A ​legdrágább kincs a világon 3 csillagozás

Mandy Kristóf: A legdrágább kincs a világon

“Látta ​még a kéklő eget, de már tudta, utoljára. Az örvény ereje azonnal magával rántotta, le a mélybe. Arra sem volt ideje, hogy új lélegzetet vegyen. Tüdejébe víz áramlott, küszködött, fuldokolt, aztán érezte, amint egy sziklának csapódik és elsötétült minden. Nem tudta mennyi idő telt el, amikor magához tért. Nyirkos sziklákon hevert egy barlangban. Feltápászkodott kissé, hogy körülnézzen. Aranyszín hajáról víz és vér csepegett a nedves kövekre. Vas és kén illata keveredett. Rosszullét környékezte. Mellette pár négyzetméternyi részen a tenger kék vize csillogott és mint zafír ragyogta be sápadt arcát a fény. Lassan feltápászkodott és akkor látta meg túloldalán a folyót, mely lassan, alig észrevehetően hömpölygött. Partján, a sziklákon, ahová őt is kivetette a víz, egy régi ladik hevert. Ekkor jutott eszébe a barlang, melyről nemrég álmodott. Amikor a ladikot meglátta, tudta vízre kell szállnia, mert útja arra vezet tovább. Nem tudta miért, nem tudta mit találhatna. Igazából nem… (tovább)

>!
Alex, 2019
50 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158115421

Most olvassa 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Lovebooks>!
Mandy Kristóf: A legdrágább kincs a világon

Egy népmesei elemmel átszőtt – három testvér elmegy szerencsét próbálni – kalandos fantáziavilág. Eddig megszokottakhoz képest új színt hoz a fantasy-, és mesevilágba. Ez csak töredége a teljes regénynek, ha úgy vesszük belekóstoló. Ám a fő mondanivaló itt is megtalálható. Egyszóval alig várom, hogy újra elmerüljek Mandy Kristóf világában. :)

Olívia>!
Mandy Kristóf: A legdrágább kincs a világon

Három testvér, akik valamilyen téren bele untak a semmibe, ezért megbeszélték sorsot húznak, s három irányban indulnak el, hogy szerencsét próbáljanak. Három év múlva aztán ismét találkoznak, s meglátják, hogy ki vitte a legeslegtöbbre.

A legidősebbnek elég volt egy év, hogy meghódítson egy hegyet, s már az egész környéken úgy bántak vele, mintha királyuk lett volna. A középső második testvér, a tengereket hódította meg ugyanilyen módom. S minden kis szigetet Ő uralt. A legkisebb harmadik testvér sajnos nem volt ilyen szerencsés, Ő húzta a legrövidebbet, így a kietlen semmi fele kezdett el sétálni naphosszat, mígnem végre elért egy pici faluba, ahol értesült legidősebb testvére hódításáról, eléggé lehangolta a hallottak, hiszen egy ilyen teljesítményt, hogy királyként kezelik a hegyen és környékén lakók elég nehéz lesz, így hát elhatározta, hogy tovább kell mennie, egy ilyen kis faluban nem tud tenni semmit, hogy túlszárnyalja. Miközben tovább ment mendegélt, útközben tudomást szerzett másik fivéréről is, hogy Ő meg a tengereket uralja ugyanilyen módon. Kezdett kétségbe esni, hogy itt már nem csak arról van szó, hogy egyáltalán nem tudja túlszárnyalni őket, hanem még szégyent is hoz rájuk, így lassan inkább már elbújni, meghalni szeretett volna.

!! NE NYISD MEG !! CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE !! „majdnem” a történet vége:

spoiler

spoiler

spoiler

spoiler

spoiler

spoiler

spoiler

spoiler

spoiler

spoiler

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Sose becsüljük le a képességeinket, persze előfordulhat, hogy néha kell egy-egy lökés, hogy talpra álljunk, vagy meglássuk, hogy mire is vagyunk képesek, de ha meg sem adjuk ennek az esélyét, akkor mit várunk?

Verenyszellem mindig is volt és mindig is lesz. De vegyük észre, hogy mindenben lehet valami különleges, így nem nagyon lehet sorrendet teremteni, hogy ki mit ért el. Mindenkinek mások a tulajdonságai és mások az értékei, van akinek az egyik dolog könnyebben jön míg a másiknak nagyon meg kel szenvedni, s ugyanez fordítva. Sosem szabad másokat kritizálni, hogy milyen lassú vagy nem sikerül, mert nekünk is lehet olyan amivel mi vagyunk így.

Mindenkinek mások az elképzelései s ezáltal az érték nézetei is. Senkit ne nézzünk le azért mert mást tart fontosabbnak mint mi.

>!
Alex, 2019
50 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158115421
MandyKristof IP>!
Mandy Kristóf: A legdrágább kincs a világon

Szuper meseszerű köntösbe burkolt romantikus mitológiai fantasy könyv.


Hasonló könyvek címkék alapján

Budai Lotti: A hercegnő haragja
Réti László: Falak mögött
N. Fülöp Beáta: Santorini szerelmesei
Egri Zsanna – Hauser Tamás – Kocsis Nagy Noémi – Violet C. Landers – Saláth Barbara – Szamilák Tünde – Tiszlavicz Mária: Egy őrült történet
Borbás Edina: Hullámok csapdája
Audrey D. Milland: Scarlett – Ahonnan a szél fújt
Hestia Potter: Legendary – Lázadás
Aria Brighton: Vérvörös rabság
Estelle Brightmore: 13. napon
Alexandre Dumas: Monte Cristo grófja