Lidércfölde ​3. (Lidércfölde 3.) 52 csillagozás

Madeleine Rosca: Lidércfölde 3.

Miss Weaver végre feltárja borzasztó magánkísérletének igazi célját, miközben Lucy és Claude a szélmalomban raboskodik, és még a halálnál is szörnyűségesebb sors vár rájuk! Váratlanul segítséget kapnak, de vajon képesek lesznek a Gépmesterek fölé kerekedni, vagy Lidércfölde minden diákját feláldozzák a tiltott tudományok oltárán? A megoldás talán a Miss Weaver és Doktor Bleak közti titokzatos kapcsolatban rejlik, melyet a múlt sűrű homálya fed, Lucynak minden bátorságát össze kell szednie, hogy még egyszer és utoljára szembeszálljon Miss Weaverrel, és megmentse Lidércfölde diákjait.

Vad Virágok Könyvműhely, Újhartyán, 2009
208 oldal · ISBN: 9789638832313 · Fordította: Kálovics Dalma

Lilla>!
Madeleine Rosca: Lidércfölde 3.

Sajnálom, hogy vége ennek a sorozatnak, nagyon élveztem az olvasását!
A szereplők még mindig nem a legkidolgozottabbak (én szívesen olvastam volna a múltjukról, esetleg, hogy milyen volt egy-egy karakter élete mielőtt Lucy megjelent stb.), de a grafika nagyon tetszetős és az alapötlet is jó. Ezen a részen sajnos nem tudtam annyit nevetni, mint az elsőn (ott már az első 4 oldal is sírva röhögős), de tekintve, hogy mi a téma, ez érthető is valamennyire. Nagyon örülök, hogy belekezdtem ebbe a sorozatba, egyáltalán nem bántam meg. Az első részt szerintem még jó sokszor újra a kezembe fogom venni.
Kezdő manga-olvasóknak és az olyan 8/9+ korosztálynak tudom ajánlani :)

diamondfox>!
Madeleine Rosca: Lidércfölde 3.

Nem mondom, hogy teljesen meg vagyok elégedve a sorozattal, de látok minimális karakterfejlődést Lucyn és Claude-n is, szóval egye-fene, rámondhatjuk.
Annak mindenképp örülök, hogy kerek, lezárt történetet kaptunk, az új kezdet ígéretével, ezért jár a puszi a buksira.
De ahogy a korábbi részekben is, a gyerekekkel van a legnagyobb bajom. Miattuk túl hiteltelen nekem az egész (már amennyire egy steampunkba oltott manga hiteles lehet:D), és akkor még az idegesítő Summerről nem is beszéltem.

Összességében jól jártam, hogy kölcsönöztem, egyszeri olvasást pedig mindenképp megért.

Lahara IP>!
Madeleine Rosca: Lidércfölde 3.

Nagyon izgi volt, végig pörgős, de Lucy akkor sem tudta magát megszerettetni velem. A boltban olvastam el, állva.

BBarb>!
Madeleine Rosca: Lidércfölde 3.

A sorozat lezáró kötet. Sajnos nem szerettem meg ezt a történetet. Voltak benne jó elemek, az alapötlet is érdekes volt, de a főszereplő nagyon naivra sikerült. Zavart, hogy a fiatal szereplők elég hamar túlléptek egy ilyen sötét indítékon. Nekem hitelesebb lett volna, ha idősebbek és nem ennyire fiatalok a szereplők, kicsit furcsa volt így a befejezés.

Chlovia27>!
Madeleine Rosca: Lidércfölde 3.

Örülök, hogy így a végére Lucy kicsit összeszedte magát, Snow létére mégis tud dolgokat :D Tetszett a lezárás, bár lehetett sejteni, hogy mik fognak történni. Doktor Bleak kilétével azért sikerült meglepniük. Nem tudtam eldönteni, hogy őt és szegény Francine-t sajnáljam jobban, vagy a szélmalmos gyerekeket. Apropó, szélmalmos gyerekek: az a betűtípus borzasztó volt, főleg ilyen kicsiben, alig lehetett elolvasni rendesen.

Alice17>!
Madeleine Rosca: Lidércfölde 3.

nem nagy történet de aranyos és enyhén hátborzongató, szép grafikával

Miyakobaba>!
Madeleine Rosca: Lidércfölde 3.

Szeretem az iskolás történeteket.
Nekem tetszett ez a mangasorozat. Jól szórakoztam.
Érdekesek a tantárgyak és a tanárok.

Mithrel>!
Madeleine Rosca: Lidércfölde 3.

Az első ami föltűnt olvasáskor, hogy írtó cukik a karakterek! Még az inkább szörnynek nevezhető gépmesterek is, mind kinézetre, mind tulajdonságokra. A második észrevételem az volt, hogy nagyon brutális a sztori lényege… Közben is érezhető az ijesztő világ 'brutalitása', de ha belegondolok, akkor SOKK. huh. Néha azon sajnálkoztam, hogy nem tanulhatok ott(pedig anyumat is megkérdeztem…) két oldallal később pedig hálát adtam az égnek, hogy ez csak egy kitalál történet. Ugye…? Mindenesetre ennyit még nem paráztam olvasás közben, ez pedig ( nagyrészt) a sztori javára szól.

Momentai>!

Lenyűgöző befejezés!
Annyi minden történt, hogy azt se tudtam, hova kapjam a fejem – látvány akció hátán, akció látvány hátán… néminemű dráma végső leszámolással, pár szereplőt elveszítünk, de van, aki-ami nem változik… szerettem mindenestül!

Ein>!
Madeleine Rosca: Lidércfölde 3.

…éééés ím a befejező kötet. A vége megnyugtató, amihez rengeteg izgalmon, és félelmetes momentumon keresztül kellett végigmennünk. :) Összességében nagyon jó volt, élveztem minden lapját. :)

schesztiஐ P>!

Szeretnénk emlékeztetni minden gyereket, hogy a sírrabló órán szerzett testrészeket ne hagyják az iskola auláiban…