Középkori ​szakácskönyv 2 csillagozás

Maggie Black: Középkori szakácskönyv

A 30 színes és 12 fekete-fehér illusztrációval és több mint 35 grafikával ellátott kötet sokkal több annál, minthogy csak egyszerű receptgyűjteményként említsük. A kötet igazi értéke a benne található társadalomtörténeti rajz. A magával ragadó gasztronómiai utazás jóvoltából olyan receptekkel ismerkedhetünk meg többek között, mint a roston lazac bormártással, rizses mandulás csirke, gombás táska, rózsapuding, fügés-mazsolás krém…
A középkori kéziratokból összegyűjtött, a mai ízlés szerint átdolgozott nyolcvan recept önmagáért beszél.

>!
Szkíta Szarvas, Nyíregyháza, 2005
144 oldal · ISBN: 9638687819 · Fordította: Kun József

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
Röszkva
Maggie Black: Középkori szakácskönyv

A könyv alapos kutatómunka eredménye, a szerzőnő vázolja az adott kor élet,- és ételstílusát, feltünteti a receptek forrását és átdolgozta a mai konyhák számára. Jó néhány receptet ki is próbáltam belőle (-:


Hasonló könyvek címkék alapján

Magyar Elek: Az ínyesmester szakácskönyve
Radvánszky Béla: Régi magyar szakácskönyvek
Saly Noémi: Semmiből is finomat!
Johan Huizinga: A középkor alkonya
Aron Gurevics: Az individuum a középkorban
Donald Matthew: A középkori Európa atlasza
Láng Benedek: Mágia a középkorban
Louis Bréhier: A bizánci civilizáció
Nyirkos Tamás: Bevezetés a világvégéhez
Ajbolat Kuskumbajev: Magyarok keleten és nyugaton