Opal (The Raven Cycle 4,5) 16 csillagozás

Maggie Stiefvater: Opal

An enchanting story from Maggie Stiefvater featuring Opal, Ronan, and Adam from her bestselling Raven Cycle, taking place after the events of The Raven King.

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Scholastic, New York, 2018
38 oldal · ASIN: B079MFCV2B

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

>!
abstractelf
Maggie Stiefvater: Opal

Nagyjából két év telt el, hogy először olvastam a The Raven Cycle sorozat utolsó részét, a The Raven King-et. Így elmondhatatlanul örültem, mikor kiderült, hogy megjelenik egy különálló novella, ami a kedvenc karaktereimet követi a sorozat lezárását követő rövid időben.

Fangirl vagyok, ez egyértelmű, és ez itt is tökéletesen megnyilvánult. Ez teljesen az írónő érdeme, aki nem csupán gyönyörűséget alkotott ismét, hanem a legboldogabbá könyvmollyá is tett. Ez a 38 oldalas novella ugyanis tartalmazott mindent, amire csak vágytam még a The Raven Cycle sorozattal kapcsolatban!
Ugyanakkor nem vitte el a „rajongók kielégítése” irányba a dolgot, hanem felhasználta ezt a novellát, hogy megalapozza a következő trilógiának az alapjait. (Na persze azért volt benne jó pár romantikus pillanat, amiktől majd kiugrott a szívem a helyéről.)

Imádtam azt is, hogy Opalt követtük, aki az eddigiekben nem sok szerepet kapott, így nem is ismertem még annyira. Most azonban az egyik kedvenc szereplőmmé vált, aki tökéletesen átérzi, miként érzek a Hollófiúim iránt.
Egyetlen aprócska hátránya volt ennek a novellának a rövidsége mellett – mégpedig, hogy most még inkább vágyom már az új trilógiára!

3 hozzászólás
>!
brigi11 P
Maggie Stiefvater: Opal

Valamièrt nem tud ez a sorozat a kedvenceim közè kerülni, de mègis nagyon szeretem. Jó volt ùjra ròluk olvasni, még akkor is, ha csak 38 oldal volt az egèsz, akkor is, ha a fele társasàg hiànyzott, ès nagyon vàrom a Dreamer sorozat első részét.

>!
eSsZ P
Maggie Stiefvater: Opal

nagyszerű… eddig is lelkendezve vártam Ronan❤ kötetét… de ezek után meg aztán végképp, hogy türelmetlen vagyok!
kevés volt ennyi… nagyon kevés volt… többet akarok ebből a különleges srácból és a világából és többet Adamből is… jajj anyám… annyira hipercukkerek…
Opal pedig aranyos.. szeretném ha a továbbiakban is jelen lenne..

szóval nincs más hátra mint előre.. és kiszenvedni a megjelenésig az időt..

2 hozzászólás
>!
Morgan_Walsh
Maggie Stiefvater: Opal

Bevallom, a Maggie-vel való kapcsolatom kurtán-furcsán ért véget a Raven King befejezésével, mert az utolsó rész nem (mindenben) hozta meg a történet végével kapcsolatos reményeimet.
Most pedig jött ez kis novella, és kellemes csalódás ért.
Nagyon rövid, mindössze 38 oldal, de mi egyszerre kapunk egy szeletke életképet a finálé utáni helyzetről, valamint lerakja, az elkövetkezendő Dreamer trilógia alapköveit is.
Opalt, a kis álomlényt, Ronan és Adam igyekszik megfelelően szocializálni, miközben a saját dolgaikkal is küzdenek, ami hoz nem is egy, olyan pillanatot, ami megdobogtatta kicsi szívemet. (De nyugalom, ez nem egy fanfiction, amit Maggie a kiéhezett fangörlök közé vetett, annál jóval több)

>!
hraurie P
Maggie Stiefvater: Opal

Olyan jó volt ismét a kedvenceimről olvasni! Opál nem nőtt hozzám a Hollófiúk során, most is ellenérzésekkel viszonyultam hozzá, de nagyon szerethetőnek bizonyult, ráadásul jó volt az ő szemszögén keresztül látni Ronanék életét. Nagyon bájos, vicces történet, Maggie varázslatos és gyakran pofonszerűen mély stílusában. Ronan és Adam még mindig a szívem trónján csücsülnek, alig várom, hogy többet olvashassak róluk az új trilógiában!

>!
Thayet
Maggie Stiefvater: Opal

Már éppen sikerült elfeledkeznem arról, hogy mennyire is szeretem ezeket a szereplőket és ezt a világot. Hát, most megint emlékszem, és a türelmes várakozásom a Dreamer-trilógiára átcsapott kissé türelmetlenebbe.

Remek alapozás volt ez a folytatáshoz egyébként, amellett, hogy a novella önmagában is teljesen megállta a helyét. Opal fantasztikusan érdekes szemszögnek bizonyult (a szabályok rendre mosolyt csaltak az arcomra, mert rögtön elképzeltem, milyen beszélgetések előzhették meg őket, például azt, amelyik szerint nem rejtjük el mások dolgát, mert az lopás, kivéve ha ajándékról van szó, amit elrejtünk és később jót nevetünk rajta :)), Ronan és Adam pedig… Nem hittem, hogy harmincnyolc oldal alatt ennyiszer nevetek velük, akarom őket szeretetteljesen megfojtani és ríkatnak meg kis híján.

A történet abszolút ajánlós mindenkinek, aki a regényeket is szerette.

>!
julicsenge IP
Maggie Stiefvater: Opal

Ó, ez nagyon jó volt. Opal gondolatai a világról nagyon érdekesek és megmosolyogtatóak, kimondottan jót tett ez a nézőpont. Kedves történet volt, jóformán idilli, ugyanakkor vészjósló is egyben. Kíváncsian várom az új sorozatot. Mellesleg nyelvgyakorlásnak sem volt utolsó.


Népszerű idézetek

>!
Thayet

“Damn you.” That was a swear that Opal was also not supposed to say (but sometimes did, over and over again, to the sleeping cows, at a whisper, to see if the shock would wake them).

15. oldal

>!
_ada

Sometimes bad ideas were so bad they looped right around until they became good ideas.

>!
abstractelf

She was to only tell the truth because Ronan always told the truth, but she felt this was the most unfair rule of all because Ronan could dream himself a new truth if he liked and she had to stick with the one she was currently living.

>!
julicsenge IP

Dead things were not to be eaten on the porch, which was a hard rule, because living things were also not to be eaten on the porch

6. oldal

>!
abstractelf

„Yes,” Adam had whispered, and Opal had felt a rush of love for him. She loved him the best when he was very sad or very serious or very happy. Something about his voice breaking filled her with feeling, and something about the vacancy of his expression when he was thinking hard felt like she was looking at a dream with nothing bad in it, and something about when Ronan made him laugh so hard that he couldn't stop made her love him so hard that she felt sad because one day he would get old and die because that was what things with animalness did.


Hasonló könyvek címkék alapján

Neil Gaiman: Trigger Warning
Edgar Allan Poe – Elaine Kirn: Storyteller
Robert W. Chambers: The King in Yellow
Cassandra Clare: The Course of True Love (and First Dates)
Gail Carriger: Romancing the Werewolf
Seanan McGuire: Down Among the Sticks and Bones
Rick Riordan: The Son of Sobek
Ilona Andrews: Magic Steals
Marissa Meyer: Glitches
Rachel Vincent: Reaper