargetton: A lista

A Lista egy nagyon jól megírt regény. A főszereplői szerethetőek, a vázolt problémák élvezhetőek, az írónő stílusa pedig magával ragadó. Szerintem érdemes elolvasni.
http://sorok-kozott.hu/2016/11/konyvkritika-manon-farge…


Népszerű idézetek

>!
Niitaa P

(…) nincs irritálóbb egy felnőttnél, aki meg van győződve szellemi felsőbbrendűségéről. Különösen, ha nincs igaza.

18. oldal

>!
vikcs 

(…) néha az igazságot nehezebb elhinni, mint a hazugságot.

165. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Izia Faure
>!
vikcs P

Az életetek felbecsülhetetlen értékű.

204. oldal

>!
tmezo P

A zsenik igen ritkán népszerűek.

88. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Morgane Fleury
>!
Karol00

Tudod, még azok az emberek is, akik pedig mindig boldognak tűnnek, tele vannak félelmekkel, lelki sérülésekkel…

126. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Timothée Maclum
>!
vikcs P

– Nekünk, szörnyeknek, össze kell tartanunk.

148. oldal

>!
Ninácska P

– Szép napot, kis büdösbogár!
– Szép napot, nagy büdöszbogáj!

11. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nathan Valentin
>!
Karol00

Miért nem megy soha semmi úgy, ahogy elterveztük?

96. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Samuel Roux
>!
Ninácska P

– Mi' csinsz?
– Keresgélek.
– Mit kejeszgélsz?
– Felfedeznivalókat.

9. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nathan Valentin
>!
Eryka93

Azt akarta, hogy elmenjenek.
Azt akarta, hogy örökre itt maradjanak.
Azt akarta, hogy hallgassanak.
Azt akarta, hogy szavak özönét zúdítsák rá.

83. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Fragments – Töredékek
Ann Aguirre: Helyőrség
Debra Driza: Renegade – Renegát
Kathy Reichs: Virals – Fertőzöttek
Jeanne Ryan: Nerve – Idegpálya
Lissa Price: A testbérlők – Leszámolás
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Helena Silence: Ezüsthíd
J. M. Darhower: Sempre – Mindörökké
Becca Fitzpatrick: Black Ice – Tükörjég