Kiskobold ​és a párnafosztogatók (Kiskobold 2.) 12 csillagozás

Mandl Péter: Kiskobold és a párnafosztogatók

Találkoztál már Párnafosztogatókkal? Ha még nem, akkor mázlid van! Ebből a könyvből megtudhatod, hogy miért. S azt is, mit keres Tigo (a Kiskobold korábbi kalandjaiból ismerős szőrös idegen) olyan nagyon a bányában, és miért felesleges dolog operaénekléssel próbálkozni, ha fel akarsz ébreszteni egy koboldot.
Kiskobold három újabb kalandja vár rád!

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Pagony, Budapest, 2016
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639820869 · Illusztrálta: Dániel András

Enciklopédia 2


Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
meseanyu MP
Mandl Péter: Kiskobold és a párnafosztogatók

Lehet, hogy csak jobb kedvemben talált, de ez most valahogy jobban tetszett, mint az első rész. Tetszik ez az abszurd világ, és mintha most egy kicsit jobban összeálltak volna a történetek. A rajzok meg persze zseniálisak, hiszen Dániel András követte el őket.

>!
Chöpp 
Mandl Péter: Kiskobold és a párnafosztogatók

Kiskobold és s szőrös idegen jobban tetszett, de ezek a mesék is nagyon édesek voltak!

>!
Boglárka_Madar P
Mandl Péter: Kiskobold és a párnafosztogatók

A könyvecske 3 történetet tartalmaz Kiskoboldról. Az első történet a címadó párnafosztogatókról szól – az ötlet szuper lenne, de a kivitelezés…hmmm… én is úgy vagyok vele, mint @dianna76, majdnem elaludtam rajta. A második történet volt a legjobb a kincsről spoiler, de a harmadik sem volt rossz, ahol kirándulnak. Talán kicsit egyszerűek ezek a mesék, de mondjuk 3-6 éves korosztálynak mit bonyolítsa túl. :D
Az illusztrációk szuperek, de hát milyen is lenne?! mégmindigDánielAndrásrajongóvagyok

>!
Honey_Fly P
Mandl Péter: Kiskobold és a párnafosztogatók

Nekünk bejön Mandl Péter gyerekekre szabott abszurd humora. A történetek viccesek, mesések és tanulságosak is. Dániel András pedig… Hát ő Dániel András, na. Remek páros az ő kettőjüké. A mese utáni éjszaka mondjuk nem volt a legjobb. Talán a párna alá tett kisautó, Lego vonat, plüss denevér és műanyag pók okozhatta?

>!
krlany I+SMP
Mandl Péter: Kiskobold és a párnafosztogatók

Én ezt minden hibájával együtt is szerettem. (Nem nagyon van hibája, csak egy kicsit lehetne erősebb a szöveg.)
Egyfelől tök jó gondolatok vannak benne, másfelől meg basszus párnafosztogatók, lábtörlőt őrző tigris?:D Egy újabb némileg „pihentagyú” író! Imádom az ilyeneket! Bár ő még nem eléggé!;D Mindenesetre Dániel Andrással nagyon jó párost alkotnak, mondanám, hogy egy hullámhosszon vannak, de ahhoz még olvasnom kell közös dolgaikat. A képek és a belőlük lévő kiszólások rengeteg kacajt okoztak nekem, talán az volt a csúcs…
Az az igazság, hogy meglátszik, hogy az alkotó páros férfi: eredeti, friss, üde, kalandos és kacagtató… sokkal több férfinak kellene mesekönyvet írnia, és sokkal kevesebb nőnek… én kérek elnézést!

>!
dianna76 P
Mandl Péter: Kiskobold és a párnafosztogatók

Nem vagyok maradéktalanul megelégedve ezekkel a kiskoboldos történetekkel. A kötet első meséjén majdnem elaludtam. Igaz, este volt, fáradt voltam… Ma újra beleolvasgattam, de ekkor sem tett rám nagyobb hatást. A vége pedig olyan semmilyen.
A kincses mese már jobban tetszett. spoiler Ezen a szövegen nem csak Kiskobold derült, hanem én is. A bányában születő, és növekvő spoiler… Ez érdekes ötlet volt a szerzőtől.
A harmadik történetben a kirándulásé a főszerep. Itt egy mondani való is akadt: a kalandot nem kell keresni, ránk talál ő maga. Bár, ha akarom, akkor a második történetnek is van egy fontos mondandója. Mégpedig az, hogy a természet értékei, szépségei a legnagyobb kincseink.
Dániel András illusztrációit, s a hozzájuk tartozó frappáns szöveg szösszeneteket, azt gondolom nem kell értékelnem. Önmagukért beszélnek ismét!

>!
Pagony, Budapest, 2016
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639820869 · Illusztrálta: Dániel András
>!
blueisthenewpink SP
Mandl Péter: Kiskobold és a párnafosztogatók

Ezt a kötetet még Dániel András rajzai sem tudták megmenteni. Egy-két hibát leszámítva (Miért olyan nehéz ez? Most olvastam egy 360 oldalas könyvet, amiben nem volt hiba!) a szöveg rendben volt, de egyáltalán nem érdekeltek a történetek.

4 hozzászólás
>!
Juci P
Mandl Péter: Kiskobold és a párnafosztogatók

Valami nagyon hiányzik nekem ezekből a mesékből. Nem kimondottan rosszak, inkább olyan semmilyenek. Dániel András rajzai nélkül még fél csillaggal kevesebb lenne.


Népszerű idézetek

>!
krlany I+SMP

A kaland egész éjszaka velünk volt, csak te annyira el voltál foglalva a keresésével, hogy nem vetted észre.

45. oldal

Kapcsolódó szócikkek: kaland
>!
krlany I+SMP

– Most már kirándulunk? – kérdezi két szalmakalap-gyűrögetés közben.
– Még csak sétálunk – feleli Kiskobold.
– Mikor lesz a sétálásból kirándulás?
– A kiránduláshoz kaland kell – válaszolja Kiskobold. – Minél előbb megtaláljuk a kalandot, annál előbb fogunk kirándulni.
– És a kalandot hol találjuk? – Tigo szeme felcsillan.
– Bárhol. Épp ez a csodálatos a kalandban.

41. oldal

Kapcsolódó szócikkek: kaland · séta
>!
krlany I+SMP

Hajnal felé Kiskobold hazaindul. Fáradt és éhes, de elégedett a jól végzett munka után. A háza előtt találja Tigót, aki a lábtörlőn alszik.
– Jó reggelt, Tigo. Azóta itt alszol, amióta elmentem? – kérdezi Kiskobold.
– Én? Nem is aludtam, csak a lábtörlőt őriztem. Képzeld, többször is megpróbált elfutni, amíg nem voltál idehaza – mondja Tigo.

26. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Csukás István: Pom Pom meséi – Festéktüsszentő Hapci Benő
Csukás István: Süsü, a sárkány
Berg Judit: A Nádtenger télen
Berg Judit: Rumini Datolyaparton
Csukás István: Egy kiscsacsi története
Dániel András: Kicsibácsi és Kicsinéni (meg az Imikém) visszatér (bár el se ment)
Berg Judit: Micsoda idő!
Mechler Anna: Pedró, a tűzoltóautó
Vadadi Adrienn: A Palacsinta tábor
Gévai Csilla: Amíg zötyögünk