A ​meditáció bibliája 4 csillagozás

A meditáció fajtáinak átfogó kézikönyve
Madonna Gauding: A meditáció bibliája

Ez az átfogó kalauz 140, az olvasó számára lépésről lépésre követhető meditációs technikát vonultat fel. A keleti és nyugati spirituális hagyományból egyaránt merítő kötetből hatásos módszereket sajátíthatunk el a megnyugvás és a jobb összpontosítás, a mások iránti figyelem, a szeretet és a megértés erősítéséhez, a problémák megoldásához, álmaink megvalósításához és Istenhez fűződő kapcsolatunk elmélyítéséhez. Tanácsokat kaphatunk a meditációs pózokat, megszentelt terünk létrehozását és napi meditációs szokásaink kialakítását illetően.
Akár kezdőként, akár gyakorlott meditálóként vesszük kézbe, ez a praktikus kézikönyv útmutatást nyújt ahhoz, hogyan használjuk a meditációt gyógyításra, stresszoldásra, önmagunk felfedezésére és spirituális fejlődésünk elősegítésére.

Eredeti megjelenés éve: 2005

>!
Alexandra, Pécs, 2008
400 oldal · ISBN: 9789633708354 · Fordította: Uzsoki Eszter

Enciklopédia 3


Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 13

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Frank_Waters I>!
Madonna Gauding: A meditáció bibliája

Madonna Gauding: A meditáció bibliája A meditáció fajtáinak átfogó kézikönyve

Kezdésnek szerintem tökéletes. Mitizálás, felesleges mellébeszélés nélkül beszél a meditációról, érthetően elmagyarázza a dolgokat, és rengeteg ötletet ad, bár a nagy részük szerintem semmit sem ér. Ha valaki szeretne meditálni, ezt a könyvet tudom ajánlani elsőként. A könyv egyetlen hibája az, amit nem is lenne szabad hibaként felróni: az amerikai irodakukacoknak íródott elsősorban, de ez csak annyit jelent, hogy szájbarágósabb, mint kellene. Idegesítőnek idegesítő, de hát ez nem egy irodalmi mű, hanem ismeretterjesztő könyv, vagy mi.

A meditációról:
Kipróbáltam a könyvben leírt meditációk közül többet is, az egyiket azóta naponta gyakorlom is. Nagyszerű dolog ez, és a legjobb meditáció egyben a legegyszerűbb is. Akárki képes rá. Ez a csendbenülős, légzésre koncentrálós meditáció, amit maga Buddha is gyakorolt (az első Buddha). Osho azt mondja, ne ezzel kezdjük, mert könnyen megőrülhetünk. Hát ez szerintem baromság. Több hete ezt csinálom naponta, és nem lettem őrültebb, mint eddig volt. Sőt: talán még nyugodtabb is lettem, nem húzom föl magam szinte semmin, nevetek a legképtelenebb helyzeteken is, mert megtanultam: mindennek (de tényleg mindennek) két oldala van, egy jó és egy rossz, és a legnagyobb őrültség az, ha nem nézzük mindennek a jó oldalát.

2 hozzászólás
geucsa>!
Madonna Gauding: A meditáció bibliája

Madonna Gauding: A meditáció bibliája A meditáció fajtáinak átfogó kézikönyve

Sokszor észre sem veszem, hogy meditálok. :)


Népszerű idézetek

Frank_Waters I>!

A meditáció egyszerűen az elme összpontosítása. A könyvolvasás, a film- vagy tévéreklámnézés maga is a meditáció egy formája.

Madonna Gauding: A meditáció bibliája A meditáció fajtáinak átfogó kézikönyve

Kapcsolódó szócikkek: könyv · olvasás · televízió
4 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Nagy Szilvia: Kétszer élsz?
Őszentsége, a XIV. Dalai Láma – Desmond Tutu – Douglas Carlton Abrams: Az öröm könyve
Szögyal Rinpocse: Tibeti könyv életről és halálról
Jasmine Tarkeshi: Jóga a testnek és a léleknek kézikönyv
Lisa Swerling – Ralph Lazar: A boldogság… – 500 pillanat, amit jó átélni
Adyashanti: Világod vége
B. K. S. Iyengar: Jóga új megvilágításban
Bakos Attila: Ég a Szívben
Anthony De Mello: A szeretet útja
Yung Pueblo: Lehet könnyebb