Blue ​Lily, Lily Blue – Kék liliom (Hollófiúk 3.) 348 csillagozás

Maggie Stiefvater: Blue Lily, Lily Blue – Kék liliom

Az álom veszélyes műfaj, ám az ébredés talán még veszélyesebb.

Blue Sargentnek szerencséje volt. Életében először olyan barátokra lelt, akikben megbízhat, akik nem vetik ki maguk közül. A hollófiúk befogadták őt, és jóban-rosszban kitartanak mellette.
A szerencsével azonban az a legnagyobb baj, hogy forgandó.
A barátaid elárulhatnak.
Az anyukád eltűnhet.
A látomásaid megtéveszthetnek.
A magabiztosságod meginoghat.

Lenyűgöző új sorozat!
Hová kalauzol az elkerülhetetlen halál és egy különös szerelem?

„A karakterek – bocsánat a kifejezésért – halálosak. És a hangnem, ami egyszerre baljós, rejtélyes és rémisztő, tökéletesen illik a tartalomhoz. A Kék liliom – Blue Lily, Lily Blue igazi gyöngyszem.” – Booklist

„Pont olyan pazar és kiszámíthatatlan, mint vártam, sőt, még annál is jobb. Még most sem tudom szavakba önteni, mennyire imádom ezt a sorozatot. Legyen elég annyi, hogy minden egyes szereplőjéhez mélyen kötődöm.” – Marcilia, amazon

Eredeti mű: Maggie Stiefvater: Blue Lily, Lily Blue

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
488 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633734377 · Fordította: Molnár Edit · Illusztrálta: Katona IIdikó
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
398 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632452708 · Fordította: Molnár Edit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
398 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632452258 · Fordította: Molnár Edit

Enciklopédia 22

Szereplők népszerűség szerint

Ronan Lynch · III. Richard "Dick" Campbell Gansey · Blue Sargent · Noah Czerny · Adam Parrish · Szürke (Dean Allen) · Persephone Poldma · Gwenllian Glendower · Calla · Jesse Dittley · Mr Gray · Colin Greenmantle · Piper Greenmantle

Helyszínek népszerűség szerint

Cabeswater


Kedvencelte 89

Most olvassa 24

Várólistára tette 164

Kívánságlistára tette 239

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
deen
Maggie Stiefvater: Blue Lily, Lily Blue – Kék liliom

Egyre jobban bonyolódik a történet, egyre jobban hozzám nőnek a szereplők, és egyre jobban várom a végkifejletet. A cselekmény talán gyorsabban haladt, mint az előző két részben, a csapat együtt és külön-külön is próbált közelebb jutni az alvók megtalálásához és felébresztéséhez. Sokat fejlődtek a karakterek is, és örültem, hogy ismét Blue került a középpontba, aki nem meglepően eléggé ki van borulva és össze van zavarodva. Azt nem gondoltam volna, hogy az írónő most ilyen brutális lesz a szereplőkkel, nem félt halált osztogatni és borzongatni az olvasót. A hollófiúknak még mindig vannak rejtett képességeik, még mindig kitartanak a barátaik mellett és kitartóan segítenek egymásnak, még ha nem is értenek egyet. Mallory professzor üde színfoltjává vált a történetnek, kissé habókos, kissé sokat beszél, de igazán nagy tudású. Váratlan volt Greenmantle és Piper megjelenése is (kicsit talán erőltetett is volt ez a szál), akik közül egyik sem teljesen normális, Piper kifejezetten ijesztő, főleg a végén. Izgalmas folytatást olvashattam, és nagyon várom, hogy hogyan fog végződni a hollófiúk és Blue története.

>!
joopsy P
Maggie Stiefvater: Blue Lily, Lily Blue – Kék liliom

Nagyon boldog vagyok, hogy ismét sikerült teljesen magával ragadnia a történetnek. Az előző rész tetszett, de valahogy nem sikerült megfelelőképpen elvarázsolnia, túl keszekusza volt számomra, vagy csak én nem tudtam rendesen figyelni rá.

Ez a történet semmihez sem fogható, amit eddig olvastam. Olyan elképesztő hangulata van, amit továbbra is csak a Harry Potterhez tudnék viszonyítani. Attól függetlenül, hogy a kettő egyáltalán nem hasonlít, mégis nekem hasonló értéket képvisel.
Talán a legjobb benne az, hogy szinte láttam magam előtt a belőle készült filmet.
Az összes főszereplőt imádom. Néha mondjuk keverem Persephonét és Callát, de ezzel azt hiszem, nem lesz már gond. spoiler
Az első résznél még szabályosan rettegtem attól, hogy a 4. részen ott az LMBT címke, de most úgy érzem, ezzel nem lesz gond. Ami ez ügyben kezd kibontakozni, nekem még nagyon belefér.
Greenmantle okozott pár nagyon vicces pillanatot a kedves nejével és Jesse Dittley is kiváló mellékszereplő volt.
Azt hiszem ez lesz az a könyvsorozat, amit szépen lassan be fogok szerezni kemény borítóval, mert egyszer még újra fogom olvasni és különben is olyan gyönyörűek.

3 hozzászólás
>!
Ashriver
Maggie Stiefvater: Blue Lily, Lily Blue – Kék liliom

Fejlődünk. Fejlődünk!
Nem erre számítottam. Őszintén nem is számítottam semmire. De erre tényleg nem.
Adam-at nem kedveltem, egyik könyvben sem és most sem lett a kedvencem, de végre nem a büszkeség az, ami a legfontosabb a számára. Még mindig különbnek tartja magát, és még mindig benne van, hogy lehet még különb….majd egyszer, majd egyszer, majd egyszer….de ettől függetlenül jól alakítja magát.
És a vége lett a lehetetlen. És az a némber valóra váltja a lehetségest és létrehozza vele a lehetetlent.
Folytatom is, közeleg a vég….sajnos ez elkerülhetetlen.

>!
Levandra P
Maggie Stiefvater: Blue Lily, Lily Blue – Kék liliom

Ebben a kötetben kettővel több szereplő halt meg, mint ahogy azt szerettem volna, egyel több került elő, mint az kívántam, és egyel több azok száma is, akinek életben maradása kívánatos lett volna számomra. Ja, és egyel nőtt azok száma is, akik nem tudnak, nem akarnak, nem mernek aludni. De Gansey él és virul! Én pedig fél lábbal az őrület határán egyensúlyozok, és még az a kávé sem segített, ami mellett próbáltam végig gondolni A Hollófiúk 3. részét. Ha hangokkal kellene kifejeznem a véleményemet, artikulátlan üvöltésbe fulladna a próbálkozásom. Nem azért, mert annyira rossz lenne a könyv, ellenkezőleg. Tetszett, imádtam, kedvenc!

Tovább: http://konyvvadaszok.blogspot.hu/2016/07/maggie-stiefva…

5 hozzászólás
>!
DarknessAngel
Maggie Stiefvater: Blue Lily, Lily Blue – Kék liliom

Nagyon tetszett, de ez a rész egy kicsit kevesebbet nyújtott, mint az előző kettő. A történet továbbra is nagyon érdekes. Tele van titkokkal, rejtélyekkel, mögöttes üzenetekkel… gyakran zagyvaságnak tűnnek, de aztán a végén mindig összeállnak a dolgok.
Blue továbbra is az egyik legkedvesebb karakterem, nagyon bírom a kiscsajt. (még akkor is, ha kevés zöldséget evett :D) Míg az előző részben Ronan, itt inkább Blue volt a főbb szerepben. Mondjuk ez néha nem igazán érződött, mivel Adam, akivel már kicsit megbékéltem, szintén hihetetlen mennyiségben szerepelt, míg szegény Gansey kissé háttérbe szorult Blue-val együtt :(
Tetszettek az új szereplők is, de a felbukkanásuk nem valami nagy durranás.
Gwenllian tiszti dilis, viszont azért segített tisztábban látni egy-két dolgot, és a folytonas dalolászásra is tetszik, úgyhogy jöhet :D
Piper és Greenmantle, na ez már más tészta. Igazából nem is tudom kik ők valójában. Gyilkosok, varázslók, látók…? Fene tudja. Persze ők is kellettek, hogy még kuszább legyen a cselekmény, szóval megbékélek vele.
A Blue-Gansey kapcsolat is alakulgat valamerre. Érezni a vonzódást a két szereplő között, de mégsem ezen van a lényeg. Ez néha zavart, néha nem. Még mindig nagyon kíváncsi vagyok, hogy akkor hogy is lesz ez a Gansey meghal dolog, amit még az első részben dobtak be.
Kicsit lapos volt, de én akkor is imádom. Már igazán jöhetne az a Hollókirály, mert tényleg nem tudom, mit várjak a folytatástól.

>!
BubbleTea
Maggie Stiefvater: Blue Lily, Lily Blue – Kék liliom

Nekem az egész sorozat most érett meg. Imádtam ezt a kötetet, szó szerint le se bírtam tenni. Alapvetően eddig is kedveltem a szereplőket, nem ezzel volt problémám, hanem a cselekményekkel. Most viszont annyi cselekményt kaptam, hogy jobbra-balra forgattam a fejemet. Imádtam, hogy a szerelmi szállak több hangsúlyt kaptak és kezdenek kibontakozni. Imádtam, hogy végre haladtunk előre a kutatásban. Imádtam a próbatételeket és a sok különös helyszínt, a gondolatokat és az érzéseket. Tegnap fejeztem be a kötetet, de máris azon gondolkozom, hogy újra kéne olvasni, mert annyi minden történt, hogy nehéz megemészteni.

Nekem eddig ez a kötet a kedvencem, és talán most kezdem el megérteni, hogy miért szereti annyi embert ezt a sorozatot. Teljesen beszippantott Glendower története!

6 hozzászólás
>!
ggizi P
Maggie Stiefvater: Blue Lily, Lily Blue – Kék liliom

Egyre jobban tetszik ez a sorozat! Bár iszonyú káoszt és zűrzavart hagy mindig a fejemben… (főleg, hogy alig utal az írónő a korábban történtekre, így ha valakinek hasonlóan szitás az agya, mint nekem, érdemes azt felfrissíteni… :P)
A történet hangulata még mindig eszméletlenül jó. Nagyon misztikus, szövevényes, titokzatos és folyton azt az érzetet kelti, hogy milyen könnyen elveszhet az arra érzékeny ember Cabeswaterben. És a bizonytalanság örökös léte is ott zizeg végig a levegőben. A négy barátról, és a köztük lévő fura, de mégis erős kapcsolatról is jó volt újra olvasni. Nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra!

>!
Katara_Phoenix P
Maggie Stiefvater: Blue Lily, Lily Blue – Kék liliom

Talán ez lett az eddigi leggyengébb rész a sorozatból.:/ Tetszett,jó volt,de hiányoltam egy kis pluszt. Az egyetlen,ami idézte a korábbi részeket az Adam szenvedése volt. :D spoiler Gansey mindig megmenti a helyzetet, ő még mindig az abszolút kedvenc, kíváncsi leszek,hogy mi lesz vele és Blue-val a végére.
A Róka utca 300. most úgy idegesített, ahogy van. Senki nem volt hajlandó megérteni, hogy min megy keresztül Blue.. Persephone spoiler fájdalmas volt, őt nagyon sajnáltam.
Az a kis versike viszont, zseniális, imádtam!
Királynőm, királyom
Királyom, királynőm
Kékliliom, liliom, kék
Koronám, madaram
Kardom, kacatom
Kék liliom, liliom, kék

4 hozzászólás
>!
Beatrice8
Maggie Stiefvater: Blue Lily, Lily Blue – Kék liliom

Jó, belátom ez egy 5 csillagos sorozat, most megyek vissza és javítom az előző csillagozását is.
Előszőr is ennek a borítója a legcsodásabb a könyvsorozatból. A színek, a virágok, a fej, passzol a történehez(az angol újabb borító jobban passzol mondjuk, de kevésbé szép). Csodás. <3 :))
Blueval nem tudom eldönteni hasonlítunk e egymásra, de most nagyon tudtam vele azonosulni.
"– Ön Jesse Dittley?
– ÉN VAGYOK JESSE DITTLEY. TE NEM ESZEL ZÖLDSÉGET?
Igaz, hogy Blue épp csak súrolta a másfél métert, és az is igaz, hogy nem evett elég zöldséget, de egyszer már utánajárt ennek a kérdésnek, és arra jutott, hogy a két dolog nincs összefüggésben egymással."
Romantika szempontjából csak azt mondhatjuk, ami egyes élelmiszerekre van írva, nyomokban romantikát tartalmazhat. Ez általában azt jelenti, hogy a nyomdában, ahol ezt nyomtatták romantikus könyveket is nyomnak :DD. Ebben egy pillanatra nem figyeltél oda párszor és már le is maradtál a romantikus „jelenetről”. Az pici, ami volt benne az nagyon tetszett. :DD És igazából nem hiányzott nagyon, hogy több legyen.
Adamet sosem fogom megszeretni. Még mindig idegesít a zörnyű kisebbségi komplexusa, hogy azt se tudja mit akar és folyamatos szenvedése.
Már megint gonosz szemszög. És már megint nem igazi.
Szürkét megkedveltem.
JESSE DITTLEY-t is :DD spoiler
Imádtam, imádtam! Ez a könyv KÜLÖNLEGES, nincs jobb szó rá. Vicces, életteli leírások vannak benne és remek a hangulata. Ajánlom mindenkinek.
Egyben akartam elolvasni a sorozatot a második résztől, ennek érdekében tegnap el is mentem a könyvesboltba, de hogy, hogy nem ez pont nem volt! pff. A tervemnek annyi. Kedden, amint megint lesz nyitva bolt megnézem mégegyben, és nagyon remélem, hogy lesz 4. rész. Alig várom már, hogy mindenre fény derüljön.

11 hozzászólás
>!
Camelia
Maggie Stiefvater: Blue Lily, Lily Blue – Kék liliom

De rég is volt olyan, hogy egy könyvet én rögtön az elolvasása után értékeltem is. :D
Na nem tudom mi történt velem, de most megint egy ilyen pillanatnak nézünk elébe.
Nagyon nehéz volt nekikezdeni ennek a könyvnek.
Az előző részekből kiindulva tudtam, hogy nehezen fog beindulni és kell, hogy legyen hozzá hangulatom. Kell, hogy élvezzem, különben az erőltetett olvasás mit sem ér. :/

Nagyon érdekes könyv. Jó témát dolgoz fel. Legalábbis én ilyet eddig nem igen láttam izé olvastam könyvekben.
Azért az sem elhanyagolható, hogy a kezdetek óta nagyon sokat fejlődött a történet.


Népszerű idézetek

>!
Corvus_CoRex P

– Nektek halállistátok is van? – vágott közbe Ronan. – Ez nagyon durva! Én is rajta vagyok?
– Néha azt kívánom, bárcsak rajta lennél – felelte Blue.

200. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Blue Sargent · Ronan Lynch
>!
abstractelf 

A magány ellentétére nincs jó kifejezés. Az együttlét vagy az elégedettség talán megfelelő alternatíva lenne, de az a tény, hogy e két szó egymástól független meghatározással bír, jól mutatja, miért nem lehet tökéletesen körülírni a magány állapotát. Nem puszta egyedüllét, sem társtalanság, sem elhagyatottság, bár ezek mindegyikét magába foglalhatja.
A magány azt jelenti, hogy kívülálló vagy. Hogy más vagy. Kirekesztett.

34. oldal, 2. fejezet

>!
Zetsuen

– Tudod mit, nem is vagy akkora seggfej – szólalt meg végül.
– De, az vagyok – felelte Ronan.

Kapcsolódó szócikkek: Blue Sargent · Ronan Lynch
>!
DarknessAngel

Legyünk hálásak a tükörnek, hogy csak a külsőnket mutatja.
Samuel Butler: Erewhon

>!
DarknessAngel

Kellemes bizsergést érzett, azt a fajta elégedettséget, ami egy szépen elrendezett könyvespolc láttán szokta elfogni.

8. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Persephone Poldma
>!
abstractelf 

Rövid sistergést követően ismerős dallam harsant fel a szalagról. Noah persze rögtön bekapcsolódott.
– Bumm, egy és két…
Adam és Blue egyszerre csaptak le a megállító gombra. A kazetta olyan erővel lökődött ki a lejátszóból, hogy Noah is alig bírta elkapni.
– Ez a dal! Mit keres ez a magnóban? – kérdezte felháborodottan Blue. – Ezt hallgatod kikapcsolódásképpen? Hogyan került ki az internetről?
Noah vihogva mutatta meg nekik a kazettát. Házilag gyártott címke virított rajta, amin ez állt Ronan kézírásával: PARRISH HONDAYOTA TIME. A másik oldalon pedig: TRAGACS-KARAOKE.

312. oldal, 39. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Adam Parrish · Blue Sargent · Noah Czerny · Ronan Lynch
>!
julicsenge IP

– Most mi legyen? – kérdezte Gansey.
– RENDELJ PIZZÁT! – kurjantott át Calla a másik szobából. – DE DUPLA SAJTOS LEGYEN, RICHIE RICH!
– Azt hiszem, kezd megkedvelni – állapította meg Blue.

>!
Zetsuen

– Összeházasodunk? – kérdezte a nő.
Greenmantle eltűnődött.
– De én saját magamat szeretem a legjobban. Nem zavar, hogy mindig a második helyen leszel?
– Dettó – felelte Piper.

Kapcsolódó szócikkek: Colin Greenmantle

A sorozat következő kötete

Hollófiúk sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kendare Blake: A rémálmok lánya
Alexandra Bracken: Sötét elmék
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Richelle Mead: A halál csókja
Rachel Vincent: Lélekőrzők
Andrea Cremer: Bloodrose – A döntés
Charlie N. Holmberg: Az üvegmágus
Melissa Marr: Veszélyes álmok
Shannon Messenger: Vihar szeli ketté
Laini Taylor: Füst és csont leánya