Opal (The Raven Cycle 4,5) 25 csillagozás

Maggie Stiefvater: Opal Maggie Stiefvater: Opal

An enchanting story from Maggie Stiefvater featuring Opal, Ronan, and Adam from her bestselling Raven Cycle, taking place after the events of The Raven King.

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Scholastic, New York, 2019
ASIN: B07X3PCG44 · Felolvasta: Will Patton
>!
Scholastic, New York, 2018
38 oldal · ASIN: B079MFCV2B

Kedvencelte 3

Most olvassa 3

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 21


Kiemelt értékelések

abstractelf>!
Maggie Stiefvater: Opal

Nagyjából két év telt el, hogy először olvastam a The Raven Cycle sorozat utolsó részét, a The Raven King-et. Így elmondhatatlanul örültem, mikor kiderült, hogy megjelenik egy különálló novella, ami a kedvenc karaktereimet követi a sorozat lezárását követő rövid időben.

Fangirl vagyok, ez egyértelmű, és ez itt is tökéletesen megnyilvánult. Ez teljesen az írónő érdeme, aki nem csupán gyönyörűséget alkotott ismét, hanem a legboldogabbá könyvmollyá is tett. Ez a 38 oldalas novella ugyanis tartalmazott mindent, amire csak vágytam még a The Raven Cycle sorozattal kapcsolatban!
Ugyanakkor nem vitte el a „rajongók kielégítése” irányba a dolgot, hanem felhasználta ezt a novellát, hogy megalapozza a következő trilógiának az alapjait. (Na persze azért volt benne jó pár romantikus pillanat, amiktől majd kiugrott a szívem a helyéről.)

Imádtam azt is, hogy Opalt követtük, aki az eddigiekben nem sok szerepet kapott, így nem is ismertem még annyira. Most azonban az egyik kedvenc szereplőmmé vált, aki tökéletesen átérzi, miként érzek a Hollófiúim iránt.
Egyetlen aprócska hátránya volt ennek a novellának a rövidsége mellett – mégpedig, hogy most még inkább vágyom már az új trilógiára!

9 hozzászólás
brigi11 P>!
Maggie Stiefvater: Opal

Valamièrt nem tud ez a sorozat a kedvenceim közè kerülni, de mègis nagyon szeretem. Jó volt ùjra ròluk olvasni, még akkor is, ha csak 38 oldal volt az egèsz, akkor is, ha a fele társasàg hiànyzott, ès nagyon vàrom a Dreamer sorozat első részét.

Beatrice8 P>!
Maggie Stiefvater: Opal

Hála a scribd ingyenes hónapnak tudtam elolvasni, sehol máshol nem volt elérhető se legaálisan se illegálisan. Wow, ez csak… wow! Nagyon jó volt! Néha elfelejtem mennyire imádom Maggie Stiefvater stílusát, hihetetlen stílusa van a nőnek! Kicsit az audiobook megértésével voltak nehézségeim, a narrátor kicsit fura volt, elég érthetően beszélt, viszont mintha végig suttogott volna :D, de csak kicsit több, mint egy órás volt, kibírtam.
Rövid volt, de mindent amit lehetett beleírt Maggie. Mint mondtam a stílusa csillagos ötös. Voltak benne Ronan+Adam jelenetek <3. A Cloud-Lady volt a kedvenc mellékszereplőm, jót nevettem, amikor Opal leírta, hogy milyen borítójú könyveket olvas. spoiler Opalt is megszerettem.
Összességében úgy volt nagyszerű, ahogy volt, engem lenyűgözött. Sajnálom, hogy a Call Down the Hawknak nem kezdhetek még neki.

2 hozzászólás
eSsZ P>!
Maggie Stiefvater: Opal

nagyszerű… eddig is lelkendezve vártam Ronan❤ kötetét… de ezek után meg aztán végképp, hogy türelmetlen vagyok!
kevés volt ennyi… nagyon kevés volt… többet akarok ebből a különleges srácból és a világából és többet Adamből is… jajj anyám… annyira hipercukkerek…
Opal pedig aranyos.. szeretném ha a továbbiakban is jelen lenne..

szóval nincs más hátra mint előre.. és kiszenvedni a megjelenésig az időt..

2 hozzászólás
hraurie>!
Maggie Stiefvater: Opal

Olyan jó volt ismét a kedvenceimről olvasni! Opál nem nőtt hozzám a Hollófiúk során, most is ellenérzésekkel viszonyultam hozzá, de nagyon szerethetőnek bizonyult, ráadásul jó volt az ő szemszögén keresztül látni Ronanék életét. Nagyon bájos, vicces történet, Maggie varázslatos és gyakran pofonszerűen mély stílusában. Ronan és Adam még mindig a szívem trónján csücsülnek, alig várom, hogy többet olvashassak róluk az új trilógiában!

Morgan_Walsh>!
Maggie Stiefvater: Opal

Bevallom, a Maggie-vel való kapcsolatom kurtán-furcsán ért véget a Raven King befejezésével, mert az utolsó rész nem (mindenben) hozta meg a történet végével kapcsolatos reményeimet.
Most pedig jött ez kis novella, és kellemes csalódás ért.
Nagyon rövid, mindössze 38 oldal, de mi egyszerre kapunk egy szeletke életképet a finálé utáni helyzetről, valamint lerakja, az elkövetkezendő Dreamer trilógia alapköveit is.
Opalt, a kis álomlényt, Ronan és Adam igyekszik megfelelően szocializálni, miközben a saját dolgaikkal is küzdenek, ami hoz nem is egy, olyan pillanatot, ami megdobogtatta kicsi szívemet. (De nyugalom, ez nem egy fanfiction, amit Maggie a kiéhezett fangörlök közé vetett, annál jóval több)

Nalina P>!
Maggie Stiefvater: Opal

Nagyon örültem, hogy ennek a novellának a középpontjában Opal vagyis Orphan Girl állt. Érdekes volt az ő szemszögéből olvasni, hiszen a sorozatban erre nem volt lehetőségünk. Már ez a nézőpont is varázslatossá változtatta a novella hangulatát, mindenképp ő adta a különlegességet ehhez a rövid történethez.
Ráadásul ez a sztori már valamilyen szinten bevezet minket a Dreamer trilógiába, ha jól értelmeztem az egyik jelenetet.
Rövid volt, aranyos volt, álomszerű volt. Megér egy gyors olvasást!

_ada>!
Maggie Stiefvater: Opal

Opal története olyan, mint egy teaser trailer Ronan trilógiájához. Sok dolog nem világos, a történet még nem teljesen állt össze, de van egy feeling, ami bevonz a beígért sorozat bűvkörébe. És így pár nappal az első rész megjelenése előtt nem bírtam magammal, újra el kellett olvasnom.

Thayet>!
Maggie Stiefvater: Opal

Már éppen sikerült elfeledkeznem arról, hogy mennyire is szeretem ezeket a szereplőket és ezt a világot. Hát, most megint emlékszem, és a türelmes várakozásom a Dreamer-trilógiára átcsapott kissé türelmetlenebbe.

Remek alapozás volt ez a folytatáshoz egyébként, amellett, hogy a novella önmagában is teljesen megállta a helyét. Opal fantasztikusan érdekes szemszögnek bizonyult (a szabályok rendre mosolyt csaltak az arcomra, mert rögtön elképzeltem, milyen beszélgetések előzhették meg őket, például azt, amelyik szerint nem rejtjük el mások dolgát, mert az lopás, kivéve ha ajándékról van szó, amit elrejtünk és később jót nevetünk rajta :)), Ronan és Adam pedig… Nem hittem, hogy harmincnyolc oldal alatt ennyiszer nevetek velük, akarom őket szeretetteljesen megfojtani és ríkatnak meg kis híján.

A történet abszolút ajánlós mindenkinek, aki a regényeket is szerette.

julicsenge IP>!
Maggie Stiefvater: Opal

Ó, ez nagyon jó volt. Opal gondolatai a világról nagyon érdekesek és megmosolyogtatóak, kimondottan jót tett ez a nézőpont. Kedves történet volt, jóformán idilli, ugyanakkor vészjósló is egyben. Kíváncsian várom az új sorozatot. Mellesleg nyelvgyakorlásnak sem volt utolsó.


Népszerű idézetek

_ada>!

Sometimes bad ideas were so bad they looped right around until they became good ideas.

Thayet>!

“Damn you.” That was a swear that Opal was also not supposed to say (but sometimes did, over and over again, to the sleeping cows, at a whisper, to see if the shock would wake them).

15. oldal

Beatrice8 P>!

“It’s not going to be what you imagined, but it’ll be just as good.”

abstractelf>!

She was to only tell the truth because Ronan always told the truth, but she felt this was the most unfair rule of all because Ronan could dream himself a new truth if he liked and she had to stick with the one she was currently living.

abstractelf>!

„Yes,” Adam had whispered, and Opal had felt a rush of love for him. She loved him the best when he was very sad or very serious or very happy. Something about his voice breaking filled her with feeling, and something about the vacancy of his expression when he was thinking hard felt like she was looking at a dream with nothing bad in it, and something about when Ronan made him laugh so hard that he couldn't stop made her love him so hard that she felt sad because one day he would get old and die because that was what things with animalness did.

Beatrice8 P>!

He was very concerned with the concept of having an area in the new Cabeswater where it would always have that sort of rain that makes you feel happy and sad at the same time and also he was interested in having an area that did not suck.

Beatrice8 P>!

Since the weather warmed, Adam’s car sat in the driveway. Unlike Ronan’s car, it rested on blocks instead of wheels, and he spent a lot of time underneath it or folded under its hood. Opal came to understand that Adam’s car was supposed to be more like Ronan’s, but there was something wrong with it called shitbox. Ronan kept offering to dream a cure for shitbox, but Adam was intent on fixing it “the right way.” This seemed to be a long process, so Ronan’s car was often missing, as Adam used it in his mysterious comings and goings.

Beatrice8 P>!

She’d been so afraid of the absolute worst that she’d forgotten how she missed the absolute best.

Beatrice8 P>!

Opal came to understand that Adam’s car was supposed to be more like Ronan’s, but there was something wrong with it called shitbox.

Beatrice8 P>!

The books were never the same book. They were fat and brick-shaped and the fronts always bore images of men who didn’t seem to have any shirts or other possessions. Sometimes all they seemed to have was another man or sometimes a lady or sometimes both, who they held tightly.


Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Born to Endless Night
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan – Maureen Johnson – Kelly Link – Robin Wasserman: Ghosts of the Shadow Market
G. L. Carriger: Marine Biology
Lauren Kate: Fallen in Love
Christine Lynn Herman: The Devouring Gray
Karen Marie Moning: Shadowfever
Sherrilyn Kenyon: Seize the night
Jennifer L. Armentrout: Opposition
Kresley Cole: Dark Needs at Night's Edge
Dan Wells: I Don't Want to Kill You