A ​sors keze 3 csillagozás

Mail Karolin: A sors keze

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

1944 ​- az emberek a második világháború utolsó erőfeszítéseit és a zsidóüldözés egyre drasztikusabb időszakát élik. Az áldozatok száma megállíthatatlanul nő, a családok ezzel arányosan veszítik el szeretteiket. Miközben a településen már a front vonulását hallani, a dunántúli kisváros két szomszédos házában különös esemény zajlik: az egyik háborús éjjelen egy ütött-kopott vályogházban egy kislány születik, miközben a szomszéd ház kertjében unokája segítségével Stenner Mihály valamit elrejt egy terebélyes fa tövében. Évek múltán a két szomszédos család életben maradt tagjai egymás ellenségeivé válnak, épp azon a régi háborús éjszakán történt események miatt.

A történet mély emberi érzéseket feszeget: egy elvesztett harc a vélt igazságért, egy szétszakított család örök bánata elvesztett szeretteikért. A sors viszont kiszámíthatatlan, akkor hoz meglepő eseményeket, amikor arra már senki sem számít. Messzi földről jöhet a megbocsátás, és sok év múltán visszatérhet a családi… (tovább)

>!
Kalliopé, Veszprém, 2014
256 oldal · ISBN: 9786155378058

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
Nickykee
Mail Karolin: A sors keze

Eddig az összes könyvét olvastam az írónőnek. Ez tetszett a legjobban. Érdekes, izgalmas, megrázó történet, történelemmel és szerelmi szálakkal. Igazi családregény, ami több generáción átível. Nagyon hamar el lehet olvasni. Egy bajom van Mail Karolin könyveivel, ami sajnos erre a könyvre is jellemző: nagyon sok benne a szóismétlés, van, hogy szinte egész mondatot ismétel meg pár sor alatt. Sokszor túl egyszerű, puritán a megfogalmazása, illetve engem ezek a „Katikám” "Petikém" „Gáborkám” típusú megszólítások nagyon zavarnak. Ezért adtam neki 4 csillagot, ha választékosabban lenne megfogalmazva, akkor ötöt adnék rá. De összességében szeretem az írónő könyveit, és várom a továbbiakat is! :-)

>!
kukuska
Mail Karolin: A sors keze

Nagyon megtetszett a borìtója, majd a fülszöveget elolvasva felkeltette az èrdeklődèsemet a könyv. Neki kezdtem ès az első fejezet utàn kicsit meglepődtem, mert ismètèssel kezdi a màsodik fejezetet. Biztosan vèletlen tette ìgy az ìró nő. Sajnos egyre inkàbb szàjba ràgôsan , rèszletesen taglalôan megìrt törtènet. Olyan egyszerű mondatszerkesztèsekkel, mintha àltalànos alsôtagozatban a legjobban fogalmazó kisdiàk fogalmazàsàt olvasnà fel a tanìtónő. Sokszor-sokak àltal megfogalmazott ès agyon ràgott vères Magyarorszàgról szóló II. Vilàghàború, zsidó üldözès, 56-os forradalom,ddiszidàlàs…Olvasàs közben debilnek èrzem magam, de se baj , mert jön az ismètlès ès mèg a H.lye is megèrti. Nem jött meg a többi könyvèhez a kedvem….. Manapsàg màr mindenki könyvèt kiadjàk! Szinvonalon aluli!!!!!!!!!!


Hasonló könyvek címkék alapján

Tomcsik Nóra: Az elveszett ifjúság
Francesca H. Nielk: Megsebzett
Sebastian Faulks: Madárdal
Mary Westmacott: A rózsa és a tiszafa
Papp Csilla: Azon is túl
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Léggömbök
Nicholas Sparks: Az utolsó dal
Katie McGarry: Pushing the Limits – Feszülő húr
Lesley Pearse: Bízz bennem
John Green: Csillagainkban a hiba