A ​sas látomása (Boudica 1.) 34 csillagozás

Manda Scott: A sas látomása

A Boudica – A sas látomása a törzsi Britannia római hódítás előtti éveit jeleníti meg az olvasó számára. Azt a mitikus kort, amikor még a druidák, az álomlátók és a varázserővel bíró istenek uraltak mindent; amikor a kutyák, a lovak, de maga a táj is az elbeszélések szerves szereplőjévé válhattak; és amikor a harcosok még legalább annyira a győzelem, mint a becsület nevében küzdöttek egymással. Mindezeken túl azonban a szenvedély és bátorság világa ez, hiszen a Győzelemhozó történetében a lenyűgöző, szívből fakadó hősiesség néz szembe egy elképzelhetetlenül nagy ellenséggel. A sas látomása az első a Boudica életéről szóló tetralógia részei közül.

Eredeti megjelenés éve: 2003

>!
Alexandra, Pécs, 2004
564 oldal · ISBN: 9633688329 · Fordította: Császár László

Kedvencelte 4

Most olvassa 5

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

>!
legrin SP
Manda Scott: A sas látomása

Nagyon tetszett az egész sorozat, olyan részletes, aprólékos, nagyon magával ragadott. A varázslat, a szellemvilág jelenlétét is nagyon szépen írja le. A törzsek és a rómaiak életét is jól megjeleníti.
Kalandos és izgalmas, jók a karakterek, összetettek, Breaca nem csak hős, és nagy harcos, tényleg felnőtté válik a kötetek alatt, anya lesz, asszony, vezető.
Nagyon tudom ajánlani a történelmi kalandregények kedvelőinek. :)

>!
Kilgor_Trout
Manda Scott: A sas látomása

Nyertem az első két kötetet. Gyorsan neki is álltam, majd a gyorsaság kicsit alábbhagyott.
Nagyon részletes mind a négy kötet, néhol talán túl részletes, de ezáltal nagyon könnyen beleélhettem magam a történetekbe.
Nem az egyszerű, gyors olvasmányok egyike, azonban ahogy végeztem egy kötettel nem hagyott nyugodni és vettem sorra a következőt.
Zsinórban olvastam mind a négy kötetet, igaz közben tartottam egy kis pihenőt.

Nagyon ajánlom mindenkinek, aki kedveli az ebből az időből származó olvasmányokat.
Főleg azért, mert a római szemszöggel ellentétes oldalról nem sok ilyen történet található.

>!
Elhaym
Manda Scott: A sas látomása

Mary Mackie: Ló népe című könyvében nagyon megszerettem Boudica történetét, ezért amikor megláttam Manda Scott sorozatát egyből beszereztem. Év elején lelkesen álltam neki az olvasásnak, de aztán rájöttem, hogy ez a könyv nem lesz könnyű falat. Könyv nagyobb méretű, hosszú, apró betűs. Történet tömör és száraz. Lassan haladtam vele , év végére sikerült csak kiolvasnom. Nem egy szórakoztató olvasmány, ezért csak nagy történelem kedvelőknek ajánlom ezt a sorozatot.
Bővebben:
http://elhaym.wordpress.com/2011/12/31/manda-scott-a-sa…

4 hozzászólás
>!
Alfrodulson
Manda Scott: A sas látomása

Mivel érdekel a téma, gondoltam milyen jó, hogy egyesek még írnak is róla regényt. Aztán az egész illúziót szétrombolta a tény, hogy az író igen csak járatlan az írás művészetében. Konkrétan úgy ír, mint egy általános iskolás, habár nem tudom ez mennyiben a fordító hibája, elvére megesik, hogy egy gyenge külföldi író művéből, egész olvashatót kerekít a magyar fordító, és ez fordítva is igaz lehet olykor.
Ettől még a történet lehet jó a későbbiekben, de az első száz oldal után inkább elővettem mást, ezt meg hagytam a feledés homályába veszni. Ha majd egyszer nagyon sok időm lesz, talán megpróbálom újból kideríteni mi lehet a lényeg, illetve mennyire hiteles történelmileg mindez. :)

>!
Chulainn
Manda Scott: A sas látomása

Jó könyv lehetne, csak meg kéne tanulni írni.

>!
Mielmiel
Manda Scott: A sas látomása

Sajnos nem tudtam folyamatosan olvasni, de nagyon megragadott a kor, az a részletesség, amivel a korszakot, benne az egyes civilizációkat mutatta be a szerző.
Sokan bizonyára vontatottnak találják, de valahogy pontosan ez a „vontatottság”, a mi világunktól eltérő életritmus, életszemlélet az, amitől annyira egyedi az atmoszféra, amitől annyira szerethető a könyv, ami miatt, ha lassabban is, de teljesen el lehet merülni a könyvben. Mindenképpen el szeretném olvasni a folytatásokat!

>!
Arthur
Manda Scott: A sas látomása

Életem legunalmasabb könyve. Vontatott, érthetetlen, a párbeszédek is mesterkéltek, a karakterek elnagyoltak és kusza az egész. Még szerencse, hogy akciósan vettem… Nem ajánlom senkinek.

1 hozzászólás
>!
Sieger
Manda Scott: A sas látomása

Úgy álltam neki a könyv olvasásához, hogy „én aztán sosem szerettem a történelmi regényeket”! De ez a könyv messze túlmutat ezen, sokkal több mint egy történelmi esemény száraz leírása, sokkal többet ad mint egy alapok és háttér nélküli fantasy. Bár történnek benne hihetetlen dolgok, mégis hinni lehet benne és remélni, hogy az a „varázslat” ami egykor az emberekben élt még ma sem hunyt ki teljesen. Szívből ajánlom mindenkinek.

>!
Veronika_Móczár
Manda Scott: A sas látomása

Nagyon érdekes, nehezen letehető történet. Ez csak azért problematikus, mert a könyv finoman szólva nagy formátumú, nem egy „bedobom a táskámba és olvasom a buszon”-típus. Hiába 555 oldal a sztori, a könyv mérete miatt ez kb. 800 normál oldalnak felel meg. Ennek megfelelően lassan lehet vele haladni, és én gyakran belefáradtam. És ez csak az 1. rész!
A szereplők árnyaltak, fejlődésre képesek. Sok-sok mellékszál szövetéről van szó: szerelmek, életek, sorsok, istenek, harcok, de mind egy fő áramlatban egy irányba haladnak. Tehát, egy mozgalmas, összetett művet tarhatunk a kezünkben. Szeretném a folytatást is látni, hiszen korán sem ért véget a fő sztori! A szerző saját bevallása szerint, sok esemény a fantázia szüleménye, de hihetőek, nem elrugaszkodottak. Főleg azért is van így, mert kevés az írott forrás erről a témáról, keveset tudunk a rómaiak érkezése előtti Britanniáról.
Épp ezért nekem kissé gyanús, hogy a különböző és azonos nemek közötti szerelmek történetei erősen saját kútfőből származnak. Volt egy pont, ahol besokalltam tőlük. Már „mindenki mindenkivel”-hangulata volt, de aztán kicsit helyreállt a mérleg. És végül jó szájízzel tettem le.


Népszerű idézetek

>!
Veronika_Móczár

Arra számított, hogy Róma vagy Gallia mintájára másolt helyre csöppen majd. Már felkészült rá, hogy bort ajánlanak fel neki, de ő elutasítja; hogy halat és vízi madarakat szolgálnak fel, vagyis Nemain szent állatait, amelyeket szintén visszautasít; hogy majd rabszolgák lesik minden kívánságát, akiknek a szolgálatára nem fog igényt tartani.(…) Amit azonban ezzel szemben kapott, az éppen olyan volt, mint odahaza – vagyis az otthon lenyűgöző és szavakkal le nem írhatóan szép változatát.
A Napkutya nagyháza lehetett volna akár az icenusok falujában is, ez azonban úgy épült, hogy az ajtaja déli irányba nyílt, mindenfelé sárga drapériák lógtak a falakon, és a bejárat melletti félfákba csak egyetlen álomlátó jele volt befaragva. (…) A Napkutya visszafogott jó ízléssel tárta fel nekik vagyonát, hagyva, hogy a szavak helyett a dolgok mennyisége és minősége beszéljen. Egy igen jó aratás után az icenusok talán maguk is képesek lettek volna ennyi ember számára ehhez hasonló lakomát készíteni, azonban ilyenkor, tavasz elején – amit ráadásul a legkeményebb tél előzött meg, amelyre a nagyanyák csak vissza tudtak emlékezni – semmiképpen. Kaptak zablepényt és mézet – mézet, még hozzá tavasszal – , valamint malátás árpát és finom, friss sört, amely még nem savanyodott meg a hosszú tárolás alatt. (…) Az egyetlen különbséget talán a nők teljes hiánya jelentette.

226-227. oldal


A sorozat következő kötete

Boudica sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Phyllis T. Smith: Én, Livia
Phyllis T. Smith: A Palatinus-domb lányai
Lewis Wallace: Ben Hur
Colleen McCullough: Az októberi ló I-II.
Steven Saylor: Caesar trónja
John Williams: Augustus
Henryk Sienkiewicz: Quo vadis?
Spiró György: Fogság
Michelle Moran: Kleopátra lánya
Révay József: A költő és a császár