Demény ​– Most én ugatok 189 csillagozás

Magos Judit: Demény – Most én ugatok

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„ ​A kétlábúak elég kiszámíthatatlan, ingatag lények, de ha megfelelően tudjátok kezelni, akkor könnyedén az uralmatok alá hajthatjátok őket. Ahogy én, az egész világot…”
Demény, aki a szerénységet hírből sem ismeri, karizmatikus egyéniségének köszönhetően szinte fénysebességgel több tízezer hódolót szerzett. Jogosan.
A négylábú diktátornak rengeteg ugatnivalója van, amit meg kell osztania a világgal. Az egyedi humorral fűszerezett sorok között kitűnik a felelős állat- és gazditartás fontossága, és hogy a boldogsághoz gyakran nem kell más, csak töpörtyű, béka, hosszúcombú csajok és egy melegszívű kétlábú.
Demény nem csupán az első kortárs magyar íróvizsla, de egyben a deményista filozófia megalkotója, véleményvezér, gazditréner és békászó bajnok, de töpörtyű-minőségellenőrként is rövid idő alatt komoly elismertségre tett szert. Ráadásul celEB.
2009 körül született Fejér megyében, de kölyökkorát és családi hátterét homály fedi. Életének első hónapjait… (tovább)

>!
Libri, Budapest, 2014
242 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633104729
>!
Libri, Budapest, 2014
242 oldal · ISBN: 9789633105207

Enciklopédia 1


Kedvencelte 25

Most olvassa 22

Várólistára tette 68

Kívánságlistára tette 67

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Deziréé
Magos Judit: Demény – Most én ugatok

Nagyon szuper könyvecske rengeteg igazsággal egy kutya szemszögéből. Érdemes elolvasni mindenkinek.
Demény olyan nagy igazságokat mond, amelyekre valóban oda kellene mindenkinek figyelnie.
Rengeteget nevettem az írónő humorán. Igazán egyedi és utánozhatatlan könyv.
Éljen sokáig a deményizmus és persze Demény.

1 hozzászólás
>!
ursus MP
Magos Judit: Demény – Most én ugatok

… avagy az ember a kutya legjobb nahátja

Tehát gyorsan, mert most éppen nincs kutyánk, mindazonáltal ezek az utolsó nyugodt pillanatok a következő egyed érkezése előtt. Ha most észnél leszek, minden megváltozhat, négy nyálcsorgató, személyi igazolvány- és napszemüvegevő, virágágyásdúló, fotelgyalázó, mindenbe beleugató, szelektív hallású SZŐR-nyeteg után végre igazán kézbe vehetem a dolgokat – és ami legalább ennyire fontos: ti is. Dombon ülő vadászkutya legyek, ha nem.

Tovább, ha kedves az életetek: http://konyvtamasz.wordpress.com/2014/12/23/demeny-most…

5 hozzászólás
>!
Karcsika
Magos Judit: Demény – Most én ugatok

Demény, a kötsög talán nem is annyira az, mint ahogy első látásra tűnik. A könyve humoros, mégis csúnyán beszól az embereknek, komolyan megkritizálja társadalmunkat, mindenről van véleménye és meg is mondja azt. Alap.
Hasznos tanácsokkal látja el a deményizmus követőit, beugat a csirkefejeknek.
Demény megmondja a tutit, és csak a csirkefejek nem értenek vele egyet. Alap.

>!
kvzs P
Magos Judit: Demény – Most én ugatok

Kedves kétlábú olvasótársaim, megtörtént az, amit kevesen vártunk: egy kutya vizsla tart elénk tűéles tükröt, és világít rá gyengeségeinkre.
Olvasás közben nagyon sokat röhögtem, sokszor elszorult a torkom, és bizony nagyon sokszor csak bólogattam. Mert Demény, a vizslablogger (celEB, gazditréner és diktátor) bizony nagyon jól látja, hogy milyenek vagyunk mi kétlábúak, és a kép, amit fest rólunk bizony nem túl hízelgő. Ha tanulnánk néha egy kicsit tőle, vagy a négylábú társainktól, akkor sokkal boldogabb életet élhetnénk mi is és ők is.
Bár még messze vagyunk attól a fejlettségi szinttől, azért én remélem, hogy valamikor megvalósul a Deményista Diktatúra, ahol a vezér csak töpit, kanapét, sok futást és minden kóbornak gazdit kíván. Jól járnának a rendszerrel a kétlábú és a négylábú alattvalók is. Szóval olvassátok az ugatást, tanuljatok a legkötsögebb véleményvezértől és terjesszétek a zigét!
A könyv tényleg ALAPmű :)

>!
pat P
Magos Judit: Demény – Most én ugatok

Elég vicces, meg kedves is, de kifejezetten megrázó könyv. Szerintem. Azért csak jusson el mindenkihez, és legyen valami foganatja is, ha kérhetem.
Aki olvasás közben nem röhög és (majdnem) bőg háromperces váltásokban, továbbá aki nem akar azonnal kutyát örökbefogadni, vagy minimum menhelyen önkénteskedni, de legalább nagyobb pénzösszeget átutalni valami számlaszámra (esetleges kutyanemszeretés esetében ugyanezt macskával), annak nincsen is szíve.

15 hozzászólás
>!
MrBones
Magos Judit: Demény – Most én ugatok

Kedvenc lett. Persze eddig is az volt. Mondjuk azt nem tudom, hogy aki nem kutyabolond, de mondjuk nem is állatutáló, csak olyan nem ismeri a kutyákat, sosem élt kutyával, de azért ha lát egyet, az szerinte ari, meg ilyenek, na egy olyan embernek mi lehet a véleménye a könyvről. mert aki kutyás, az érti és érzi, aki még az állatvédelmet is ismeri az még inkább, én úgy az átlagpolgár véleményére lennék kíváncsi :) meg arra, hogy ezt vajon egy átlagpolgár, akinek a könyv üzenete még újat is mondhat elolvassa-e ?
Mert nekünk kutyásoknak olyan ismerős érzések, indulatok szituk vannak benne, amivel tökre azonosulunk, minden szavával egyet értünk, facsarodik a szívünk , szóval tökéletesen mi vagyunk, de akinek idegen ez a világ (mert vannak olyanok) azoknak mi jön le ebből a könyvből? Nagyon remélem, hogy minél több.

>!
LyennSunny
Magos Judit: Demény – Most én ugatok

Picit elfogult vagyok ezzel a könyvvel, mert kb. az elejétől fogva követem Demény „kalandjait”. Nagyon tetszett, vicces volt, süt a lapokról az állatszeretet. :)

>!
LittleStar
Magos Judit: Demény – Most én ugatok

Nagyon sok mindent tudnék írni erről könyvről, egyrészt arról, hogy mit adott nekem és, hogy általánosságban mitől jó, mitől kedvenc, mitől alap. (:D). Nagyon tetszett, mindenhogy az elejétől a végéig, alig tudtam letenni, pedig azt hittem, majd lassan megy, lassan halad, unalmas lesz, mert hát mégis csak valami önéletrajzi szösszenet egy kutyától. Én buta. Azt hittem, hogy Demény bármikor is unalmas lehet? :D Na szépen ráfáztam (bár szeretnék én inkább így ráfázni, mint a rosszabbik fajtaként).Imádtam. Csúcs volt. Nagyonkutyás. Csodálatos. Nevetős és sírós. Diktatórikus és nagyonigaz!
5* (mééég szeretnék legalább tízet adni rá!!!)

Bővebben: http://dorcosolvas.blog.com/2015/02/16/magos-judit-deme…

>!
tees06
Magos Judit: Demény – Most én ugatok

Kissé csalódtam ezzel a kötettel kapcsolatban, mert nekem nagyon közepesre sikeredett. Értem az üzenetet, és teljes mértékben egyetértek a szerzővel. Az állatkínzás komoly probléma, és sok esetben a gondatlan gazdák okozzák a legnagyobb bajokat. Sokan nem tudják mire vállalkoznak, és nem olyan egyszerű egy állatot gondozni, mint ahogyan a tudatlan, hétköznapi ember gondolja. Azonban más részről nem tetszett a stílus. Demény diktatórikus és beképzelt elbeszélése nem tetszett. Szerintem minden oldalon van egy elejtés arról, hogy ő mennyire nagyszerű és így tovább. Ezek miatt nem kedveltem meg, sőt számomra unszimpatikussá vált. Tudom, hogy minden gazda szereti a házi kedvencét, de kicsit már sok volt Deményből. Számomra ez nagyon sokat rontott a regény és a történet minőségén is.

http://discussion.blog.hu/2016/10/16/nagyon_csalodott_v…

5 hozzászólás
>!
csokitorta P
Magos Judit: Demény – Most én ugatok

Mindig is azt hangoztattam, hogy a kutyáknak szebb lelkük van, mint az embereknek… Elfogadnak téged úgy, ahogy vagy, nem akarnak másnak, tökéletesebbnek látni. Megértőbb, hűségesebb, és kitartóbb társak bárkinél, ha egy kis támogatásra van szükséged, akkor biztos lehetsz benne, hogy hozzájuk bármikor fordulhatsz. Persze azon sem kell aggódnod, hogy megértik-e, amit mondasz, mert erre egyértelmű a válasz: 100%-ig igen. Hogy miből is vontam le ezt az elképesztően megdöbbentő következtetést? Nagyrészt a saját kutyánk viselkedéséből, másrészt Demény, a kötsög történetéből. Mert a kemény, diktatórikus külső mögött egy érzékeny, és sebezhető kutyáról van szó. Nagyon sok fontos dolgot tanácsol nekünk négylábú vezetőnk, amin érdemes lenne néha eltöprengenünk.
Bővebb értékelés: http://varazstinta.blogspot.hu/2016/09/a-demenyizmus-me…


Népszerű idézetek

>!
Pasxalitsa P

A teljesség igénye nélkül íme néhány, a legutóbbi időkből származó beadvány:
– nem pisálunk a kertbe – benyújtotta Nagyi, elfogadva
– autózás közben folyamatosan nyüszítünk – benyújtotta Demény, elfogadva
– Lázárt levegőnek nézzük, bármennyire nagy a pofája – benyújtotta PótGazdi, elfogadva
– engedély nélkül nem lépünk le a járdáról – benyújtotta Gazdi, egyeztetése folyamatban
– sebvédő gallér viselése hüjjjeség – benyújtotta Demény, ötödik módosítás után elfogadva
– kakát enni bokor alól enni tilos – benyújtotta Gazdi, elutasítva
– macskaszart kienni az alomból tilos – benyújtotta Gazdi, elutasítva
– bármely kétlábúhoz barátságosan viszonyulunk – benyújtotta Gazdi, elfogadva
– a bicikli mellett kulturáltan közlekedünk – benyújtotta Gazdi, egyeztetése folyamatban
– a macskákat szeretjük, életben hagyjuk – benyújtotta Iván, elfogadva
– minden maci Maxé – benyújtotta Max, ráhagyva

141. oldal - Le a pórázzal és egyéb beadványok fejezet (Libri, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Demény
1 hozzászólás
>!
Goofry P

…aki nem akar koszos lenni, az ne szülessen meg.

28. oldal, Fura kétlábúak

>!
kovkira

Ha eljön a nap, mikor új falkatag érkezik a családba, menhelyről hozom majd. Mert valakinek fizetni kell mások felelőtlenségéért. És ne a kutya legyen az.

>!
backy P

Mit képzelsz magadról???
Hányszor szóltam???
Nooormális vagy???
Pötyi, a kurvanyád!

54. oldal, Deményista szófogadás (Libri,2014)

>!
backy P

A gazdik nem tökéletesek, hogyan is lehetnének, hiszen nem kutyák, de épp ezért a bénaságért, ezekért a kedves hibákért lehet őket annyira szeretni. Meg persze a töpörtyűért.
Főleg a töpörtyűért…

49. oldal, Jó tanácsok gazdikeresőknek (Libri, 2014)

>!
shadowhunter1975 P

„Úristen, úristen annyira rossz gazdi vagyok, teljesen alkalmatlan arra, hogy kutyám legyen. Nyilvánosan megalázom magam, ő meg persze azt csinál, amit akar, én meg csak állok itt, mint egy hüjjje, és mindenki engem néz. Atyaúristen, inkább lett volna akváriumom! ”

55. oldal, Deményista szófogadás (Libri, 2014)

1 hozzászólás
>!
Lucijja

Ha ti visszamehetnétek a múltba, hová mennétek? Mit csinálnátok, ha esélyt kapnátok újra átélni a tegnapot?

239. oldal - A boldogság és a töpi receptje


Hasonló könyvek címkék alapján

Janikovszky Éva: Bertalan és Barnabás
Bálint Ágnes: Frakk, a macskák réme
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Lázár Ervin: A Négyszögletű Kerek Erdő
Fodor Ákos: Képtelenkönyv
Réti László: Kaméleon
Lázár Ervin: Berzsián és Dideki
Janikovszky Éva: Örülj, hogy fiú!
Merényi Dániel: Napirajz 2.
Janikovszky Éva: Az úgy volt…