Shiver ​– Borzongás (Mercy Falls farkasai 1.) 1674 csillagozás

Maggie Stiefvater: Shiver – Borzongás

Grace nem tud élni egy sárga szemű farkas borzongató közelsége nélkül.
Sam két életet él: a nyárban és a télben…
Aztán Grace találkozik egy sárga szemű fiúval, aki olyan ismerős, hogy eláll a lélegzete.
Az ő farkasa! Csak ő lehet!
De a tél itt van a nyakukon…

Hagyd, hogy Maggie elbűvöljön a meséjével!
Szeretni fogod.

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
326 oldal · ISBN: 9789632452319 · Fordította: Gazdag Tímea
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2009
328 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632452333 · Fordította: Gazdag Tímea
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2009
328 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632452319 · Fordította: Gazdag Tímea

Enciklopédia 41

Szereplők népszerűség szerint

Samuel K. Roth · Grace Brisbane · Isabel Rosemary Culpeper · Geoffrey Beck · Olivia Marx · Amy Brisbane · Jack Culpeper · John Marx · Lewis Brisbane · Shelby

Helyszínek népszerűség szerint

Boundary-erdő (Minnesota, USA) · Ferde Polc


Kedvencelte 335

Most olvassa 71

Várólistára tette 520

Kívánságlistára tette 485

Kölcsönkérné 13


Kiemelt értékelések

DzsDzs88 IP>!
Maggie Stiefvater: Shiver – Borzongás

Iszonyatosan nagyon szeretem. Nyilván felnőtt fejjel másképp, de ugyanolyan nagyon.♥
Az első kedvenc könyvem közé tartozott, meghatározó volt, és ma is értem, miért.

Maggie káprázatosan szépen megírt ifjúsági regénye nem ereszt még most sem. Egyszerűen élvezet olvasni. Minden mondata átad valamit, minden oldala elsodor Mercy Falls-ba. A farkasokhoz és a nyári lányhoz♥

16 hozzászólás
vikcs>!
Maggie Stiefvater: Shiver – Borzongás

Nagyon régen olvastam már ezt a könyvet, már nem is emlékeztem rá, hogy mi történik benne, ezért nagyon nagy élmény volt újra a kezembe fogni és olvasni ezt a csodálatos könyvet.
Tudtam én, hogy nem hiába kedvenc íróm Maggie Stiefvater, és ha az ő nevét látom egy könyvön, garantált a jó szórakozás, az élmény, a remek történet felépítése.
Ez a könyv lassú lefolyású, ne várjatok pörgős eseményeket tőle, apránként építi fel a sztorit, és fejti ki az a történéseket, amiken át követhetjük Grace és Sam életének egybeforrását.
Imádom mindkét főszereplőt! Grace végre egy tökös, belevaló hősnő, nem nyávog, nem hisztizik, nem önző, és a szülei hanyagolása miatt teljesen önálló is.
Sam egy kicsit félénk, hétköznapi srác, nem pedig egy szuper helyes, gazdag, beképzelt fickó, hanem egy nagyon édes, gondoskodó, érzelemmel és sérülésekkel teli kedves lélek.
A lassú lefolyás ellenére is végig fenntartotta az érdeklődésemet a kötet, és annyira jó befejezést kaptunk, hogy azonnal a kezembe kaptam a folytatást! :)
Ajánlom mindenkinek. Szeressétek meg ti is Maggie-t!

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2009
328 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632452333 · Fordította: Gazdag Tímea
Smurfettereads>!
Maggie Stiefvater: Shiver – Borzongás

Nekem tetszett, izgalmas érdekes történet. Már az első pár oldal teljesen megvett magának. Kedvelhető szereplők, és nekem tetszett Sam és Grace párosa. Nem az a szokásos szerelmi történet, amit már megszoktam, de épp ettől tetszett nekem. :-)

8 hozzászólás
Timi970120>!
Maggie Stiefvater: Shiver – Borzongás

Körülbelül 2-6 évvel ezelőtt (5 csillag)

2017. szeptember 11., 17:08 → 2017. szeptember 14., 09:52 (4 csillag)
Újraolvasás volt; egyszer, évekkel ezelőtt már olvastam és nem véletlenül gondolom már most azt, hogy előbb-utóbb megint kezembe veszem, pedig én nem igazán vagyok az az „újraolvasós-típus”, ha fogalmazhatok így!
Összességében tehát ismét tetszett és munka mellett is hamar kiolvashattam a könyvet a könnyű nyelvezete miatt.
Az is tetszett benne, hogy nem lett félbeszakítva a mű, hogy az írónő felcsigázza az olvasóit, hanem adott egy szép lezárást. S azért fogja érdekelni az olvasót a folytatás, mert szerinte az író jól, élvezetesen ír. Szerintem.
Befejezem a dícsérő szavakat, hisz tisztában vagyok azzal, nem tökéletes a könyv – példának okáért nem ez az egyetlen ilyen típusú fantasy, bár lehet, anno nekem az első volt! – ezt itt és most ugyancsak elismerem, de attól még szeretem!

christine I>!
Maggie Stiefvater: Shiver – Borzongás

Érdekes volt a cselekmény felvezetése, a szereplők kedvelhetőek voltak. Grace-el remekül tudtam azonosulni. Tetszett, hogy az írónő ennyire részletesen leírta a történéseket, nem volt zavaró az enyhe túlmagyarázás sem. Érdekesnek találom a megfogalmazást is, talán ez az egyik legnagyobb oka annak, hogy ennyire nagy az olvasótábora a sorozatnak. Külön nagy köszönet talán a fordítónak is: nem egyszerű egy tökéletesnek tűnő dolgot ugyanannyira tökéletesen lemásolni.
Sam karakterével viszont nem vagyok maradéktalanul megelégedve. Személy szerint egyáltalán nem találom olyan izgalmas karakternek, mint amilyennek lennie kéne, valahogy túl lightos, nincs benne semmi izgalmas. Ez azért eléggé elvette az olvasás utáni kedvemet, nem éreztem azt a fajta kényszert, hogy még-még-még, inkább csak a na, akkor olvassunk, ha már elkezdtem a könyvet. Remélem, ez az elkövetkezendőkben változni fog.

Mazsidrazsi>!
Maggie Stiefvater: Shiver – Borzongás

Úristen, Mazsi, miért féltél te ettől a könyvtől??????!!!!
Csodálatosan megírt, átélhető, eleve elrendelt, beteljesülni nem akaró, mindig hű szerelem. Gazdagon megírt, úgy érzed, ott lépkedsz a sorok között és nincs egy szemernyi kétséged sem, hogy ez egy létező világ.
Az elején kételkedtem egy kicsit, zavart az a vonzódás, amit Grace tanúsított a farkasokkal szemben. Nem tudtam hova rakni, hogy a támadás után miért viselkedett úgy, ahogy. Aztán valahogy elmúlt ez az érzés.
Imádtam Grace karakterét, mert őszinte, nem félt, és tudott önmaga lenni, úgy, hogy egyedül volt :) tetszett a humora és a felfogása is, és ahogy tettre kész volt mindig.
Sam pedig…. *sóhaj* Egy csodálatos lélek, merész, miközben fél, és sokkal összetettebb személyiség, mint hogy én itt le tudnám írni.
Tetszett a történet folyása is, és hogy állandóan volt min izgulni. Átváltozik, nem?! Úgy marad, vagy sem?! És még megannyi titok és rejtély vár megoldásra, ami ezzel a könyvvel nem lett lezárva, szóval követelem a folytatást és a válaszokat!

24 hozzászólás
MissFortune>!
Maggie Stiefvater: Shiver – Borzongás

Kissé lejárt már ez a vérfarkas/vámpír őrület, de bevallom, ez a könyv tetszett. Könnyed nyelvezete van, jól lehet vele haladni.
Tetszett, hogy annak ellenére hogy sorozat, mégis normális befejezést kaptunk. Az író mondhatni lezárta a történetet. Nem a legizgalmasabb pillanatban maradt abba.
Érdekes, de a főszereplők nem olyan szimpatikusak. Nem szerettem meg őket különösebben. Talán azért, mert elrontotta őket ez a nagy rettegés a hidegtől. Amitől kb. beképzeltem magamnak, hogy én mennyire megfagyok. nem szoktam fázni szinte soha. Aztán amellett sem tudok elmenni szó nélkül, hogy Sam és Grace milyen borzasztó hamar egymásba szerettek. Grace szinte egy idegen embert altatott az ágyában.
Ettől függetlenül elkezdem a második részt, mert kíváncsi vagyok mi bontakozik ki ebből. spoiler

Kawaii_vIVIv>!
Maggie Stiefvater: Shiver – Borzongás

Nagyon kíváncsi voltam már erre a sorozatra, de valamiért mindig tologattam az írónő könyveit, viszont most egy kihívás miatt el kellett olvasnom. Nem bántam meg, de nem lett kedvenc.
Először is a szülők teljesen kiakasztottak. Miért kell a könyvekben a szülőknek ennyire idiótának lenniük és ennyire nem törődömnek??!! Néhol olyan érzésem volt, hogy nem is Grace a gyerek, hanem a kedves anyuka az. De a legjobb, amikor anyuka benéz a hűtőbe és konkrétan sokkot kap a szűzérme láttán, hogy úristen ez micsoda… o.O Ez komoly???
A másik dolog, hogy szinte alig voltak otthon, na nem mintha amúgy hú de sokat foglalkoztak volna a lányukkal és azért durva, hogy spoiler Mindegy, ezeken nagy nehezen túltettem magam. A farkasokat szeretem, és tetszett ez a hideg kontra meleg átváltozásos dolog. De a szerelmi szál el lett rontva. Megint a semmiből odatolják az orrunk alá, hogy nesztek hát őket biza már szinte születésüktől fogva egymásnak teremtették. Teljesen abszurd volt a dolog, Grace viselkedése. Ki lenne ennyire higgadt?
Viszont nagyon gyorsan lehetett vele haladni és kíváncsi vagyok a folytatásra. Remélem azok kicsit ütősebbek lesznek. :) De összegezve nyitókötetnek nem volt olyan rossz :)

hpatrik97>!
Maggie Stiefvater: Shiver – Borzongás

Ez valami fantasztikus volt! Pont azt kaptam, amire már régóta vágytam. Egy szépen, lassan, csodálatosan felépülő történetet.

Maggie Stiefvater-t innentől kezdve már egyértelműen kedvenc írómmá avathatom. A Raven-cycle az egyik favorit sorozatom, így egyértelmű volt, hogy egyszer sort fogok keríteni a Shiverre. Kicsit féltem az elején, hogy mi van, ha esetleg elunom, de természetesen ez nem történt meg. Mert Maggie csodálatosan ír, és a fordító is szép munkát végzett!

A történet teljesen elvarázsolt. A legtöbb ember szerint ez egy lassan haladó, nem túl akciódús könyv, ennek ellenére számomra végig fent tudta tartani a feszültséget. Egyszer sem éreztem azt, hogy most leült a sztori, mert mindig történt valami, ami tovább vitte a szálakat. A karakterek összetett, szépen kidolgozottak voltak; a románc is jól volt megírva. És ez a befejezés?!

Mercy Falls farkasai, hamarosan visszatérek hozzátok!

abipter>!
Maggie Stiefvater: Shiver – Borzongás

Wow.

Évek óta nézegettem a Mercy Falls farkasai c. sorozat köteteit a könyvesboltban, majd másfél évvel ezelőtt sikerült raktárvásáron rájuk találnom.
Nagyon örülök, hogy rászántam magamat az elolvasására, hiszen IMÁDTAM!
Alig várom, hogy a második részbe is belekezdjek! Hosszú még az éjszaka…
A történésekről nem akarok túl sok mindent mondani, mivel a könyv hátulján sem szerepel semmi cselekményleírás. :))


Népszerű idézetek

mandarina>!

Tudtad, hogy minden elkapott levél egy boldog napot jelent?

116. oldal, huszonnegyedik fejezet

19 hozzászólás
inka0507>!

– Mit esztek?
– Kölyöknyuszikat – feleltem. Grace szeme összeszűkült, hát rávigyorogtam. – Felnőtt nyuszikat is. Esélyegyenlőségre törekszem a nyuszievésben.

Kapcsolódó szócikkek: Grace Brisbane
elle>!

– A könyvek sokkal valódibbak, ha kint olvasol.

170. oldal, 32. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: könyv
3 hozzászólás
bnelli87>!

Anya, apa, férjhez mentem. Ne nézzetek így rám. Nem vedlik egész évben!

241. oldal

Dün P>!

Apa felém emelte a kávéskannát:
– Kérsz egy kicsit?
Odatartottam a markomat:
– Csak öntsd ide. Megmosom benne az arcomat.

107. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Grace Brisbane · kávé · Lewis Brisbane
8 hozzászólás
Amadea>!

– Gyönyörű vagy és szomorú – mondtam végül, s közben nem néztem rá. – Mint a szemed. Olyan vagy, mint egy dal, amit kiskorában hall az ember, de nem emlékszik rá, amíg nem hallja újból.

177. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Samuel K. Roth
mandarina>!

Megdöbbentett, hogy mennyire különbözünk. Úgy tűnt, Grace meg én tárgyak lennénk, ő egy bonyolult digitális óra, amelyet a londoni Világórához állítottak be tökéletes technikai eljárásokkal, én pedig egy havazós gömb – összerázott emlékek egy üveggömbben.

Kapcsolódó szócikkek: Grace Brisbane · Samuel K. Roth
10 hozzászólás
gladyna>!

– Itthon vannak a szüleid?
– Viccelsz? – horkantottam fel. – Én nevelem saját magam. Adókedvezményt kéne kapnom, mint főállású háztartásbelinek.

tataijucc>!

Törékeny volt, akár egy őszi pillangó, amit az első fagy elpusztít.

253. oldal


A sorozat következő kötete

Mercy Falls farkasai sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Tracy Wolff: Sóvárgás
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Csóti Lili: Hetedvérig
Anna Banks: Poszeidón
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Joss Stirling: Lélektársak – Sky
Rainbow Rowell: Tévelygő fiú
Richelle Mead: Vérvonalak
Holly Black – Cassandra Clare: A rézkesztyű
Marah Woolf: Ne gyűlölj!