Mal ​varázsigéi 2 csillagozás

Mal varázsigéi

Egy olyan varázsigéket tartalmazó könyvet tartasz a kezedben, ami valaha az anyámé, Demónáé volt. Számtalan varázslat, átok, bűbájos mondóka található benne – ki ne mert próbálni otthon! Amikor anyukám nekem adta ezt a könyvet, hogy segítsek elpusztítani Auradont, elhatároztuk a barátaimmal, hogy a hasznát vesszük, persze a magunk módján. Azt mondják, az alma nem esik messze a fájától. Néha úgy neveznek minket, hogy a „romlott gyümölcsök”… De majd meglátjuk, ki nevet a végén!

>!
Kolibri, Budapest, 2015
224 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155591082

Most olvassa 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
kedaiyun
Mal varázsigéi

Miután láttam az Utódok c. filmet, és elolvastam az Elveszettek Szigetét, mely a film előzménye, úgy gondoltam, hogy megveszem szintén a Könyvudvarban ezt a könyvet is. Többször átlapozgattam már, és tetszett a kialakítása. Stílusában olyasmi, mint a Harry Potter-kiegészítő Legendás állatok és megfigyelésük vagy a Kviddics évszázadai, mivel itt is kommentárokkal látták el a szereplők a könyvet. Itt azonban a kommentárok játsszák a főszerepet, a könyv eredeti tartalma háttérbe szorul.
A könyv Demóna varázskönyve, megsárgult lapokkal, varázsigékkel, néha hasznosnak tűnő dolgokkal, ábrákkal, mint egy „igazi” varázskönyv. Ezt a könyvet használja kvázi naplónak Mal, Evie, Jay és Carlos. A négy gonosz főhős négy különböző színnel és betűtípussal van megjelenítve. A könyvhöz elengedhetetlenül szükséges a film ismerete. Habár ez nem egy regény, a megjegyzések pontosan követik a film cselekményét, és kiegészítik azt egy kicsit. Emiatt főleg azoknak ajánlom, akik már látták az Utódokat, anélkül ugyanis csak egy érdekes, lapozgatós könyv, de nem áll össze a történet, mert sokszor utalnak olyan eseményekre, melyek nincsenek leírva, de a filmben megjelennek.
Összességében nekem tetszett ez a kiegészítő könyv, lazán el lehet olvasni 1-2 óra alatt, és tetszett ez a varázskönyves megoldás is. Sőt még művelődtem is, mert van egy lista a gonoszokról (Azok, akiknek kijár a tisztelet címmel), és nem mindenkit ismertem, emiatt utána kellett néznem, ki is ő. Például Amos Slade, aki a Róka és a kutya c. Disney-rajzfilmben szerepelt, de ezt a filmet sajnos még nem láttam.


Hasonló könyvek címkék alapján

Matt Groening: Simpsonék karácsonyi albuma
Tim Burton: Karácsonyi lidércnyomás
Walter Murch: Egyetlen szempillantás alatt
Haui József – Kertész György: Vízipók
Eric Geron: Disney – A Szépség és a Szörnyeteg
Bálint Ágnes: Mazsola és Tádé
Bálint Ágnes: Frakk, a macskák réme
Walt Disney – Macskarisztokraták
Csukás István: Pom Pom meséi
Lázár Ervin: Szegény Dzsoni és Árnika