Drog ​volt 48 csillagozás

Manna OWell: Drog volt

"Még csak nem is kedveltem őt. Nagyképű volt, flegma, nemtörődöm és provokatív. Olyan, aki egy pillanat alatt kihúzza a lábad alól a talajt, és aki mellett nem érzed magad elég jónak. Aki akaratlanul is eléri, hogy kételkedni kezdj magadban.
Éreztem, hogy bármelyik pillanatban leléphet, hiába mondaná az eggyel azelőttiben, hogy szeretlek. Megtestesített mindent, amit egy fiúban megvetettem, amitől magamat óva intettem.
Igen, utáltam volna őt! Ha nem imádtam volna. És ez volt benne a legidegesítőbb. Hogy mindennek ellenére, fogalmam sincs hogyan vagy mivel, de megfogott, belém ivódott, mint egy tetoválás, lemoshatatlanul.
Szerelem volt? Vagy függőség? Valóság, vagy illúzió?
Nem tudom…
De bármi is volt, felettem állt.

Felettem és mindenekfelett."

>!
Könyvem.hu, 2017
254 oldal · ISBN: 9789631270952
>!
248 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631240238

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Fellegi Lora · Hadházi Miklós · Szonja · Tamás · Vad Zalán


Kedvencelte 12

Most olvassa 4

Várólistára tette 42

Kívánságlistára tette 43

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Cicu>!
Manna OWell: Drog volt

❤♡❤ OMG! ❤♡❤
Ez valami eszméletlenül, brutálisan jó volt! Imádtam minden sorát! ♡
Több csillagot adnék rá, mint ami az égen van! Bekerült a TOP 3-as listámba ♡
Külön öröm, hogy mindez egy magyar író tollából :)

Valóban drog volt, és én durván függő lettem, Manna OWell pedig a kedvenc dílerem :)
Szükségem van a következő adagomra, úgyhogy sürgősen kérem a folytatást!!!

Eszméletlen érzelmi hullámvasút az egész, ami hol a magasba repít, hol a mélybe taszít, te meg csak azt veszed észre, hogy együtt létezel a szereplőkkel átélve minden érzésüket. Frenetikus volt.
Romantikus, erotikus, humoros, letehetetlen!
Sokszor perzseltek a lapok, meg emelkedett a pulzusom, hogy vajon most mi fog történni.
Imádtam Lora és Zalán szócsatáit, és kivételesen egy olyan könyv, ahol még a női főszereplőt is bírtam :) De minden karakter remekül megformált: Szonja a nagy szájával és exhibicionizmusával, Borsika külön egyéniség, és Hadházi Miklós tanár úr dumájától is kész voltam :D Jól van bevallom az abszolút kedvenc Zalán ♡
Nem hittem hogy egy egyetemi történet ennyire a szívembe lopja majd magát, mégis ez történt :) Abszolút kedvenc lett, nagyon várom a folytatást, de addig még párszor újraolvasom :)

„Belélegeztem Zalánt. Belélegeztem őt, mint egy slukk marihuánát, mélyet szippantottam lényéből, és ahogy szétáradt ereimben, most is, mint eddig korábban, egy másik világban találtam magam. Egy olyan világban, ahol nem féltem az Élettől, bármilyen ijesztő arcát is mutatta olykor, csakis egyvalamitől féltem, hogy őt elveszíthetem. Rákaptam Zalánra. Rákaptam az érzésre, amit csak ő tudott kiváltani belőlem. Le akartam tüdőzni, és lent tartani. Csak szédülni…”

http://manna-webshop.webnode.hu/products/dr-volt/

5 hozzászólás
Bleeding_Bride IP>!
Manna OWell: Drog volt

Ez a könyv tökéletesen bizonyítja, hogy van egy pszichés hatása a cím melletti százaléknak, akkor is, ha nem akarunk erre figyelni. A napokban több ízben görgettem végig az értékeléseket, merengve, hogy hol lehet velem a gond, pedig tartom, az értékeléseimet elsősorban saját magamnak írom, hogy majd rá tudjak nézni – no meg néha a plecsnik is motiválnak – mégis most cikinek érzem, hogy mennyire széllel szembe pisilek, esetleg a gatyám se tolom le.
Szörnyen lefárasztotta a szürkeállományom ez a kötet, alapjáraton a borítót, no meg New Adult (és társai) címkéket is teljesen félrevezetőnek gondolom. Nem vártam egy Wilde szintű Dorian Gray megnyilatkozást, de egy rakás friss kollégista csipogásánál valamivel csak ütősebbre, tartalmasabbra számítottam. Alapjáraton a LORA is idegesített, mint név, mert az a sanda gyanúm, hogy a Laura angol kiejtése lett leírva, úgy ahogy halljuk, ha nem így van, az agyam- szemem akkor is végig erre asszociált. Én elhiszem egyébként, hogy mai könyvben lehet játszani a technológiával, de a sokadik beleírt Facebook komment, mellé, betűkkel kiírt kacsintó jeleivel (már csak az überelhette volna, ha teletolja emoticonokkal, mint Fejős Éva), vagy hogy érzi magával, szintén kiverte a biztosítékomat.
A nagyon erőltetettnek ható szócsaták sem csattantak, csak adott ponton a szép- és humorérzékemet gyengítették.
Úgy tűnt nekem, hogy Lora egy igazi tinilány, aki naponta, jó bő lére eresztve locsog a naplójának, aztán azt ömlesztve megtaláltam a fiókjában és olvasgatom, mint egy kukkoló, de nagyon távolinak érzem az egészet.

9 hozzászólás
Bitten>!
Manna OWell: Drog volt

Szócsaták?! Fohász Lajoshoz?! Érzelmi kavalkád?! Kapus –elméletek?! – Megvett kilóra! Nekem nem „Drog volt”, hanem csak megízleltem és Drogom lett. Függő lettem. Még akarok!

http://bittennonblogger.blogspot.hu/2017/10/manna-owell…

Evika82 P>!
Manna OWell: Drog volt

Ez a könyv egy igazi érzelmi hullámvasút volt. Az amit Lora és Zalán egymással tesznek, egymás iránt éreznek, együtt átélnek… igazi hullámvasút.
Olyan hirtelen váltakoznak az egymás iránti érzelmeik, sokszor elszabadulnak köztük az indulatok, és mégis úgy vonzza első perctől az egyik a másikat, mint a mágnes két ellentétes pólusa…
Tetszett, kíváncsian várom a folytatást. Lesznek még itt érdekes dolgok úgy érzem. ;)

christine>!
Manna OWell: Drog volt

Izgalommal, nagy lelkesedéssel vetettem bele magam a könyv olvasásába. Arra számítottam, hogy egy erős, ütős sötét romantikus könyvet fogok kapni, függetlenül attól, hogy nem láttam ezt a címkék között. A borító és a fülszöveg valamiért erre engedett következtetni. Ez volt az első csalódásom, aztán sorban jött a többi is.

Lora karaktere több sebből is vérzett. Én is most kezdtem az egyetemet, és bár ez mindig szubjektív, de bennem abszolút nem olyan érzések kavarogtak, mint benne, amikor felkerültem a nagyvárosba, és hirtelen egyedül maradtam. Szinte ugyanolyan szakon is vagyok (első félévben legalábbis a tantárgyaim 75% megegyezett a kommunikációsokéval), így kicsit hiányoltam a bővebb leírást az egyetemről, a házi feladat írásról (mert kommm. szakon vannak bizony házik…), meg az ilyesmikről. Azt is hiányoltam, hogy eljárjon valamilyen rendezvényre (könyvbemutató, stb.), mert bár oké, egy könyvben nem lehet kitérni mindenre is, de legalább egy említést tehetett volna egy-két ilyenről, ez az egyik, ami az egyetemista élethez hozzátartozik.

Zalán. spoiler.
spoiler
Számomra hatalmas csalódás volt, nemcsak a szereplők szempontjából. A cselekmény is olyan túlegyszerű, mintha lényegtelen lenne, mi a fene történik, mert majd a szereplők úgyis viszik a pálmát. Hát nagyon nem.
spoiler

Tamlilla>!
Manna OWell: Drog volt

Hmmm… Ez nagyon, de nagyon jó volt!
A magyar írók könyveiben imádom a humort, mert a mi nyelvünk igazán különleges lehetőséget nyújt rá. És a kedves Manna OWell, ezt nagyszerűen csinálta.

Én visszarepültem az időben és újraéltem főiskolai gólyaévemet, nosztalgiáztam és lubickoltam életem legszebb eseményeiben.
Köszönöm az élményt, fantasztikus volt.

Ahogy ez a könyv is, ütős, mint egy jó drog.
Igen, a jó címválasztást külön kiemelném, nálam ez mindig plusz pontot ér!
Nagggyon várom a folytatást!

sedina22>!
Manna OWell: Drog volt

Bárcsak meglenne már a folytatás! :) A könyv végén az az 1 oldal a következő részből, nagyon felcsigázó. ^^
Tempósan olvastatja magát ez a könyv.
Igaz, hogy egy fősulis sztori, de mégsem az. Mert érettebben viselkedik némely szereplő :) nem mondom, hogy mind, mert pl. Nagy nagyon kiakasztó, egy kretén stílusú fickó
Szó van itt bizalmatlanságról, szerelemről, áldozatokról, megfelelésről, és sajnos a társadalmunk hibáiról is.
Lora jelleme lehetett volna picit „tökösebb”, picit makacsabb, mert nekem nagyon hiányzott az, hogy a sarkára álljon.
Összességében nekem tetszett, a borító igazán megfogja az embert, és felkelti az érdeklődést, tipikus a meglátom és haza kell vinnem külsőt kapta :)

_Katie_ P>!
Manna OWell: Drog volt

Nagyon sokáig csücsült a várólistám polcán ez a könyv. Valami okból felkerült rá, de sosem jutottam el addig, hogy elolvassam, amíg egy kihíváson ki nem választották nekem. Aztán utána is halogattam :) Majd pár pohár G&T elkortyolgatása közben le is toltam.
Maguk a karakterek nem lopták be magukat a szívembe és bevallom őszintén, Lora lelkizéseit időnként át is ugrottam, mert nem bírtam már, hogy ugyanazt ismételgeti, csak másképpen megfogalmazva. Köszönöm, elsőre is megértettem, nem vagyok GYPs.
Zalán karaktere pontosan olyan volt, amit egy ilyen helyzetben levő pasitól elvár az ember. Na és a puttonya is szépen tele volt. Viszont onnantól, hogy spoiler Mindezek nélkül még azt mondom, hogy Zalán és az ő pszichés, gyengeelméjű, basáskodó viselkedése elviselhető lett volna valahogy jó sok alkohollal, bekábulva, de leginkább úgy tekintettem rá, mint egy csótányra, akit el kell taposni.
Se vele – se nélküle szerelmi idegbaj volt ez a köbön, kis basáskodással, uralkodási vággyal, terrorizálással, megalázkodással, megbűvöléssel és megsemmisüléssel.

Szil78>!
Manna OWell: Drog volt

Bejött nekem ez a könyv, nagyon bírom az ilyen se veled se nélküled típusú történeteket. Nem fogom szépíteni, volt benne jó pár klisé, de ezeket ellensúlyozta az írónő stílusa. Szinte olvastatta magát a történtet, nem volt agyon bonyolítva, egy percig sem untam.
A főszereplők jelleme már más, sem Lora sem pedig Zalán nem volt szimpatikus. Lora úgy ahogy volt nem volt teljesen százas, hogy eltűrte Zalán viselkedését, spoiler, főleg úgy hogy még csak nem is sajnálta, bocsánatot is csak azért kért, mert így tudott Lora bugyijába jutni.
Zalán komoly pszichés problémákkal küzd. Egy pszichiáter egy egész vagyont kereshetne rajta az tuti. Olyan szinten kapcsolta ki az érzéseit és ment át kegyetlen állatba, hogy az komoly aggodalomra adhatott volna okot Lorának. Ő mindennek ellenére a kedvességet és a jót próbálta meg látni benne, újra és újra adva neki még egy esélyt. Szép a szerelem, de ez már nem az volt, hanem önpusztítás mindkettejük részéről. Örültem neki, mikor ezt a végén ő is belátta és pontot tudott tenni a végére.
Imádtam Borsikát, ezt a kis naiv romantikus lelket, aki kicsit álomvilágban él. Szonja pont az ellentéte volt, az igazi kőkemény csaj, az ő stílusa is bejött.
A végén a betekintés a következő részbe nagyon felcsigázó volt, rögtön meg is néztem, hogy meg van-e már a folytatás. Sajnáltam, hogy nem találtam, kíváncsi lennék, hogy mit tud még Zalán kitalálni. Tekintve, hogy az első rész már 3 éve jött ki, gondolom ez ennyi volt, pedig nagyon érdekelne hogy alakul kettejük története.

Kriszti515>!
Manna OWell: Drog volt

Érdekes érzéseim vannak a könyvvel kapcsolatban. Azt hittem tetszeni fog, de nem. Azt hittem jó lesz, de sajnos egyáltalán nem volt az. A fülszöveg annyira megfogott, azt gondoltam ebből oltári nagy sztori lesz. Hát nem sikerült. A karakterek idegesítőek voltak, mindegyik egytől egyig. De ez semmi, mert lehet idegesítő karakterekkel jó történetet írni. A kivitelezés szerintem nem sikerült jól. Egyáltalán nem hozta azt a formát amit a fülszöveg miatt vártam, unalmas volt és nyögvenyelős, annyira, hogy azt hittem nem érek már a végére, pedig nem egy túl magas oldalszámú könyv. A fogalmazásokkal szintén hadilábon voltam. A borító szenzációs, a cím találó, a fülszöveg nagyon ígéretes, de ezenkívül sajnos ez nagy csalódás volt :(


Népszerű idézetek

Cicu>!

Ez a baj velem. Mindig elképzelem, hogy milyenek lesznek a dolgok, idealizálok, aztán soha nem úgy történik semmi.

17. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fellegi Lora
Cicu>!

Anya szerint ugyanis egy nő soha ne legyen slampos, mert törvényszerű, hogy akkor futsz össze egy jó pasival, amikor a leglepusztultabban festesz.

43. oldal

Cicu>!

– Khm – köszörültem meg a torkom és egy szökkenéssel elé kerültem.
– Szóval akkor ezért hoztál ide a semmi közepére? – tártam szét a karjaimat mosolyogva, miközben hátrafelé lépdeltem vele szemben. – Hogy ne tudjak dühösen elsétálni?
– Nem. Azért, hogyha felhúzol, el tudjalak ásni! – vigyorgott.

129. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fellegi Lora · Vad Zalán
2 hozzászólás
Cicu>!

– Ugye nem gondoltad, hogy ölbe tett kézzel várom, amíg lebeszéled magad rólam?

145. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Vad Zalán
4 hozzászólás
Cicu>!

(..) nem számít, mit beszélnek róla, nem számít, milyen híre vagy múltja van, csak az számít, kicsoda mellettem.

123. oldal

Cicu>!

Nő voltam, aki oda akarta adni, amilye csak volt, annak a férfinak, akit szeretett,
és nő, akit elragadt az ösztön, hogy egyszersmind elvegye tőle az egész világot.

169. oldal

Cicu>!

– De most komolyan. Ady Endre szerelmes versei? – fanyalgott az egyik általam választott köteten. – Ti, csajok mással sem vagytok elfoglalva, mint a nyáladzással? Nincs valami hobbitok? – lesajnálva méregetett.
Ez a hobbink…
– Ady történetesen egyáltalán nem nyálas! Titokzatos és érzékletes! Mellesleg nemi betegség vitte el, szóval talán még lesz bennetek valami közös.
– Óhóhó! – vetette hátra a fejét. – Látom, hallottál rólam ezt-azt – nézett szemembe mélyrehatóan.

67-68. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fellegi Lora · Vad Zalán
Cicu>!

– Ha egy kapcsolatban kényszered van arra, hogy bizonyítsd a világnak, milyen szerelmesek vagytok, akkor nagyon nem vagytok azok – (…)
az ember az igazi érzéseket nem teszi ki a kirakatba, az igazi érzéseket csendben éli át, közönség nélkül. És azt sem bánja, ha senki más nem tudja, mennyire boldog, mert nem vágyik ezzel minden pillanatban büszkélkedni.

110. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fellegi Lora · Tamás
Cicu>!

(…) ha az ember új, idegen környezetbe kerül, az kezdetben mindig egy kicsit ijesztő.

17. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

M. G. Brown: Vérvörös Rózsaszirmok
Robin O'Wrightly: Andrea & Andrea
Ruby Saw: Az igazi
Christine Anne Colman: Elveszetten
L. J. Wesley: Brooke
Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?
Vi Keeland: A beosztott