The ​Dream Thieves – Álomrablók (Hollófiúk 2.) 573 csillagozás

Maggie Stiefvater: The Dream Thieves – Álomrablók

Varázslat és romantika különös keveréke. Minden rajongó erre várt!

Miután Cabeswater körül életre keltek a Ley-vonalak, Ronan, Gansey, Blue és Adam élete gyökeres fordulatot vesz. Ronan például egyre mélyebbre merül az álmaiban, és az álmai is egyre erőszakosabban tolakodnak be az ébrenlét óráiba.
Mindeközben néhány velejéig gonosz ember ugyanazt a mozaikdarabkát keresi, amit Gansey…

„A Hollófiúk elképesztően sokrétű és eredeti mese: semmihez sem fogható misztikus thriller. …A rajongók már tűkön ülve várták a második részt.”
School Library Journal

Lenyűgöző új sorozat!
Hová kalauzol az elkerülhetetlen halál és egy különös szerelem?

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
486 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633734377 · Fordította: Molnár Edit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
486 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633734384 · Fordította: Molnár Edit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
486 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633734377 · Fordította: Molnár Edit

Enciklopédia 31

Szereplők népszerűség szerint

Ronan Lynch · III. Richard "Dick" Campbell Gansey · Blue Sargent · Noah Czerny · Adam Parrish · Láncfűrész · Szürke (Dean Allen) · Joseph Kavinsky · Persephone Poldma · Maura Sargent · Declan Lynch · Calla · Mr Gray · Helen Gansey · Glendower király · II. Richard Campbell Gansey · Jimi · Matthew Lynch · Orla


Kedvencelte 151

Most olvassa 42

Várólistára tette 231

Kívánságlistára tette 304

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Levandra>!
Maggie Stiefvater: The Dream Thieves – Álomrablók

Azt hittem nem lesz annyira jó, mint az előző rész, de tévedtem. Sokkal jobb lett. Ronan. Ronan. Ronan. Hát őt is meg lehet fejteni? Bele lehet látni a lelke féltett zugaiba, ahol önmagát és a titkait őrizgeti, mert bőven akad belőlük. Szerintem a legösszetettebb, legtitokzatosabb karakter, talán ezért is kedvelem annyira.

Ebben a kötetben átértékelődött a szürke fogalma is. Bár a Szürke, attól még totálisan szürke marad, de… Ó! Ne spoilerezzek már! Imádom őt. Imádlak Maggie, mert az ő karakterével is tudtál valami újat adni nekem! A karakterek egyre jobban élnek, az első kötet után többet ismerhetünk meg belőlük, kidolgozottabbak lettek. A sztori pedig eszement módon csavarodik, tekeredik, mélyül.

Egy jó tanács. Ha ezt a sorozatot olvasod, nem kell ám mindent olyan véresen komolyan venni. Ha nincs humorérzéked, hozzá se fogj! Maggie különleges humorérzékét érteni kell, és akkor azon sem fogsz meglepődni, amikor Szürke pókerarccal közli a foglalkozását. ;) Csak dőlj hátra és élvezd, ne agyald túl!

5 hozzászólás
hpatrik97>!
Maggie Stiefvater: The Dream Thieves – Álomrablók

Az első kötet majdnem elrabolt. Ez a kötet foglyul ejtett!

Még mindig imádom ezt a hangulatot. Annyira egyedi, annyira fantasztikus. Fantasy, de mégsem olyan. YA könyv, de mégsem olyan. Ez a sorozat egy csoda, úgy ahogy van. Az írónő talán egy álomból emelte ki ezt a könyvet!

A sok szálon futó cselekmény, a különböző, különleges karakterek, és az a rengeteg rejtély! Csodálatos! Álomba illő regénybe!

3 hozzászólás
Niitaa P>!
Maggie Stiefvater: The Dream Thieves – Álomrablók

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2019/01/maggie-stiefvat…

"Ha úgy vesszük, akkor pozitív élménnyel zártam le az olvasást. Noha nehezen haladtam vele, mind a saját példányom minősége, mind a szereplők céltalan bóklászása miatt, mégis a saját bája teljesen bűvkörébe zárt és ösztönöz a további kitartásra. Tehát az már biztos, hogy folytatni fogom a sorozatot.
Az első részből az újraolvasás során kiábrándultam, de a második kárpótolt. Az, ami a Hollófiúkból hiányzott, az Álomrablókban már megvolt. Valahogy erősebb volt a mágikus kisugárzása, a titok iránti elhivatottság.
Összességében kellemes kikapcsolódást nyújtott, még ha úgy is érzem, hogy túl lett húzva a történet. Mindenesetre a karakterek egyre érdekesebbek lettek a számomra, s kíváncsian várom, hogy a közöttük feszülő érzelmek miként fognak kicsúcsosodni. "

joopsy P>!
Maggie Stiefvater: The Dream Thieves – Álomrablók

Ez a sorozat valami hihetetlen. Már megint annyi minden történt benne, miközben szinte semmi sem történt benne. Ha össze kéne foglalnom a tartalmát, egyszerűen képtelen lennék rá. Ilyen keszekusza, homályos történettel még nem is találkoztam, mindemellett olyan elképesztő humora van, ami nem terem minden bokorban.
Megkockáztatom, hogy az egész vetekszik Rowling munkájával, azzal a hatalmas különbséggel, hogy ez sokkal összetettebb. Bárcsak csinálnának erről is néhány jó filmet!
Néha, mikor kezdtem komolyan venni, jött egy nagy poén, de ugyanez történt fordítva is. Néha nem tudtam, hogy Ronan-nel a képzelet játszik vagy az a valóság akar lenni.Ez egy igazi kibogozhatatlan történet. :)
A fő szál, miszerint Blue szerelmes csókja halálos, továbbra is ott lebeg a fiatalok fölött. Nem is tudom, ennek a szálnak milyen beteljesülésével lennék elégedett, de kíváncsi vagyok nagyon.
A másik izgalmas szál, a nyomozás Glendower után, sajnos nem sokat haladt, de még van 2 rész. :)
Ronan-nek nagyon izgalmas képessége van, de sejtettem, hogy ez valamilyen áldozattal jár.
A jóslásos részeket most is nagyon szerettem. Nagyon tetszik a Róka utca 300-beli élet. :)
Maura és Szürke kapcsolatát nagyon élveztem. :) Hogy lehet rózsaszín rugós kést adni nőnek ajándékba?! :D
Két dolog zavart: 1. Az én ízlésemnek picit túl sok volt a drogozás. :/ 2. Kétszer lett megemlítve a könyvben Jimi, de fogalmam sincs, kicsoda is ő.
Várom a folytatást, de el sem tudom képzelni, hogy milyen irányba fogunk tovább haladni. :) A cím alapján Blue lesz a középpontban, de majd kiderül. :)

8 hozzászólás
Ashriver>!
Maggie Stiefvater: The Dream Thieves – Álomrablók

Eddig nem értettem, hogy mi vonzz Ronanben, de most már minden tiszta. Ennyire lenyűgöző, gyönyörű és zavart lelkű karakterrel is rég találkoztam már. De nem csak Ronant ismerjük meg jobban, hanem a többi karaktert is. Jobban kibontakoznak, jobban megszeretjük őket, és jóval nehezebb lesz elengedni őket a végén.
A könyvet magát nem kell vérmesen komolyan venni, csak dőlj hátra, élvezd a varázst és hagyd, hogy magával ragadjon. A végén még kapaszkodj egy kicsit tovább bele, mert az elválás, még ha egy kis időre is, de fájdalmasan sajgó űrt hagy maga után.
Bele sem akarok gondolni, hogy mi lesz, amikor az egész sorozatot befejezem.

BubbleTea>!
Maggie Stiefvater: The Dream Thieves – Álomrablók

Kicsit úgy érzem, mintha mentegetőznöm kéne, mert bárki, akivel beszéltem, mindenki magasságokba dicsérte ezt a kötetet. Nekem is nagyon tetszett, egy kicsit jobban, mint az első kötet, de még így sem ötcsillagos számomra.

Nagyon kedvelem a karaktereket, és kifejezetten tetszik, hogy a személyiségük apránként bontakozik ki, és néha még változik ki. Tetszettek az új szereplők, és az új helyszínek is, mindenképpen szüksége volt rá a történetnek.

Ami nem tetszett az még mindig a lassúsága. Én annyira várom már, hogy mi lesz vajon ennek a történetnek a vége, és nem a szereplők miatt, mert ők nagyon nagyon fognak hiányozni, és millió könyvet olvasnék velük, mert imádom őket, de én nem szeretem, mikor egy rejtély ennyi köteten keresztül tart és még mindig azt kutatják. Az első könyv prológusa annyira ütős volt, és azt, hogy egy izgalmas szerelmi történet részesei lehetünk, de minden belassult.

A könyvnek abszolút előnye, hogy annak ellenére, hogy sok időbe telt, mire elolvastam és már legalább két hete befejeztem, elég sok mindenre emlékszem, ami nem gyakran szokott velem előfordulni. Izgalmas és fordulatos volt, méltó folytatása a sorozatnak!

ViRead>!
Maggie Stiefvater: The Dream Thieves – Álomrablók

Nekem az elején nagyon kusza volt minden, nem emlékeztem arra, hogy mi történt Adammel az előző részben, arról meg halvány fogalmam nem volt, hogy ki a fene lehet az a Szürke, de szép lassan minden a helyére került és lőn világosság. :D
A négy fiú még mindig szuper, egyben kell imádni őket mert valahogy négyen, na meg persze Blue, szóval öten tesznek ki egy egészet. Hihetetlen, hogy barátok hogy lehetnek ennyire különbözőek. Nekem személy szerint Adam még egy kicsit unszimpatikus is, mert nem értem, mi a francért kell ennyire ellenségesnek lennie Ganseyvel, aki csak segíteni akar neki. Legalábbis én így látom. És nekem a Blue-Gansey páros sokkal jobban teszik, mint az Adam-Blue tetszene, nem tudom, velem van-e a gond. :) Ronan vadsága nekem tetszik, harcias, merész és néha nagyon meggondolatlan, de nekem ez még mindig jobban bejön, mint Adam idegbaja. Remélem levetkőzi (mondjuk egy kis Ronan-befolyással :D). Ronan oldaláról fel is fedeztem egy kis érdeklődést spoiler, vagy ezzel csak én vagyok így? ':)
Nagyon kíváncsi leszek a további fejleményre, nem véletlenül vettem meg a Kék liliomot, amilyen hamar csak tudtam. Érdekel, hogy végül mi lesz Kavinskyvel, meg hogy Szürke felbukkan-e még, valamint hogy hogy alakul a kis ötösünk élete. Hmmm… Lehet gyorsan el is kezdem. :D

2 hozzászólás
avidreader>!
Maggie Stiefvater: The Dream Thieves – Álomrablók

Oke, 3 honapig huztam-nyuztam a konyvet, de nem azert, mert annyira rossz volt, hanem mert en nem tudtam rahangolodni.
Kulonbozik ez a sorozat a tobbitol, amit eddig olvastam, a misztikus atmoszfera teljesen lenyugozott ebben a reszben is, es tetszett, hogy ebben a konyvben tobb karakter kibontakozott, legfokepp Ronan, akirol nem hittem volna… Hihetetlen, komolyan, es nagyon bejott nekem ez a lelki zaklatottsaga, onmaga keresese es megfejtese. Teljesen mas szemszogbol ismerkedtem meg vele, de ez sajnos Adamre is igaz, akitol meg vagyok teljesen rettenve. Nekem egyaltalan nem szimpatikus, de azt elismerem, hogy nelkulozhetetlen karakter.
A masik dolog, ami meg meglepett: Maura bepasizik es kiderul, mi lett Blue apjaval. Aztan ott volt Noah es Blue csokja. Hogy mi??? Most komolyan megcsokolt egy szellemet Jane?! Aztan a vegefele Gansey es Blue nem merik. Hjaaaj. Ez a regeny tele volt meglepetesekkel.

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Maggie Stiefvater: The Dream Thieves – Álomrablók

Hollófiúk 2

Ez a rész egyre misztikusabb volt, néha kapkodni kellett a fejemet, nehogy elvesszek a sok titok között. Nagyon tetszett.
Blue és a fiúk, most is nagyon aranyosak voltak és bekerült a történetbe, egy kedves, szimpatikus bérgyilkos is. Nagyon vicces volt. A látó család hölgyei is kedvesek és viccesek voltak.
Sok izgalmas esemény volt a történetben és eléggé függő véggel örvendeztetett meg a szerző.


Népszerű idézetek

Thayet>!

Noah nevetése szűrődött ki Ronan szobájából. Noah és Ronan különféle tárgyakat dobált le a parkolóba az emeleti ablakból. […]
– Kidobott az ablakon!
– Már úgyis halott vagy! – kiáltotta éneklő hangon Ronan az ajtaja mögül.

87. és 90. oldal, 10. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Noah Czerny · Ronan Lynch
DarknessAngel>!

– Ez meg mi?
– Jane! – rikkantotta Gansey vidáman.
– Dobozba zárt szellem – felelte Adam.
– Megcsinálja a házidat – tette hozzá Noah.
– És lenyúlja a barátnődet – nyögte be Ronan.
– Beszívtatok? – pukkadozott Blue.

Thayet>!

– Csak nem képzeled, hogy veled fogom megtárgyalni az ügyeimet!
– Miért nem? – kérdezte Gansey. – Mi kifogásod van ellenem?
Erre még maga Blue sem tudta a választ – egyelőre.
– Nem vagy a… a… nagyanyám – válaszolta idegesen.
– A nagymamáddal szoktad megtárgyalni a szerelmi ügyeidet? Én el sem tudnám képzelni, hogy a nagymamámmal tárgyaljam ki a csajokat. Pedig nagyon kedves asszony. A maga véresszájú, rasszista módján.

115. oldal, 13. fejezet

Belle_Maundrell >!

– Tiszteletlen! Mind a két nagymamám meghalt.
– Jézusom! Miben haltak meg?
– Anya szerint „kotnyeleskedésben”.
(…)
– Kezdem azt hinni, hogy örökletes betegségben szenvedsz – mondta Gansey. – Minden férfit felzabáltok, aki csak a közeletekbe kerül? Hova tűntek a hímneműek? Van pincétek?
Blue hátralökte a székét, és felállt.
– Ez egy kiképzőtábor. A pasik nem bírják a gyűrődést. Szegénykék.

116. oldal

1 hozzászólás
DarknessAngel>!

– Bárcsak megcsókolhatnának, Jane – mondta Gansey. – Mert akkor én is kérnék tőled egy csókot. Itt, ezek alatt – mutatott fel a csillagokra. – Aztán egy szót se.

Corvus_CoRex P>!

– Úgy érted, hogy… latinul gondolkodsz? Vagy beszélsz? Mindenki latinul beszél álmodban? Velem is szoktál álmodni?
– Hát persze, bébi.
Ronannek nagyon tetszett a saját benyögése. Olyan hangosan röhögött, hogy Láncfűrész félbehagyta a tépkedést, és megnézte, nem haldoklik-e véletlenül a gazdája.

46. oldal

1 hozzászólás
Corvus_CoRex P>!

– Lynch! – szólt rá Gansey. – Figyelsz te egyáltalán?
– Nem – pillantott fel Ronan.

421. oldal

10 hozzászólás
Belle_Maundrell>!

– Több kakas van itt, mint egy rohadt Hitchcock-filmben.
– A Madarakra célzol? – kérdezte Gansey. – Mert nem emlékszem, hogy csirkék is lennének benne.

420. oldal

No_Exist>!

Noah az előbb elcsatangolt valahova, de most diadalittasan tért vissza, kezében egy hógömbbel. Addig álldogált Ronan háta mögött, amíg a barátja el nem lökte magát a polctól, hogy megcsodálja a szóban forgó ocsmányságot. A gömb belsejében feldíszített pálmafa és két arctalan napozó fogta közre a kézzel festett, alapjaiban téves feliratot: VALAHOL MINDIG KARÁCSONY VAN.
Csillámporos – suttogta Noah áhítatosan, azzal megrázta a hógömböt.

81. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Noah Czerny
1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Hollófiúk sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Christine Lynn Herman: Az elemésztő homály
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Joss Stirling: Summer
Richelle Mead: A halál csókja
Victoria Schwab: Felszabadulás
Rachel Vincent: Add a lelkedet
Anna Banks: Poszeidón
Rick Riordan: Neptunus fia
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz
Laurell K. Hamilton: Ragály