Lady ​Cassandra meghódítása (Fairbourne kvartett 2.) 54 csillagozás

Madeline Hunter: Lady Cassandra meghódítása

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Lady ​Cassandra Vernham amilyen szép, legalább olyan makacs is. Fittyet hány a társadalmi elvárásokra. Szabados életmódjáért azonban nagy árat kell fizetnie: a családja elhidegül tőle, és megannyi pletyka kap szárnyra nem éppen szűzi erényeit illetően. Anyagi nehézségeit a Fairbourne Aukciósház legutóbbi árverése egy időre valamelyest enyhíti ugyan, de a legmagasabb áron elkelő ékszeréért az új tulajdonos, a meglehetősen jóképű és kicsapongó életet élő, ám rendkívül eszes férfi hírében álló Lord Ambury egy pennyt sem fizet. És erre meglehetősen jó oka van: azt gyanítja ugyanis, hogy az ékszert valaki eltulajdonította a családjától – talán éppen maga Cassandra. A férfi elhatározza, hogy nyomozásba kezd a gyönyörű fülbevaló eredetét illetően. Lady Vernhammel számtalanszor keresztezi egymást az útjuk, és egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a legkevésbé sem közömbösek egymás iránt. Csakhogy mindketten mást akarnak: Cassandra a pénzét, Lord Ambury pedig az igazságot. Egy váratlan… (tovább)

Eredeti cím: The Conquest of Lady Cassandra

Eredeti megjelenés éve: 2013

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantikus Regények General Press

>!
General Press, Budapest, 2017
312 oldal · ISBN: 9789636439989 · Fordította: Melis Pálma
>!
General Press, Budapest, 2017
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636439972 · Fordította: Melis Pálma

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Cassandra Vernham · Darius Alfreton, Southwaite grófja · Emma Fairbourne · Yates Elliston, Ambury vikomtja


Várólistára tette 39

Kívánságlistára tette 36


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Madeline Hunter: Lady Cassandra meghódítása

Pompás kis olvasmány volt. Mivel az első kötetben a szerző már mindenkit bemutatott, nyugodtan koncentrálhatott a tiszta cselekményre. Lady Cassandra és Lord Ambury remek párosítás. Vonzzák egymást, mint virág a mézet. A fülbevaló körüli ügylet hozta ugyan össze őket, a lord képtelen távol tartania magát a nőtől. A rossz híre ellenére is, aminek természetesen a fele kamu. Mindezek közben szervezkednek a franciak, Cassandra görény bátyja pedig gondoskodik az izgalmakról.
Folytatom is a sorozatot, amíg még emlékszem mindenre. Bár Kendall egyáltalán nem nyert meg magának, remélem meg tudom majd kedvelni a harmadik részben.

kellyolvas P>!
Madeline Hunter: Lady Cassandra meghódítása

Mi fogott meg ebben a történetben, ami kiemeli a többi történelmi romantikus közül? Nálam abszolút nyert Cassandra feminista karaktere. Sőt, van itt több női karakter is, akik nem hajlandóak alávetni magukat a férfiak által kijelölt szabályoknak. A nagynéni például sosem ment férjhez, végigutazta a fél világot és közben hagyta, hogy udvaroljanak neki a férfiak, és imádják őt. Cassandra az utóbbi években vele utazgatott, és hozzászokott az önállósághoz és a szabad akarathoz. A bátyja parancsolgatása természetesen nem tetszik neki, és nem is sokat teketóriázik, amikor a lord kiutat kínál neki. A szerző közel engedi az olvasót Cassandrához, láthatjuk a belső vívódásait, az olvasó rájön pillanatok alatt, hogy valójában töredéke sem igaz annak, amit a nagybetűs Társaság terjeszt róla. Mert az intrika, a pletyka az megállás nélkül terjed, gyorsabban mint a pestis.
Nem megyek el szó nélkül Lord Ambury mellett sem, hiszen ő sem egy sztereotip figura, nekem ő is kuriózumnak számított. Látszik, hogy szereti a női nemet, az élvezeteket, de eddig nem talált olyan nőt, akit feleségül vett volna, élte a szeretőkkel teli életét. Megmondom őszintén, hogy nekem először fura volt ez a vonzódás, mert nem éreztem a kémiát közöttük, nem voltak érzelmek, inkább csak a testi vágy. A vágy viszont többször is lángra kap közöttük és elég merész jelenetekkel találkoztam a könyv lapjain.
Sophie néni karaktere csuda aranyos volt. Imádtam a jeleneteit, főleg amit a lord lakásán művelt.
Sajnos az időskori demencia gyakori jelenség, és bizony nehéz ezt tudomásul venni, nem csak az alanynak, hanem a családtagoknak is. Elég félelmetes volt arról olvasni, hogy ebben a történelmi korban simán diliházba csukhatták az idős embereket, csupán azért, mert a család így dönt.
Ó és ne menjek el szó nélkül három pasi barátsága mellett! Ez nagyon tetszett, ahogy ők kibeszélték a dolgokat és húzták egymást ahol tudták, de amikor baj volt, azonnal teljes vállszélességgel álltak egymás mellé. Mindig is tudtam, hogy a férfiak is pletykásak, de ebben a korban és ebben a társadalmi rangban mintha ez hatványozódna.
A szerzőtől most olvastam először és semmi kifogásom nem lehet az írásmódja ellen. Nagyon szépen, elegánsan ír, még az érzéki jelenetek is finoman csúsznak. Tetszett, hogy nem erőltetett bele a történetbe egy szerelem első látásra klisét, így sokkal hitelesebb volt az egész. Örülök, hogy engedtem a történelmi romantika csábításának.

1 hozzászólás
l_moni>!
Madeline Hunter: Lady Cassandra meghódítása

Kellett már a lelkemnek egy kis történelmi romantikus könyv. Tökéletes választás volt :)
Lady Cassandra és Lord Ambury remek páros. Imádtam a vitáikat, ahogy ráébredtek arra, hogy mégsem ellenségek, hanem valami több van közöttük.
Cassandra bátyját utáltam. Nem értettem és most sem értem igazán a miértjét, hogy miért is olyan, amilyen. Se Cassandra, se a nagynéni nem érdemelte ezt tőle.
Az előző kötetet persze nem olvastam, igyekszem majd bepótolni, kíváncsi vagyok Emmáék történetére.

Silverlight>!
Madeline Hunter: Lady Cassandra meghódítása

Félve álltam neki ennek a történetnek, bár az írónő egy másik könyvét olvastam már és az végül is tetszett. Egy sorozat második kötetébe sikerült beletenyerelnem, de ennek ellenére külön állóként is olvasható, sőt nagyon is elnyerte a tetszésem. Szerintem nagyon jó kis történet. Cassandra egy igazi hölgy, még akkor is, ha mások már nem annak tartják. Az adott kor elvárásai nagy súlyt helyeznek a vállára. Érződött az egész történetből, hogy az arisztokrácia milyen szinten le tudja nézni, azokat, akik valamilyen módon nem teljesítik a kötelezettségüket, még ha azok mögött hazugság is van. A pletykálkodás a nemesek körében is nagy szerepet kap. Cassandra a múltban csapdába csalva érezte magát, s sok mindent kellett átélnie a családja támogatása nélkül. A gróffal jó párost alkotnak. A szerelem legyőzi a társadalmi rosszallásokat is. Tudott meglepetéseket okoznia a könyv. Bele tudtam merülni, a s a végén úgy éreztem: akkor most jöhet a folytatás.

>!
General Press, Budapest, 2017
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636439972 · Fordította: Melis Pálma
bokrichard>!
Madeline Hunter: Lady Cassandra meghódítása

Nagyon régen kaptam kölcsön, amikor nem nagyon volt mit olvasnom, és kerestem valami romantikus könyvet. Rá is néztem, hogy a General Press mennyi kosztümös romantikát adott ki, gondoltam, bár nem én vagyok a célközönség kipróbálok egyet. Azt kaptam, amit vártam: 18. századi habos-babos ruhákba öltöztetett történelmi romantikus könyv sztereotíp módon nem sztereotíp karakterekkel. Cassandrával, a feminista harcos öntörvényű nővel, Lord Amburyvel a tipikus „nőkedvelő”-vel, és még számos más szerethető, vagy épp gyűlölhető karakterrel. Az elején nagyon nem tudtam a sok nevet összekapcsolni, utólag vettem észre, hogy ez egy sorozat része meg kellett volna előtte néznem rendesen, én buta, de később azért összeállt a kép. A társasági élet nehézségei, a titkok adtak némi csavart 1-2 alkalommal, de összességében nem egy nagy eresztés, könnyed kikapcsolódás, hogy finoman fogalmazzak. Egynek elment. 20000 oldal romantikus kihívás teljesítésre teljesen alkalmas

_Leelan_ P>!
Madeline Hunter: Lady Cassandra meghódítása

Jó volt, de valami hiányzott :/
Nem hiszem, hogy érdekel annyira, hogy a többit is elolvassam , de kihívás miatt bőven megérte. Ezerszer rosszabbul is járhattam volna.
Cassandra érdekes volt. Azt hiszem az első olyan nő, aki nem „tisztán” ment férjhez.
Mindenből volt egy kicsi ebben a történetben.
Egy kicsi romantika, egy kicsi izgalom, egy kicsi huzavona.

Jóna_Timi>!
Madeline Hunter: Lady Cassandra meghódítása

Beleugrottan a közepébe, voltam olyan bátor, hogy az első részt kihagytam, és rögtön a másodikkal kezdtem a sorozatot, melyet a @General_Press_Könyvkiadó jelentetett meg. Talán csak az ismeretlen előzmények miatt nem taglózott le teljesen a történet. Valójában minden érthető és világos, de mégis hiányérzetem volt a körítést illetően. Ezt betudom az én hibámnak, hogy képes voltam kihagyni a Fairbourne kvartett első történetét. Mindentől függetlenül kellemes kikapcsolódást nyújtott, esetenként még gondolkodásra is ösztönzött, így nem mondhatom, hogy csalódtam a regényben.
Rövid értékelés:
http://napisorok.blogspot.hu/2017/08/madeline-hunter-la…

kritta>!
Madeline Hunter: Lady Cassandra meghódítása

Összességében egy erős karakterekkel bíró történelmi romantikust olvashattam, némi 21. századi frissességgel ötvözve.
Részletesen: http://konyvlelo.blogspot.hu/2017/04/madeline-hunter-la…

Zeraphic>!
Madeline Hunter: Lady Cassandra meghódítása

Szeretem Hunter regényeit, ezért is kezdtem bele újabb sorozatába.
Az első rész nekem sokkal jobban tetszett, pedig azt hittem ez ütősebb lesz, figyelembe véve a főhősnő temperamentumát.
Mégis picit lassú volt, és helyenként unalmas.
A párbeszédeiket szerettem, mert tudtak csipkelődni egymással :-)))
Yates-nek is meg volt a maga sötét foltja a múltjában, és mint kiderült elég titok terhes is.
Az anyja meglepő volt, érdekes volt, ahogy kezelte a helyzetet anno, de talán így volt ő az okosabb.
Cassandra testvére undorító volt, azt hittem nem tud lejjebb süllyedni annál, amit tett régen a saját húgával, de tévedtem.
Szerencsére ott volt Yates és kihúzta a bajból a lányt :-))) Persze azért a saját érdekei is közrejátszottak…

Mindenképpen romantikus történelmi regény, érdekes szereplőkkel és néha meghökkentő fordulatokkal.
A borító nagyon szép, és hűen tükrözi Cassandrát.
Az első rész képe nem sikerült túl jól, szerencsére itt változtattak a sémán.
Természetesen ajánlom a könyvet, mert kalandos és szerelmes.

anesz P>!
Madeline Hunter: Lady Cassandra meghódítása

Nem vagyok maradéktalanul elégedett, és szokatlan módon a szerelmi szál nem tetszett. Abszolút hiteltelen volt számomra, mentes az érzelmektől. Pedig a szereplők jelleme külön-külön jó volt. A körítés, a titkok utáni nyomozás is meglepő fordulatokat tartogatott. Tetszett, hogy a régi szereplőkkel is találkozhattunk.
A borítóval is meg vagyok elégedve. Mégis egy kis hiányérzetem van…


Népszerű idézetek

kkata76 >!

– Te sokat gondolkoztál, ő pedig egyfolytában beszélt. Nem kellene magadba fojtanod a véleményedet.
– Főleg akkor gondolkoztam, amikor már befejezte a mondanivalóját. Körülbelül egy óra múlva gondolatban szépen felsorakoztattam az érveimet, csakhogy már túl késő volt.

107. oldal

1 hozzászólás
beatrix_0823 P>!

Helyesen cselekedni néha olyan, mintha valakinek a rossz fogát húznák ki. Minden bizonnyal senki sem élne ezzel a lehetőséggel, de ha már erre kényszerül az ember, kénytelen azt elszenvedni.

beatrix_0823 P>!

Nem megmondtam neked, hogy a levelek bajt okoznak? A szavakat nem lehet visszavonni, ha már papírra vetették őket. Még elfelejteni is elég nagy nehézséget okoz. Sokszor figyelmeztettelek, hogy soha, de soha ne írj, amikor érzelmileg felzaklatott valami.

beatrix_0823 P>!

A férfiak olyan telhetetlen pletykafészkek tudnak lenni, no nem mintha ezt valaha is bevallanák.

Sheila_7>!

— Nincs semmiféle ötlete, amit meg kellene beszélnie a feleségével — mondta Kendale. — Csak vissza akar bújni az ágyba.
— Igazad is van, meg nem is. Egy kényes kérdést kell feltennie a feleségének. Mindig könnyebb egy nővel vitatkozni, ha előtte kielégítetted, Kendale. Tekints erre úgy, mint egy újabb kis, a nőkkel kapcsolatos bölcsességre, amit nem árt jól az eszedbe vésned, hátha egyszer eljön az a nap, amikor mégis méltóztatsz valakinek udvarolni.

(…)
Emma arca mélyvörös lett, pedig nem szokott egykönnyen elpirulni. — Nagyon gondosan előkészítette a témát. Bűbájos volt. És egy olyan pillanatot választott ki ahhoz, hogy szóba hozza… amikor… úgymond hátrányos helyzetben voltam.
— És azt hiszem, ahogy magad is mondtad, nem tudtál tisztán gondolkozni.
— Igen.
— Valami máson járt az eszed.
— Pontosan.
— Feltételezhetem, hogy amikor felmerült ez a kérdés, épp az járt a fejedben, hogy a világ egy áldott, boldog hely?
Emma bólintott.
— Előtte mennyire hozott hátrányos helyzetbe?
— Nagyon.
A gazember!

kamububu P>!

– Sophie néni, szükségem van a tanácsodra – mondta. – Hirtelen felindulásból tettem valamit, amit megbántam.
[…]
– Remélem, hogy legalább örömödet lelted benne. Mindig is úgy véltem, hogy a meggondolatlanul megszerzett élvezet a legjobb mind közül.

36. oldal, 3. fejezet

kamububu P>!

A kereskedők gyakran sértegetik egymást, és a vevők is őket. A sértegetés mértéke és a profit szoros összefüggést mutat.

37. oldal, 3. fejezet

miaow P>!

Helyesen cselekedni néha olyan, mintha valakinek a rossz fogát húznák ki. Minden bizonnyal senki sem élne ezzel a lehetőséggel, de ha már erre kényszerül az ember, kénytelen azt elszenvedni.

183. oldal

miaow P>!

A férfiak olyan telhetetlen pletykafészkek tudnak lenni, no nem mintha ezt valaha is bevallanák.

216. oldal

miaow P>!

Jóságos ég, a férfiaknak milyen furcsán jár az agyuk! És ami még rosszabb, olyan bosszantóak tudnak lenni, amikor kimondanak bizonyos dolgokat, és sejtésük sincs arról, hogy többet mondanak a szavaik, mint azt ők szeretnék.

323. oldal


A sorozat következő kötete

Fairbourne kvartett sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Johanna Lindsey: Tengernyi szerelem
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
Robin LaFevers: Sötét diadal
Julia Quinn: Ami Londonban történt
Heather Graham: A hódító viking
Iris Johansen: A Szél Táncosa
Loretta Chase: Egy lehetetlen úr
Julie Garwood: Az őrangyal
Loretta Chase: Úri csirkefogó
Kinley MacGregor: Vágyak vonzása