Magyar-angol ​kéziszótár 7 csillagozás

Magay Tamás – Országh László: Magyar-angol kéziszótár Magay Tamás – Országh László: Magyar-angol kéziszótár Magay Tamás – Országh László: Magyar-angol kéziszótár Magay Tamás – Országh László: Magyar-angol kéziszótár Magay Tamás – Országh László: Magyar-angol kéziszótár Magay Tamás – Országh László: Magyar-angol kéziszótár Magay Tamás – Országh László: Magyar-angol kéziszótár Magay Tamás – Országh László: Magyar-angol kéziszótár Magay Tamás – Országh László: Magyar-angol kéziszótár

Az általánosan használatos Országh-féle angol-magyar kéziszótár (legutóbb: 200008158) lényegében 1959 óta változatlan formában jelent meg, eljárt tehát fölötte az idő. Jelentős szemléleti változások mentek végbe társadalmunkban az elmúlt évtizedek alatt, változtak a nyelvhasználati és idegennyelv-tanulási szokásaink, következésképp újfajta igények támadtak a középméretű szótár iránt is. Ezért volt szükség Magay Tamás közreműködésével – a szótár anyagának fölfrissítésére és jelentős átalakítására. Ennek eredményeként a korábbi változathoz képest több ezer adattal gyarapodott a kéziszótár anyaga. Nemcsak a címszavak száma nőtt, hanem a közölt jelentésváltozatok árnyaltsága is gazdagodott, továbbá a használati példák, a grammatikai alkalmazás jelölései ugyancsak megújultak a mai igényekhez alkalmazkodóan. A Függelék tartalmazza a rendhagyó igéket és főneveket, valamint az angol mértékegységek táblázatát. – Fontos kézikönyv.

>!
Akadémiai, Budapest, 2010
1268 oldal · ISBN: 9789630589543
>!
Akadémiai, Budapest, 2007
816 oldal · ISBN: 9789630577809
>!
Akadémiai, Budapest, 2006
816 oldal · ISBN: 9630577801

14 további kiadás


Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
ppeva P
Magay Tamás – Országh László: Magyar-angol kéziszótár

Csak az a baj, hogy az én 40 éves példányomban az M betűnél van néhány fehéren maradt oldal. Ha onnan keresnék ki szavakat, szinonímáznom kell… :)))


Hasonló könyvek címkék alapján

Ányos László (szerk.): Oxford-Duden magyar-angol képes szótár
Kövecses Zoltán: Angol-magyar kifejezéstár A-Z
Kövecses Zoltán: Magyar – angol kifejezéstár A-Z
Némethné Hock Ildikó – Kész Zoltán: 1000 Questions 1000 Answers
Báti László – Véges István: Angol nyelvkönyv kezdők számára
Medgyes Péter: Mi ebben a vicc?
Tom Bullimore: Baker Street-i rejtélyek / Baker Street Puzzles
Andrew G. Biri: Hogy is van ez angolul?
Tom Hutchinson: Project Plus – Workbook