Magyar ​Radír 2016 2 csillagozás

Magyar Radír 2016

Országos ​szépirodalmi pályázatot írt ki a Kisalföld napilap szerkesztősége és a Tarandus Kiadó. A Magyar Radír 2016 című felhívásra több mint háromszáz írás érkezett a mai Magyarországról. Közülük ötvenöt novellát, elbeszélést válogatott a szakértő zsűri a hiánypótló antológiába.

Minden otthonban féltett kincsnek számít a családi fotóalbum. A legjellemzőbb, vidám és szomorú, elgondolkodtató képek gyűjteménye rólunk, életünk meghatározó történéseiről. A Magyar Radír 2016 antológia Magyarország korképalbuma. Keserédes, ironikus, olykor drámai, húsba vágó, kegyetlenül őszinte elbeszélések arról, hogy milyen társadalomban élünk, milyen kérdések foglalkoztatnak minket. Benne vagyunk ebben a kötetben mindannyian, magunkra ismerhetünk egy-egy szereplőben.

A kiírók célja az volt, hogy legyen hiteles, irodalmi értékű, sokszínű lenyomata ennek az időszaknak, amelyben élünk. Az eredmény önmagáért beszél. Az ország minden szegletéből érkező, kiváló, lényeglátó és egyedi… (tovább)

>!
Tarandus, Magyarország, 2016
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155584374

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 3

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Bea_Könyvutca P
Magyar Radír 2016

55 novellát, elbeszélést tartalmazott ez a könyv. Azt hiszem elég pozitív vélemény, ha azt írom, hogy ezeknek az írásoknak szinte mindegyike tetszett. Volt amelyik nagyon-nagyon.

Nagyon ismerősek voltak ezek a történetek, mert mi magunk is ezt látjuk az utcán, a boltban, az iskolában, a munkahelyen, az orvosi rendelőben, a kórházakban. Éppen ezért én nagyon kedveltem ezeket az elbeszéléseket és novellákat.
Oktatás, magyar egészségügy, cigányság, társtalanság és magány, család és családon belüli erőszak, kilátástalan helyzetek, szegénység, házasság és még felsorolhatatlanul sok téma van jelen a kötetben, sokszínű, izgalmas, érdekfeszítő, szerettem olvasni őket.
Olvastam vidámat, szatirikusat, lehangolót és reményt adót. Szerelmet és szenvedést. Hétköznapit és rendkívülit. Meghatót és megrázót. Könnyedebbet és keményet. Gyerekekről és felnőttekről. Idősekről és fiatalokról. Hajléktalanról és börtönviseltről. Kedvességről és gyűlöletről. Szeretetről és szenvedélyről. Barátságról és haragról.

A könyvre nagyon kíváncsi voltam és így olvasás után kijelenthetem, hogy teljes mértékben beváltotta a hozzá fűzött reményeimet, nagyon örülök, hogy elolvastam.

Bővebben:http://konyvutca.blogspot.nl/2017/02/magyar-radir-2016.html


Hasonló könyvek címkék alapján

Herczeg Ferenc (szerk.): Mikszáth Almanachja 1911
Herczeg Ferenc (szerk.): Mikszáth Almanachja 1916
Pór Judit – L. Rádi Judit – Pap Gábor (szerk.): Utak a Föld körül
Mikszáth Kálmán (szerk.): Almanach 1892
Kalmár László (szerk.): Badacsonyi almanach
Murányi Gábor (szerk.): Egyszer karolj át egy fát!
Schoen Arnold (szerk.): Pest-Budai művészeti almanach az 1919. esztendőre
Kukorelli István: Magyarországot saját alkotmánya nélkül kormányozni nem lehet
Cziklay Lajos – Szatmári Mór (szerk.): A Budapesti Ujságírók Egyesülete Almanachja 1907
Gabriel Wolf (szerk.): Robot / ember