Linger ​– Várunk (Mercy Falls farkasai 2.) 789 csillagozás

Maggie Stiefvater: Linger – Várunk

A szemük, emberi szem farkaskoponyában, a vízre emlékeztet: mint a víz tiszta kéksége, úgy tükrözi a tavaszi eget, az esőben habzó patak barnáját, a nyári tó zöldjét, amikor az algák virágozni kezdenek, a hótól elfojtott folyó szürkéjét. Akkoriban csak Sam sárga szeme figyelt engem az esőáztatta nyírfák közül, de most az egész falka tekintetének súlya rám nehezedik. A tudott dolgok súlya, a kimondatlanoké.

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632452647 · Fordította: Gazdag Tímea
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
360 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632452654 · Fordította: Gazdag Tímea

Enciklopédia 36

Szereplők népszerűség szerint

Samuel K. Roth · Cole St. Clair · Isabel Rosemary Culpeper · Grace Brisbane · Geoffrey Beck · Ulrik (vérfarkas) · Paul · Rachel Vega

Helyszínek népszerűség szerint

Mercy Falls · Ferde Polc


Kedvencelte 169

Most olvassa 31

Várólistára tette 211

Kívánságlistára tette 238

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

>!
vikcs P
Maggie Stiefvater: Linger – Várunk

Hatalmas reményekkel és tervekkel, valamint izgalommal telve csaptam fel az első oldalt, rögtön az első rész után, és amint elolvastam az első sort, úgy éreztem magam, mint akit pofon vágtak… Ez miért kellett? De komolyan. Semmi értelme nincs. Amikor bezártam a könyvet, akkor is ez az egy bosszantott. Annyira ütős és remek sztorit lehetett volna ebből rittyenteni, erre lelövi a poént… Szívesen megkérdezném az írónőtől, hogy miért volt ez jó.
A kis hiba ellenére, ismét nagyon jól felépített, megírt világot kaptunk, remekül kiépített karakterekkel. Kicsit össze voltam zavarodva, amikor belépett a történetbe Cole St. Clair. Gyorsan vissza lapozgattam az első részben, hogy feltűnik-e valahol a neve, de rá kellett jönnöm, hogy az ő történetét a lapok között, lassan ismerjük meg. Valahol mélyen, a sok hibája ellenére megkedveltem ezt a fickót. Remélem ezzel Isabel is így van.:) Az ő karakterét is egyre jobban csípem, bár azt nagyon remélem, hogy spoiler
Samet még mindig szeretem, bár örülnék, ha végre tökösebb lenne.
Grace esete érdekes volt, és ismét megemlíteném, ha az eleje nem lett volna elrontva, akkor nagyon lehetett volna aggódni, hogy mi történik vele. Mellette álltam a szüleivel kapcsolatban, szerintem én sem cselekedtem volna a helyében másképpen.
Ezek után már kíváncsi vagyok a folytatásra, mert tényleg körömrágósra sikeredett a vége.:)

P.S.: Még mindig imádom Maggie-t!

5 hozzászólás
>!
Timi970120
Maggie Stiefvater: Linger – Várunk

Körülbelül 2-6 évvel ezelőtt (5 csillag)

2017. szeptember 14., 10:27 → 2017. szeptember 17., 11:53 (4 csillag)
Nagyjából azt tudom elmondani, amit az előző résznél.
Szintén újraolvasás volt; évekkel ezelőtt már olvastam és valószínűleg előbb-utóbb megint kezembe veszem. Mivel most is tetszett.
Alapvetően egy egyszerű fantasyról beszélünk, mégis – elképzelhető, azért is, mert nekem anno ez volt az első ilyen típusú trilógia, amit olvastam! – valamiért többnek érzem. Hisz példának okáért olyan élettörténeteket is megismerhetünk, ami elgondolkodásra ad okot. Szerintem.
Igazából minden lánynak ajánlanám, aki szereti a fantasyt és szerette az első részét a sorozatnak.

>!
MissFortune
Maggie Stiefvater: Linger – Várunk

Jobban tetszett mint az első rész.
Nem bántam volna, ha nem csak a könyv vége ilyen eseménydús, ugyanis a könyv felétől sejteni lehetett hogy Grace spoiler
Samet és Gracet, már-már kezdem kedvelni. Szerencsére Cole és Isabel mentette meg a történetet, akik a kedvenceim lettek. Nem olyan nyavalygósak mint Grace és Sam.
Eleinte furcsa volt, hogy már 4 szemszögből kell olvasni a történetet, de aztán megszoktam, sokkal jobb volt így.

>!
christine P
Maggie Stiefvater: Linger – Várunk

Ez egy fiú története, aki valaha farkas volt, és egy lányé, aki azzá vált.

Hát, a csudába, én ezt a múltkor elfelejtettem értékelni! Butus vagy, Christine, de most elő kell kotornod a fejedből a történetet, és a róla kialakított véleményedet!

Ez a kötet egy fokkal jobb volt, mint az előző, de még mindig nem érzem azt a bizonyos bizsergést, amit általában érezni szoktam az ilyen folytatásos sorozatoknál.
Tetszett, szuperül alakultak az események, a cselekmény izgalmas fordulatot vett, de a végén, bármennyire is enyhe függővégről van szó, MÉG MINDIG nem érzem azt a bizonyos kényszert, hogy vegyem már kézbe a harmadik kötetet. És ez azért szomorú. :) Ha lesz időm, még idén befejezem, hátha, de valamiért nem fűzök hozzá túl sok reményt. :)

>!
Sol
Maggie Stiefvater: Linger – Várunk

Amikor befejeztem a Shivert, szinte azonnal elkezdtem a trilógia második kötetét, a Lingert, és meg is kaptam tőle az első pofont: Maggie Stiefvater ugyanis már az első mondatban elmondja a könyv csattanóját, és ezzel el is vette az értelmét minden további olvasásnak. Mivel azonban az egyik kedvenc írónőmről van szó, úgy éreztem, tartozom neki a folytatással. Aztán jött a második fejezet, és egy új név: Cole. Mi van?! Az meg ki a fene? Kérlek, Maggie, el ne szúrd nekem! Fogalmam sincs, miért, de komolyan aggódni kezdtem, ahogy Cole St. Clair belépett a történetbe. Féltem, hogy Maggie azzal szeretné feldobni a tartalommal amúgy is nehezen megtölthető második részt, hogy behoz a történetbe egy új, szélsőséges karaktert, aki végül eluralkodik az egészen és lerombolja mindazt, amit az első rész megteremtett. Emlékszem, olvasás közben megállás nélkül ilyeneket mondtam: „Cole, ha Sam és Grace közé állsz, kinyírlak!” Na, és mit tanultam az esetből? Nos, hogy a Hobbit c. film első részéből idézzek: „Ekkorát még nem tévedtem!”

Cole St. Clair olyan személyiség-fejlődésen megy át a könyv mintegy 360 oldalán keresztül, amihez foghatót csak kevés karakternél tapasztaltam. És mindezt ráadásul úgy, hogy közben végig megőrzi önmagát. Nem tudom, észrevetted-e, de gyakran a jellemfejlődés teljesen új karaktert hoz létre, ami szerintem hiba. A fejlődés lényege az, hogy önmagadat formálod egyre jobbá és jobbá, nem az, hogy teljesen megváltozol. Ezért nagy dolog, ami Cole-lal történik. Megmarad annak a furcsa humorú, adrenalintól fűtött, hiperaktív zsenigyereknek, akinek megismerhettem. És ez nagyon jó!

Teljes értékelés: http://konyvvadaszok.blogspot.hu/2016/04/maggie-stiefva…

>!
Nita_Könyvgalaxis P
Maggie Stiefvater: Linger – Várunk

Fájdalmasan gyönyörű.
Maggie Stiefvater szavai simogatják a lelket. Képes néhány szóban megfogalmazni azt, ami másoknak csak oldalakon keresztül sikerül. Szinte minden mondatát idézni lehetne. A történet, a karakterek, minden a helyén van.
Fájdalmasan gyönyörű.

12 hozzászólás
>!
tataijucc P
Maggie Stiefvater: Linger – Várunk

Azt kell írnom, nem vagyok babonás és sosem voltam az. Nem hittem a fekete macska varázsában, se a „kopogd le!” jelzőkben, sőt még a kéményseprő-látvány sem tud tűzbe hozni. Ellenben mindig érdeklődéssel figyeltem a darut hajtogató emberkéket. Kisebb-nagyobb, vagy éppen színes papírmadarak összessége, melyek mégis egy egészet alkotnak egy kívánság formájában. Még az érettségi idején kezdtem el hajtogatni a saját madaraimat, jelenleg 223 darabnál tartok, de már másfél éve hozzá sem nyúltam a dobozhoz, amiben ezeket gyűjtöm. Talán majd egyszer befejezem, de addig is várok.
http://karcoltlapok.blogspot.com/2010/10/maggie-stiefva…

6 hozzászólás
>!
Mazsidrazsi
Maggie Stiefvater: Linger – Várunk

Még mindig gyönyörű, még mindig mélabús, még mindig szívet melengető!
Grace-t tökéletesen meg tudtam érteni a szüleivel kapcsolatban, viszont ez a titkolózás Sam előtt nem igazán tetszett.
Sam-nél néhol kicsit több volt a nyavalygás, mint kellett volna, de még elviselhető volt. Azt szerettem benne, hogy nem változott meg gyökeresen a karaktere.
Isabel egyre kedvelhetőbb, főleg, mikor bizonytalan.
Cole-t nem tudtam megkedvelni. Nekem teljesen semleges volt mindvégig.

A történet talán kicsit lassú volt, de igazán jót tett a lelkemnek.

6 hozzászólás
>!
Szami81
Maggie Stiefvater: Linger – Várunk

Az irono volt olyan kedves, hogy a konyv elso par soraban mar elore lelotte a poent.
Koszonjuk.

1 hozzászólás
>!
BubbleTea
Maggie Stiefvater: Linger – Várunk

Nehéz szavakat találnom….

Az első részt nagyon szerettem, kifejezetten tetszett, viszont ez a rész kevésbé. A szereplő közül egy valakit kezdek megkedvelni, Isabelt. Szerintem ő a legtalpraesettebb, aki átlátja a dolgokat és nem csak ül egy helybe. Sam művész ember, ami messze áll tőlem, Grace-t pedig az írónő nagyon racionálisnak akarja bemutatni, de egy racionális ember, aki minden gondolatát és lépését meggondolja, nem bámulja hosszú évekig a farkasokat. Ettől eltekintve, nevetségesnek találtam, hogy mikor Grace annyira beteg lett, senki semmit nem csinált.

A szereplőktől eltekintve, a történettel is voltak gondjaim. Szerintem annál elcsépeltebbet, mint hogy most Grace válik farkassá, kitalálni sem lehetett volna. Mégis, ami a legrosszabb volt az az, hogy már az előszóban leírja, hogy farkassá fog változni. Könyörgöm, legalább ennyi izgalom lehetett volna benne, hogy nem tudjuk meg előre!
Igazából az egyetlen dolog, ami tetszik, hogy Cole által bejön egy racionális, tudományos gondolat arról, hogy mi ez a farkasos dolog. Ennyi, ami tovább motivál arra, hogy tovább olvassam a történetet, mert sajnos a főszereplők távol állnak tőlem.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
FFG

– Meztelen vagyok – mondtam.
– Én is – felelte. – A ruhám alatt.

120. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cole St. Clair · Isabel Rosemary Culpeper
>!
Nizi

Egy szerelem nélkül maradt ember jelenlétében csókolózni kegyetlenség.

71. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
>!
tataijucc P

Ezer papírdaruvá hajtogattam kettőnk emlékeit, és kívántam valamit.

Ötvennegyedik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: papírdaru · Samuel K. Roth
>!
FFG

Ha ezt olvasod, vagy farkas vagyok egyszer s mindenkorra, vagy Ulrik vagy, és húzz a pokolba a cuccaimtól!

134. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Geoffrey Beck · Ulrik (vérfarkas)
>!
FFG

… Mondj valamit, amit még sosem mondtál el senkinek! […]
– A teknősöknek van a világon a második legnagyobb agyuk az állatok közül. […]
– Nem igaz.
– Tudom. Ezért is nem mondtam el eddig senkinek.

136. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cole St. Clair · Isabel Rosemary Culpeper · teknős
>!
tataijucc P

Tudod, hogy neked van a legszomorúbb szomorú arcod a világon?

Tizennyolcadik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Samuel K. Roth
>!
monica

A legtöbb embernek van valamiféle szerzett szépsége – minél régebb óta ismered, és minél jobban szereted őket, annál jobban néznek ki.

203. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Samuel K. Roth · szépség · szeretet
>!
Nita_Könyvgalaxis P

Arra gondoltam, elmondom, mit gondolok, például hogy Gyönyörű vagy, meg hogy Te vagy az én angyalom, de Grace-szel az volt a helyzet, hogy az ilyen szavak számomra többet jelentettek. Számára csak eldobható frázisok voltak, amelyek mosolyt csalnak az arcára egy pillanatig, de aztán… elmúlnak, hiszen túl érzelgősek, hogy igazak legyenek. Grace-nek más dolgok számítottak: a kezem az arcán, az ajkam az ajkán. Az elröppenő érintések, amelyek azt jelentették, szeretem.

101. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Grace Brisbane · Samuel K. Roth · szerelem
>!
Nita_Könyvgalaxis P

– Ne nézz így rám! Nem azt próbálom kitalálni, ki vagy. Nem érdekel, ki vagy. Csak azt akarom tudni, miért vagy az, aki.

259. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cole St. Clair · Isabel Rosemary Culpeper
>!
tataijucc P

Telefonon beszélgetni olyan volt, mintha lehunyt szemmel beszélgetnénk. Bátrabb és sokkal őszintébb lesz tőle az ember, mert olyan, mintha magában beszélne.

Tizenhetedik fejezet


A sorozat következő kötete

Mercy Falls farkasai sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Rick Riordan: Athéné jele
Richelle Mead: A halál csókja
Rachel Vincent: Lélekőrzők
Gail Carriger: Changeless – Változatlan
Charlaine Harris: Holtak klubja
Kresley Cole: Vámpírszerető