The ​Dream Thieves (The Raven Cycle 2.) 41 csillagozás

Maggie Stiefvater: The Dream Thieves Maggie Stiefvater: The Dream Thieves Maggie Stiefvater: The Dream Thieves Maggie Stiefvater: The Dream Thieves Maggie Stiefvater: The Dream Thieves

Now that the ley lines around Cabeswater have been woken, nothing for Ronan, Gansey, Blue, and Adam will be the same. Ronan, for one, is falling more and more deeply into his dreams, and his dreams are intruding more and more into waking life. Meanwhile, some very sinister people are looking for some of the same pieces of the Cabeswater puzzle that Gansey is after….

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Scholastic, New York, 2013
464 oldal · ASIN: B00EIJI7HW
>!
Scholastic, New York, 2013
ISBN: 9780545643627 · Felolvasta: Will Patton
>!
Scholastic, US, 2013
416 oldal · ISBN: 9780545424943

1 további kiadás


Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Ronan Lynch


Kedvencelte 7

Most olvassa 5

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

brigi11 P>!
Maggie Stiefvater: The Dream Thieves

Ha az első rész után azt mondtam, hogy egy ígéretes kezdés, akkor most azt kell mondjam, hogy ez egy elég beteg, de majdnem tökéletes folytatás. Engem az ilyen történetekkel teljesen el lehet varázsolni. Álom az álomban, álom a valóságban, valóság az álomban. Ronan szemszögéből nézve szinte minden más értelmet nyert, igaz voltak részek ahol nekem már kicsit sok volt. Fél csillag levonás a szerelmi szálakért jár, mert még mindig úgy érzem, hogy sokkal jobb lenne a történet enélkül. A Mr. Grey szálat meg egyszerűen úgy érzem valami poénnak szánta az írónő, a vége pedig egyenesen a folytatásért ordít.

_ada >!
Maggie Stiefvater: The Dream Thieves

Talán ez a rész a kedvencem a sorozatból, legalább is, mikor először olvastam, az volt. Bonyolódik a cselekmény, egyre több a rejtély és a kérdés, de közben világosabbá is válnak egyes dolgok. A szereplők összetettebbek, a kapcsolatok összetettebbek, és a színpad Ronané! Lynch karaktere a „bad boy done well”, és ezeket mindig szoktam szeretni. Ilyen a Grey Man is, aki annak ellenére, hogy spoiler, mégis szimpatikus. És most, másodszori olvasáskor esett le, hogy Kavinsky mennyire tragikus antagonista. Legalább is az elejtett utalások erre engednek következtetni. Kicsit sajnáltam a végén… De ez egy újabb jó példa rá, mennyire árnyaltak Maggie Stiefvater karakterei. Bár Declan-ban még mindig keresem a jót…
Szóval szerettem elejétől végéig, minden részletét. És nyáron olvasni tökéletes volt. Nem csak mivel a történet akkor játszódik, hanem a hangulata miatt is. Kicsit romantikus, finoman melankolikus, néha vidám, felettébb szórakoztató. Én csak úgy hívom, Henrietta hangulat…

Nalina>!
Maggie Stiefvater: The Dream Thieves

A The Dream Thieves méltó folytatása a The Raven Boysnak. Ebben a regényben Ronan és az ő titkai kerülnek a reflektorfénybe. Az első könyvben még nem kedveltem annyira Ronant, de ebben sikerült teljes mértékben megszeretnem és most már értem, hogy miért vannak oda érte az olvasók. A történet középpontjába az álmok kerültek, még varázslatosabbá téve a könyvet. Noha lekötötte a figyelmemet a második rész is, nem mondanám, hogy túlságosan izgalmas lett volna, mivel ebben is a szereplők viszik előre a sztorit.
Ahogy már említettem, Ronant nagyon megkedveltem, azonban Adamet már kevésbé szeretem, nekem nagyon idegesítő volt az ő viselkedése ebben a kötetben. Az abszolút kedvencemmé kezd válni Noah, akinek egyetlen egy mondatával sikerült belopnia magát a szívembe. spoiler És ott van Gansey is… akit még mindig nem sikerült megkedvelnem, egyszerűen úgy érzem, hogy nincs neki igazi személyisége, csak a Glendower iránti megszállottsága.
A romantikus szálakat eddig nem igazán kedvelem, egyáltalán nem érzem a szikrát egy szereplő között se. Inkább erős barátságok alakultak ki, mint szerelmek, de hát még van két könyv, amiben kidolgozhatja ezeket a kapcsolatokat az írónő.
Összességében ez is tetszett, de talán az első rész jobban megfogott. Ettől függetlenül már nagyon várom, hogy elolvassam a Blue Lily, Lily Blue-t.

A_albiel>!
Maggie Stiefvater: The Dream Thieves

Még mindig szépen megírt könyv. De valahogy nem kedvenc, nem is 5 csillag. Hiányzik belőle valami, talán a lelke. Mintha a szereplők csak sodródnának az árral, semmi sem azért történik úgy, mert ők tettek érte. Néha kivétel volt talán Ronan, akit egyébként megkedveltem, felfedeztem néhány hasonlóságot benne és magamban.
Kavinskyt komolyan egy pillanatra még bírtam is. Szerettem a Blue-Gansey párost is, Adam pedig valahogy nem az én emberem azt hiszem.
spoiler
Valamikor folytatom a sorozatot, de most kell valami más egy kicsit…

Mágus>!
Maggie Stiefvater: The Dream Thieves

Az egész történet olyan mint egy álom – egy álom ami kezd kicsit beteg lenni…
Mint ahogy a zsenit is egy hajszál választja el az őrülettől – ennél a könyvnél is hasonlóképp nehéz eldöntenem hogy nagyon szeretem, vagy hitetlenkedve utálom.

Thayet>!
Maggie Stiefvater: The Dream Thieves

Továbbra is az egyik – talán „egyik” nélkül – kedvenc könyvem. :) (Megint szigorúan csak eredeti nyelven, de úgy tényleg.)

Dia9117>!
Maggie Stiefvater: The Dream Thieves

Valahogy úgy érzem nem vagyok én kompatibilis Maggie történeteivel. Tudom, hogy sokan mondják, hogy jó, meg olvassuk, mert, mert, mert, de nekem valahogy nem csúsznak. Ilyen Cassandra Clare effekt ütött be ennél a nőnél is….
Meglátjuk, folytatom-e még…

ibupony>!
Maggie Stiefvater: The Dream Thieves

Egyértelműen jobban tetszett, mint az első kötet, különösen azért, mert főleg Ronanre fókuszált. Nagyon érdekesnek találtam már az előző kötetben, és örültem, hogy jobban megismertük a miérteket vele kapcsolatban. A családja valami elképesztő, remélem több is kiderül majd róluk.
Az új szereplők is szuperek, Mr. Grayt és Kavinskyt is nagyon jó volt olvasni (sőt, bevallom sokkal jobban élveztem őket, mint a főszereplőket).
Kíváncsian várom a folytatást. :)

áfonyamuffin>!
Maggie Stiefvater: The Dream Thieves

Nem volt olyan nagyon borzalmas, egészen jó olvasmány volt, de azért örülök, hogy végeztem. Túl könnyen tudtam lerakni, amikor kellett és ennek az volt az oka, hogy még mindig nem tudott megfogni, néhol kicsit unalmas és vontatott. Ami javított a történeten az a Ronan és a Gray Man szál volt. De amúgy nekem még mindig több sebből vérzik a történet, például a szerelmi szál, túl erőltetett. Főleg Gansey és Blue között. Ők ketten, Adam-mel együtt kezdenek nagyon unalmassá válni. Sok irreleváns dolog volt benne és ez a 16 éves, drogozó, autó versenyzők nekem túl sok… Tudom, nem lehetetlen, hogy ilyen legyen, de valahogy akkor is túl sok volt a sztorihoz. Legalább a szó ismétlést elhagyta nagyjából. Szerettem volna egy 4-est adni a könyvnek, de egyszerűen nem megy. Nem tudom, hogy jobb lesz-e ez a sorozat, de most nem fogok a könyvesboltba rohanni, hogy megvegyem a harmadik részt.
Ronan és a Gray Man emelte a könyv színvonalát. Meg Blue családja, de nagyjából ennyi.


Népszerű idézetek

Cheril>!

He was brother to a liar and brother to an angel, son of a dream and son of a dreamer.

Kapcsolódó szócikkek: Ronan Lynch
medicroes>!

In that moment, Blue was a little in love with all of them. Their magic. Their quest. Their awfulness and strangeness. Her raven boys.

4. oldal

áfonyamuffin>!

Noah slouched in. In a wounded tone, he said, „He threw me out of the window!”
Ronan's voice sang out from behind his closed door. „You're already dead!”

medicroes>!

A secret is a strange thing.
There are three kinds of secrets. One is the sort everyone knows about, the sort you need at least two people for. One to keep it. One to never know. The second is a harder kind of secret: one you keep from yourself. Every day, thousands of confessions are kept from their would-be confessors, none of these people knowing that their never-admitted secrets all boil down to the same three words: I am afraid.
And then there is the third kind of secret, the most hidden kind. A secret no one knows about. Perhaps it was known once, but was taken to the grave. Or maybe it is a useless mystery, arcane and lonely, unfound because no one ever looked for it.
Sometimes, some rare times, a secret stays undiscovered because it is something too big for the mind to hold. It is too strange, too vast, too terrifying to contemplate. All of us have secrets in our lives. We’re keepers or keptfrom, players or played. Secrets and cockroaches — that’s what will be left at the end of it all.

1. oldal

_ada >!

Ronan Lynch, keeper of secrets, fighter of men, devil of a boy, had told them all that he could take objects out of his dreams.

Chapter 1

_ada >!

If you never saw the stars, candles were enough.

Chapter 8

_ada >!

Holding the phone away from his mouth, Gansey told them, 'Adam thinks he saw an apparition at his place.'
Ronan eyed Noah. 'I’m seeing an apparition right now.'

Chapter 9

_ada >!

Once, he had dreamt that he found Glendower. It wasn’t the actual finding, but the day after. He wouldn’t forget the sensation of the dream. It hadn’t been joy, but instead, the absence of pain. He couldn’t forget that lightness. The freedom.

Chapter 10

_ada >!

'While I’m gone,' Gansey said, pausing, 'dream me the world. Something new for every night.'

Chapter 27

_ada >!

You really didn’t see the sadness or the longing unless you already knew it was there. But that was the trick, wasn’t it? Everyone had their disappointment and their baggage; only, some people carried it in their inside pockets and not on their backs.

Chapter 28


A sorozat következő kötete

The Raven Cycle sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never Never
Susan Ee: World After
Kim Harrington: Clarity
Sarah J. Maas: Heir of Fire
Kresley Cole: Poison Princess
Rick Riordan: The Son of Neptune
Cassandra Clare: City of Fallen Angels
Kendare Blake: Anna Dressed in Blood
Joss Stirling: Seeking Crystal
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer