A ​hajsza (Spirit Animals – Szellemállatok 2.) 46 csillagozás

Maggie Stiefvater: A hajsza

Erdász világában csak kevesen tudnak olyan szellemállatot megidézni, mint Conor, Abeke, Meilien és Rollan. Olyan kapcsolat fűzi őket a szellemállatukhoz, ami révén emberfeletti képességek birtokába jutnak.

És ha másképp is lehet szellemállatot szerezni? Mesterségesen létrehozni a kapcsolatot, így az embert teljes hatalommal ruházni fel? És ha olyasvalakinek ajánlják fel ezt, aki határtalanul önző?

A négy fiatalnak még ideje sem volt összemelegedni, és még szellemállataik képességével sincsenek igazán tisztában. Ennek ellenére szembe kell szállniuk egy brutális ellenféllel, aki minden szabályt megszeg, hogy legyőzze őket.

Eredeti mű: Maggie Stiefvater: Hunted

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
214 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633991008 · Fordította: Pék Zoltán

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Rollan · Conor Fenray fia


Kedvencelte 2

Most olvassa 3

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 18


Kiemelt értékelések

>!
Navi P
Maggie Stiefvater: A hajsza

Tovább bonyolódik a zöldköpenyesek élete, most Rumfusshoz mennek, a vadkanhoz. A Lord nem teljesen százas, sőt … Egyre többet van jelen a másik oldal, s támogatóik is vannak.
Kiderül Finnről is néhány dolog, valamint Meilin is komoly döntést hoz. Connor: a szívem szakadt meg érte a végén. Helyesen cselekedni néha a legnehezebb :( Várom a folytatást.

>!
Katara_Phoenix P
Maggie Stiefvater: A hajsza

Egyelőre nem tudom mennyire jelenthet problémát, hogy az első részt még nem olvastam. Soha nem kezdtem sorozatot középről (vagy majdnem középről), és szerintem nem is fogok rászokni erre. :D Azért kipróbálni érdekes volt, és kihíváshoz is kellett, szóval..nem, nem bántam meg. :D De többször nem csinálom, valahogy nem az igazi. :D
Mindenesetre tetszett, kellemes történet, sőt..néhol még izgalmas is volt. Maggie könyveinek mindig van egy utánozhatatlan hangulata, azt itt is megkaptam.
Sok helyen látom, hogy az első rész mennyivel jobb lett, úgyhogy van rá esély, hogy hamarosan megváltozik a véleményem erről is. :)

>!
Boritek70 P
Maggie Stiefvater: A hajsza

Még mindig az a véleményem, hogy ez egy jó ifjúsági sorozat (talán ez a rész még jobb stílusú is volt, mint az első), benne van minden, ami egy tíz év körüli gyereknek izgalmas és kellő tanulsággal szolgáló lehet. Főszereplőink kapcsolata szellemállataikkal egyre szorosabbá válik, és szembesülnek egy másfajta kötődés kialakulásának lehetőségével is (személyes kedvencem továbbra is Dzsi a panda, aki ölelésben és ráülős kilapításban a legjobb). Van itt továbbá kiközösítés, elfogadás, összetartás, és a kötet végén egy nehéz döntés, amely rendesen adott töprengeni valót a gyerekeimnek. Az olykor nehéz téma mellett továbbra is élveztük az aranyos humort, ami végigvonul a történeten. Folyt. köv.

>!
Nelli0805
Maggie Stiefvater: A hajsza

Ugyanolyan jó volt, mint az előző rész, lényegében ugyanazok a dolgok történtek csak máshol. Viszont a szellemállat-ember kapcsolat nagyon érdekes, és hogy mindenkinek másmilyen a köteléke, és ezt tudják is érzékeltetni az írók. A gyerekek karakterei jól ki vannak dolgozva, akárcsak az állataiké, de róluk még nagyon keveset tudunk. Főleg a gyerekek és a szellemállataik közötti kapcsolat fejlődése tetszik, ezekről olvastam legszívesebben. :-)

>!
Syssy922
Maggie Stiefvater: A hajsza

A könyv felépítése sokban hasonlít az első könyvéhez. spoiler Remélem nem ez lesz a tendencia, mert már itt se tetszett annyira, de a későbbiekben unalmas lenne. Bár most már bejöttek a képbe a legendák is, már csak emiatt is másnak kell lennie. Kíváncsi vagyok, hogy Finn még szerepelni fog-e a későbbiekben.
És ez a befejezés… spoiler Természetesen folytatom majd? a sorozatot. De inkább minél hamarabb.
Még mindig Abeke és Rollan a szimpatikusabb, bár Conort is egyre inkább kedvelem, de Meilint még mindig nem sikerült megkedvelni. A szellemállatok közül egyelőre mind szimpatikus, kíváncsi vagyok, hogyan fog alakulni a kapcsolatuk a gyerekekkel.
Ez csak most jutott eszembe, lehet kiderült már, de nem emlékszem rá. Hogy van az, hogy Rollan utcagyerek létére tud olvasni? A többi dolog amit megtanult azok teljesen rendben vannak, de ezt nem tudom, hogyan sikerült elérnie.

>!
gabcsika1
Maggie Stiefvater: A hajsza

Nem volt rossz, de nem volt semmi nagy durranás.
Az első részét olvastam, az egészen tetszett, bár ott is megállapítottam, hogy ez (nyilván) nem az én korosztályomnak íródott. A világ továbbra is nagyon érdekes, de ebben a kötetben is inkább a kalandon, a történéseken van a hangsúly, nem pedig a világ részletesebb bemutatásán, ami azért egy kicsit kár.
Nem hiszem, hogy fogom folytatni a sorozatot, esetleg majd a gyerekeim kezébe nyomom, ha itt lesz ideje. :)

>!
Biró_Bence
Maggie Stiefvater: A hajsza

Az első részt sajnos nem tudtam olvasni. Eleinte úgy véltem, hogy egy kiközösített gyerekről szól, aki meg tudta idézni a 4 nagy vad közül ez egyiket, de az ellenséget(Hódítókat) szolgálta. Ahogy haladt előre a történet, egyre nehezebben tudtam le tenni a kezemből, annyira magával ragadt a története. Aztán a legvégén jön a fordulat, s az olvasó várja a következő részt.

>!
Alpár_Gábor
Maggie Stiefvater: A hajsza

Igazán izgalmas kis történet volt….. de engem a vége nagyon kizökkentett. A fordítással nem volt semmi gond, izgalmas és nagyon fordulatos volt.
Én a vége miatt nem adok 5 csillagot

>!
Bódizs_Boróka
Maggie Stiefvater: A hajsza

Az 1. rész határozottan jobb volt, de ez sem a legrosszabb (szerencsére)! Még azt sem szerettem benne, hogy tele volt szomorú dolgokkal, amiket nem szeretek…


Népszerű idézetek

>!
Csöre P

– Ez kaja vagy mosás? – súgta Conor.
Rollan gyomra korgott, neki mindegy volt.
– Én ettem elég ilyet Concorba utcáin.
Conor belemerítette a merőkanalat, és egy nyúlós, barnás valamit emelt ki az aljáról.
– Tessék, látod, hogy étel – jelentette ki Rollan. – A mosás sosem nyúlós.

69. oldal, 5. fejezet - Utazás (Könyvmolyképző, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Conor Fenray fia · Rollan

A sorozat következő kötete

Spirit Animals – Szellemállatok sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Pierdomenico Baccalario: Az első kulcs
Szakács Eszter: A Szelek Tornya
Franziska Gehm: Egy zabálnivaló barátnő
Böszörményi Gyula: Gergő és az álomfogók
Kathryn Littlewood: Bliss – A varázslatos pékség titkai
Eric Elfman – Neal Shusterman: Edison csapdája
Wendy Mass: 11 szülinap
Christopher Paolini: Örökség
Morgan Rice: A királyok sorsa
Scott Westerfeld: Behemót