Értékelések 54

Paulina_Sándorné P>!
Mándy Iván: Robin Hood

Élveztem a történetet. Egy kicsit a film, egy kicsit a mese jutott eszembe olvasás közben. Szimpatikus volt Robin Hood, mosolyogtam olvasás közben egy-két jelenten. Tuck, Little John mindig is a kedvenceim lesznek, voltak. A végét imádtam, aranyos volt.

Nashira P>!
Mándy Iván: Robin Hood

Miután az ember megnézte és teljesen a hatalmába kerítette a Kevin Costner-féle tolvajok fejedelme, és ha még a Robin Hood legendájáról készült rajzfilm sorozatot is látta gyerekkorában, akkor ezek után ezzel a könyvvel válik teljessé a repertoár, én most úgy érzem. Kicsit gyermeki volt az egész könyv leírása, olykor úgy éreztem, mintha a felnőtt szereplők egy ötéves gyermek szintjén állnának értelmileg és szókincsügyileg, de még így is nagyokat csattantak a poénok és a fordulatok. Összességében tetszett!

tide P>!
Mándy Iván: Robin Hood

Teljes értetlenséggel olvastam a könyvet. Nem értettem, hogy Mándy hogyan tudott ilyen rossz szöveget elkövetni. Aztán, böngészve a molyos véleményeket, ráakadtam @pável karcára https://moly.hu/karcok/1243834 és máris megvilágsodtam:
„Aztán ahogy a szocialista irodalompolitika szokta, belenyúltak a későbbi kiadásokba, kissé visszarontva a szöveg minőségét – a sors fintora, ezt a delfinizálásnak nevezett cenzúrát még a Delfin-sorozattal szemben is elkövették.”
Nos, igen, ez sokat megmagyaráz.