100 ​ígéret gyermekemnek 4 csillagozás

Mallika Chopra: 100 ígéret gyermekemnek

"… A 100 ígéret gyermekemnek egy könyv, amely visszatükrözi az anyaság mély, szent felelősségét. A könyvben a szerződ mindnyájunkkal megosztja gyermekének tett fogadalmait. Ígéri, hogy gyermekét gyöngéd szeretetben és biztonságban neveli fel, megtanítja csodálattal és kíváncsisággal szemlélni a világot, és elsajátítani mindazokat a szellemi értékeket, amelyek életét gazdagabbá és jobbá tehetik.

Az ígéreteket elmélkedések, versek, rövid történetek kísérik, melyek egész életében ösztönözték a szerzőt, és talán ösztönözni fogják az olvasót is, hogy elgondolkozzon életéről, értékeiről és hitéről, valamint arról, amit ő szeretne átadni gyermekeinek."

>!
Partvonal, Budapest, 2005
296 oldal · ISBN: 9638678216 · Fordította: Kovács Ivett

Kedvencelte 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
eeszter P
Mallika Chopra: 100 ígéret gyermekemnek

Nem is számítottam rá, hogy ilyen jó lesz ez a könyv! Első meglepetésem az volt, hogy én valami miatt azt hittem, hogy az író Deepak Chopra felesége, de mint kiderült: a lánya. A könyvben minden ígérethez tartozik egy kis történet, ami néha az írónő saját családjáról szól (ezek számomra nagyon érdekesek voltak amiatt is, hogy kis rálátást adtak arra, milyen lehetett Deepak Chopra lányaként felnőni), néha tanmesék. Mindenképp tanulságosak, és a könyv nagy részét úgy olvastam, hogy kislányom is hallgatta. Igaz, még csak 1 éves, így nem is az számított, hogy mi a téma, inkább maga a „mesélés”.

>!
monica
Mallika Chopra: 100 ígéret gyermekemnek

Csodálatos könyv ! Minden édesanyának el kellene olvasnia!

>!
mamszi
Mallika Chopra: 100 ígéret gyermekemnek

Még kisfiam születése előtt olvastam, és olykor azóta is kézbe veszem. Törekvés a benne írottak megvalósítására.


Népszerű idézetek

>!
eeszter P

A hagyomány szerint, amit sok indiai követ, a kismama a csecsemőjével a szülés után negyven napra visszaköltözik a családi otthonba. A hagyomány felismeri, hogy azokban a hetekben mind az anyának, mind a gyermeknek táplálásra és gondoskodásra van szüksége. Az új anya, akiről a saját édesanyja gondoskodik, így összpontosítani tud a gyermeke körüli új feladatokra, a felfedezésekre, és stabil háttérrel kezdhetik meg közös utazásukat.

79. oldal

>!
eeszter P

A sértődés többnyire olyan reakció, amit akkor érzünk, ha túl fontosnak tartjuk magunkat, és azt képzeljük, hogy másoknak ezt a fontos „Valakit” kell bennünk tisztelniük, és nem azt, ahogy cselekszünk.

126. oldal

>!
monica

Szülőként a mi kezünkben van a lehetőség, hogy a világ megváltoztatásához elegendő erővel rendelkező új világpolgárokat neveljünk.

>!
monica

Anyának lenni a leghatalmasabb, legnőiesebb, legtöbbet követelő, legegyüttérzőbb, legkiteljesítőbb és legfontosabb elfoglaltság a világon.

>!
monica

Soha nem alakítottak vagy változtattak a világon a politikusok vagy a tudósok annyit, mint az édesanyák. A világ édesanyái tartják kezükben sérült bolygónk gyógyulásának kulcsát.

Az írónő édesapja, Deepak Chopra, írja az előszóban.

>!
monica

Sokkal több minden van az életben annál, amit látunk vagy amit lehetségesnek mondanak.

>!
monica

Szülőként megtapasztalhatjuk azt a végtelen bizalmat, amivel a gyermekünk fordul felénk.Sose áruljuk el ezt a tiszta és ártatlan érzést! Az ilyen bizalom építi ki a biztonságérzetét és magabiztosságát, amely táplálja és erősíti minden jövendő kapcsolatát.


Hasonló könyvek címkék alapján

Nagy Réka: Ökobaba
Frédérick Leboyer: A gyöngéd születés
Kiss Noémi: Ikeranya
Alice Miller: Kezdetben volt a nevelés
Alice Miller: A tehetséges gyermek drámája és az igazi én felkutatása
Robyn Gee: Kisbabák
Alison Gopnik: A babák filozófiája
Anne Deans: A terhesség ABC-je
Giorgia Cozza: Ingyenbaba
Margot Sunderland: Okosan nevelni tudni kell