The ​Dream Thieves – Álomrablók (Hollófiúk 2.) 416 csillagozás

Maggie Stiefvater: The Dream Thieves – Álomrablók

Varázslat és romantika különös keveréke. Minden rajongó erre várt!

Miután Cabeswater körül életre keltek a Ley-vonalak, Ronan, Gansey, Blue és Adam élete gyökeres fordulatot vesz. Ronan például egyre mélyebbre merül az álmaiban, és az álmai is egyre erőszakosabban tolakodnak be az ébrenlét óráiba.
Mindeközben néhány velejéig gonosz ember ugyanazt a mozaikdarabkát keresi, amit Gansey…

„A Hollófiúk elképesztően sokrétű és eredeti mese: semmihez sem fogható misztikus thriller. …A rajongók már tűkön ülve várták a második részt.”
School Library Journal

Lenyűgöző új sorozat!
Hová kalauzol az elkerülhetetlen halál és egy különös szerelem?

Eredeti mű: Maggie Stiefvater: The Dream Thieves

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
486 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633734377 · Fordította: Molnár Edit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
486 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633734384 · Fordította: Molnár Edit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
486 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633734377 · Fordította: Molnár Edit

Enciklopédia 31

Szereplők népszerűség szerint

Ronan Lynch · III. Richard "Dick" Campbell Gansey · Blue Sargent · Noah Czerny · Adam Parrish · Láncfűrész · Joseph Kavinsky · Persephone Poldma · Szürke (Dean Allen) · Maura Sargent · Declan Lynch · Helen Gansey · Mr Gray · Calla · Glendower király · II. Richard Campbell Gansey · Jimi · Matthew Lynch · Orla


Kedvencelte 124

Most olvassa 37

Várólistára tette 200

Kívánságlistára tette 270

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Levandra P
Maggie Stiefvater: The Dream Thieves – Álomrablók

Azt hittem nem lesz annyira jó, mint az előző rész, de tévedtem. Sokkal jobb lett. Ronan. Ronan. Ronan. Hát őt is meg lehet fejteni? Bele lehet látni a lelke féltett zugaiba, ahol önmagát és a titkait őrizgeti, mert bőven akad belőlük. Szerintem a legösszetettebb, legtitokzatosabb karakter, talán ezért is kedvelem annyira.

Ebben a kötetben átértékelődött a szürke fogalma is. Bár a Szürke, attól még totálisan szürke marad, de… Ó! Ne spoilerezzek már! Imádom őt. Imádlak Maggie, mert az ő karakterével is tudtál valami újat adni nekem! A karakterek egyre jobban élnek, az első kötet után többet ismerhetünk meg belőlük, kidolgozottabbak lettek. A sztori pedig eszement módon csavarodik, tekeredik, mélyül.

Egy jó tanács. Ha ezt a sorozatot olvasod, nem kell ám mindent olyan véresen komolyan venni. Ha nincs humorérzéked, hozzá se fogj! Maggie különleges humorérzékét érteni kell, és akkor azon sem fogsz meglepődni, amikor Szürke pókerarccal közli a foglalkozását. ;) Csak dőlj hátra és élvezd, ne agyald túl!

5 hozzászólás
>!
Kelemen_Hanna P
Maggie Stiefvater: The Dream Thieves – Álomrablók

Újabb kísérlet, fél évvel az első rész után, hátha. És nem.

>!
pattsims97
Maggie Stiefvater: The Dream Thieves – Álomrablók

Az első kötet majdnem elrabolt. Ez a kötet foglyul ejtett!

Még mindig imádom ezt a hangulatot. Annyira egyedi, annyira fantasztikus. Fantasy, de mégsem olyan. YA könyv, de mégsem olyan. Ez a sorozat egy csoda, úgy ahogy van. Az írónő talán egy álomból emelte ki ezt a könyvet!

A sok szálon futó cselekmény, a különböző, különleges karakterek, és az a rengeteg rejtély! Csodálatos! Álomba illő regénybe!

3 hozzászólás
>!
joopsy P
Maggie Stiefvater: The Dream Thieves – Álomrablók

Ez a sorozat valami hihetetlen. Már megint annyi minden történt benne, miközben szinte semmi sem történt benne. Ha össze kéne foglalnom a tartalmát, egyszerűen képtelen lennék rá. Ilyen keszekusza, homályos történettel még nem is találkoztam, mindemellett olyan elképesztő humora van, ami nem terem minden bokorban.
Megkockáztatom, hogy az egész vetekszik Rowling munkájával, azzal a hatalmas különbséggel, hogy ez sokkal összetettebb. Bárcsak csinálnának erről is néhány jó filmet!
Néha, mikor kezdtem komolyan venni, jött egy nagy poén, de ugyanez történt fordítva is. Néha nem tudtam, hogy Ronan-nel a képzelet játszik vagy az a valóság akar lenni.Ez egy igazi kibogozhatatlan történet. :)
A fő szál, miszerint Blue szerelmes csókja halálos, továbbra is ott lebeg a fiatalok fölött. Nem is tudom, ennek a szálnak milyen beteljesülésével lennék elégedett, de kíváncsi vagyok nagyon.
A másik izgalmas szál, a nyomozás Glendower után, sajnos nem sokat haladt, de még van 2 rész. :)
Ronan-nek nagyon izgalmas képessége van, de sejtettem, hogy ez valamilyen áldozattal jár.
A jóslásos részeket most is nagyon szerettem. Nagyon tetszik a Róka utca 300-beli élet. :)
Maura és Szürke kapcsolatát nagyon élveztem. :) Hogy lehet rózsaszín rugós kést adni nőnek ajándékba?! :D
Két dolog zavart: 1. Az én ízlésemnek picit túl sok volt a drogozás. :/ 2. Kétszer lett megemlítve a könyvben Jimi, de fogalmam sincs, kicsoda is ő.
Várom a folytatást, de el sem tudom képzelni, hogy milyen irányba fogunk tovább haladni. :) A cím alapján Blue lesz a középpontban, de majd kiderül. :)

8 hozzászólás
>!
Ashriver
Maggie Stiefvater: The Dream Thieves – Álomrablók

Eddig nem értettem, hogy mi vonzz Ronanben, de most már minden tiszta. Ennyire lenyűgöző, gyönyörű és zavart lelkű karakterrel is rég találkoztam már. De nem csak Ronant ismerjük meg jobban, hanem a többi karaktert is. Jobban kibontakoznak, jobban megszeretjük őket, és jóval nehezebb lesz elengedni őket a végén.
A könyvet magát nem kell vérmesen komolyan venni, csak dőlj hátra, élvezd a varázst és hagyd, hogy magával ragadjon. A végén még kapaszkodj egy kicsit tovább bele, mert az elválás, még ha egy kis időre is, de fájdalmasan sajgó űrt hagy maga után.
Bele sem akarok gondolni, hogy mi lesz, amikor az egész sorozatot befejezem.

>!
BubbleTea
Maggie Stiefvater: The Dream Thieves – Álomrablók

Kicsit úgy érzem, mintha mentegetőznöm kéne, mert bárki, akivel beszéltem, mindenki magasságokba dicsérte ezt a kötetet. Nekem is nagyon tetszett, egy kicsit jobban, mint az első kötet, de még így sem ötcsillagos számomra.

Nagyon kedvelem a karaktereket, és kifejezetten tetszik, hogy a személyiségük apránként bontakozik ki, és néha még változik ki. Tetszettek az új szereplők, és az új helyszínek is, mindenképpen szüksége volt rá a történetnek.

Ami nem tetszett az még mindig a lassúsága. Én annyira várom már, hogy mi lesz vajon ennek a történetnek a vége, és nem a szereplők miatt, mert ők nagyon nagyon fognak hiányozni, és millió könyvet olvasnék velük, mert imádom őket, de én nem szeretem, mikor egy rejtély ennyi köteten keresztül tart és még mindig azt kutatják. Az első könyv prológusa annyira ütős volt, és azt, hogy egy izgalmas szerelmi történet részesei lehetünk, de minden belassult.

A könyvnek abszolút előnye, hogy annak ellenére, hogy sok időbe telt, mire elolvastam és már legalább két hete befejeztem, elég sok mindenre emlékszem, ami nem gyakran szokott velem előfordulni. Izgalmas és fordulatos volt, méltó folytatása a sorozatnak!

>!
Katara_Phoenix P
Maggie Stiefvater: The Dream Thieves – Álomrablók

Nagyon hiányoztak már a Hollófiúk. Meg persze a Róka utca 300 is.
Örültem,hogy Ronan nagyobb, jelentősebb szerepet kapott, annak meg pláne, hogy spoiler. Minden egyes szenvedést megért. Persze, nem gondoltam volna, hogy az apjuk ekkora barom volt: spoiler Nemár.
Adam az egyetlen, akit változatlanul nem sikerült megszeretnem. Ő Adam Parrish. Elsőre is felfogtam, egyszerűen túlságosan látványosan sajnáltatta magát. Még a legapróbb segítséget sem volt hajlandó elfogadni,és nem fogta fel, hogy mindenkinek szüksége lehet olykor egy barát támogatására. Meg persze, ha valami nem az ő szájíze szerint történt, egyből kiakadt. Olyan boldog voltam,hogy Blue végre spoiler
spoiler
Szürkét eleinte nem tudtam hova tenni, tényleg próbáltam unni az ő részeit, de nem ment. Hihetetlenül izgi volt, még annak is örültem, hogy spoiler
Ganseyt és a családját eddig is szerettem, de most még jobban.♥ Oké, hogy "fellengzősek"/ annak tűnnek, de nagyon szeretik egymást, és bármit megtennének, hogy segítsék egymást. Nagyszerű dolgot tettek Adamért. Akkor is,ha az a barom nem értékeli!!
spoiler

16 hozzászólás
>!
avidreader
Maggie Stiefvater: The Dream Thieves – Álomrablók

Oke, 3 honapig huztam-nyuztam a konyvet, de nem azert, mert annyira rossz volt, hanem mert en nem tudtam rahangolodni.
Kulonbozik ez a sorozat a tobbitol, amit eddig olvastam, a misztikus atmoszfera teljesen lenyugozott ebben a reszben is, es tetszett, hogy ebben a konyvben tobb karakter kibontakozott, legfokepp Ronan, akirol nem hittem volna… Hihetetlen, komolyan, es nagyon bejott nekem ez a lelki zaklatottsaga, onmaga keresese es megfejtese. Teljesen mas szemszogbol ismerkedtem meg vele, de ez sajnos Adamre is igaz, akitol meg vagyok teljesen rettenve. Nekem egyaltalan nem szimpatikus, de azt elismerem, hogy nelkulozhetetlen karakter.
A masik dolog, ami meg meglepett: Maura bepasizik es kiderul, mi lett Blue apjaval. Aztan ott volt Noah es Blue csokja. Hogy mi??? Most komolyan megcsokolt egy szellemet Jane?! Aztan a vegefele Gansey es Blue nem merik. Hjaaaj. Ez a regeny tele volt meglepetesekkel.

>!
Gothic01 
Maggie Stiefvater: The Dream Thieves – Álomrablók

Igazából nekem csak egy kérdésem maradt, így a kötet befejezése után: Hol tanulhatnám meg, hogyan raboljak az álmomból magamnak egy Ronant? Vagy legalább egy hollót.
Azzal a tudattal álltam neki ennek a könyvnek, hogy képben vagyok az előző rész tartalmát illetően, aztán kipukkadt a lelkesen dédelgetett rózsaszín buborékom és kénytelen voltam rádöbbenni, hogy azon kívül, ki-kicsoda és milyen háttérrel rendelkezik, eléggé nagy homály uralkodik bennem, pláne az utolsó jelenetekkel kapcsolatban. Szóval megindult a sötétben tapogatózós kirakósozás, mert ugyebár április óta sem vált kézenfekvőbbé a visszaolvasás, mint lehetséges taktikai megoldás. Hőseinknél elkezdődik a nyári szünet jobb alkalmat nem is választhattam volna az olvasáshoz és habár továbbra sem tesznek le Glendower megtalálásáról, azóta, hogy a Ley-vonalat felébresztették, ami mellesleg komoly anomáliákat okoz a henriettai áramellátásban inkább csak egy helyben toporognak, minden elszántságuk ellenére se igazán akaródzik haladni a nyomozás. Olyan szinten, hogy még a legtöbb iránymutató potenciált ígérő Cabeswater is felszívódott azóta, hogy a karakterek legutóbb ott jártak, mintha csak egy vándor-Bermuda háromszög nyelte volna el. Gansey-t rettenetesen bosszantotta, hogy nem jut egyről a kettőre, de én örömmel fogadtam, hogy az írónő ezt a témát valamennyire jegelte és mást helyezett a középpontba ebben a részben, nevezetesen a Lynch családot és ezáltal a kedvenc szereplőmet, Ronant. <3 Az ő házuk táján már korábban is az átlagosnál jóval több szokatlan, zavaros tényező ütötte fel a fejét, de az Álomrablókban ezek a tényezők még hajmeresztőbb fordulatot vettek. Az álmai elfajulásával Ronan előtt világossá válik, hogy a körülötte folyó furcsa, megmagyarázhatatlan dolgoknak, mint amilyen a hollófiókája, Láncfűrész megszerzései is volt, akit egyszerűen csak „megálmodott” az, az oka, hogy ő is olyan, mint az apja. Akiről bár a fiai sem tudták volna megmondani, pontosan milyen szakmában is tevékenykedik, tisztes vagyont halmozott fel a családjának, rengeteget utazott a munkája során és, amikor visszatért a birtokra, többször is különös tárgyakat hozott magával. Ám egy nap, még a nyitókötet kezdete előtt Ronan holtan talált rá, a közelében egy véres csavarkulccsal, így a képességei felismerése után Ronan kénytelen azt is elfogadni, hogy minden esély meg van rá, hogy ő is hasonló sorsra jusson… A Ronannek kitalált adottságért, az álomrablók megteremtéséért csak gratulálni tudok az írónőnek, aki eddig talán csak egy másik, egy kötetből álló történetének, A Skorpió Vágtának a tengeri lovaival nyűgözött le ennyire. ^^ Ezt a szálat sokkalta érdekesebbnek találtam, mint a sorozat alapvonalát és bár erősen nem válik el ez sem a Ley-vonalaktól, a misztikusságának a fajtája jobban magával ragadott, addiktívabb, borzongatóbb volt, pedig, ha tíz-tizenöt embert beterelnek egy szobába és valaki álmos könyvet vagy hasonlókat kezd emlegetni, garantáltan én leszek az első, akiből kitör a röhögés. Annyira megfogott ez az új világ, hogy nem egyszer zavarónak találtam a többi szálat, amik az olvasás közbeni felfogásom szerint, csak azzal az ördögi céllal léteztek, hogy eltérítsenek a Ronan körüli eseményektől. A fő elemmel tehát maximálisan elégedett voltam, Adam-ről és Blue-ról, illetve, amit ezek ketten műveltek… viszont már nem nyilatkozhatok ilyen pozitívan, a viselkedésük, az általuk előre mozdított történések szinte kivétel nélkül szálkát képeztek a szememben és csak azt hajtogattam magamban, hogy nem, nem, nem és nem „>.<. Kérem szépen, aki ilyen fantasy történetet talál ki és ilyen jól meg is valósítja, annak semmi szüksége arra, hogy idióta vergődésekkel húzza az olvasóit.
Teljes értékelés a blogomon:
http://goodbye-agony.blogspot.com/2017/06/maggie-stiefv…

>!
Narutofan98
Maggie Stiefvater: The Dream Thieves – Álomrablók

Már maga a koncepció érdekes volt az előző kötetben, de itt amikor konkrétan a tudatos álmodásról volt szó, már kezdtem érezni, hogy nem azzal a normál fantazival van dolgom. Itt nem volt varázslat, nem kellett semmilyen mágiával kapcsolatos képesség, amivel az álmokat manipulálni, vagy épp befolyásolni tudom.
Én magam is elgondolkodtam, amikor Ronannal történtek az események. Itt igazából rajta van a hangsúly, a többiek is ugyan aktívan részt vesznek nyomozásban, az erdő rejtélyének megfejtésén, de mégis Ronan az, akinek tényleg átjön itt az aurája, rajta van a sor, és nem is hiába.


Népszerű idézetek

>!
Thayet

Noah nevetése szűrődött ki Ronan szobájából. Noah és Ronan különféle tárgyakat dobált le a parkolóba az emeleti ablakból. […]
– Kidobott az ablakon!
– Már úgyis halott vagy! – kiáltotta éneklő hangon Ronan az ajtaja mögül.

87. és 90. oldal, 10. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Noah Czerny · Ronan Lynch
>!
Thayet

– Csak nem képzeled, hogy veled fogom megtárgyalni az ügyeimet!
– Miért nem? – kérdezte Gansey. – Mi kifogásod van ellenem?
Erre még maga Blue sem tudta a választ – egyelőre.
– Nem vagy a… a… nagyanyám – válaszolta idegesen.
– A nagymamáddal szoktad megtárgyalni a szerelmi ügyeidet? Én el sem tudnám képzelni, hogy a nagymamámmal tárgyaljam ki a csajokat. Pedig nagyon kedves asszony. A maga véresszájú, rasszista módján.

115. oldal, 13. fejezet

>!
DarknessAngel 

– Ez meg mi?
– Jane! – rikkantotta Gansey vidáman.
– Dobozba zárt szellem – felelte Adam.
– Megcsinálja a házidat – tette hozzá Noah.
– És lenyúlja a barátnődet – nyögte be Ronan.
– Beszívtatok? – pukkadozott Blue.

>!
Belle_Maundrell

– Tiszteletlen! Mind a két nagymamám meghalt.
– Jézusom! Miben haltak meg?
– Anya szerint „kotnyeleskedésben”.
(…)
– Kezdem azt hinni, hogy örökletes betegségben szenvedsz – mondta Gansey. – Minden férfit felzabáltok, aki csak a közeletekbe kerül? Hova tűntek a hímneműek? Van pincétek?
Blue hátralökte a székét, és felállt.
– Ez egy kiképzőtábor. A pasik nem bírják a gyűrődést. Szegénykék.

116. oldal

1 hozzászólás
>!
Corvus_CoRex P

– Úgy érted, hogy… latinul gondolkodsz? Vagy beszélsz? Mindenki latinul beszél álmodban? Velem is szoktál álmodni?
– Hát persze, bébi.
Ronannek nagyon tetszett a saját benyögése. Olyan hangosan röhögött, hogy Láncfűrész félbehagyta a tépkedést, és megnézte, nem haldoklik-e véletlenül a gazdája.

46. oldal

1 hozzászólás
>!
DarknessAngel 

– Bárcsak megcsókolhatnának, Jane – mondta Gansey. – Mert akkor én is kérnék tőled egy csókot. Itt, ezek alatt – mutatott fel a csillagokra. – Aztán egy szót se.

>!
Corvus_CoRex P

– Lynch! – szólt rá Gansey. – Figyelsz te egyáltalán?
– Nem – pillantott fel Ronan.

421. oldal

9 hozzászólás
>!
Belle_Maundrell

Nem jó, ha már azelőtt megismerjük a poklot, hogy odakerülnénk.

101. oldal

Kapcsolódó szócikkek: pokol · Ronan Lynch
>!
Belle_Maundrell

– Több kakas van itt, mint egy rohadt Hitchcock-filmben.
– A Madarakra célzol? – kérdezte Gansey. – Mert nem emlékszem, hogy csirkék is lennének benne.

420. oldal


A sorozat következő kötete

Hollófiúk sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Alexandra Bracken: Sötét elmék
Jenny Han: Utóirat: Még mindig szeretlek!
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Robin LaFevers: Sötét diadal
Kristin Cashore: Graceling – A garabonc
Kelly Creagh: Oblivion – Ébredés
Kami Garcia: Unmarked – Jelöletlen
Libba Bray: Lair of Dreams – Álmok mélyén
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer – Mara Dyer eszmélése