Pepe ​és Mozart (Kis zenélő könyveim) 16 csillagozás

Magali Le Huche: Pepe és Mozart

Pepe nagyon szereti Mozart műveit játszani a barátjával, Fifivel, és alig várja, hogy bejárják együtt a várost, és meghallgassák a zenészeket.
Ugyanis ma van a zene ünnepe!
Egy mese és 16 zenei részlet
Fedezd fel Pepével a zseniális Mozart remekműveit!
Nyomd meg a hangszórót, és megszólal a zene.

Tagok ajánlása: 1 éves kortól

>!
Geopen, Budapest, 2018
24 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155724633 · Fordította: Joannovics Mária

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

Boglárka_Madar P>!
Magali Le Huche: Pepe és Mozart

Micsoda remek gondolat ez a zenélő könyv! Még a könyvtárost is meglepte mikor kipróbáltuk a könyvtárban. :P
Ugyanis már ott, a könyvtárban megmutattam Dórinak, mert volt egy kis nézeteltérés a játékokon egy másik kislánnyal, és kellett a figyelemelterelés.
Csak annyit tennék hozzá, hogy hazafele a biciklin úgy jöttünk (én biciklizek, Dóri hátul utazik), hogy közben a könyvet lapozgatta és nyomkodta a képeket – ergo végig Mozart zenéje kísért minket. :D
Aztán itthon mikor telefonon beszélt a nagymamájával, lejátszotta neki is a telefonba. Teljes siker, kelleni fog egy saját példány is. :)

Uzsonna>!
Magali Le Huche: Pepe és Mozart

Nem lehet elég korán elkezdeni megszerettetni Mozartot a csöppségekkel, ez a könyv kiválóan alkalmas rá: egy gombnyomásra ízelítőt ad a zenéiből és az életéről is megtudhatunk pár dolgot.

Nordlicht>!
Magali Le Huche: Pepe és Mozart

A lányom ötödik születésnapjára vettem a könyvet, mert szerettem volna kicsit közelebb hozni számára a komolyzenét. Mozart az egyik kedvenc klasszikus zeneszerzőm, így nem volt kérdés, hogy a Pepe-sorozat hozzá kapcsolódó részével kezdjük az ez irányú művelődést.
A könyv teljes mértékben beváltotta a hozzá fűződő reményeket. A lányom, és az iskolás bátyja is hosszú ideig hallgatta az egyszerű kis történethez kapcsolódó zenei betéteket, sőt, kérdezgették, hogy melyik zenének mi a címe, hogy később hosszabban is meghallgathassuk őket. (Itt jegyzem meg, hogy a zenék nagyon jó minőségűek, valóban élvezet hallgatni a felvételeket.)
A kerettörténet annyira egyszerű, hogy zene nélkül egy teljesen átlagos lapozókönyv lehetne, így viszont óvodásoknak is nagy élményt nyújt. Sőt, én is tettem egy érdekes felfedezést spoiler , ami extra öröm. :)
Csak ajánlani tudom minden kis (és nagyobb) gyerekes család könyvespolcára.

4 hozzászólás
Juca P>!
Magali Le Huche: Pepe és Mozart

Ma mertem először a lányom kezébe adni (20 hónapos lesz), mert már jobban vigyáz a könyvekre. A zenekarosat nagyon szereti, és úgy érzem, ez is nagy kedvenc lesz. Ebben jobban tetszik a mese, mint a zenekarban, a zenék is nagyon jók, a Török induló az egyik kedvencem, elég pörgős ahhoz, hogy a kicsik is kedveljék. Pepe kutyust már megkedveltük, amikor karmester volt, ebben a kötetben zongorázik. Megismerhetjük barátját, Fifi nyulat is. Éppen a zene ünnepe van a mesében, ezért a városban mindenhol hallani zeneszót. Erről a bécsi újévi koncert alatti bejátszások jutottak eszembe. A vicces hangok közül jelenleg A dühös szomszéd a befutó. :D

B_Panka>!
Magali Le Huche: Pepe és Mozart

Végre egy zenélő könyv, ami nagyon igényes, élvezhető és még értéket is közvetít.

windflower>!
Magali Le Huche: Pepe és Mozart

Kisfiam (3 éves lesz) egyik kedvenc könyve hónapok óta. Minden nap előkerül, imádja hallgatni, a képek alapján sokat lehet plusszba mesélni. A könyv hatására sokszor hallgatunk Mozart zenéket is. Nagyon hiánypótló a könyvpiacon, minden gyerekkel megismertetném, izgatottan várjuk a 2 új részt!

Snora>!
Magali Le Huche: Pepe és Mozart

Annyira jó ötlet, de annyira bugyuta lett a szövegezés. Sokkal kreatívabban is fel lehetett volna építeni egy történetet.


Hasonló könyvek címkék alapján

Caz Buckingham – Andrea Pinnington: Ismerd meg az erdei madarak hangját!
Star Wars – Az utolsó jedik – Hangmodulos könyv
Star Wars – Solo – Hangmodulos könyv
The Wheels on the Bus / A busz kerekei
Old MacDonald had a farm / Vén MacDonald tanyája
Hans-Günter Heumann – Monika Heumann: Zenei lexikon gyerekeknek
Gál Zsuzsa: Wolfgang Amadeus Mozart
Christian Caumon – Pierre Ferrari – Cathia de Léone: A hangok csodálatos világa
Claude Delafosse (szerk.): A zene
Gerald Durrell: Léghajóval a világ körül