A ​medál titka 14 csillagozás

Mail Karolin: A medál titka

Érzelmekben és romantikus elemekben gazdag, mégis fordulatos, kalandos regényt tart az Olvasó a kezében. A történet a 60-as években veszi kezdetét a gyönyörű Bakony egy apró falujában. Két fiatal tanító, Andrea és Máté szerelme bontakozik ki, amelyet azonban rövidesen szétszakít az élet. Miközben a kalandok olyan mesés helyszíneken zajlanak, mint Tihany, vagy épp maga a Balaton, az Olvasó betekintést nyerhet a falusi emberek életébe, a paraszti gondolkodásba. A történet bővelkedik a tiszta emberi kapcsolatokban, igaz barátságban és szeretetben, ám nem nélkülözi az ármányt, a csalódást és a tragédiát sem.

>!
Kalliopé, 2012
480 oldal · ISBN: 9789638908735

Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 13

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Mariann_ P>!
Mail Karolin: A medál titka

Ez egy nagyon szép történet.
Magyarországon játszódik, a 60-as években, ami akár a szüleim története is lehetne, hiszen ők akkor voltak fiatalok.
Mindig is igyekeztem magyar íróktól is annyit olvasni, hogy az elolvasott könyveim 1/3 -át legalább magyarok tegyék ki.
A történetnél maradva, bemutat nekünk egy bakonyi falucskában élő családot, elsősorban a fiú életére fókuszálva.
Tanító lesz belőle, aztán végigkísérhetjük a nem könnyű életét , valamint a hozzá közel álló kolléganője sorsát is.
Szép történet, de meg kell jegyeznem, hogy az olvasmányélményből sokat rontott a túlzott aprólékossága, ami például egy : levelet hozott a postás 10-nél is több mondatban leírva. Nem másolom be, de a kopogtatnak az ajtón, köszönés, hol kell aláírni , megmutatja melyik sorban,és így tovább….. Szóval az olvasó idegrendszerét próbára tette sokszor, de amint a történet kezdett bonyolódni, úgy bosszankodás nélkül elsiklottam ezek felett.
Amúgy minden rendben volt a könyvvel.

Tímea_Bernadett_Lőrinczné_Molnár P>!
Mail Karolin: A medál titka

Az elején nehezen indult számomra a történet és a nyelvezet is egy kicsit furcsa volt. Aztán jött egy pont, ahol kezdett a cselekmény kibontakozni és beszippantott a könyv. Fordulatos, eseménydús, érzelmes történet, szerethető és gyűlölhető karakterekkel, a kornak megfelelő szellemiséggel (kinél a hatalom, az bizony zsarol). A jó (Máté és szülei, Andrea, gyermekeik) és a rossz (Henrik család) találkozása. Szinte a szereplőkkel együtt sétáltam a bakonyi falucska utcáin, környező erdeiben, Tihanyban (kedvenc városom), velük éltem a boldog és kínkeserves óráikat, szakadt meg a szívem vagy ép repesett a boldogságtól (párszor potyogott a könnyem). Megszakadt a szívem, amikor Andrea sorsa ismétlődött kisunokája, Angelika életében. De az a gyönyörű szerelem, ami Máté és Andrea közötti örök kapocs lett, az lenyűgözött. Nagyon szerettem! :-) <3

>!
Kalliopé, 2012
480 oldal · ISBN: 9789638908735
pieta4>!
Mail Karolin: A medál titka

Klasszikus, több generáción átívelő szerelmi történet. Szomorú, és egyben szép dolgokról mesélt nekem, még a sok klisé sem zavart. Jó lenne hinni abban, hogy ma is vannak ilyen el nem múló érzelmek. A helyszínek pedig csak fokozták az élményt. A tihanyi jelenetek tetszettek a legjobban!

bozs>!
Mail Karolin: A medál titka

Rettentő vontatott. Egy idő után letettem és nem bírom ismét a kezembe venni. :(

4 hozzászólás
EsztA>!
Mail Karolin: A medál titka

Egy érdekes családregény néhol picit vontatottan, de szép leírásokkal. Örülök, hogy tavaly személyesen is találkozhattam az írónővel és részese lehettem annak a pozitív energiának és szeretetnek, ami őt és olvasóit körülvette!


Népszerű idézetek

Tímea_Bernadett_Lőrinczné_Molnár P>!

A boldogság független attól, hogy hol éli az ember az életét. A boldogság bennünk van, a szívünkben, a lelkünkben. Ha két ember szereti egymást, az a boldogság. Lehetnek bármilyen szegények, élhetnek bárhol, mégis ők a leggazdagabbak, mert boldogok.

171. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Morsányi Bernadett: Egyedül szembejövet
Pentelényi László (szerk.): Az arcok iskolája
Körmendi János: Utolsó figyelmeztetés
Eörsi István: Zárt térben
Földes György: Hatalom és mozgalom (1956-1989)
Horváth Csaba: Magyarország 1944-től napjainkig
Bódy Gábor: Végtelen kép
Ittzés Laura: Nyolc perc
Richard Paul Evans: Hol lehet Noel?
Kovács András Bálint: A modern film irányzatai