Esős ​és csillagos éjszakák 23 csillagozás

Maeve Binchy: Esős és csillagos éjszakák

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy görög tavernában, magasan Aghia Anna kicsiny faluja fölött, négy idegen találkozik; Írországból, Amerikából, Németországból és Angliából érkeztek, hogy maguk mögött hagyják otthonukat és régi életüket, amikor egy megrázó tragédia váratlanul összehozza őket.
Fiona megpróbálja megértetni a családjával, milyen nagy szüksége van arra, hogy a saját útját kövesse. Thomasnak rettenetesen hiányzik a kisfia, és attól fél, hogy a volt felesége közéjük áll. Elsa sikeres karriert hagyott maga mögött, de valaki a múltjából nem hajlandó elengedni őt. A félénk, csendes David pedig elhatározza, hogy ellenáll zsarnokoskodó apjának.
Az „Esős és csillagos éjszakák” egy nyár és négy zaklatott életű ember története. Vonni, az ír asszony segítségével, aki a faluban él, és már-már helybélinek számít, megoldásra találnak – jóllehet nem feltétlenül olyanra, amilyet reméltek…

Eredeti megjelenés éve: 2004

>!
Alexandra, Pécs, 2010
310 oldal · ISBN: 9789632973111 · Fordította: Lakatos Anna

Kedvencelte 1

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

Virágszépe>!
Maeve Binchy: Esős és csillagos éjszakák

Mindannyiunk életében biztosan volt már olyan esemény, amit másképp oldottunk volna meg, amennyiben lett volna rá lehetőségünk. A regényben a szereplők ilyen helyzetek miatt kerülnek egy kis görög faluba, hogy gondolkodjanak, önvizsgálatot tartsanak a „hogyan tovább” kérdésében, kinek-kinek a habitusa szerint, vagy folytassák a menekülésüket. Valamelyik karakter kedves, szimpatikus, de van közöttük olyan is, aki szerintem nagyon idegesítő. Megismerik egymást, megosztják lelki terheiket, múltjuk történetét. Nem mindennapi történet, szórakoztató, romantikus, igazi kikapcsolódás volt.

cicus61 P>!
Maeve Binchy: Esős és csillagos éjszakák

Nagyon-nagyon tetszett. Izgalmas volt az elejétől a végéig. Érdekes volt a szereplők életébe betekinteni, és látni, hogy egy kis segítséggel a legtöbbjüknek sikerült jobbá tenni az életüket és valóra vált, amit szerettek volna. Nagyon sokszor gondolkodtam rajta, amikor letettem a könyvet és bizony pityeregtem is néha. JÓ VOLT!

utazó>!
Maeve Binchy: Esős és csillagos éjszakák

Lehet, hogy már az elején sejthető, mi lesz a a görög faluban nyaralók sorsa, de azért ért meglepetés is. A szórakoztatás, kikapcsolódás öröme megvolt, a helyszínek színessége, szépsége feledtetni tudja az egyszerűbb megfogalmazásokat.

matraimelinda>!
Maeve Binchy: Esős és csillagos éjszakák

Kellemes kikapcsolódást ígért a romantikus Görögországban játszódó olvasmányos történet, de túlzott szépirodalmi igényt nem kell ezzel a Maeve Binchy regénnyel szemben sem állítani.:( Továbbra is meggyőződésem, hogy az ír származású írónő korábban íródott regényei (Ház a Tara Road-on, Az üvegtó ) lényegesen jobbak. Az viszont szomorú és sajnálatos tény, hogy a maga nemében és a romantikus regények koronázatlan királynője tavaly az év közepén elhunyt.:( A regényborító szemet gyönyörködtető kékségben ábrázolja a tengert, a borító terv és a kivitelezés is tökéletesre sikeredett, de magam a tartalom csak jóra értékelendő. :)

2 hozzászólás
Papírtigris >!
Maeve Binchy: Esős és csillagos éjszakák

Én szerettem. Második Binchy, amit olvasok, és „könnyed” irodalomban nekem most ő lett a legjobb kikapcsolódás Marian Keyes mellett.

hofburg>!
Maeve Binchy: Esős és csillagos éjszakák

Az írónőnek ez a műve nem kötött le annyira.
Valahogy egyik szereplő sem vált a kedvencemmé, egyikükkel sem éreztem összetartozást.
A stílus is hagyott kívánnivalót maga után, némelyik leírás annyira egyszerű volt a tőmondataival, szókincsszegény megfogalmazásával, hogy szinte nem is ismertem rá a Ház a Tara Roadon, vagy az Üvegtó szerzőjére.

Ha nem egy görög szigeten játszódott volna, talán végig sem olvasom. De így vitt magával a lendület, sokszor görög képeket nézegettem a neten közben, hogy feldobja a hangulatom, mert imádom Görögországot.
De maga a könyv csak 3 csillag Nálam.

Moncsi79>!
Maeve Binchy: Esős és csillagos éjszakák

A megszokott színvonal az írónőtől. Szuper jellemábrázolások, karakterek. Könnyű olvasmány. Az egyetlen negatívum, hogy a befejezés klisé szerű.


Népszerű idézetek

Papírtigris >!

-Nem, az ég szerelmére, micsoda időpocsékolás valamit megbánni, feltehetőleg ez a leghaszontalanabb érzelem mind közül! – tiltakozott Vonni, azután ismét elhallgatott.

153. oldal

Papírtigris >!

– Istenem, micsoda remek férj lesz belőle! – jegyezte meg Elsa csodálattal.
– Aha, valóságos tragédia, hogy egymillió év alatt sem tudunk beleszeretni az ilyen emberekbe – sóhajtotta Fiona.

154. oldal

Papírtigris >!

Barbara néha azt érezte, az élet másról se szól, csak arról, hogy a kórteremben és azon kívül is hajthatatlanul derűsnek kell maradni.

286. oldal

Papírtigris >!

-Viselkedjen felnőtt módra, Elsa. Végül mindannyian csak magunkra számíthatunk. Magunkra és a barátainkra, ha elég szerencsések vagyunk ahhoz, hogy legyenek barátaink. Nem vagyunk a gyerekeinkhez láncolva, és ők sincsenek hozzánk nőve. Nincs olyan ősi törvény, amely kimondja: Szeresd tennen gyerekedet és viszonzásképpen A gyermek szeressen téged. A Boldog Család nevű kártyajátéknak semmi köze sincs a valósághoz.

174. oldal

Papírtigris >!

A szépség nemtörődöm önzést vált ki az emberből. Magdánál is, magánál is ez történt. Halálos dolog, mert egy időre túl sok hatalmat ad. Egy időre.

206. oldal

Papírtigris >!

De az utazásom hetei alatt megtanultam, hogy valójában nincs tökéletes élet, ezért aztán föl kell hagynunk a hajszolásával. Sok emberrel találkoztam útközben, akiknek sokkal nagyobb nehézségeik vannak mint nekem. Ez furcsamód megnyugtatott.

262. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Sue Dylen: Kahlo
E. Lockhart: A hazudósok
T. J. Klune: Ház az égszínkék tengernél
Leiner Laura: Higgy nekem
Farkas Andrea: A Főnök ajánlata
Leiner Laura: Ég veled
R. Kelényi Angelika: Szédítő Balaton
Benjamin Alire Sáenz: Aristotle és Dante a világmindenség titkainak nyomában
Sarah Morgan: Könyvesbolt Párizsban
Julianne Donaldson: Blackmoore