Magyar ​külpolitika (896-1196) 7 csillagozás

Makk Ferenc: Magyar külpolitika (896-1196)

A kötet a honfoglalástól a XII. század végéig tárgyalja a magyar külkapcsolatokat, a nemzetközi érintkezések tükrében mutatva be azt az utat, amelyet a magyarság a kalandozó hadjáratoktól az államalapításon át az Európába való integrálódásig megtett. Ennek kapcsán a kontinentális Európa hatalmi viszonyainak alakulásába is bepillantást kap az olvasó.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Szegedi Középkortörténeti Könyvtár Szegedi Középkorász Műhely

>!
242 oldal · ISBN: 9634821618
>!
202 oldal · ISBN: 9630429136

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

ArnoDorian>!
Makk Ferenc: Magyar külpolitika (896-1196)

Ez a kis könyv nagyon jól és érthetően összefoglalja a Magyar Királyság külpolitikáját, annak céljait előzményeit és következményeit.

Katherine_Grey>!
Makk Ferenc: Magyar külpolitika (896-1196)

Kalandregény érdekességű elemzése a korszaknak, országoknak, uralkodóknak, külpolitikai machinációknak, amely bemutatja, hogyan lett Magyarország a címben megadott időben megszülető államból majdnem-nagyhatalom, európai súlyú, jelentős ország, s milyen házassági, háborús és térítő taktikákkal, gazdasági helyezkedéssel vált az Árpádok Magyarországa azzá, amire ma is büszkék lehetünk. Igénytelen, de jól olvasható külalakkal – jó könyv.

2 hozzászólás
Vieequil>!
Makk Ferenc: Magyar külpolitika (896-1196)

Jól érthető, aránylag olvasmányos könyvecske, ami az újabb kutatások tükrében is általában megállja a helyét. Az már az én problémám, hogy a politikatörténet nem a szívem csücske. (Az Árpád-kori cseh-magyar-osztrák kapcsolatok története c. szemináriumra kellett olvasni.)

apple_pie >!
Makk Ferenc: Magyar külpolitika (896-1196)

Külpolitika az Árpád-korban című szemináriumra olvastam el ezt a könyvet. Nagy segítség volt, a füzetemben lévő kaotikus jegyzet után rendet rakott a fejemben. Érthető, követhető, rengeteg információt tartalmaz. A szemináriumi dolgozatomat is még áprilisban erre a könyvre építettem. Azt sajnáltam, hogy nem az Árpád-kor végéig foglalja össze a külpolitikát, mivel a késő Árpád-kori királyok esetében is jól jött volna a plusz információ. Az utolsó 20 oldalt csak a ZH után olvastam ma el, szerencsére nem kell szidnom magam, hogy abból kellett volna esszét írnom. Plusz és mínusz pont egyszerre a lábjegyzetek hiánya. Olvasás közben, most ebben a két napban jól jött, hogy nem zavar a lap alján, de amikor a szemináriumi dolgozatomon dolgoztam, akkor jól jött volna egy-két konkrét információnál, hogy tudjam, hol tudok utánakeresni. Bár alapvetően összefoglaló munka, szóval nem panaszkodom.


Hasonló könyvek címkék alapján

László Gyula: 50 rajz a honfoglalókról
Bihari Péter: 1914 – A nagy háború száz éve
Romsics Ignác: Magyarország története
Nagy György: Magyarország apróbetűs története
László Gyula: A „kettős honfoglalás”
László Gyula: Árpád népe
Sugár István: Az egri vár és viadala
Csorba Csaba: „Árpád jöve magyar néppel”
Benedek Elek: Magyarok története
Kéri Katalin: Hölgyek napernyővel