The ​Dream Thieves (The Raven Cycle 2.) 30 csillagozás

Maggie Stiefvater: The Dream Thieves Maggie Stiefvater: The Dream Thieves Maggie Stiefvater: The Dream Thieves Maggie Stiefvater: The Dream Thieves

Now that the ley lines around Cabeswater have been woken, nothing for Ronan, Gansey, Blue, and Adam will be the same. Ronan, for one, is falling more and more deeply into his dreams, and his dreams are intruding more and more into waking life. Meanwhile, some very sinister people are looking for some of the same pieces of the Cabeswater puzzle that Gansey is after….

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Scholastic, New York, 2013
464 oldal · ASIN: B00EIJI7HW
>!
Scholastic, US, 2013
416 oldal · ISBN: 9780545424943
>!
Scholastic, UK, 2013
450 oldal · ISBN: 9781407136622

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Ronan Lynch


Kedvencelte 6

Most olvassa 6

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

>!
brigi11 P
Maggie Stiefvater: The Dream Thieves

Ha az első rész után azt mondtam, hogy egy ígéretes kezdés, akkor most azt kell mondjam, hogy ez egy elég beteg, de majdnem tökéletes folytatás. Engem az ilyen történetekkel teljesen el lehet varázsolni. Álom az álomban, álom a valóságban, valóság az álomban. Ronan szemszögéből nézve szinte minden más értelmet nyert, igaz voltak részek ahol nekem már kicsit sok volt. Fél csillag levonás a szerelmi szálakért jár, mert még mindig úgy érzem, hogy sokkal jobb lenne a történet enélkül. A Mr. Grey szálat meg egyszerűen úgy érzem valami poénnak szánta az írónő, a vége pedig egyenesen a folytatásért ordít.

>!
A_albiel
Maggie Stiefvater: The Dream Thieves

Még mindig szépen megírt könyv. De valahogy nem kedvenc, nem is 5 csillag. Hiányzik belőle valami, talán a lelke. Mintha a szereplők csak sodródnának az árral, semmi sem azért történik úgy, mert ők tettek érte. Néha kivétel volt talán Ronan, akit egyébként megkedveltem, felfedeztem néhány hasonlóságot benne és magamban.
Kavinskyt komolyan egy pillanatra még bírtam is. Szerettem a Blue-Gansey párost is, Adam pedig valahogy nem az én emberem azt hiszem.
spoiler
Valamikor folytatom a sorozatot, de most kell valami más egy kicsit…

>!
Mágus
Maggie Stiefvater: The Dream Thieves

Az egész történet olyan mint egy álom – egy álom ami kezd kicsit beteg lenni…
Mint ahogy a zsenit is egy hajszál választja el az őrülettől – ennél a könyvnél is hasonlóképp nehéz eldöntenem hogy nagyon szeretem, vagy hitetlenkedve utálom.

>!
Thayet
Maggie Stiefvater: The Dream Thieves

Továbbra is az egyik – talán „egyik” nélkül – kedvenc könyvem. :) (Megint szigorúan csak eredeti nyelven, de úgy tényleg.)

>!
Dia9117
Maggie Stiefvater: The Dream Thieves

Valahogy úgy érzem nem vagyok én kompatibilis Maggie történeteivel. Tudom, hogy sokan mondják, hogy jó, meg olvassuk, mert, mert, mert, de nekem valahogy nem csúsznak. Ilyen Cassandra Clare effekt ütött be ennél a nőnél is….
Meglátjuk, folytatom-e még…

>!
ibupony
Maggie Stiefvater: The Dream Thieves

Egyértelműen jobban tetszett, mint az első kötet, különösen azért, mert főleg Ronanre fókuszált. Nagyon érdekesnek találtam már az előző kötetben, és örültem, hogy jobban megismertük a miérteket vele kapcsolatban. A családja valami elképesztő, remélem több is kiderül majd róluk.
Az új szereplők is szuperek, Mr. Grayt és Kavinskyt is nagyon jó volt olvasni (sőt, bevallom sokkal jobban élveztem őket, mint a főszereplőket).
Kíváncsian várom a folytatást. :)

>!
áfonyamuffin P
Maggie Stiefvater: The Dream Thieves

Nem volt olyan nagyon borzalmas, egészen jó olvasmány volt, de azért örülök, hogy végeztem. Túl könnyen tudtam lerakni, amikor kellett és ennek az volt az oka, hogy még mindig nem tudott megfogni, néhol kicsit unalmas és vontatott. Ami javított a történeten az a Ronan és a Gray Man szál volt. De amúgy nekem még mindig több sebből vérzik a történet, például a szerelmi szál, túl erőltetett. Főleg Gansey és Blue között. Ők ketten, Adam-mel együtt kezdenek nagyon unalmassá válni. Sok irreleváns dolog volt benne és ez a 16 éves, drogozó, autó versenyzők nekem túl sok… Tudom, nem lehetetlen, hogy ilyen legyen, de valahogy akkor is túl sok volt a sztorihoz. Legalább a szó ismétlést elhagyta nagyjából. Szerettem volna egy 4-est adni a könyvnek, de egyszerűen nem megy. Nem tudom, hogy jobb lesz-e ez a sorozat, de most nem fogok a könyvesboltba rohanni, hogy megvegyem a harmadik részt.
Ronan és a Gray Man emelte a könyv színvonalát. Meg Blue családja, de nagyjából ennyi.


Népszerű idézetek

>!
Cheril

He was brother to a liar and brother to an angel, son of a dream and son of a dreamer.

Kapcsolódó szócikkek: Ronan Lynch
>!
áfonyamuffin P

Noah slouched in. In a wounded tone, he said, „He threw me out of the window!”
Ronan's voice sang out from behind his closed door. „You're already dead!”

>!
medicroes

A secret is a strange thing.
There are three kinds of secrets. One is the sort everyone knows about, the sort you need at least two people for. One to keep it. One to never know. The second is a harder kind of secret: one you keep from yourself. Every day, thousands of confessions are kept from their would-be confessors, none of these people knowing that their never-admitted secrets all boil down to the same three words: I am afraid.
And then there is the third kind of secret, the most hidden kind. A secret no one knows about. Perhaps it was known once, but was taken to the grave. Or maybe it is a useless mystery, arcane and lonely, unfound because no one ever looked for it.
Sometimes, some rare times, a secret stays undiscovered because it is something too big for the mind to hold. It is too strange, too vast, too terrifying to contemplate. All of us have secrets in our lives. We’re keepers or keptfrom, players or played. Secrets and cockroaches — that’s what will be left at the end of it all.

1. oldal

>!
medicroes

In that moment, Blue was a little in love with all of them. Their magic. Their quest. Their awfulness and strangeness. Her raven boys.

4. oldal

>!
A_albiel

„You'd talk about this with your grandmother? I cannot possibly imagine discussing my dating life with mine. She's a lovely woman, I suppose. If you like them bald and racist.”

Chapter 13

>!
_ada

Once, he had dreamt that he found Glendower. It wasn’t the actual finding, but the day after. He wouldn’t forget the sensation of the dream. It hadn’t been joy, but instead, the absence of pain. He couldn’t forget that lightness. The freedom.

Chapter 10

>!
_ada

'While I’m gone,' Gansey said, pausing, 'dream me the world. Something new for every night.'

Chapter 27

>!
_ada

You really didn’t see the sadness or the longing unless you already knew it was there. But that was the trick, wasn’t it? Everyone had their disappointment and their baggage; only, some people carried it in their inside pockets and not on their backs.

Chapter 28

>!
_ada

Dark and cool and silent. And between them, at the mountains’ feet, was Henrietta itself, studded with yellow and white lights.
Gansey let the Pig slide to a stop. He stepped on the parking brake. They both gazed out the driver’s side window.
It was a sort of ferocious, quiet beauty, the sort that wouldn’t let you admire it. The sort of beauty that just always hurt.

Chapter 51

>!
A_albiel

The second is a harder kind of secret: one you keep from yourself. Every day, thousands of confessions are kept from their would-be confessors, none of these people knowing that their never admitted secrets all boil down to the same three words: I am afraid.

Epilogue


A sorozat következő kötete

The Raven Cycle sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Laurell K. Hamilton: Affliction
Amanda Stevens: The Restorer
Darynda Jones: First Grave on the Right
Kelly Creagh: Nevermore
Rachel Vincent: My Soul To Steal
Kelley Armstrong: The Summoning
Rachel Hawkins: Hex Hall (angol)
Kendare Blake: Girl of Nightmares
Sarah Fine: Sanctum (angol)
Joss Stirling: Finding Sky