Shiver ​– Borzongás (Mercy Falls farkasai 1.) 1321 csillagozás

Maggie Stiefvater: Shiver – Borzongás

Grace nem tud élni egy sárga szemű farkas borzongató közelsége nélkül.
Sam két életet él: a nyárban és a télben…
Aztán Grace találkozik egy sárga szemű fiúval, aki olyan ismerős, hogy eláll a lélegzete.
Az ő farkasa! Csak ő lehet!
De a tél itt van a nyakukon…

Hagyd, hogy Maggie elbűvöljön a meséjével!
Szeretni fogod.

Eredeti mű: Maggie Stiefvater: Shiver

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
326 oldal · ISBN: 9789632452319 · Fordította: Gazdag Tímea
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2009
328 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632452333 · Fordította: Gazdag Tímea
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2009
328 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632452319 · Fordította: Gazdag Tímea

2 további kiadás


Enciklopédia 33

Szereplők népszerűség szerint

Samuel K. Roth · Isabel Rosemary Culpeper · Grace Brisbane · Geoffrey Beck · Olivia Marx · Amy Brisbane · Jack Culpeper · Shelby · John Marx · Lewis Brisbane

Helyszínek népszerűség szerint

Boundary-erdő (Minnesota, USA) · Ferde Polc


Kedvencelte 325

Most olvassa 87

Várólistára tette 445

Kívánságlistára tette 386

Kölcsönkérné 15


Kiemelt értékelések

>!
vikcs P
Maggie Stiefvater: Shiver – Borzongás

Nagyon régen olvastam már ezt a könyvet, már nem is emlékeztem rá, hogy mi történik benne, ezért nagyon nagy élmény volt újra a kezembe fogni és olvasni ezt a csodálatos könyvet.
Tudtam én, hogy nem hiába kedvenc íróm Maggie Stiefvater, és ha az ő nevét látom egy könyvön, garantált a jó szórakozás, az élmény, a remek történet felépítése.
Ez a könyv lassú lefolyású, ne várjatok pörgős eseményeket tőle, apránként építi fel a sztorit, és fejti ki az a történéseket, amiken át követhetjük Grace és Sam életének egybeforrását.
Imádom mindkét főszereplőt! Grace végre egy tökös, belevaló hősnő, nem nyávog, nem hisztizik, nem önző, és a szülei hanyagolása miatt teljesen önálló is.
Sam egy kicsit félénk, hétköznapi srác, nem pedig egy szuper helyes, gazdag, beképzelt fickó, hanem egy nagyon édes, gondoskodó, érzelemmel és sérülésekkel teli kedves lélek.
A lassú lefolyás ellenére is végig fenntartotta az érdeklődésemet a kötet, és annyira jó befejezést kaptunk, hogy azonnal a kezembe kaptam a folytatást! :)
Ajánlom mindenkinek. Szeressétek meg ti is Maggie-t!

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2009
328 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632452333 · Fordította: Gazdag Tímea
>!
Timi970120
Maggie Stiefvater: Shiver – Borzongás

Körülbelül 2-6 évvel ezelőtt (5 csillag)

2017. szeptember 11., 17:08 → 2017. szeptember 14., 09:52 (4 csillag)
Újraolvasás volt; egyszer, évekkel ezelőtt már olvastam és nem véletlenül gondolom már most azt, hogy előbb-utóbb megint kezembe veszem, pedig én nem igazán vagyok az az „újraolvasós-típus”, ha fogalmazhatok így!
Összességében tehát ismét tetszett és munka mellett is hamar kiolvashattam a könyvet a könnyű nyelvezete miatt.
Az is tetszett benne, hogy nem lett félbeszakítva a mű, hogy az írónő felcsigázza az olvasóit, hanem adott egy szép lezárást. S azért fogja érdekelni az olvasót a folytatás, mert szerinte az író jól, élvezetesen ír. Szerintem.
Befejezem a dícsérő szavakat, hisz tisztában vagyok azzal, nem tökéletes a könyv – példának okáért nem ez az egyetlen ilyen típusú fantasy, bár lehet, anno nekem az első volt! – ezt itt és most ugyancsak elismerem, de attól még szeretem!

>!
Törpillaa
Maggie Stiefvater: Shiver – Borzongás

Nekem tetszett, izgalmas érdekes történet. Már az első pár oldal teljesen megvett magának. Kedvelhető szereplők, és nekem tetszett Sam és Grace párosa. Nem az a szokásos szerelmi történet, amit már megszoktam, de épp ettől tetszett nekem. :-)

>!
Mazsidrazsi
Maggie Stiefvater: Shiver – Borzongás

Úristen, Mazsi, miért féltél te ettől a könyvtől??????!!!!
Csodálatosan megírt, átélhető, eleve elrendelt, beteljesülni nem akaró, mindig hű szerelem. Gazdagon megírt, úgy érzed, ott lépkedsz a sorok között és nincs egy szemernyi kétséged sem, hogy ez egy létező világ.
Az elején kételkedtem egy kicsit, zavart az a vonzódás, amit Grace tanúsított a farkasokkal szemben. Nem tudtam hova rakni, hogy a támadás után miért viselkedett úgy, ahogy. Aztán valahogy elmúlt ez az érzés.
Imádtam Grace karakterét, mert őszinte, nem félt, és tudott önmaga lenni, úgy, hogy egyedül volt :) tetszett a humora és a felfogása is, és ahogy tettre kész volt mindig.
Sam pedig…. *sóhaj* Egy csodálatos lélek, merész, miközben fél, és sokkal összetettebb személyiség, mint hogy én itt le tudnám írni.
Tetszett a történet folyása is, és hogy állandóan volt min izgulni. Átváltozik, nem?! Úgy marad, vagy sem?! És még megannyi titok és rejtély vár megoldásra, ami ezzel a könyvvel nem lett lezárva, szóval követelem a folytatást és a válaszokat!

24 hozzászólás
>!
pattsims97
Maggie Stiefvater: Shiver – Borzongás

Ez valami fantasztikus volt! Pont azt kaptam, amire már régóta vágytam. Egy szépen, lassan, csodálatosan felépülő történetet.

Maggie Stiefvater-t innentől kezdve már egyértelműen kedvenc írómmá avathatom. A Raven-cycle az egyik favorit sorozatom, így egyértelmű volt, hogy egyszer sort fogok keríteni a Shiverre. Kicsit féltem az elején, hogy mi van, ha esetleg elunom, de természetesen ez nem történt meg. Mert Maggie csodálatosan ír, és a fordító is szép munkát végzett!

A történet teljesen elvarázsolt. A legtöbb ember szerint ez egy lassan haladó, nem túl akciódús könyv, ennek ellenére számomra végig fent tudta tartani a feszültséget. Egyszer sem éreztem azt, hogy most leült a sztori, mert mindig történt valami, ami tovább vitte a szálakat. A karakterek összetett, szépen kidolgozottak voltak; a románc is jól volt megírva. És ez a befejezés?!

Mercy Falls farkasai, hamarosan visszatérek hozzátok!

>!
ZeiMinn
Maggie Stiefvater: Shiver – Borzongás

Vannak azok a könyvek, amikhez kell egy bizonyos fajta hangulat. A Shiver is az. Legjobban akkor élvezhető, ha ülsz egy meleg szobában télen, közben forró teát kortyolgatsz és halkan téli zenét hallgatsz. Én is valahogy így olvastam ezt a könyvet.
Nem a legpörgősebb könyv, de nem is ez a célja. Szépen, lassan, mindent értelmezve kell vévigrágni magunkat rajta. Bárki aki így tesz, valóban beleborzong ebbe az egészbe. Tényleg akkora hangulata van a regénynek, iszonyúan jól éreztem magam közben. Néha szükség van egy-egy ilyenre is. Nekem is nagy szerelmeim a farkasok, akárcsak Gracenek és nem bírom ki, hogy ne próbáljak meg azonosulni vele. Sam pedig csodálatos, akár egy álom. Keserédes minden. A befejezés szintén arra késztet, hogy olvass és borzongj tovább. Legszívesebben kimennék az erdőbe a farkasokhoz.

>!
Sol
Maggie Stiefvater: Shiver – Borzongás

Nos, a történetről nehéz beszélni, ugyanis tulajdonképpen nem szól semmiről. Átlagos, már-már unásig ismételt koncepció: egy fiú és egy lány egymásba szeret, szerelmük akadályokba ütközik, majd ezeket az akadályokat feloldják, és a szerelmük beteljesül. Keverjünk mindebbe egy kis fantasyt, és ezzel megkapjuk azt a mai modernkori YA-fantasy keveréket, amivel bármilyen jóízlésű embert ki lehet kergetni a világból. Mert hát ugye ott a Twilight, az Angelfall, az Obszidián, és ezek tucatnyi változata. Aztán elolvasod a Shivert, és mindennek vége! Az egész könyv zseniális! Az érzelmek annyira hitelesen lettek leírva, hogy az is elkezd hinni az első látásra történő szerelemben, aki eddig kételkedett benne. Szabályosan izgultam a szereplőkért, az első oldalaktól kezdve az akartam, hogy megoldódjanak a feszültségek, amik az útját állják a vágyott beteljesülésnek.

A karakterkidolgozás hozza a formáját: Grace komoly személyisége nagyon szimpatikus, tetszik az az enyhe romantikus felhang, ami miatt képes beleszeretni a farkasba, aki gyerekként megmentette attól, hogy lakomaként végezze. Sam a maga esetlenségével együtt imádnivaló, és cseppet sem zavaró gyerekessége sem, amikor elmennek Grace-szel az édességboltba vagy meglátja a lány sapkáját. A mellékszereplők hitelesek, nagyon megkedveltem Becket és Grace anyját, noha az apa kicsit halványra sikerült.

Teljes értékelés: http://konyvvadaszok.blogspot.hu/2016/03/maggie-stiefva…

>!
finding_dori
Maggie Stiefvater: Shiver – Borzongás

Elolvastam az első 2-3 oldalt, és már akkor tudtam, hogy ez jó lesz, és én szerelmes vagyok ebbe a könyvbe, akárhogy is őrültségnek hangzik. Habár magára a történetre ráfoghatnánk, hogy ugyan, ez csak egy különös szerelmi történet, nem hétköznapian kidolgozva, de ez több annál :) Rabul ejtett a megfogalmazása, nem volt se túl sok, se túl kevés, éppen ideális. Ha kellett nyugodt voltam, ha kellett az ujjaimat tördeltem. Akik igazán jól írnak, csak azok tudják kényükre-kedvükre befolyásolni a hangulatomat. Megragadja az ember figyelmét, még akkor is, ha egy zajos parkoló kellős közepén is kezd neki az ember. Nem tudtam volna betelni vele, Tökéletes könyv, amikor a borító szépsége tükrözi a borítón belüli részek szépségét is :)

>!
Fancsee P
Maggie Stiefvater: Shiver – Borzongás

Egy újabb izgalmakkal teli Maggie Stiefvater regény, méghozzá nem is akármilyen! jó, az is mellette szólhat, hogy imádom a farkasokat
Miután a legtöbbek szerint ez a sorozat még A hollófiúkon is túltesz, nagyon sokat vártam tőle, de meg is kaptam. Grace nagyon aranyos lány, szimpatikus főhős volt, és végre ő sem valami szerencsétlen csaj, aki folyamatosan kiakaszt. Bátor, bármit megtenne Samért és a barátaiért.
Ha már Samnél tartunk. Kis drága. Sajnáltam, hogy folyamatosan aggódnia kellett a hőmérséklet, az időjárás és az évszakok miatt. Végre egymásra találtak Grace-szel, erre jön a tél. Olyan szerethetőek voltak együtt, igazi párt alkottak.
Sajnáltam még Jacket, Isabelt, Becket, Oliviat és a többieket. Remélem róluk is szó esik majd a továbbiakban.
Az egyetlen furcsaság, amit fel nem foghatok, az Grace szülei. Komolyan ennyire nem törődnek lányukkal? Fel sem tűnik nekik, ha nincs otthon, vagy éppen egy felnőtt srác lakik náluk már hetek óta… Hogy lehetnek ilyen szülők?
Akarva akaratlanul is összehasonlítottam A hollófiúkkal, de én nem tudom dönteni, hogy melyik tetszett jobban, melyik volt izgalmasabb, melyikbe voltak jobb karakterek, vagy érdekesebb cselekményszál. Mindkettő fantasztikus és kész.
Egyre bizakodóbb vagyok Maggie-t illetően, nagyon remélem, hogy tartani fogja a színvonalat, mert egyszerűen rajongok érte!:)

>!
Via_BertaღVivienღ P
Maggie Stiefvater: Shiver – Borzongás

Voltak benne jó gondolatok, jó ötletek és teljesen egyedi nézőpontot kaptunk a vérfarkas mítoszról. Ez tetszett, ezért jár a 1,5 csillag.
Viszont ezentúl nem sok mindent találtam benne.
A szerelmi szál hihetetlen gyorsan, a semmiből növi ki magát.
A női főszereplő egy kis felnőtt, akivel nem foglalkozik senki. Beenged egy vérfarkast az ágyába, szó, félelem és aggodalom nélkül barátkozik vele… persze, mert vérfarkasok létezése olyan természetes.
Sam.. hát szegény fiú fejében tényleg vannak bajok és sajnálom is a sorsa miatt.
Sajnos mindkettő szereplő egy-egy üres porhüvely, amit az írónőnek nem sikerült feltöltenie. Pont, mint az alapjában véve jó ötletet.
Ezt a sorozatot gyorsan kaszálom, mert untam és a végletekig menő irreális jelenetek és logika hiánya idegesített.
Pedig nagyon szeretem az urban fantasyt.
El sem hiszem, hogy ezt a sorozatot jobban olvassák és a kiadó is jobban foglalkozott vele mint Gail Carriger: Soulless sorozatát o.O

7 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
mandarina

Tudtad, hogy minden elkapott levél egy boldog napot jelent?

116. oldal, huszonnegyedik fejezet

19 hozzászólás
>!
inka0507

– Mit esztek?
– Kölyöknyuszikat – feleltem. Grace szeme összeszűkült, hát rávigyorogtam. – Felnőtt nyuszikat is. Esélyegyenlőségre törekszem a nyuszievésben.

Kapcsolódó szócikkek: Grace Brisbane
>!
elle

– A könyvek sokkal valódibbak, ha kint olvasol.

170. oldal, 32. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: könyv
3 hozzászólás
>!
bnelli87

Anya, apa, férjhez mentem. Ne nézzetek így rám. Nem vedlik egész évben!

241. oldal

>!
Amadea

– Gyönyörű vagy és szomorú – mondtam végül, s közben nem néztem rá. – Mint a szemed. Olyan vagy, mint egy dal, amit kiskorában hall az ember, de nem emlékszik rá, amíg nem hallja újból.

177. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Samuel K. Roth
>!
Dün SP

Apa felém emelte a kávéskannát:
– Kérsz egy kicsit?
Odatartottam a markomat:
– Csak öntsd ide. Megmosom benne az arcomat.

107. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Grace Brisbane · kávé · Lewis Brisbane
8 hozzászólás
>!
gladyna

– Itthon vannak a szüleid?
– Viccelsz? – horkantottam fel. – Én nevelem saját magam. Adókedvezményt kéne kapnom, mint főállású háztartásbelinek.

>!
mandarina

Megdöbbentett, hogy mennyire különbözünk. Úgy tűnt, Grace meg én tárgyak lennénk, ő egy bonyolult digitális óra, amelyet a londoni Világórához állítottak be tökéletes technikai eljárásokkal, én pedig egy havazós gömb – összerázott emlékek egy üveggömbben.

Kapcsolódó szócikkek: Grace Brisbane · Samuel K. Roth
8 hozzászólás
>!
tataijucc P

Törékeny volt, akár egy őszi pillangó, amit az első fagy elpusztít.

253. oldal


A sorozat következő kötete

Mercy Falls farkasai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Csontváros
Andrea Cremer: Bloodrose – A döntés
Lisa Jane Smith: Ébredés
Alex Flinn: Beastly – A szörnyszívű
Colleen Houck: A tigris küldetése
J. L. Armentrout: Origin
Richelle Mead: A halál csókja
Becca Fitzpatrick: Finale – Végjáték
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Cassandra Clare: Az angyal