Állatok ​farsangja 6 csillagozás

Magyari Beck Anna (szerk.): Állatok farsangja

Közmondások, szólásmondások, találós kérdések, versek és mesék – kutyáról, macskáról, rókáról, nyúlról, oroszlánról, sündisznóról, denevérről majd minden állatról, amelyet a kisgyerek már látott az utcán, kertben, az erdőben, vagy az állatkertben. De nemcsak mesélni valót gyűjtöttünk össze ebben a sok rajzzal, képpel illusztrált kötetben, hanem játékokat és olyan több szereplős, könnyen dramatizálható előadható, eljátszható irodalmi anyagot is, amely jól felhasználható óvodai ünnepélyeken, gyermekfarsangon. Így ezt a kötetet nemcsak azoknak a szülőknek ajánljuk, akiknek gyereke most ismerkedik az állatokkal, hanem azoknak az óvónőknek is, akik csoportjuk számára színesebbé, játékosabbá akarják tenni a foglalkozásokat. Sok olyan verset, mesét is találnak majd ebben a könyvben, amely eddig még nem jelent meg gyerekirodalomban, és rövid, tárgyszerű ismertetést az állatok tulajdonságairól, érdekes szokásairól.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Móra, Budapest, 1981
428 oldal · ISBN: 9631114171 · Illusztrálta: Kondor Lajos

Kiemelt értékelések

Eta IP>!
Magyari Beck Anna (szerk.): Állatok farsangja

Gyerekkoromban rengetegszer elolvastam, még tízéves korom előtt. Legalább hússzor, de talán még többször is. Nemrég belenéztem, és nem tudom, mi volt a lelkesedés oka. Nem rossz, de… :-D Na mindegy, csillag annak a kislánynak, aki valaha voltam.

Zseraldina>!
Magyari Beck Anna (szerk.): Állatok farsangja

Igazán érdekesnek, és kedvesnek találtam ezt a könyvet. Először azt hittem versek, és mesék lesznek benne. Sokkal több van. Közmondások, szólások, találós kérdések. Ez a könyv szinte minden állatról szól. Sok gyermek tanulhat belőle. Rengeteg író, költő műveit olvashatjuk.


Népszerű idézetek

Zseraldina>!

Nagy gondban volt a tücsök, hová rejtse s hegedűjét, hogy meg ne ázzon.

176. oldal

frtia>!

A verebeknél éppen úgy van, mint az embereknél; a felnőtt verebek roppantul unalmasak, és mindenről úgy beszélnek, ahogyan az a könyvekben meg van írva, a fiatalság pedig megy a maga feje után.

141. oldal, Makszim Gorkij: A verébfióka (Móra, 1979)

1 hozzászólás
frtia>!

Tudom, hogy népszerűtlen vagyok. Miért? Nem haragszom senkire, mégis vannak haragosaim. Kedves vagyok és csendes – talán ezt nem tudják megbocsátani. Ezért aztán folyton más állatokhoz hasonlítanak. A kutya fürgébb és szolgálatkészebb, mint én, a baromfi szaporább, a birka szelídebb és a disznó kiadósabb. Még a hangyát is többre becsülik, mert ha másnak nem is hajt hasznot, legalább magának vagyont gyűjt. […] Dorombolni viszont csak én tudok.

23. oldal, Bálint György: A macska feljegyzéseiből - részlet (Móra, 1979)

frtia>!

A hattyúk nem is rózsák,
de víziangyalok,
az ég álmodja őket,
ha olykor andalog.

167. oldal, Zelk Zoltán: Egy hattyú alszik (Móra, 1979)

Zseraldina>!

A varjú károg, á-á
A bárány béget, bé-é-é
A prücsök csörög, ci ci

413. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Zelk Zoltán: Mese a legokosabb nyúlról
Dr. Seuss: Rókamóka
Lúdanyó meséi
Móricz Zsigmond: A török és a tehenek
Fazekas Anna: Öreg néne őzikéje
A két kakas
Szabó Lőrinc: Falusi hangverseny
Harcos Bálint: A csupaszín oroszlán
Sebők Éva: Állatszálloda
Giovanna Mantegazza: Aki bújt, aki nem