Hónővér 4 csillagozás

Maja Lunde: Hónővér

A 10 éves Noelnek a karácsony az év legszebb napja, amikor mézeskalács és narancs illata, a feldíszített karácsonyfa és a gyertyák fénye tölti be a lakást. De idén semmi sem olyan, mint máskor…

A Hónővér 24 részből álló, megható karácsonyi történet, amelyről így ír: „Remélem, hogy a Hónővér a karácsonyt kedvelő fiataloknak és idősebbeknek egyaránt ugyanolyan örömöt szerez majd, mint az írása nekem. A karácsony a hagyományokról szól, és talán ez a könyv is új hagyományt teremt majd a kisebb és nagyobb olvasók számára, akik évről évre elolvassák, miközben hull a hó, és odabent kellemes meleg uralkodik. Ez az én karácsonyi álmom. Szeretettel: Maja Lunde”

A szerző felnőtteknek szóló, 32 nyelvre lefordított A méhek története c. regényével vált ismertté a magyar olvasók körében.

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: 6 éves kortól

>!
Cser, Budapest, 2019
192 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632785844 · Fordította: Patat Bence · Illusztrálta: Lisa Aisato

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 29


Kiemelt értékelések

>!
Alexandra_Tóth
Maja Lunde: Hónővér

Csodálatos könyv! :)

Nagyon érdekes számomra ez a könyv, mert a kinézete, külleme és a „képes könyv” jellege miatt kicsi gyerekeknek ajánlanám, VISZONT a mondanivalója és a képi világa miatt inkább fiatal felnőtteknek, nagy gyerekeknek, felnőtteknek.

Mondanivalóját tekintve a könyv „burkoltan” a halálról szól és a lélektani folyamatokat mutatja be, amin a családok keresztülmennek.
Ezt a képek is tükrözik, ha boldogabb dologról ír a szerző, a képek hivalkodóak, színesek, melengetik az ember szívét, ellenben, ha valami szomorúról ír, a képek besötétednek, beszürkülnek, akár kicsit ijesztővé is válnak, mindezzel tükrözve, hogy „miről is olvasunk”.

A könyv és maga a történet is csodálatos és szívfájdító is egyben.
Nem tudod sírás és könnyek nélkül végigolvasni.

>!
MORTISA
Maja Lunde: Hónővér

Számomra a legszebb karácsonyi könyv idén már csak az illusztráció miatt is,ami stílusra Jim Kayt idézi aki a Harry Pottereket illusztrálja.
Végig műnyomó papír,és nem utolsó sorban a történet annyira szép kicsit talán szomorú de mint amennyire az élet,ezért is olyan jó nem egy szirupos giccses karácsonyi sztorit kapunk.Én olvasnám még.Kisebb gyerekeknek azért nem,felnőtteknek simán ajánlott.Mindenkinek erősen ajánlott


Hasonló könyvek címkék alapján

John Hughes: Reszkessetek, betörők!
Hans Christian Andersen: A gyufaárus kislány
Patricia Chare: Karácsonyi macikaland
Sven Nordqvist: A kobold karácsonyi titka
Klaus Hagerup: A kislány, aki meg akarta menteni a könyveket
Selma Lagerlöf: Nils Holgersson csodálatos utazása
Þórdís Gísladóttir: Randalín és Mundi
Selma Lagerlöf: Csodálatos utazás
Ruben Saillens – Lev Tolsztoj: Panov apó különös napja
Móra Ferenc: A didergő király