Bolygóvadászok 18 csillagozás

Majoros Nóra: Bolygóvadászok

Mi kell ahhoz, hogy útra keljünk egy galaxisban?
Egy különc milliárdos (igazából csilliárdos), aki fejébe veszi, hogy a pénz helyett a jövőben égitesteket gyűjt. Valamint egy különleges űrhajó, melynek hajtóművét sokáig senki sem képes működésre bírni
Milo, a jóképű csapatkapitány és öccse, Alex egy csupa szív kislánnyal, Palkával és a technikai zseni, földönkívüli-gyanús Delfinnel indul felfedező körútra, mely egy csapásra a túlélésért folytatott küzdelemmé válik, mikor egy féregjáraton keresztül ismeretlen galaxisba csöppennek.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Kolibri, Budapest, 2016
216 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155591631 · Illusztrálta: Rátkai Kornél
>!
Kolibri, Budapest, 2016
216 oldal · ISBN: 9789634370727 · Illusztrálta: Rátkai Kornél

Most olvassa 2

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Majoros Nóra: Bolygóvadászok

Ha felnőttként olvasod ezt a könyvet, vagy olvasod fel a gyerekeidnek, akkor felejtsd el, hogy felnőtt vagy. Légy a szereplőkkel és a saját gyerekeiddel együtt gyerek és élvezd a nem mindennapi kalandokat. Én most előolvastam Titusznak, mert ő nem szereti az ufós történeteket, meg kellett győzödnöm arról, hogy nincsenek benne Ufók. :D

Elárulom, nekem tetszett a könyv, teljesen bele tudtam magam élni a történetbe, tetszett, hogy nem volt túlbonyolítva az űrbéli dolog, csak a maga egyszerűségében – mint a gyerekeknek a fejében – zajlottak az események, jöttek a kalandok, az izgalmak. Igazán szeretnivaló könyv, humorral és kedves szereplőkkel. Az illusztrációk is tetszettek, varázslatosan és titokzatosan űrbéliek voltak, és a színeik is harmonizáltak a könyv történetével.

Bővebben: http://konyvutca.blogspot.nl/2017/01/majoros-nora-bolyg…

Trudiz>!
Majoros Nóra: Bolygóvadászok

Űrkalandok gyerekek főszereplésével, mondjuk én hiányoltam az utazásból legalább egy felnőtt jelenlétét, de ez a fantázia világa…
Kalandos, kedvelhető történet, melyben az Ündürüxi bolygó neve szimpi volt.
Jobb, ha ennyire nem vagyunk gazdagok, mint Nagy úr.

Hintafa P>!
Majoros Nóra: Bolygóvadászok

Majoros Nóra történetvezetése lebilincselő, nyelvezete élvezetes, szép, könnyen érthető, a karakterei pedig azonnal belopták magukat a szívünkbe. Röviden: mindent tud, amit egy 8 éveseknek szóló kalandregénynek tudnia kell és amitől egy könyvet jó a kezünkbe venni. Leköt, elvarázsol, lenyűgöz, nem tudsz betelni vele. Még a 3,5 éves is megérezte ezt, mert az autók tologatása helyett ő is inkább Milóék kalandjait hallgatta.
Örömmel fedeztem fel, hogy a sok kalandot a karakterek jellemének, a közöttük szövődő kapcsolatok bemutatása is gazdagítja. Míg próbálják megmenteni a világot és önmagukat, a könyv lapjain arra is van lehetőség, hogy a szereplők jelleme is kibontakozzon, egyre több árnyalatát ismerjük meg kapcsolatuknak. Így a gyerekek útját nemcsak a térben, de a személyiségükben véghezment változásokban is megismerhetjük. Olyan ügyesen fűzi egybe az írónő a lélekben és a csillagok között megtett utazást, hogy a kalandok közepette egyáltalán nem válik terhessé, inkább színesíti a könyvet. Nem mellesleg a űrfelfedezőink belső utazása során fontos, „örökzöld” értékeket helyez a középpontba, mint a hűség, a az őszinteség, a barátság, az összetartás, felelősségtudat, az önzetlenség. Mindezen érdemek mellett szeretnék kiemelni még valamit, amivel olvasmányainkban ritkán találkoztunk: az idősek és a gyerekek kapcsolata. Ezt is olyan szépen, oldja meg az írónő, ahogy a két generáció (dacára nagyon is eltérő külső vonásaiknak) gondoskodik egymásról és segíti egyik a másikat.

Részletek itt:http://hintafa.blog.hu/2017/02/12/majoros_nora_bolygovadaszok

pat P>!
Majoros Nóra: Bolygóvadászok

Aranyoska.
Először azt akartam írni, hogy nem egy Kim Stanley Robinson, és hogy ez nem is baj. De aztán kiderült, hogy kicsit mintha bugyutább lenne azért a kívánatosnál: szerintem a regény egyéb jellegzetességei (szókincs, fejezethossz, szöveg szintű bonyolultság, mittudomén) alapján becélozni vélt korcsoport ennél már bonyolultabb, okosabb, logikusabb történettel is megbirkózna.
De nagyon kis érzelmes, bájos, szerethető könyv azért. Aranyoska.

Boglárka_Madar P>!
Majoros Nóra: Bolygóvadászok

A nálam lévő zsűrizésre váró könyvek közül ezt tologattam a legtovább, nem gondoltam hogy érdekes lehet. Aztán persze le se tudtam tenni, megint az alvás rovására ment az olvasás… mintha elszaladna bármelyik könyv
A történetünk főhőse 4 gyerek, akik hogy, hogy nem, egy galaktikus küldetésen találják magukat. spoiler
Minden gyerek álmodozik arról, hogy valami különleges történik vele, pl megjön a levele Roxfortból, kalóznak áll veszélyes haramiák ellen, megtanul beszélni az állatokkal, kiderül hogy ő egy vérbeli elátkozott királylány, vagy épp felfedezi a világűrt, mint ahogy Miló, Alex, Palka és Delfin is a küldetésük során.
Az út során számos veszélyes kalandba keverednek, sok új barátra tesznek szert, érdekes felfedezéseket tesznek, mire végül elindulnak hazafele – de persze a hazatérés is tartogat némi bonyodalmat és meglepetést. Együtt izgultam a gyerekekkel a kalandjuk során, nekem nagyon tetszett az egész világ és a történet ahogy fel volt építve.
A könyv tartalmaz néhány illusztrációt is, ami még jobban feldobja a történetet.
Számomra maradtak elvarratlan szálak, úgyhogy nagyon remélem hogy lesz folytatása. A történet, az egész világ amit megteremtett az írónő még rengeteg lehetőséget tartogat a folytatásra.

dianna76 P>!
Majoros Nóra: Bolygóvadászok

Nem rajongok a sci-fiért, így meglepetésként ért, hogy végül lekötött ez a könyv. Csak a zsűrizés miatt olvastam. Kalandos űrutazás, gyermekek szereplésével. Utóbbi kicsit fura, mert ki engedné el a gyerekét az űrbe. De egy gyerekkönyvnél minden belefér. A bolygóról bolygóra utazgatás tetszett, mert különlegességet tartogatott. A harc már kevésbé volt ínyemre, de ettől lett izgalmasabb, kalandosabb a történet. A hazatérésnél pedig örültem, hogy gondolt a szerző a közben eltelt időre. Mert ugye az űrutazás alatt bizony a Földön is teltek a hónapok.
Ami pedig a kiadást illeti: ez a lila borító, a sárga színű szalag könyvjelzővel… Szerintem nagyon guszta. Tetszik!

>!
Kolibri, Budapest, 2016
216 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155591631 · Illusztrálta: Rátkai Kornél
RandomSky>!
Majoros Nóra: Bolygóvadászok

Majoros Nóra negyedik könyve a Bolygóvadászok, és megint valami más, kivéve, hogy ez is gyerekeknek szól. Meg hogy felnőttként/szülőként is remekül szórakoztam rajta. A többi is nagyon tetszett, de mind közül ez a legkönnyedebb. Első ránézésre legalábbis, mert csavar és mondanivaló itt is van, de kaland is, jó sok!
Bővebben: http://www.ekultura.hu/olvasnivalo/ajanlok/cikk/2016-12…

Chris >!
Majoros Nóra: Bolygóvadászok

Előre le kell szögeznem, hogy valamilyen oknál fogva a sci-fi történetek nem tudnak rám mély hatást gyakorolni. Emlékszem, még gyermekként próbálkoztam egy Nemere-kötettel (a címét nem tudom már megmondani), de azt talán félbe is hagytam, a Star Warst is egy középszerű sztorinak tekintem, mára pedig eljutottam odáig, hogy nem is nagyon erőltetem az ilyen típusú regényeket. (Persze, kivétel erősíti a szabályt: A marsi az egyik kedvenc könyvem lett.) A Bolygóvadászok a kiadó ajánlására jutott el hozzám, és mivel viszonylag rövid kötetről van szó, így adtam neki egy esélyt.

Ennek a hosszas bevezetőnek a lényeg, hogy engem a történet nem varázsolt el (mondjuk bőven kinőttem a célközönség korosztályából), ugyanakkor mégis azt mondom, hogy a Majoros Nóra egy igazán kellemes regényt írt, ami nemzetközi szinten is megállná a helyét. Van benne humor (igaz, az első fejezet alapján több hasonló részre számítottam, utána mintha kissé visszavett volna ebből), kaland, űrutazás, fantázia, a barátság is fontos szerepet kap, és még mondanivalója is akad.

Nagy úr nem sok szerephez jut, pedig ő az egyik legkellemesebb karakter, még negatív létére is. Nagyravágyó természetét humorral dobta fel Majoros, üde színfoltja a regénynek, éppen ezért sajnálatos a jelenlétének a hiánya. A négy gyermek tipikus ifjúsági regényhős: mindannyian különböznek, ám mégis egy cél hajtja őket. Akad itt magányos, ám roppant eszes leányzó, vezéregyéniség, csupaszív hős, és még egy apró szerelmi szál is helyet kapott. A kaland során a szerző az elődei nyomvonalát követi: nem egyszer adódik probléma abból, hogy a csapat tagjai mást és mást akarnak, az egymásba vetett bizalom is meginogni látszik, de jó gyermekregényhez híven a végén persze minden megoldódik. A bolygók és azok lakosai fantáziadúsak, nem kell semmi különlegesre gondolni, nem túlságosan eredetiek, de legalább valamennyire túlmutatnak a sablonkaraktereken.

És végezetül: a szokásos mondanivaló sem maradhat el. Kiderül, hogy vannak sokkal fontosabb dolgok a pénznél, a végső konklúzió pedig, hogy a természetet óvni és védeni kell, főleg az olyanoktól, akik becsvágyból akarják leigázni azt. A történet befejezése ebből a szempontból elég érdekes, ennél a résznél még én magam is meglepődtem kicsit.

Mindent egybevetve: a Bolygóvadászok egy valóban jól sikerült magyar regény, tökéletes olvasmány a kisiskolásoknak, és ahogyan fentebb utaltam rá, fiúknak is erősen ajánlom, hiszen ebben az esetben őket érzem inkább megszólítva. Az, hogy nekem személy szerint nem jelentett különösen nagy élményt a történet, az én hibám, egész egyszerűen nem tudok megbarátkozni ezekkel az űrbeli kalandokkal.


Népszerű idézetek

Trudiz>!

A napfelkelte volt a legszebb a Tatamamán. Az ég nyugati oldalán a legnagyobb hold éppen lebukni készült a horizonton, a másik kettő az égbolt közepén ragyogott.

141. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Nyulász Péter: Kamor
Bálint Ágnes – Németh Ágnes: Kukori és Kotkoda – A nyikorgó daráló és más történetek
Paulik Móni: Saci és Samu – Időtlen nyár
Gévai Csilla: Amíg olvasunk
Kertész Erzsi: A küldetés
Mészöly Ágnes: Slutty az űrből
Geronimo Stilton: Stiltonix kapitány űrmenyasszonya
Bosnyák Viktória: Tündérboszorkány
Böszörményi Gyula: Rúvel hegyi legenda
Holly Webb: Pille új otthonra lel