Sinner ​– A bűnös (Mercy Falls farkasai 4.) 215 csillagozás

Maggie Stiefvater: Sinner – A bűnös

Cole St. Clair csakis és kizárólag azért jött Kaliforniába, hogy visszaszerezze Isabel Culpepert. A lány Cole tönkrement, üres élete elől menekült, amivel csak még inkább tönkretette és kiürítette azt. Cole nem csak akarja Isabelt. Szüksége van rá.
elvesztett.
Isabel próbál új életet kezdeni Los Angelesben. De nem igazán megy neki. Épp olyan jó ebben a színjátékban, mint az összes többi színészkedő ember… de mégis mi értelme folytatni? Mit nyerhet mindezzel?
bűnös.
Úgy tűnik, Cole és Isabel múltjának sosem volt jövője. Ugyanolyan könnyedén képesek megmenteni egymást, mint széttépni. Az egyetlen dolog, ami biztos: nem engedhetik el egymást.

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633992821 · Fordította: Szabó Krisztina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
384 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633992838 · Fordította: Szabó Krisztina

Enciklopédia 20

Szereplők népszerűség szerint

Samuel K. Roth · Cole St. Clair · Isabel Rosemary Culpeper · Sofia · Jeremy Shutt · Leon · Teresa Culpeper


Kedvencelte 33

Most olvassa 9

Várólistára tette 180

Kívánságlistára tette 210

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

vikcs>!
Maggie Stiefvater: Sinner – A bűnös

Nagyon sokáig gondolkoztam azon, hogy mégis hány csillagot adjak a könyvre, és hogyan is értékeljem.
Nem lett kedvenc Maggie könyv, de persze ugyanúgy hozta a színvonalat, a stílust, mindent, amit szerettem a Shiver könyvekben, valami mégis hiányzott picit.
Egyrészt hiányoztak a farkasok, másrészt hiányzott Sam és Grace.
Persze Cole St. Clair mindenben kárpótol minket :)

Ez a kiegészítő kötet is a megszokott könyvek lassan folyó szálat követi, sok-sok botránnyal, és huzavonával megfűszerezve. Gyönyörű lehet L.A., nagyon szívesen ellátogatnék, gyönyörű táj és házak, na meg a csodálatos tengerpart. A rocksztárok sosem voltak a gyengéim, itt sem annyira kötött le ez a szál, persze érdekes volt bele látni egy „nem átlagos” ember életébe, hogy miként gondolkozik, éli meg a dolgokat. Ebbe a világba nehéz beilleszkedni egy „kívülállónak”, ebben az esetben Isabelről van szó, aki annak ellenére, hogy egy kemény csaj, néha meg-megtört a jégkirálynő álarca, és szívét körbefonta a fájdalom, annak a jele, hogy érez.

Néha már nagyon-nagyon kikészültem, hogy legyen már valami, történjen valami, és amikor nem úgy volt, megijedtem, hogy most akkor mégsem az történik, amire az ember számít e könyv kapcsán? Nem kell aggódni, mert azt kapjuk.:)

Csodálatos volt ismét a fogalmazás, az érzelmek kifejezése és átadása, a karakterek leírása, imádtam még a mellékszereplőket is, annyira jó a karakterábrázolása Maggie-nek, és örülök, hogy Cole és Isabel is megkapta a várva várt happy end-jét :) ❤

1 hozzászólás
puncsoscukor63 P>!
Maggie Stiefvater: Sinner – A bűnös

Már égóta tervezgettem, hogy elolvasom ezt a könyvet, és úgy gondolom megérte a várakozás. Sokkal több érzelem volt benne, mint számítottam rá, de ennek csak örülni tudok.
Véleményem szerint méltóképpen tekinthetünk erre a történetre, mint a Shiver, Linger és Forever kiegészítő kötetére. Ahogy már a sorozat többi részében megismerhettük Cole-t, most sem okozott csalódást, hozta a tőle megszokott stílust és jellemet.
Isabel nagyon jó karakter és remek fejlődésen esett át a történet során, csak úgy, mint Cole. Mindketten megismerték és megtapasztalták, mi is valójában a szerelem.
A kedvenc mellékszereplőm egyértelműen Leon, hiszen mindig ott volt, hogy kihúzza a bajból Cole-t, így igazán a szívemhez nőtt.
Ó és a drága Los Angeles… Szerintem nincs olyan olvasó vagy csak nagyon kevés, aki a könyv elolvasása után ne vágyódna el legalább a tengerpartra vagy a pálmafák közé.
Az egyetlen ok, amiért csak 4,5 pontot adok rá, az, hogy a farkas kevés szerepet kapott az egész könyvet tekintve.

MissFortune>!
Maggie Stiefvater: Sinner – A bűnös

A Mercy Falls farkasai első három részében is Cole és Isabel volt a kedvencem, így nagyon örültem hogy ez a rész csak róluk szól.
Hozta a várt színvonalat. Cole számomra még kedvesebb szereplő lett. Tetszik ez a rocksztár énje és elmondhatatlanul büszke voltam rá mikor nemet mondott az anyagra. Nagy fejlődésen ment keresztül.
A hab a tortán már csak az volt hogy spoiler

BubbleTea>!
Maggie Stiefvater: Sinner – A bűnös

Nem tudom, hogy az elején, a közepén, vagy a végén, de én beleszerettem ebbe a könyvbe! Imádtam a szereplőket, a helyszínt, a melankolikus légkört és az egész történetet. Nem tudom megmondani, hogy utoljára mikor sikerült elérnie egy könyvnek azt, hogy azzal együtt „lélegezzek”.

Cole és Isabel két eltévedt fiatal, akik elvesztek és próbálnak magukra találni, s miközben keresik önmagukat, addig egy csodába botlanak… a szerelembe. Nagyon tetszett, hogy nem első pillanatra szerelemnek a tanúi lehettünk, hanem egy lassan és fájdalmasan kibontakozó kapcsolaté. Tetszett az érzések valódisága, és számomra annyira eleven volt minden. Ugyan nem tudom, hogy milyen Los Angeles, és nem tudom, milyen egy fiatal sztár élete, de teljes mértékben ilyennek képzelem el.

Imádtam a gondolatokat, imádtam az érzéseket és imádtam Colet, Isabelt és imádtam L.A.-t! Minden egyes sort imádtam, de legfőképpen azt, hogy elérte Maggie, hogy részesévé váljak ennek a történetnek.

Cs_N_Kinga>!
Maggie Stiefvater: Sinner – A bűnös

Ha az előző két és fél, akkor ez három és fél csillagot érdemel. Ebben a részben Isabel és Cole vergődésének lehettünk tanúi. Viszont ezt tudnám a legjobb résznek mondani a sorozatból. Ez végre gördülékenyen megírt, gyorsan olvasható könyv volt, ami már megérte a plusz egy csillagot. Ez a rész sokkal közelebb állt hozzám, mint az eddigiek még ha spoiler. Pörgősebb volt, emberibb karakterek voltak, és hát várható volt a befejezés is. Végre vége van ennek a sorozatnak is. Ez a rész volt az, amiért azt tudom mondani, hogy megérte elolvasni érte az előző három kötetet is, nem igazán jó mondat. De ha megkérdezik tőlem melyik a kedvencem a sorozatból, ezt fogom mondani. Ez már egy olvasásnak simán elmegy, sőt még jól is éreztem magam közben, nem unatkoztam, még el is mosolyodtam néha. Bár kedvenc ez sem lett és ajánlani se tudnám a sorozatot, mégis ebben már volt valami, ami el tudott kapni és nem eresztett, kár hogy csak ennél a résznél jött ez ki. Most már mégsem tenném annyira hátra a várólistán az írónő többi könyvét, mert ha ez a fejlődés jele és már csak jobb és jobb lesz, akkor elvileg a következő könyve már négy csillagosnak kellene lennie, szóval még nem búcsúzunk el egymástól, és kíváncsian várom milyen sztori lesz még tőle, aztán meglátjuk. Bye-bye Mercy Falls

DarknessAngel >!
Maggie Stiefvater: Sinner – A bűnös

Végül Isabel és Cole is megkapta a szép befejezést. Az elején annyira vártam, hogy mi fog kisülni ebből az egészből, mivel Cole és Isabel együtt mindig robbanékony elegyet alkottak.
Tetszett, hogy Cole jó útra tért, hogy igyekezett… megváltozott.
Isabellel volt itt-ott egy pici problémám, az ő stílusa nekem egy kicsit sok :/ A vége felé nagyon haragudtam is rá, mivel nem bízott Cole-ban, és megint elüldözte… kicsit megijedtem, hogy nem lesz boldog lezárás.

Ez egy megszokott Stiefvater könyv, lassan, de biztosan kialakuló kapcsolattal, mély gondolatokkal és kedvelhető mellékszereplőkkel :) Nálam még mindig a Sam-Grace páros a nyerőbb, viszont St. Clair sármja szintén hihetetlenül szerethető.

Zsuzsanna_Makai>!
Maggie Stiefvater: Sinner – A bűnös

Nekem nagyon tetszett! Az első kb 60 oldalon azt hittem Stiefvater elfelejtette, h ki is az a Cole St. Claire, de aztán előkerült. A történet maga semmi, gyakorlatilag Cole maga eltakarja a történetet, így csak azt tudom mondani, h imádom Cole St. Claire-t, a többi nem érdekel!

ƨɔɴом P>!
Maggie Stiefvater: Sinner – A bűnös

A szivem egyik csucske (a sok kozul) mindig is Cole volt.
Az egesz karaktere a bonyolult osszetettsegetol lesz egyszeru es szeretheto. Az alarc, amit visel Isabel miatt egyre tobbszor hullik le, es pillanthatjuk meg a valodi enjet. Isabel tipikusan olyan noi karakter, akit iszonyatosan kedvelek, ami nem is csoda, ha azt veszem alapul, hogy o maga a ket labon jaro szarkazmus.
A fentiekhez parosul, hogy Maggie ugy tud eletet irni a karaktereibe, hogy az olvaso szinte latja maga elott a karakterek mimikait, vagy reakcioit egy-egy adott helyzetben. Ugyanakkor a zsenialitasa nem merul ki ennyiben, ott vannak meg a kepek, amiket lefest, noha a trilogiahoz kepest ezek szama itt elenyeszo volt, de helyette ott voltak a csipkelodesek es az egyedi humorral atitatott sorok.
Osszessegeben azt tudom csak elmondani, hogy azt kaptam, amit vartam: egy szenvedestol cseppet sem mentes konyvet, ahol leginkabb az utkereses volt eloterben, es persze az egymasra talalas. De a sok bosszanto jelenet ellenere, boven akadtak szivetmelengeto reszek is.

Oh es a vegere: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/8a/a2/42/8aa2… :D

rebeka202 P>!
Maggie Stiefvater: Sinner – A bűnös

Kicsit többet vártam ettől a könyvtől, mint amennyit adott.
Amikor az írónő elkezdte írni a könyvet, figyeltem a posztjait facebookon, hogy hogy halad vele és milyen illusztrációkat csatol hozzá. Alig vártam, hogy kiolvassam, még a sorozatot is újraolvastam miatta, amit amúgy imádok ♥ Őszintén kicsit fordulatosabb könyvet képzeltem el mivel Isabel és Cole a trilógiákban is mindig izgalmakkal teli életet élt. Etéren picit csalódtam. Tulajdonképpen a fél csillag levonás azért van, mert hiányoltam belőle azt a Hűha érzést, és a Tádámmokat (Isabel szavaival élve. Vele ellenben én szeretem a tádámmokat)
Viszont, mivel imádom a sorozatot, nem vonhattam le többet, és amúgy is, sok pozitív dolgot találtam benne, ami tetszett!
1. Leon karakterét imádtam! Nem tudom, annyira aranyos volt Cole, hogy ennyire szívén viselte Leon sorsát, és igaz barátjának tartotta. A nagyképű, sztár Cole, akiből nem nézné ki az ember, hogy a sofőrje válik a legjobb barátjává. Kicsit olyan volt, mintha Victor elvesztését szerette volna pótolni Leonnal, a sofőrrel.
2. Nem untattak a leíró részek! Vannak olyan könyvek, ahol ha meglátom, hogy az elkövetkezendő 2 oldalban nem lesz párbeszéd, égnek áll a hajam. De ez a Maggie Stiefvater könyvekre nem igaz! Mindig olyan szép monológokat ír, és soha nem unom a leíró részeket.
3. Tetszett, hogy Isabel rájött, hogy szerelmes Cole-ba és néha azért a jégkirálynő szerepből kiszállt. Viszont nagyon jól állt neki a jégkirálynő szerep. Nagyon szerettem Isabel személyiségét. Különösen tetszett, hogy nem adta könnyen magát senkinek, és nem adta be a derekát Cole-nak sem, csak azért, mert spoiler

Picit azért a lassú cselekményfolyás, és a mikor történik már valami? idegesített. Annyira nem éreztem, hogy na, nem tudom ezt a könyvet letenni. De természetesen jó volt végigkövetni Isabel és Cole szerelmi csatáját, valamit Cole saját magával való harcát, ugyanúgy Isabelét is.
Szerintem mindkét szereplő nagy fejlődésen ment keresztül a könyv során, és ebből az is levonható, hogy A szerelem mennyire megváltoztatja az embert!

Kár, hogy vége a sorozatnak… :)♥
Biztos vagyok benne, hogy még újra fogom olvasni a Shiver sorozatot az életem során. ♥

1 hozzászólás
julcseee P>!
Maggie Stiefvater: Sinner – A bűnös

A Sinner sorozatot már jó rég olvastam, őszintén szólva nem is nagyon emlékeztem már rá. De megvettem még akkor ezt a kiegészítő részt, és azóta várta hogy elolvassam. És ma végre :) Nem csalódtam. Bár továbbra se emlékszem nagyon az alapsorozatra de nem is kellett, kaptunk egy önállóan is tökéletes történetet. Adott egy rocksztár, egy lecsúszott rocksztár, aki mellesleg vérfarkas. És adott egy lány, aki felhúzott maga köré egy falat, amit kb lehetetlen lerombolni. És ennek a két embernek az egymásra találásáról szól ez a történet. Én szerettem :)


Népszerű idézetek

vikcs>!

Az, hogy gondolsz rá, nem ugyanaz, mintha csinálnád.

102. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cole St. Clair
3 hozzászólás
ƨɔɴом P>!

– Hogy csinálod? – kérdeztem.
– Egyszerűen csak élek (…). Nem menekülök el fejben. Megbirkózom a szar dolgokkal, amikor történnek, aztán elmúlik. Ha eltemeted a problémákat, akkor örökké kínozni fognak.

319. oldal

Harlen>!

INTERNET: Mit szeretnél a szülinapodra?
VIRTUÁLIS COLE: örök fiatalságot

Cole írt egy SMS-t:
Igazából téged akarlak

VNoémi>!

A holnap azt hozza, amit mondasz neki. Ha nem mondasz neki semmit, akkor nem is kapsz semmit. És nekem elegem volt a semmiből. Akartam valamit. Nem is. Mindent akartam.

125. oldal

VNoémi>!

Egyszerre éreztem magamat tisztességesnek és borzalmasan. Ha ilyen az, amikor helyesen cselekszik az ember, akkor nem vagyok odáig a dologtól. Eszembe kell vésnem, hogy többet ne csináljak ilyet.

199. oldal

Könyvmolyképző KU>!

Isabel. Csupán néhány kilométernyire tőlem.
Szívem heves dobogásba kezdett. Tudtam, hogy kordában kellene tartanom magamat, mert hosszú út áll még előttem. De képtelen voltam rá. Olyan sok hétbe telt megtervezni ezt a napot, és annyit álmodoztam a kivitelezés közben!

ƨɔɴом P>!

Iszonyatosan feldühít, amikor valaki úgy csinál, mintha a józan paraszti ész valamiféle varázserő lenne. Mert ha ez tényleg így van, akkor én vagyok a legvarázslatosabb teremtmény az egész földkerekségen.

148. oldal, 17. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Isabel Rosemary Culpeper
VNoémi>!

– Mondd, hogy holnapután is találkozunk! És az azután következő napon is. És azután is.

187. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Anna Banks: Poszeidón
Ilona Andrews: Mágikus találkozás
Michelle Hodkin: The Retribution of Mara Dyer – Mara Dyer végzete
Rick Riordan: Neptunus fia
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Kelly Oram: Cinder és Ella
Sherrilyn Kenyon: Végzetes ölelés
Laurell K. Hamilton: Borzongató fény
Joss Stirling: Lélektársak – Phoenix
Kelley Armstrong: Bitten – Megmarva