Shiver (The Wolves of Mercy Falls 1.) 80 csillagozás

Maggie Stiefvater: Shiver Maggie Stiefvater: Shiver Maggie Stiefvater: Shiver Maggie Stiefvater: Shiver Maggie Stiefvater: Shiver

For years, Grace has watched the wolves in the woods behind her house. One yellow-eyed wolf--her wolf--is a chilling presence she can't seem to live without. Meanwhile, Sam has lived two lives: In winter, the frozen woods, the protection of the pack, and the silent company of a fearless girl. In summer, a few precious months of being human . . . until the cold makes him shift back again.

Now, Grace meets a yellow-eyed boy whose familiarity takes her breath away. It's her wolf. It has to be. But as winter nears, Sam must fight to stay human--or risk losing himself, and Grace, forever.

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Scholastic, New York, 2014
416 oldal · ISBN: 9780545682787
>!
Scholastic, New York, 2011
402 oldal · ASIN: B005HPMB6Y
>!
Bolinda, 2010
ISBN: 9781742339559 · Felolvasta: Jenna Lamia, David LeDoux

3 további kiadás


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Samuel K. Roth · Grace Brisbane


Kedvencelte 20

Most olvassa 18

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 27


Kiemelt értékelések

>!
PuPilla
Maggie Stiefvater: Shiver

Azt hiszem, egy kicsit beleszerettem a télbe…
Kicsit más volt a szélbe tartani az arcomat…
Egy kicsit máshogy rázott ki a hideg, ahogy a kabátujjamba, vagy a nyakamba kúszott a sál mellett.
Egy kicsit fojtogatott néhol a sírás.

Nagyon szép, nem hittem volna, hogy szeretni fogom.

http://pupillaolvas.blogspot.hu/2012/12/maggie-stiefvat…

15 hozzászólás
>!
Marcsi P
Maggie Stiefvater: Shiver

Tudom, hogy furcsán hangzik, mert mégis ki szereti a függővégeket, de Nekem ez a könyv bőven elég lett volna, nem hiányzott a 2., 3. (és 3,5. rész…).
Maggie Stiefvater gyönyörűen és érzékletesen ír. 35 fok van kint és tombol a nyár, én mégis át tudtam élni a tél maró hidegét. Csak sajnos nekem egy idő után kicsit sok, és unalmas lett.
Isten igazából nem sok minden történik a könyvben, és az is elnyújtva. Minden falevél rezdülését, lehullását, az árnyak formáját, a szél süvítését taglalja, és a 300. oldalnál már sikítani tudtam volna, hogy ELÉG, akciót nekem! :D
Sajnos ez nem az én könyvem, de becsülöm Grace és Sam igazi mély szerelmét. Ettől függetlenül nem fogom folytatni a sorozatot, mert ez nekem így is le van zárva, nem akarom tudni, hogy húzzák majd mint a rétestésztát és milyen teljesen felesleges bonyodalmi szál lesz benne spoiler.

de ez a fekete álomszép borító… imádom!!!

6 hozzászólás
>!
Belle_Maundrell 
Maggie Stiefvater: Shiver

Mivel már nagyon sokszor olvastam, ezért tökéletes első normális angol olvasmánynak bizonyult. Adok magamnak egy vállveregetést. A véleményem egyébként nem változott, szóval feleslegesnek érzem újra leírni ugyanazt, mint itt: https://moly.hu/ertekelesek/787841
Ja, és még mindig úgy gondolom, hogy felesleges a folytatás.

7 hozzászólás
>!
vgabi P
Maggie Stiefvater: Shiver

Nekem csak annyi kérdésem lenne önmagamhoz, hogy én ezt miért akartam elolvasni angolul is, hiszen már magyarul sem igazán kedveltük meg egymást 2011/2012-ben? :D

A kötet nagy részében nem történik szinte semmi, csak Sam és Grace örül egymásnak és félnek a hidegtől. A legmegdöbbentőbb mégis az a jelenet volt számomra, amikor Isabel átmegy hozzájuk Jackről beszélgetni, ők meg nekilátnak főzőcskézni?? Hát oké.
Elnagyoltnak éreztem, nem kaptunk annyira sok infót szinte semmiről, egyedül Sam és Grace kis romantikus pillanatai lettek részletezve. A köztük lévő kapcsolat persze egyből nagyon szoros, arra fogva, hogy Sam farkasként már évek óta jelen volt Grace életében.

2 hozzászólás
>!
Banditaa
Maggie Stiefvater: Shiver

Nem volt ez olyan rossz, de annyira jó sem. Ami dühített, az nem a fantázia realitásában lévő bakugrások, hanem a való világ realitásának teljes mellőzése. Azt el tudom fogadni, hogy ebben a világban valaki spoiler, de azt, hogy spoiler És még sorolhatnám. Khm. Na, ez azért már kicsit sok. Amit nem tudok, hogy ezt minek folytatták, amikor a lezárás teljesen jó volt. Jó, tudom, pénz meg hasonlók, de akkor is.

>!
blankaveronika IP
Maggie Stiefvater: Shiver

Still amazing, and one of my favourites. I taught while I was reading that who loves and understands poems, loves this book also very much. But who doesn't understand poems, might not like this book so much.
I love reading.
I love poems.
I love this book.
I love Rilke.
I love Sam.
And this isn't a poem :)

>!
teufelin
Maggie Stiefvater: Shiver

nagyon szeretem ezt a könyvet. Romantikus és letehetetlen. Egyszóval csodálatos. Nekem csak a folytatással van bajom.

7 hozzászólás
>!
Rebeka_C
Maggie Stiefvater: Shiver

Bátran mertem nekiállni angolul, hisz magyarul legalább 5x olvastam, nem is volt gond a megértésével. Ki merem jelenteni, hogy az ismerős, számomra kedves szavak még jobban hangzanak eredetiben. Ez az olvasás rávilágított, hogy mindegy hány jó könyvet olvasok, ez mindig a legnagyobb kedvencem marad♥ A cselekménye logikusan fut, mindennek van értelme, a párbeszédek se hangzanak idegenül a szereplők szájából. Szeretem, hogy Grace olyan önálló; szeretem, hogy Sam nem tökéletes, mégis bármit megtenne a szerelméért. Jó, hogy ő nem olyan nagyszájú, önelégült hős, mint a mostani férfi szereplők többsége. Sam csak… He was as fragile as a butterfly in autumn, waiting to be destroyed by the first frost.
Kedvenc jelenet: természetesen az édességboltos :)
Annak meg külön örülök, hogy normál farkasokká változnak, nem pedig 2 méteres szörnyetegekké… :D

>!
Rileey
Maggie Stiefvater: Shiver

Ez az egyik kedvenc könyvem, a magyar értékelésben leírtam miért.
Az audiobookról:
Grace-nek káprázatos hangja van. Telitalálat. Annyira grace-es a hangszíne, a hanghordozása, amilyennek mindig is képzeltem. Sam ellenben totálisan nagy csalódás, túl mély az orgánuma, nem passzol a fejemben élénken élő törékeny fiúhoz. Amikor pedig Grace mondandóját adja vissza amolyan lányosan, hát az valami röhejes.
Az angol hallásom szörnyű, de viszonylag jól megértettem, nem volt vele nagy gond.

>!
Juci P
Maggie Stiefvater: Shiver

Csúnyán lerontom a csillagok átlagát, de az az igazság, hogy nem estem hanyatt tőle. Önkéntelenül is állandóan a Twilighttal hasonlítottam össze, és kétségtelen, hogy annál rendesebben van megírva, mégis hidegen hagyott valahogy. Valami nekem nagyon hiányzott belőle.
Picit SPOILER: a végén komolyan elgondolkoztam, hogy hallott-e az írónő valaha a vércsoportokról.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
bankicsniki

We wolves did many things: change,hide,sing underneath a pale,lonely moon – but we never disappeared entirely. Humans disappeared. Humans made monsters out of us.

Page 279., Chapter 40 - Sam

Kapcsolódó szócikkek: Samuel K. Roth
>!
Belle_Maundrell 

He was as fragile as a butterfly in autumn, waiting to be destroyed by the first frost.

Chapter Forty-six - Grace

>!
bankicsniki

Peeling of my skin
leaving just my eyes behind
You see inside my head
Still know that you are mine.

Page 96., Chapter 16 - Sam

Kapcsolódó szócikkek: Samuel K. Roth
>!
Belle_Maundrell 

I was lost to a sea of cold, and then I was reborn into a world of warmth.

Chapter One - Grace

>!
Angel_Eyes

She was so real here. It was different when she was in the back yard, just reading a book or scribbling homework in a notebook. There, the distance between us was impossible void; I felt all the reasons to stay away. Here, in the bookstore, with me, she seemed breathtakingly close in a way she hadn't before. There was nothing to stop me from talking to her.

Chapter Four - Sam, page 9.

>!
bankicsniki

I remember lying in the snow, a small red spot of warm going cold, sorrounded by wolves.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Grace Brisbane
>!
blankaveronika IP

I was suddenly struck by how dissimilar we were. It occured to me that if Grace and I were objects, she would be and elaborate digital clock, synced up with the World Clock in London with technical perfection, and I'd be a snow globe – shaken memories in a glass ball.

84. oldal, 16. fejezet, Sam

>!
blankaveronika IP

I smiled at the stacks, inhaling again. Hundreds of thousands of pages that had never been turned, waiting for me. The shelves were a warm, blond wood, piled with spines of every color. Staff picks were arranged on tables, glossy covers reflecting the light back at me. Behind the little chubby where the cashier sat, ignoring us, stairs covered with rich burgundy carpet led up to worlds unknown. „I could just live here,” I said.

199. oldal, 32. fejezet, Grace

>!
Angel_Eyes

As the hours crept by, the afternoon sunlight bleched all the books on the shelves to pale, glided versions of themselves and warmed paper and ink inside the covers so that the smell of unread words hung in the air.

Chapter Four - Sam, page 8.

>!
blankaveronika IP

Anything’s possible in this lush rabbit hole / Is it mirror or portrait you’ve given to me? / All of these permutations of dreams will patrol / this lovely wasteland of colour I see.

228. oldal, 35. fejezet, Sam


A sorozat következő kötete

The Wolves of Mercy Falls sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kresley Cole: Poison Princess
Becca Fitzpatrick: Hush, Hush
Stephenie Meyer: Tentation
Kiersten White: Supernaturally
Joss Stirling: Finding Sky
Holly Black: Red Glove
Kendare Blake: Anna Dressed in Blood
Kat Cho: Wicked Fox
Richelle Mead: Vampire Academy
Susan Ee: World After