Lidércfölde ​1. (Lidércfölde 1.) 82 csillagozás

Madeleine Rosca: Lidércfölde 1.

A kis Lucy Snow-nak a városka barátságos általános iskolájában kellett volna eltöltenie egy kellemes első napot; de ehelyett a sors bizarr tréfájának köszönhetően Miss Weaver intézetébe került, a Tudós és Etikátlan Tehetségek Akadémiájára, amit úgy is neveznek: Lidércfölde.

A Senkifalva peremén fekvő zord internátust az alattomos Gépmesterek irányítják, és céljuk, hogy kineveljék az őrült tudósok és elvetemült zsenik új generációját! Itt olyan tárgyak vannak, mint az Élvepreparálás, a Fajok közti szervátültetés vagy a Gyilkológép-építés, és Lucynak hamar bele kell tanulnia, ha kedves az élete. Ugyanis minden iskolai hét végén a leggyengébb tanulót büntetésből a szélmalomba küldik – és onnan eddig még egy gyerek sem tért vissza!

>!
Vad Virágok Könyvműhely, Újhartyán, 2008
188 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789638779519 · Fordította: Kálovics Dalma

Kedvencelte 10

Most olvassa 1

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 22

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Lilla>!
Madeleine Rosca: Lidércfölde 1.

Hát ez nagyon jó volt!
Már a címből, a borítóból és az első 4 oldalból tudtam, hogy én ezt szeretném a polcomon tudni és még aznap el is olvasni. A történet kicsit bizarr, de ez teszi érdekessé, az iskola is érdekes és az azt körülvevő titkokra még egyáltalán nem derült fény. Sajnálom, hogy ilyen gyorsan vége lett, mert még olvastam volna…Pont,hogy beindult volna a történet erre már vége is. :D
Biztos, hogy elolvasom a következő részeket is, nagyon élveztem az olvasását. ❤

diamondfox>!
Madeleine Rosca: Lidércfölde 1.

A rajzolás úgy 9/10, sajnálom, hogy a gyerekek ennyire nincsenek kidolgozva a gépmesterekhez képest.
És most, hogy hülyeségeket beszéltem és aki nem olvasta, nem tudja miről írok… :D
A gépmesterek a tanárok, ami itt remek kifejezés, (puszi a fordítónak), és ha ez nem lenne elég mind tök menőn néznek ki! Leszámítva a főhősnőnket és tanulókat, akik hihetetlenül sokszor kezdetleges skicchez hasonlítanak. A történet is érdekes lehetne – egy steampunk környezetbe oltott gonosz zseniképző – de a szereplők túl-túl-túúúl fiatalok és nem érzem azt, hogy itt a helyük. Lucy egyszerűen idegesítő és buta, már csak azért olvasom végig, hogy hátha kiderül, hogy a Malomba mi történik (btw – ha minden hét péntekjén a legrosszabb tanulót elküldik, hogy maradnak diákok? Eddig nem írt olyat, hogy sose maradt el büntetés…)

schesztiஐ >!
Madeleine Rosca: Lidércfölde 1.

Hátborzongató steampunk mese, főszerepben egy számomra meglepően fiatal (9 és fél éves) kislánnyal és egy halom ijesztő géplénnyel. Kicsit horrorisztikus, dd érdekes és nagyon jók a rajzok. Az iskola fantasztikusan néz ki; jók a végén a suliakták, ahol megleshetjük az eredeti terveket és a rajzok alakulását.
Örülök, hogy megvan a következő rész, mert kíváncsi vagyok erre a malomra is. :)

Lynella>!
Madeleine Rosca: Lidércfölde 1.

Ez aranyos volt. :D
Lucy mondjuk elég sokszor ment az agyamra, de a történet többi része miatt szerencsére annyira nem volt zavaró. A Gépmestereket viszont imádtam!

BBarb>!
Madeleine Rosca: Lidércfölde 1.

Érdekes kezdés, kíváncsian várom mi sül majd ki belőle.A karakterdesign nem tetszik, a gyerekek nem elég kidolgozottak nekem, de reméljük ez javulni fog.

Chlovia27>!
Madeleine Rosca: Lidércfölde 1.

Alapvetően tetszett, bár Lucy egy csöppet idegesítő, de a végén felvetik a karakterfejlődés lehetőségét, remélem így lesz a folytatásban. Érdekes a világa, jó lenne többet megtudni róla és szívesen megnézném animében is. :) A rajzolása nekem vegyes, a hátterek nagyon jók, a gépmesterek elég menőn néznek ki, a diákok cukik, bár ők kicsit kidolgozatlanok. Külön tetszett a végén az iskolai akták, mindig jó benézni egy kicsit „a kulisszák mögé”. :)

Bubina>!
Madeleine Rosca: Lidércfölde 1.

Egy cuki lány minden napjait követhetjük végig egy mágikus iskolában ha ez Mágia és cuki dolgok megszállottja vagyok. Így az első részben semmi nagy dolgot nem kapunk szerintem legalább is olyat nem amire nem számítótűnk. Új iskola és új személyek. Beilleszkedési gondok és a jó rossz kérdése. Lucy karaktere egy cseppet glisés de nem zavaróan szerintem.

Tessa_Linyssim>!
Madeleine Rosca: Lidércfölde 1.

Már évekkel ezelőtt szerettem volna ezt a mangát beszerezni, miután olvastam róla a Mondo magazinban. :D
Most végre sikerült, és nem is csalódtam. Nagyon aranyos kis manga, igazán jó egy könnyed, esti olvasmánynak.
Tetszett, hogy Lucy az első döbbenete után mennyire igyekezett, hogy túléljen. Még egy bizarr, beszélő kockától is elfogadott utasításokat, és sikerült végül bütykölnie egy majdnem használható kütyüt. ^_^
Bejönnek a Gépmesterek is, nagyon klasszul vannak ábrázolva.

Zita144>!
Madeleine Rosca: Lidércfölde 1.

Meglepően szórakoztató és aranyos manga. A tizenéves korosztálynak szól, de ha valaki könnyedebb szórakozásra vágyik, nagyobb fejjel is élvezhető. Különösen tetszett ez a kissé sötét, steampunkos hangulat. Összességében én bátorítok mindenkit, hogy tegyen egy próbát vele.


Népszerű idézetek

Jeffi P>!

-Olyan hideg van itt kint… Azt hiszem, meg fogok fázni. Nem lehetne ezt…holnap csinálni, amikor szépen süt a nap? Még uzsonnát is pakolhatnánk…Piknikezhetne az osztály…
-Ide hallgass, te béka…Ez az óra a Sírrablás alapjai. Én a sírrabló tanár vagyok. Azt gyakoroljuk, hogyan kell sírokat kirabolni…Szokás napközben sírt rabolni? Nem! Szoktak a sírrablók uzsonnát csomagolni? Nem, nem, nem! Most pedig irány egy sírkő, mielőtt én ásom meg a te sírodat! Értve vagyok?

3. fejezet: A lehető legrosszabb első hét

NoemiSmile>!

– Ó, az új lány egy levágott végtagot talált a sírjában!
– Ha nem ébred fel hamarosan, az a kar az enyém!
– Szűz kéz… Ez annyira jól jön a Zombiépítő órán…


A sorozat következő kötete

Lidércfölde sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Ishiyama Kei: Grimm mesék – Manga 2.
Ishiyama Kei: Grimm mesék – Manga 1.
Svetlana Chmakova: Esti tagozat 1.
Bikkuri: Devil's Candy – Pandora szerencséje 2.
Micuki Rjóko: A káosz kapui 3.
CLAMP: Shirahime-Syo
Duo Brand: A tiltott szerelem szigete
Blush antológia
M. Alice LeGrow: Bizenghast 3.
Sakura Kinoshita: Alice Csodaországban