Értékelések 2

>!
Dorka_olvas
Maeve Binchy: This Year it Will be Different

Az egy csillagot a borítóra kapja… Meg az erőfeszítésre, hogy megírta. De azt sem érdemli meg szerintem. Olvastam pár rossz könyvet, de ennyire szenvedni rég szenvedtem. Ha nem kihívás miatt került volna a kezembe vagy lett volna bármi egyéb a célnak megfelelő a közelben, egyből letettem volna kb a 2.-3. sztori után. Így szenvedtem vele.
Depresszív kötet, hiába várnád, hogy nagyszerű karácsonymegmentésről, pro tippekről, hogy hogyan legyen az idei karácsony még kevésbé fárasztó, még vidámabb stb. szól, hát innkább pont erről nem.
Ugyanaz a sablon, már egy oldal után tudod, hogy mire fog kijukadni. Van kb 3 típus, és azokkat váltogatja az írónő. Lehet, hogy a 10 oldalas történet végén lesz két mondat, hogy „És így igen, tényleg boldogok voltak akkor karácsonykor. És így anya/nagyi/apa/gyerek sem sírt.” De hát a happy endektől messze van. Inkább arról szól, részletesen, hogy mennyire szar az illetőnek az adott helyzetben, de főleg most, hogy jön a karácsony, mert karácsonykor midnden különösen rettenetesen rossz, bezzeg másoknak milyen jó, pedig ő mindent megtett.
A főbb irányvonalak a következők: spoiler és ezzel talán el is mondtam mindent amit a könyvben találsz. Viszont kiemelném a kedvenc feloldásomat spoiler Persze tudják, hogy ezt nem mindig lehet, de végre volt egy boldog karácsonya a családnak, amire a jövő évi szenvedéskor emlékezhetnek és a szülők nagyon büszkék a kisfiúra.
Ha a „valódi” karácsonyról akarsz olvasni, ne ezt olvasd, szerintem azért elég túlzás. Természetes, hogy vannak családok, akiknél nem felhőtlen öröm az ünnep, de a könyv egyértelműen sarkít.
Amennyiben mindegy a sztori és angolul szeretnél olvasni, gyakorlásképp, akkor ajánlom a könyvet, nagyon egyszerű a megfogalmazása, szóhasználata, kimondottan könnyen érthető mű.
Illetve, ha karácsonyra (karácsony előttre) szeretnél adni valakinek egy karácsony jellegű könyvet, akkor is ajánlani tudom. Szép a borítója, tehát ajándékba ideális, és az illető meg tudja majd becsülni a veled/saját rokonaival töltött kellemes perceket ;) spoiler

>!
M_Év
Maeve Binchy: This Year it Will be Different

Szívhez szóló, megható karácsonyi történetekre számítottam, ami segít belerázódni a karácsonyi hangulatba, ehelyett egy közepesen megírt könyvet kaptam, közepes történetekkel. Sok történet hasonló is volt (megcsalás), és nem, nem sikerült átéreznem egyik hangulatát sem igazán.

Hirdetés