Blue ​Lily, Lily Blue (The Raven Cycle 3.) 27 csillagozás

Maggie Stiefvater: Blue Lily, Lily Blue Maggie Stiefvater: Blue Lily, Lily Blue Maggie Stiefvater: Blue Lily, Lily Blue

There is danger in dreaming. But there is even more danger in waking up.
Blue Sargent has found things. For the first time in her life, she has friends she can trust, a group to which she can belong. The Raven Boys have taken her in as one of their own. Their problems have become hers, and her problems have become theirs.
The trick with found things though, is how easily they can be lost.
Friends can betray.
Mothers can disappear.
Visions can mislead.
Certainties can unravel.

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Scholastic, London, 2014
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781407136639
>!
Scholastic, New York, 2014
416 oldal · ISBN: 9780545424967

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Ronan Lynch · III. Richard "Dick" Campbell Gansey · Noah Czerny · Adam Parrish · Colin Greenmantle · Piper Greenmantle


Kedvencelte 5

Most olvassa 3

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

>!
brigi11 P
Maggie Stiefvater: Blue Lily, Lily Blue

Nem tetszett annyira, mint az előző rész. Csalódott nem vagyok, de egy-két dolog (szereplő) hagyott kérdőjeleket bennem. Például Malory. Miért ment haza? Miért ment egyáltalán oda? Egyszerűen nem értettem ezt a szálat. Na meg persze szegény Persephone, miért őt? Miért nem Calla?
A történet hangulata még mindig zseniális. Nagyon misztikus, szövevényes, titokzatos és folyton azt az érzetet kelti, hogy milyen könnyen elveszhet az arra érzékeny ember Cabeswaterben.
A főszereplők közül Adam még mindig idegesítő, de már kezdem elfogadni. A Blue-Gansey szál nagyon cuki, nagyon tetszett, hogy Blue tényleg úgy viselkedik, mint egy tizenéves, hisztizik, kiabál, felesel, Gansey meg próbál segíteni.
Nagyon kiváncsi vagyok a befejezésre.

>!
áfonyamuffin P
Maggie Stiefvater: Blue Lily, Lily Blue

Már két éve, hogy olvastam az első két kötetet a sorozatban, de a fő cselekmény szál még mindig ugyanaz. Lényegében van ez a négy tini srác, akik egy halott király után kutatnak, hogy felébresszék és egy szívességet kérhessenek tőle. És van egy lány egy médium családból, aki csatlakozik hozzájuk és körülbelül ennyi a lényeg.

Akkor kezdjük azzal, ami tetszett a könyvben: Ez a könyv nagyon könnyű és gyors olvasni, főleg a Rengeteg olvasása után ez egészen felfrissítő mennyire gyorsan tudtam haladni ezzel a könyvvel. Mondjuk az írásstílus maga szerintem annyira nem volt jó, néhol úgy érződött, hogy mondatok voltak csak összerakva és emiatt kissé szétesettnek érződött számomra. Ennek ellenére tényleg egy könnyű olvasmány volt, és tényleg egy jó élmény volt a Rengeteg után. Tetszett még a könyv hangulata bizonyos részeknél, kicsit misztikus és hidegrázást és adhat néhol. Egy moly úgy írta le a sorozatot, hogy hangulatkönyv, nincs sztorija, csak sodrása, és a hangulat viszi tovább az embert az olvasásban.

Bővebben a blogon: https://berriesandbooksblog.wordpress.com/2018/06/19/bl…

8 hozzászólás
>!
A_albiel
Maggie Stiefvater: Blue Lily, Lily Blue

Még mindig nincs meg benne az a plusz, ami egy nálam 5 csillagos (ill. kedvenc) könyvben kell, hogy legyen. Szeretem a főszereplőket, de csak sodródunk velük még mindig. Azonban ez a rész valahogy jobban átjött, mint az előzők. Sokkal tömörebbnek éreztem, izgalmasabbnak. Greenmantle őszintén szólva elég nevetségesen felesleges volt ebben a részben. spoiler Talán a következő részben nagyobb szerepe lesz, spoiler Bluet ebben a részben jobban megkedveltem, Ganseyt és Ronant még mindig szeretem, de Adam valahogy azóta sem az igazi (néhány szimpatikus pillanatától eltekintve).

>!
Thayet
Maggie Stiefvater: Blue Lily, Lily Blue

Nem olyan zseniálisan zseniális, mint a The Dream Thieves, de így is nagyon tetszett! Haladt előre a Glendower utáni nyomozás is, akadtak áll-leesős fordulatok, de már megint a karakterek, a köztük lévő viszonyok adták el nekem ezt a könyvet.
Amúgy durva, de annak ellenére, hogy nem a romantikus szálak az igazán hangsúlyosak itt, ebben a sorozatban érdekel a legjobban, e téren mi hogyan alakul. Bonyolult sorozat ez, ahol minden pillantás, minden elharapott félmondat jelentőséget nyer, és úú, annyi kérdésem van, és úú, még egy év a befejezésig. Addig viszont még úgyis újraolvastam ezt a részt, mert megint olyan gyorsan olvastam, hogy a regény fele kitörlődött.
Azért a kritikám olvasható a blogon: http://randomfinny.blogspot.hu/2014/11/konyvolvasas-mag…

>!
rabbit_republic 
Maggie Stiefvater: Blue Lily, Lily Blue

Ez az író nagyon jó karaktereket alkotott, ebben a sorozat harmadik része is nagyon erős, de én szerintem az effajta történetből már kicsit kinőttem. 15 évesen szerintem imádtam volna ezt a sorozatot.

>!
ibupony
Maggie Stiefvater: Blue Lily, Lily Blue

Amennyire tetszett az előző kötet, annyira nem tudtam ezt hova tenni.
Sok minden történt, de valahogy mégis olyan kis semmilyen volt. Bizonyos jelenetek nagyon jól el lettek találva, áll-leesősen jól, de a töltelék rész valahogy nem jött be. Mentünk is előre, meg nem is, kicsit olyan toporgósnak éreztem ezt a részt.
Persze az utolsó 10 oldalban annyi minden történt, hogy egyből veszem is elő a következő kötetet, de azért remélem kicsit kibogozódnak ezek az összekuszált szálak a végére :)


Népszerű idézetek

>!
MGabi48

„You guys have a death list?” Ronan broke in. „That is fucking dark. Am I on it?”
„Some days, I wish” Blue replied.

>!
Nelli0805

Queens and kings
Kings and queens
Blue lily, lily blue
Crowns and birds
Swords and things
Blue lily, lily blue.

>!
Cheril

Adam retreated to sit beside Mary as Ronan stretched out on the pew, rubbing out the dingy plan with the legs of his jeans. Something about his stillness on the pew and the funereal quality of the light reminded Adam of the effigy of Glendower they'd seen at the tomb. A king, sleeping. Adam couldn't imagine, though, the strange, wild kingdom that Ronan might rule.
„Stop watching me,” Ronan said, though his eyes were closed.

Kapcsolódó szócikkek: Adam Parrish · Ronan Lynch
>!
MGabi48

„Don't tell the others” Gansey said.
„I'm dead” Noah replied. „Not stupid.”

>!
Cheril

“I know when I'm awake and when I'm asleep," Ronan Lynch said.
Adam Parrish, curled over himself in a pair of battered, greasy coveralls, asked, „Do you?”
„Maybe I dreamt you,” he said.
„Thanks for the straight teeth, then,” Adam replied.

Kapcsolódó szócikkek: Adam Parrish · Ronan Lynch
>!
Cheril

Adam finally sat down on one of the pews. Laying his cheek against the smooth back of it, he looked at Ronan. Strangely enough, Ronan belonged here, too, just as he had at the Barns. This noisy, lush religion had created him just as much as his father's world of dreams; it seemed impossible for all of Ronan to exist in one person. Adam was beginning to realize that he hadn't known Ronan at all. Or rather, he had known part of him and assumed it was all of him.
The scent of Cabeswater, all trees after rain, drifted past Adam, and he realized that while he'd been looking at Ronan, Ronan had been looking at him.

>!
MGabi48

“You can be just friends with people, you know,” Orla said. “I think it’s crazy how you’re in love with all those raven boys.”
Orla wasn’t wrong, of course. But what she didn’t realize about Blue and her boys was that they were all in love with one another. She was no less obsessed with them than they were with her, or one another, analyzing every conversation and gesture, drawing out every joke into a longer and longer running gag, spending each moment either with one another or thinking about when next they would be with one another. Blue was perfectly aware that it was possible to have a friendship that wasn’t all-encompassing, that wasn’t blinding, deafening, maddening, quickening. It was just that now that she’d had this kind, she didn’t want the other.

>!
MGabi48

“We are going so slow,” Noah said, craning his neck to observe the inevitable queue behind them. “I think I just saw a tricycle pass us.”

Kapcsolódó szócikkek: Noah Czerny
>!
MGabi48

“People are going to see you talking to nobody and think you’re weird.” This amused him.
It neither amused nor worried Blue. She’d gone through eighteen years as the town psychic’s daughter, and now, in her senior year, she had already held every single possible conversation about that fact. She had been shunned and embraced and bullied and cajoled. She was going to hell, she had the straight-line to spiritual nirvana. Her mother was a hack, her mother was a witch. Blue dressed like a hobo, Blue dressed like a fashion mogul. She was untouchably hilarious, she was a friendless bitch. It had faded into monotonous background noise. The disheartening and lonesome upshot was that Blue Sargent was the strangest thing in the halls of Mountain View High School.
Well, with the exception of Noah.

>!
A_albiel

„Charity told me that T.J. asked you out today and you just stared at him.”
„What?”
„T.J. asked you out. You just stared at him. Ringing bells?” Orla had long sice graduated from Mountain View High, but she was still friends or ex-girlfriends with her entire class, and the collective power of all of those younger siblings served to provide Orla with a view, somewhat incomplete, of Blue's current high school life.
Blue looked up (and up, and up) at her tall cousin. „At lunch, T.J. came over to my table and drew a penis on the unicorn on my binder. Is that the incident Charity is referring to?”
„Don't Richard Gansey the Third at me,” Orla replied.
„Because if that's what she meant, then yes, I just stared at him. I didn't realize it was a conversation because penis.”

Chapter 13


A sorozat következő kötete

The Raven Cycle sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kerstin Gier: Dream On
Rachel Hawkins: Hex Hall (angol)
Kendare Blake: Girl of Nightmares
Sarah Fine: Sanctum (angol)
Erin Morgenstern: The Night Circus
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss
Stephenie Meyer: Breaking Dawn
Jennifer L. Armentrout: Opposition
Julie Kagawa: The Iron Knight
Victoria Schwab: The Unbound