Bence ​és a türkiz Nabu 8 csillagozás

Magyari Péter: Bence és a türkiz Nabu

Nabu egy szuperhős, akinek öt fegyvere van:

egy kés

egy aknavető

egy pisztoly

egy dobócsillag

és egy elektromos sokkoló.

Nabu Bencéé. Bence általános iskolás, harmadikos, a legjobb barátját Rigl Zolinak hívják, a legfőbb ellenségét pedig Nagy Pelvának. A Nagy Pelva elvette Bencétől Nabut. Vissza kell szerezni!
Bence és Zoli rögtön három tervet is kitalálnak, amiből a madárpókos kókuszgolyó bizonyul a legjobbnak…
Izgalmas és vicces történet egy szuperhősről, egy harmadikos fiúról, egy csótányról és a bátorságról.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Pagony, Budapest, 2016
144 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634101321 · Illusztrálta: Lanczinger Mátyás

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
meseanyu MP
Magyari Péter: Bence és a türkiz Nabu

Nagyon jó könyv arra, hogy a kisfiúkkal megszeretesse az olvasást, mert egy az egyben az ő világukat mutatja meg. Nagyon vagány, vicces, de ugyanakkor van érzelem is rendesen, jól felépített, izgalmas és egyben empatikus történet. Nekem ezek a képregényszerű illusztrációk is bejönnek.

>!
Chöpp 
Magyari Péter: Bence és a türkiz Nabu

Mindig azzal kezdem az ilyesfajta könyvek értékelését, hogy felteszem magamnak a kérdést, vajon tetszett volna-e ez nekem tizenévesen. Most is így tettem. A válasz egyértelmű: Nagyon. Kalandos, agyalós sztori: hogyan szerezzük vissza a nagyfiú által elkobzott legkedvencebb játékunkat? Ki ne lenne benne! A történet vége pedig egészen egyszerűen megvett magának, ahogyan azt mondani szoktuk volt, kilóra. Mert úgy fölemelt, hogy a lábam nem érte a földet!
Egyébként a könyvet kislányomnak vettem második keresztneve ünnepére (Janka – május 30.). Úgy adódott, hogy én hamarabb elolvastam mesekönyv zsűrizés miatt. Mivel rögtön elújságoltam, mennyire tetszett, így már kezdünk is bele a közös olvasásba. Nem bánom.

>!
Futóhomok P
Magyari Péter: Bence és a türkiz Nabu

Az utolsó harmadnál kezdte csak birizgálni az ingerküszöbömet sajnos, addig gyorsan pörgettem a lapokat. Az önálló olvasás megszerettetéséhez viszont jó eszköz lehet ez a regényke. 8-9 éves fiúknak ajánlom.

>!
Hintafa P
Magyari Péter: Bence és a türkiz Nabu

Nagyon aranyos fiús történet. (Ennek különösen örültem, mert a sok lányos történet mellé kell valami, ami a fiúkat is egy könyvhöz ragasztja.) Ugyan a borító alapján nem sokat vártam, de a fiam (7,5) rajongott érte. El is olvasta és a beltartalommal is nagyon meg volt elégedve, ahogy én is. Érthető, vagány mondatok, ügyesen kidolgozott történet. Az iskolai életet nagyon jól és hitelesen megjeleníti az író. Tetszett, ahogy Bence és a barátja terveket szőnek a Nabu visszaszerzésére spoiler próbálnak mindent és mindenkit megmozgatni a siker. A végére pedig igazán nem számítottam, de nagyon jól esett olvasni. Talán egy folytatás is felsejlik a befejező esemény tükrében. Nem bánnám!

>!
dianna76 P
Magyari Péter: Bence és a türkiz Nabu

Szórakoztató fiús történet, nem csak fiúknak, sőt, leszögezném, hogy nem csak gyerekeknek. Amolyan egyszuszra olvasás volt, mert hajtottak a sorok, s kíváncsian vártam mi fog kisülni a végére. Nem azt mondom, hogy hű de érdekfeszítő volt, de azért akadt némi izgalom. Tetszett, hogy nem különösebben rugaszkodott el a valóság talajától a történet. A kalandon, terv szövögetésen túl kapunk némi ismeretet is: csótányokról. Nem tudtam, hogy örüljek-e ennek, vagy undorral olvassam ezen sorokat. Aztán elénk tárul a kókuszgolyó egyszerű receptje is, amit még egy kisfiú is el tud készíteni. A Nabus rajzfilm részletek túlságosan nem kötöttek le, mert nem kedvelem ezeket az akcióhősös sztorikat. Mindenesetre elég fantáziadús volt, főként a különféle nevek, legyen az egy szereplő, vagy helyszín. Ami még tetszett, az a modern világ megjelenése a sorokban. Mint a mobiltelefon, sms, és ugye a Facebook, amire anya örömmel teszi ki a gyermekeiről készített felvételeket Na ez az, aminek én nem vagyok feltétlenül a híve!, hogy aztán az ismerősei lájkolhassák. Külön öröm volt, hogy Bence kincsként őriz egy kivénhedt, „múltbéli” tetrist. Kamaszként mi azon játszottunk, nem mobiltelefonon, vagy tableten. Hiába, fejlődik a világ! Bence, és a Nabu történetének vége szerintem szépre sikeredett, nekem tetszett.
A szövegszerkezetben tetszettek a felsorolásos részek. A karikaturisztikás illusztrációk jól illettek a történet egészéhez.

>!
Pagony, Budapest, 2016
144 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634101321 · Illusztrálta: Lanczinger Mátyás
>!
Boglárka_Madar P
Magyari Péter: Bence és a türkiz Nabu

Nem sok bizodalommal néztem a könyv elé, a címoldal nekem kicsit túl sok(k), első ránézésre értelmezni se tudtam és szinte a címet is keresgélni kellett rajta.
Már a történet elején felsejlik a könyvön végigvonuló konfliktus: Nagy Pelva elvette Bencétől a Nabu-t, ami egy játék, pontosabban szuperhős.
Az első oldalak igazolták nem túl nagy elvárásaimat, aztán a történet mégis magába szippantott, és izgatottan vártam a végét, ami persze nem okoz túl nagy meglepetést. Bár azért még itt is van egy icipici csavarintás, csak hogy ne legyen teljesen átlagos, és hát az utolsó fejezettel meg benne hagyta a folytatás lehetőségét a sztoriban az író.
Bence egy átlagos harmadikos, átlagos problémákkal. Szerintem azért nagyon jó ez a könyv, mert magukra ismerhetnek benne a kisiskolás fiúk, miközben próbál játékosan tanítani és életszerű helyzeteket hozni. Mert hát ki ne készített volna haditervet, akart háziállatot, vagy képzelte magát szuperhősnek?!

>!
Honey_Fly P
Magyari Péter: Bence és a türkiz Nabu

A borító és az első pár oldal alapján megijedtem kicsit. Azt hittem, hogy megint egy ilyen könyvből kiszólogatós, viccesbetűs, mindenféle fegyverekkel hadonászós mosómedveszerű erőlködésről lesz szó. De egészen más kerekedett ki belőle. Ha túllépek azon, hogy a fiúknak szóló sztorikba mindig kell valami fegyverkezés és erőszakoskodás, akkor élveztem a könyvet. Az illusztrációk illettek a történethez és pont megfelelő volt a mennyiségük is (Naburól mondjuk Spongyabob Mermaid Manje jutott eszembe). Jól eltalált a humor-nem humor arány, van kis csavar és rávilágít arra is, hogy érdemes a dolgok mögé nézni és utána véleményt alkotni. A vége magában hordozza a folytatás lehetőségét én pedig el fogom olvasni azt is.

>!
Juci P
Magyari Péter: Bence és a türkiz Nabu

Klimister Kulturális Központ, mi? I see what you did there. Nem rossz, de lehetett volna jobb is, több is. Az illusztrációk nem az én világom. A célközönség (harmadikos kisnagyfiam) szokás szerint nagyon lelkes volt.


Népszerű idézetek

>!
Chöpp 

Az egész a
SPORTOLJ AZ OLVASÁSÉRT!
napon történt.

35. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Kiss Ottó: Csillagszedő Márió
Csukás István: Pom Pom meséi – A lesből támadó ruhaszárító kötél
Szabó Magda: Tündér Lala
Csukás István: Süsü, a sárkány
Fodor Ákos: Képtelenkönyv
Nagy Natália: A Nap születésnapja
Lázár Ervin: Berzsián és Dideki
Adamik Zsolt: Bibedombi szörnyhatározó
Csukás István: Egy kiscsacsi története
Boldizsár Ildikó: Királyfi születik