Sinner (The Wolves of Mercy Falls 4.) 23 csillagozás

Maggie Stiefvater: Sinner Maggie Stiefvater: Sinner Maggie Stiefvater: Sinner

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Sinner follows Cole St. Clair, a pivotal character from the #1 New York Times bestselling Shiver Trilogy. Everybody thinks they know Cole's story. Stardom. Addiction. Downfall. Disappearance. But only a few people know Cole's darkest secret – his ability to shift into a wolf. One of these people is Isabel. At one point, they may have even loved each other. But that feels like a lifetime ago. Now Cole is back. Back in the spotlight. Back in the danger zone. Back in Isabel's life. Can this sinner be saved?

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Scholastic, New York, 2015
386 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781407145730
>!
Scholastic, New York, 2014
374 oldal · ASIN: B00HERJBV6
>!
Scholastic, New York, 2014
416 oldal · ISBN: 9780545654579

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Samuel K. Roth · Cole St. Clair · Isabel Rosemary Culpeper · Leon


Kedvencelte 5

Most olvassa 1

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

rebeka202 P>!
Maggie Stiefvater: Sinner

Bármennyire is imádom ezt a sorozatot, eléggé nyögvenyelősen ment ennek a résznek az elolvasása. Rettentő régóta tologatom, és pont ezért. Mert féltem szembenézni azzal, hogy nem fogok úgy elájulni tőle, holott ez tinédzser korom kedvenc sorozata.
Nagyon szerettem Isabelt és Cole-t a trilógiában. Mindkettőnek van egy különleges és csípős stílusa, ami nekem nagyon tetszett. Második olvasásra pedig olyan rejtett dolgokra is felkaptam a fejem, amikre először nem.
Isabel személyisége elég egyedi. Nem minden főszereplő kap ilyen köntöst és ez nekem nagyon tetszett. A jégkirálynő, aki szerelmes lesz.
Cole szintén egy nem mindennapi karakter, éppen ezért találnak ennyire Isabellel.
Maga a történet lefolyása nekem elég lassú volt és néhol semmitmondó. Igazából csak egy vonallal tudnám jellemezni, ami néhol, az izgalmasabb részeknél felfele irányul, aztán ismét visszatér a kényelmes egyenesbe. Nem volt semmi olyan nagyot ütő, különleges és történetet feldob esemény. Egy kiegészítő kötet, amiből megtudjuk, amit meg kell tudni a két szereplő lezáratlan sorsáról.
Nagyon szeretem Mercy Falls farkasait, majd még biztos újraolvasom! <3

bankicsniki>!
Maggie Stiefvater: Sinner

Nagyon vártam már ezt a könyvet,mert a Forever végén nagy hiányérzetem volt Colelal és Isabelel kapcsolatban, de megkaptam azt a befejezést,amire vágytam. :) Shiver rajongóknak kötelező!!:)

Erika_Egyed>!
Maggie Stiefvater: Sinner

Imádtam.
Teljesen más, mint a Mercy Falls farkasai trilógia, úgyhogy aki annak a folytatását keresi, az csalódni fog. Maggie ott hagyta Mercy Falls-t. Ez itt L.A. Ez nem a logikusan gondolkodó Grace és a Rilke-rajongó Sam története. Ez Cole és Isabel története.
Régóta vártam a könyvre, és a megjelenés után szinte egyből ki is olvastam. A trilógiában is Isabel és Cole volt a kedvencem, és sajnáltam, hogy nem tudtam meg, mi lett velük. Ezért is más ez a könyv, mint a többi. Nem kezd el egy új történetet, hanem befejez egyet. Cole és Isabel karaktere adott volt, és szerintem Maggie hű maradt a korábban megismert személyekhez, de határozottan érezni rajtuk a Forever végén zajló események és az eltelt idő hatását.
Isabelt nem érdekli senki és semmi, Cole-t pedig csak saját maga érdekli. Legalábbis így ismertük meg őket. Már a Forever alatt is egyértelmű volt, hogy ezek ketten vagy teljesen tönkreteszik egymást, vagy valami nagyszerű születik a kapcsolatukból. A végét nem mondom el, de útközben mindkettőből akad bőven.
A Mercy Falls farkasai köteteivel ellentétben a Sinnerben nincsenek hosszú tájleírások, körömrágós-hajtépős akciók. De van romantika, bár nem a klasszikus értelemben, zene, leggingsek, és a napsütötte Los Angeles. :)
Aki szereti a Cole- és Isabel-féle embereket, az imádni fogja. Sam és Grace történetéhez nem ad hozzá ez a könyv, tényleg csak Cole-ra és Isabel-re figyelünk itt. És ez nekem tökéletesen megfelelt.
Összefoglalva: a könyvet tényleg csak annak ajánlom, aki szereti ezt a két idiótát, mert a többiek szerintem nem igazán fogják élvezni. :) Annak ellenére, hogy angol, szerintem könnyen érthető és emészthető, egy érettségi-szintű angoltudással szerintem már neki lehet kezdeni. :)
És készüljetek fel, hogy a könyv után nem fogtok tudni ugyanúgy nézni egy leggingsre vagy egy zuhanykabinra. :D

1 hozzászólás
Thayet>!
Maggie Stiefvater: Sinner

Hónapok óta vártam már a Sinner megjelenését, így mikor sikerült megszereznem, naná, hogy egy nap alatt kiolvastam, akkor is, ha igazából közben ezer dolgom lett volna. De Cole és Isabel, a veszekedéseik, a vallomásaik, a botlásaik mindig húztak tovább és tovább, fejezetről fejezetre. Egy hatalmas adrenalinfolyammá állt össze a fejemben a regény, úgyhogy legkésőbb a magyar megjelenéskor újra kell olvasnom.
Fantasztikus volt újra Isabel és Cole fejében lenni, és ez a regény még tovább mélyítette is őket mint karaktereket, Isabelnek és Cole-nak is akadt olyan jelenete, mondata, amiken percekig 'wow'-oztam, annyira beleillett abba, amit a Shiver-trilógia alapján tudtunk, és mégis, annyira nem néztem még ezt így. Maggie Stiefvater továbbra is kitűnően épít karaktereket, ír le hangulatokat, hiteti el velem, hogy ilyen párbeszédek lezajlanak a valóságban… és azt hiszem, ez minden, amire ehhez a regényhez szüksége van. A klasszikus értelemben nincsen akció, mégis én egyetlen oldalt sem untam. Imádtam, és akár angolul, akár majd magyarul újraolvasós, újraolvasós! :)
Kicsit bővebben a blogomon: http://randomfinny.blogspot.hu/2014/07/konyvolvasas-mag…

csucsorka P>!
Maggie Stiefvater: Sinner

Kicsit nehezen indult be, de olyan volt az egész élmény, mintha évek óta nem találkoztam volna egy ismerősömmel, akit nagyon szerettem, és most újra ittvan, de kicsit szoknunk kell egymást.

Ezért nem hagytam félbe a könyvet. Mert egyébként sem a környezet, sem a keret nem tetszett annyira. Csak a párosunk. Ez vitte előre az olvasást, hogy mindkét hülyét szerettem és érdekelt a sorsuk.

Örülök, hogy csak nemrég olvastam a Mercyfalls trilógiát. Még csalódottabb lennék, ha erre éveket vártam volna.

Yuki12 P>!
Maggie Stiefvater: Sinner

Nagyon örültem mikor kijött ez a rész, ugy gondoltam a Forever lesz az utólsó és sajnáltam mert befejezettnek éreztem kicsit. Cole szerintem nagyon önző és a függőségéről sem hajlandó lemondani, bár azok után ami vele történt kicsit együttérzöbben kezeltem. Isabel sem hétköznapi szereplő és neki is megvannak a saját démonai. Épp ezért szerettem meg annyira a párosukat.

bookworm_girl117>!
Maggie Stiefvater: Sinner

Igazán jó befejezés a sorozatnak,bár jó lenne egy ötödik könyv is.

Amanga>!
Maggie Stiefvater: Sinner

Talpraesettebb a folytatás, mint maga a trilógia. A sok lírai utalás és sebzett semmittevés után felüdülés a terhelt lelkek valóságshow-ja.

Szinna>!
Maggie Stiefvater: Sinner

Valami elveszett! Nem tudom mi történt az írónővel, de ebben a történetben nincs benne az a varázslatos egyéni stílusa, ami minden eddigi művén átütött. Mintha nem is ő írta volna ezt a könyvet. Hiányoznak azok a döbbenetesen erős képies leírások, az a fajta költőiség, ami eddig minden művében megtaláltam, ami engem annyira elvarázsolt, hogy még a nem szeretem történeteit is végig tudtam olvasni. Ez egy többé-kevésbé jól megszerkesztett könyv, de nincs benne semmi Maggie-s.
A főhősök, nagyon élők, de iszonyat zavarosak. Egy elképesztően destruktív kapcsolatban vergődnek, ahol mindegyik nyakig merül a saját problémáiban, és egyáltalán nem segítenek egymásnak megoldani, vagy feldolgozni azokat, hanem még mélyebbre taszítják egymást a nyomorúságban. És aztán az utolsó 10 oldalon minden varázsütésre megoldódik. Mi van? Ja, és mi a lényeg? Arról fogalmam sincs, bár Maggie Stiefvater könyveiben fogni szoktam a mondanivalót.
Ami miatt mégis 3,5 csillag, az a két főhős nagyon fura személyisége és az, hogy ebben a történetben semmi sem sablonos.

tashley>!
Maggie Stiefvater: Sinner

Jobban tetszett, mint a trilógia, bármilyen tökkelütöttek is a főszereplők, mert egyenletesebben oszlottak el az események. M.S. mesternő kiválóan ír karaktereket és párbeszédeket.


Népszerű idézetek

bankicsniki>!

“You could come,” Cole said. “And be my — what is it called? Naked person. No. Muse. You could be my muse.”

Kapcsolódó szócikkek: Cole St. Clair
bankicsniki>!

Ladies and gentlemen, that was Cole St. Clair of NARKOTIKA.

Kapcsolódó szócikkek: Cole St. Clair
bankicsniki>!

“Wait —” Sam said. “Have you seen Isabel yet?”
My fingers still felt the shape of her. “Da. We embraced. Angels sang, Sam. Those fat ones. Cherubs. Cherubim. I must go.”
“Don’t bite people.”

Kapcsolódó szócikkek: Cole St. Clair · Samuel K. Roth
rebeka202 P>!

“Things don’t always go like planned.”

290. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Leon
Erika_Egyed>!

But I knew that. That was the worst part. The worst part was that eventually you forgot about the people you loved. The dead ones and the ones who raised you and the ones you wanted to be with at the end of the day.

52. fejezet

bankicsniki>!

“But I thought that kids these days probably drank these newfangled things instead.” He offered me an energy drink. I was unreasonably glad to see him. “Leon, I love you,” I said, accepting the can. “Marry me and make an honest man of me.”

Kapcsolódó szócikkek: Cole St. Clair
rebeka202 P>!

Here’s a secret, though: crying doesn’t bring back the dead or the missing.

62. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Isabel Rosemary Culpeper
rebeka202 P>!

“You hate small talks. It makes everything seem irrelevant. I agree. It’s ridiculous. […]”

74. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Leon
rebeka202 P>!

“Can I ask you a personal question?”
“All questions are personal.”

76. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cole St. Clair · Leon
Erika_Egyed>!

But I rarely saw anybody else doing anything I was doing. And if I did, it usually meant it was time for me to stop.

2. fejezet


Hasonló könyvek címkék alapján

Lisa Jane Smith: Night World – Secret Vampire
Cassandra Clare: Lady Midnight (angol)
Kiersten White: Endlessly
Stephenie Meyer: Breaking Dawn
Richelle Mead: The Golden Lily
Jennifer L. Armentrout: Origin (angol)
Chloe Neill: Twice Bitten
Susan Ee: World After
Gail Carriger: Timeless
Aprilynne Pike: Illusions