Shadows ​Rising (World of Warcraft 17.) 4 csillagozás

Madeleine Roux: Shadows Rising

“The ​Horde is nothing!” With those infamous words, Sylvanas Windrunner betrayed and abandoned the Horde she vowed to serve. The Dark Lady and her forces now work in the shadows as both the Horde and Alliance, including her own sister, Alleria, race to uncover her next move. Struggling to shoulder the crushing weight of leadership, King Anduin entrusts the void elf and High Exarch Turalyon to uncover Sylvanas’s whereabouts.

The Horde now stands at a crossroads. The various factions form a council, leaving the mantle of warchief to rest. Thrall, Lor’themar Theron, Baine Bloodhoof, First Arcanist Thalyssra, and many other familiar faces rise to this new challenge. But the threats are numerous, and the distrust runs too deep.

When the council is derailed by a failed assassination attempt on Talanji—the Zandalari queen and a key ally—Thrall and the rest of the Horde leaders are forced into action. They empower the young troll shaman Zekhan, still grieving… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2020

>!
Del Rey, New York, 2020
304 oldal · ASIN: B082H2YHTJ
>!
Del Rey, New York, 2020
304 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780399594120

Kedvencelte 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Darth_Revan>!
Madeleine Roux: Shadows Rising

Azta, hát ez nem volt semmi. Majd a magyar megjelenéskor bővebb értékelést írok. Ebbe a könyvbe Madeleine Roux jó sok mindent bepakolt. Zandalar kontinense lenyűgöző. A zandalari trollok hazája tiszta Jurassic Park.

1 hozzászólás
Winterspell>!
Madeleine Roux: Shadows Rising

„Only a fool mistakes peacetime for complacency.”

A Shadows Rising is azon Warcraft-könyvek közé tartozik, amihez igenis kell háttértudás, hogy fogyasztható legyen, nem érdemes csak úgy levenni a polcról, mert gyanítom, akkor szegény delikvensnek már hamar ketté fog állni a füle, mivel a könyv sok szereplőt sok helyen mozgat, ami az előnye, de a hátránya is.
Rajongóknak és a lore ismerőinek gond egy szál se, hisz ha ismered a karakterek nagy részét, akkor ez egy szerteágazó kaland, sok foreshadowing-gal, pont jó volt arra, hogy a BFA és a Shadowlands közti időt történetileg kitöltse.
Viszont na netalántán az ember nem követte a BFA, azaz Battle for Azeroth sztoriját, akkor bámulni fog, mint borjú az új kapura, hogy ki miért megy merre meddig. Tehát röviden szólva, nagyon storyline-hoz kötött darab, egy kiegészítő kiegészítője, és még vannak utalások benne az előző kötetre, a Before the Stomra is.
.
Madeleine Roux amúgy teljesen jó munkát végez a karakterekkel, és becsületére legyen mondva, nem lehet egyszerű ennyi különböző szereplőt külön-külön mozgatni, mert ebben a könyvben van vagy 4 külön quest, amiből csak az egyik szól a halál loájának, Bwonsamdinak a jégre tételéről (illetve, hogy pontosabb legyek spoiler).
Mindenkinek megvan a maga baja, amikből persze a legtöbbet Sylvanas idézett elő, de kapunk egy néhány utalást, amik vagy fontosak lehetnek, ahogy megy majd előre a Shadowlands. Vagy nem (mert jelen pillanatban még nem mentünk vissza Azerothra, most még a túlvilág megszerelésén a sor).
Az viszont jó, hogy egy-egy szálon maximum két karaktert követhetünk nyomon: Nathanos és Sira, Talanji és Zekhan (azaz „Zappy Boy”, máig is jót derülök azon, hogy ez a lelkes kis troll sámán hogy tett szert hírnévre és sikerre a playerbase-en belül) , Alleria és Turalyon vagy Shaw és Flynn, illetve ott van még Anduin, akire monstanság igen csak rájár a rúd. Hiába, királynak lenni nem egyszerű, pláne ha az ember fia egy alapvetően békés 19 éves, akinek nem a kardforgatás az erőssége.
.
Szinte mindenki meg fogja találni azt a szálat, ami a leginkább érdekli: legyen az egy loa meggyilkolásának terve, egy loa megmentésének terve, kémkedős kezdődő románc, egy a nép közé álruhában elvegyülő király, illetve van itt egy szál, ami aggasztóan hangzik (spoiler).
.
Összességében érdemes vele tenni egy próbát egy laza délután, könnyed kikapcsolódásként. Négy gnóm gyártmányú mechanikus postacápát adok rá az ötből.


Hasonló könyvek címkék alapján

Thomas Wheeler: Cursed (angol)
George R. R. Martin: A Storm of Swords
M. A. Larson: Pennyroyal Academy
Sarah J. Maas: Empire of Storms
Sarah J. Maas: House of Earth and Blood
Cassandra Clare: Clockwork Angel
Ilona Andrews: Magic Triumphs
Kevin Hearne: Hounded
Kresley Cole: Demon from the Dark
Andrzej Sapkowski: The Last Wish