Linger ​– Várunk (Mercy Falls farkasai 2.) 894 csillagozás

Maggie Stiefvater: Linger – Várunk

A szemük, emberi szem farkaskoponyában, a vízre emlékeztet: mint a víz tiszta kéksége, úgy tükrözi a tavaszi eget, az esőben habzó patak barnáját, a nyári tó zöldjét, amikor az algák virágozni kezdenek, a hótól elfojtott folyó szürkéjét. Akkoriban csak Sam sárga szeme figyelt engem az esőáztatta nyírfák közül, de most az egész falka tekintetének súlya rám nehezedik. A tudott dolgok súlya, a kimondatlanoké.

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: 13 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632452647 · Fordította: Gazdag Tímea
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
360 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632452654 · Fordította: Gazdag Tímea

Enciklopédia 47

Szereplők népszerűség szerint

Samuel K. Roth · Cole St. Clair · Isabel Rosemary Culpeper · Grace Brisbane · Geoffrey Beck · Ulrik (vérfarkas) · Paul · Rachel Vega

Helyszínek népszerűség szerint

Mercy Falls · Ferde Polc


Kedvencelte 164

Most olvassa 34

Várólistára tette 242

Kívánságlistára tette 230

Kölcsönkérné 9


Kiemelt értékelések

vikcs>!
Maggie Stiefvater: Linger – Várunk

Hatalmas reményekkel és tervekkel, valamint izgalommal telve csaptam fel az első oldalt, rögtön az első rész után, és amint elolvastam az első sort, úgy éreztem magam, mint akit pofon vágtak… Ez miért kellett? De komolyan. Semmi értelme nincs. Amikor bezártam a könyvet, akkor is ez az egy bosszantott. Annyira ütős és remek sztorit lehetett volna ebből rittyenteni, erre lelövi a poént… Szívesen megkérdezném az írónőtől, hogy miért volt ez jó.
A kis hiba ellenére, ismét nagyon jól felépített, megírt világot kaptunk, remekül kiépített karakterekkel. Kicsit össze voltam zavarodva, amikor belépett a történetbe Cole St. Clair. Gyorsan vissza lapozgattam az első részben, hogy feltűnik-e valahol a neve, de rá kellett jönnöm, hogy az ő történetét a lapok között, lassan ismerjük meg. Valahol mélyen, a sok hibája ellenére megkedveltem ezt a fickót. Remélem ezzel Isabel is így van.:) Az ő karakterét is egyre jobban csípem, bár azt nagyon remélem, hogy spoiler
Samet még mindig szeretem, bár örülnék, ha végre tökösebb lenne.
Grace esete érdekes volt, és ismét megemlíteném, ha az eleje nem lett volna elrontva, akkor nagyon lehetett volna aggódni, hogy mi történik vele. Mellette álltam a szüleivel kapcsolatban, szerintem én sem cselekedtem volna a helyében másképpen.
Ezek után már kíváncsi vagyok a folytatásra, mert tényleg körömrágósra sikeredett a vége.:)

P.S.: Még mindig imádom Maggie-t!

5 hozzászólás
Timi970120>!
Maggie Stiefvater: Linger – Várunk

Körülbelül 2-6 évvel ezelőtt (5 csillag)

2017. szeptember 14., 10:27 → 2017. szeptember 17., 11:53 (4 csillag)
Nagyjából azt tudom elmondani, amit az előző résznél.
Szintén újraolvasás volt; évekkel ezelőtt már olvastam és valószínűleg előbb-utóbb megint kezembe veszem. Mivel most is tetszett.
Alapvetően egy egyszerű fantasyról beszélünk, mégis – elképzelhető, azért is, mert nekem anno ez volt az első ilyen típusú trilógia, amit olvastam! – valamiért többnek érzem. Hisz példának okáért olyan élettörténeteket is megismerhetünk, ami elgondolkodásra ad okot. Szerintem.
Igazából minden lánynak ajánlanám, aki szereti a fantasyt és szerette az első részét a sorozatnak.

MissFortune>!
Maggie Stiefvater: Linger – Várunk

Jobban tetszett mint az első rész.
Nem bántam volna, ha nem csak a könyv vége ilyen eseménydús, ugyanis a könyv felétől sejteni lehetett hogy Grace spoiler
Samet és Gracet, már-már kezdem kedvelni. Szerencsére Cole és Isabel mentette meg a történetet, akik a kedvenceim lettek. Nem olyan nyavalygósak mint Grace és Sam.
Eleinte furcsa volt, hogy már 4 szemszögből kell olvasni a történetet, de aztán megszoktam, sokkal jobb volt így.

christine>!
Maggie Stiefvater: Linger – Várunk

Ez egy fiú története, aki valaha farkas volt, és egy lányé, aki azzá vált.

Hát, a csudába, én ezt a múltkor elfelejtettem értékelni! Butus vagy, Christine, de most elő kell kotornod a fejedből a történetet, és a róla kialakított véleményedet!

Ez a kötet egy fokkal jobb volt, mint az előző, de még mindig nem érzem azt a bizonyos bizsergést, amit általában érezni szoktam az ilyen folytatásos sorozatoknál.
Tetszett, szuperül alakultak az események, a cselekmény izgalmas fordulatot vett, de a végén, bármennyire is enyhe függővégről van szó, MÉG MINDIG nem érzem azt a bizonyos kényszert, hogy vegyem már kézbe a harmadik kötetet. És ez azért szomorú. :) Ha lesz időm, még idén befejezem, hátha, de valamiért nem fűzök hozzá túl sok reményt. :)

abipter>!
Maggie Stiefvater: Linger – Várunk

“A legtöbb embernek van valamiféle szerzett szépsége – minél régebb óta ismered, és minél jobban szereted őket, annál jobban néznek ki.”

Maggie Mercy Falls farkasai sorozata úgy érzem tele van fordulatokkal? MIÉRT TETTED EZT VELEM?
Az első rész végén is láttatod az olvasóval a jövőt,spoiler, de nem látjuk a VALÓDI jövőt. Ezt tetted meg velem újból a második rész végén is.
spoiler
A cselekmény szála őrületesen izgalmas és nyilván a vége felé egyre jobban fokozódik. Cole-t nem igazán kedveltem a történet elején, de ahogy Sam mellett volt és segített neki a bajban, mindent elárul.
Annyira várom már, hogy mi lesz a történet folytatása! *-*

“ – Csak azért mondom, hogy tudd, kábé százszor próbáltam elfutni ez elől azóta. Gondoltam a piálásra, hé, anyámnak bejött, vagy a drogokra, hé anyámnak bejött, és gondoltam arra is, hogy fogom apa nyolcmillió puskájának valamelyikét, és szétlövöm a fejem. Szomorú? De nem azért, mert hiányzik Jack. Hiányzik, de nem ezért akartam megtenni. Hanem mert olyan átkozottul bűnösnek érzem magam, azért hogy megöltem. Én öltem meg. És néha egyszerűen csak képtelen vagyok ezzel együtt élni. De megteszem. Mert ez az élet Cole. Az élet fáj. Csak túl kell lenned rajta, ahogy tudsz.”

Cs_N_Kinga P>!
Maggie Stiefvater: Linger – Várunk

Huhhhh, hát elég nyögvenyelősen haladok a sorozattal, nem is gondoltam volna, hiszen imádom az alakváltós könyveket. De ez lassú és vontatott és szinte mindent előre lehet tudni, annyi a szerencse, hogy alapvetően gyorsan olvasható lenne, vagy mégsem? Lehet túl sok csillagot adtam? Hatalmas csalódás de végigszenvedem, mert valami csak van benne, vagy csak én képzelem, de talán a következő rész már izgalmasabb lesz, hiszen spoiler az utolsó pár oldal ígéretes volt, és két karakter is kezd megtetszeni, Cole a végére, az elején utáltam és Jack hugicája is mintha a fejlődés útjára lépett volna. Na meglátjuk.

Wandamaci P>!
Maggie Stiefvater: Linger – Várunk

Mint minden sorozatnál, ha szeretem az első részt, kicsit félve veszem kezembe a következő részeket és csak remélni tudom, hogy nem rontják le az első könyv élményét.

Cole karakterétől legelőször egy kicsit felvontam a szemöldököm, de ahogy jobban megismertem megkedveltem, ő egy macsó zseni, úgy látom Maggie Stiefvater szereti a különleges szereplőket, ahogy én is.

Na most egy kicsit kijött, hogy csak YA ez a sorozat. Nekem Grace sokszor túltolta, persze ehhez olyan körülményt is kreált az írónő a szüleivel. Én nem erőltettem volna ennyire ezt a szülői vonalat, ha az első részben szinte nem is volt róluk szó. Rendkívül idegesítő volt a szülői oldal és Grace is. Ez levont az élményből.

Egyébként a történet még mindig zseniális, sőt a végével még izgalmasabbá és csavarosabbá váltak az események, Cole határozottan jót tett a sztorinak. Viszont nekem most lerontotta ez a tinédzser-szülő harc, meg tinédzser lázadás, ettől eltekintve viszont hozta volna a szintet.

Bővebben:
http://wandamaci.blogspot.com/2020/04/maggie-stiefvater…

Nita_Könyvgalaxis>!
Maggie Stiefvater: Linger – Várunk

Fájdalmasan gyönyörű.
Maggie Stiefvater szavai simogatják a lelket. Képes néhány szóban megfogalmazni azt, ami másoknak csak oldalakon keresztül sikerül. Szinte minden mondatát idézni lehetne. A történet, a karakterek, minden a helyén van.
Fájdalmasan gyönyörű.

12 hozzászólás
tataijucc>!
Maggie Stiefvater: Linger – Várunk

Azt kell írnom, nem vagyok babonás és sosem voltam az. Nem hittem a fekete macska varázsában, se a „kopogd le!” jelzőkben, sőt még a kéményseprő-látvány sem tud tűzbe hozni. Ellenben mindig érdeklődéssel figyeltem a darut hajtogató emberkéket. Kisebb-nagyobb, vagy éppen színes papírmadarak összessége, melyek mégis egy egészet alkotnak egy kívánság formájában. Még az érettségi idején kezdtem el hajtogatni a saját madaraimat, jelenleg 223 darabnál tartok, de már másfél éve hozzá sem nyúltam a dobozhoz, amiben ezeket gyűjtöm. Talán majd egyszer befejezem, de addig is várok.
http://karcoltlapok.blogspot.com/2010/10/maggie-stiefva…

6 hozzászólás
Szami81>!
Maggie Stiefvater: Linger – Várunk

Az irono volt olyan kedves, hogy a konyv elso par soraban mar elore lelotte a poent.
Koszonjuk.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

FFG>!

– Meztelen vagyok – mondtam.
– Én is – felelte. – A ruhám alatt.

120. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cole St. Clair · Isabel Rosemary Culpeper
Nizi>!

Egy szerelem nélkül maradt ember jelenlétében csókolózni kegyetlenség.

71. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
tataijucc>!

Ezer papírdaruvá hajtogattam kettőnk emlékeit, és kívántam valamit.

Ötvennegyedik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: papírdaru · Samuel K. Roth
FFG>!

Ha ezt olvasod, vagy farkas vagyok egyszer s mindenkorra, vagy Ulrik vagy, és húzz a pokolba a cuccaimtól!

134. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Geoffrey Beck · Ulrik (vérfarkas)
FFG>!

… Mondj valamit, amit még sosem mondtál el senkinek! […]
– A teknősöknek van a világon a második legnagyobb agyuk az állatok közül. […]
– Nem igaz.
– Tudom. Ezért is nem mondtam el eddig senkinek.

136. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cole St. Clair · Isabel Rosemary Culpeper · teknős
monica>!

A legtöbb embernek van valamiféle szerzett szépsége – minél régebb óta ismered, és minél jobban szereted őket, annál jobban néznek ki.

203. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Samuel K. Roth · szépség · szeretet
tataijucc>!

Tudod, hogy neked van a legszomorúbb szomorú arcod a világon?

Tizennyolcadik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Samuel K. Roth
Nita_Könyvgalaxis>!

Arra gondoltam, elmondom, mit gondolok, például hogy Gyönyörű vagy, meg hogy Te vagy az én angyalom, de Grace-szel az volt a helyzet, hogy az ilyen szavak számomra többet jelentettek. Számára csak eldobható frázisok voltak, amelyek mosolyt csalnak az arcára egy pillanatig, de aztán… elmúlnak, hiszen túl érzelgősek, hogy igazak legyenek. Grace-nek más dolgok számítottak: a kezem az arcán, az ajkam az ajkán. Az elröppenő érintések, amelyek azt jelentették, szeretem.

101. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Grace Brisbane · Samuel K. Roth · szerelem
Nita_Könyvgalaxis>!

– Ne nézz így rám! Nem azt próbálom kitalálni, ki vagy. Nem érdekel, ki vagy. Csak azt akarom tudni, miért vagy az, aki.

259. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cole St. Clair · Isabel Rosemary Culpeper
tataijucc>!

Telefonon beszélgetni olyan volt, mintha lehunyt szemmel beszélgetnénk. Bátrabb és sokkal őszintébb lesz tőle az ember, mert olyan, mintha magában beszélne.

Tizenhetedik fejezet


A sorozat következő kötete

Mercy Falls farkasai sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: A vörös piramis
Anna Banks: Poszeidón
Richelle Mead: A halál csókja
Richelle Mead: Vérvonalak
Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Michelle Hodkin: The Retribution of Mara Dyer – Mara Dyer végzete
Isaac Marion: Eleven testek
Christopher Moore: Vérszívó démonok
T. J. Klune: Ház az égszínkék tengernél