Időcsavar (Időcsavar 1.) 111 csillagozás

Madeleine L'Engle: Időcsavar Madeleine L'Engle: Időcsavar

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Éjfél felé jár. Kint vihar tombol. Meg Murry, a kamaszlány, kisöccse, Charles Wallace és édesanyjuk a konyhában futnak össze. Egyikük sem tud aludni. Épp szendvicset készítenek, amikor látogató érkezik. Ruházata hóbortos, és különös dolgokat mond: Minél nagyobb a vihar, annál jobb. Csak elkapott a szélroham, és letérített az utamról. Elüldögélek még egy pillanatig, és már el is tűnök. Ja, ha már eltűnésről beszélgetünk! Ugye tudjátok, hogy a hiperkocka valóban létezik?
Meg édesapja az ötödik dimenzióban való időutazással kísérletezett, és vagy két évvel ezelőtt eltűnt. Most gyerekein, Megen és a kis Charles Wallace-en, valamint barátjukon, Calvinen a sor, hogy megkeressék. Varázslatos, galaxisokon keresztül vezető mentőexpedíciójuk során nem várt ellenséggel találják szembe magukat…

Eredeti mű: Madeleine L'Engle: A Wrinkle in Time

Eredeti megjelenés éve: 1962

>!
Animus, Budapest, 2003
304 oldal · ISBN: 9639307637 · Fordította: Dési András György
>!
Animus, Budapest, 2002
240 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639307637 · Fordította: Dési András György

Kedvencelte 3

Most olvassa 8

Várólistára tette 71

Kívánságlistára tette 30

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
abstractelf P
Madeleine L'Engle: Időcsavar

10 év telt el, hogy ezt a könyvet először olvastam, s mivel még nem olvastam a harmadik részt, így újrakezdtem a sorozatot, hogy mindenre emlékezzek. *-*
Kicsi énem jobban imádta, de úgy vagyok vele, hogy ez most is simán 5 csillagos, mert van olyan jó. :) Oké, Meg most már jobban idegesített, mint eredetileg, de minden más annyira jó volt, élvezetes, olvasmányos, hogy simán felülmúlta ezt a kis negatívumot.

1 hozzászólás
>!
Anó P
Madeleine L'Engle: Időcsavar

Tündéri fantasy gyerekeknek némi tudománnyal, miszticizmussal és vallással fűszerezve. Szerettem a regénybeli családot. Kedvenceim Meg és Cal voltak. A vége szívmelegető. Szeretném elolvasni az Időcsavar sorozat többi részét is, ha e-könyvként be tudnám szerezni valahol…ehhez a kötethez Rukkolán jutottam. Egyébként önállóan is megállja a helyét.

>!
flamepetals
Madeleine L'Engle: Időcsavar

Ennek a sorozatnak az első három részét olyan 10 évesen olvastam, és emlékszem, hogy akkor nagyon tetszett. Mivel most filmet csinálnak belőle, ezért gondoltam, hogy újra előveszem és felelevenítem. Nem sok mindenre emlékeztem belőle. A két dolog, ami megmaradt az első olvasásból az az, hogy vajon egy ötéves gyerek beszélhet és viselkedhet-e így. A válaszom még mindig nem, de mivel amúgy bírom Charles Wallace-t, ezért ez igazából nekem nem volt gond. A másik dolog, azok a szem nélküli lények voltak, akiknek a látás teljesen hiányzott az életükből. Még mindig érdekes kérdésnek tartom, hogy hogyan magyaráznád el valakinek a fény vagy a színek fogalmát, aki még sose látott semmit.
Ez az újraolvasás eszembe juttatta azt, hogy mennyire nem értettem soha ezeket a homályos utalásokat, amik igazából bármire vonatkozhatnak, majd a főhősnek egyszercsak beugrik a megoldás. Én ilyenkor sosem értem, hogy mégis honnan jött rá bárki ezekre, vagy hogy ez miért lenne egyértelmű, de lehet, hogy csak máshogy jár az agyam :)
A történet maga még mindig tetszik, habár így felnőttebb fejjel már látom a hibáit is. Meg egy kissé túlzott önutálatban szenved, Charles Wallace mindent tud, ami néha elég idegesítő, Cole pedig valahogy random odakerül mert csak :D Viszont az idézetes nénit nagyon szerettem, ahogy az ikrekről is jó volt olvasni. Ettől függetlenül élmény volt újra elmerülni ebben a világban, és biztos, hogy folytatni fogom az újraolvasást most végre eljutva a befejező kötetig.

>!
bürök
Madeleine L'Engle: Időcsavar

Jaj, mi nagyon nem voltunk jóban. A könyv végére sem sikerült eldöntenem, hogy én vagyok-e túl idős a könyvhöz, vagy egy 8-10 éves gyerek is úgy érezné-e, hogy hülyének nézi az írónő… Remélhetőleg csak az előbbi.

3 hozzászólás
>!
Lahara ISP
Madeleine L'Engle: Időcsavar

Az az igazság, hogy az eleje még tetszett, aztán a közepén romlott el valami.

>!
zsoltika P
Madeleine L'Engle: Időcsavar

Szódával elment, könnyen olvasható volt de harmatosan kevés egy igazán jó szórakozáshoz. 2/5

>!
Manni P
Madeleine L'Engle: Időcsavar

Gyerekkorom nagy kedvence. Szerettem volna érintetlenül hagyni az emlékét, elhinni, hogy tényleg jó könyv, még öt év bölcsészettudományi kar után is jó könyv. De jövőre jön a film, ezért bátor voltam, és újraolvastam. Nem kellett volna. Elnagyolt, felszínes karakterek, elvarratlan, de legalábbis megmagyarázatlan szálak. spoiler Ezer sebből vérzik a sztori. Kár érte. De a filmet kíváncsian várom.

>!
Jeffi SP
Madeleine L'Engle: Időcsavar

Őszinte leszek, annyi ragadt meg belőle bennem, hogy olvastam…ennyi, nem egy nagy alkotás lehetett. Persze lehet, csak rosszkor olvastam

>!
memoir
Madeleine L'Engle: Időcsavar

Volt egy olyan korszakom, valamikor a Harry Potterek környékén, amikor imádtam, és csak úgy faltam az Animus kiadó könyveit: Lois Lowry, Julie Bertagna, stb. De ez a könyv nagyon nem tetszett. Mint ahogy a Stanley, a szerencse fia sem.

2 hozzászólás
>!
Viv_
Madeleine L'Engle: Időcsavar

egy három éves gyerek nem tud még összefüggő mondatokban beszélni…

számomra ennyi maradt meg. …

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Milli

Elvégre nem a tudás számít, hanem az, hogy miképpen használjuk.

93. oldal

>!
Milli

– Hatalmas különbség van az egyenlőség és az egyformaság között!

179. oldal

>!
Milli

Azonban abból, hogy akarunk valamit, még nem következik egyenesen az, hogy meg is kapjuk.

206. oldal

>!
Milli

– Csak a bolond nem fél – felelte Mrs. Mijaz.

114. oldal

>!
Ginny21

Ők hárman látnak még szép napot,
Vihar, ha múlt, ha szél fogyott!

66. oldal

>!
Milli

– Ne aggódjunk a jövő év miatt, amíg nem ért véget az idei! – szólt közbe Mrs. Murry.

29. oldal

>!
Milli

A szívnek vannak érvei, miket nem ismer érvelő eszünk.

40. oldal

>!
Milli

– Miért mindenre van magyarázat?
– Igen. Szerintem, van. Csak néha nem vagyunk elég okosak hozzá, hogy megértsük őket. De attól, hogy nem értünk valamit, az még nem válik értelmetlenné.

52. oldal

>!
Sierra_Bell

– El se tudod képzelni, milyen jó, ha szeretik az embert.

47. oldal

>!
Sierra_Bell

– Nagyon fiatalok! Az ő Földjükön, mert így hívják, nem szokás a más bolygókkal való kapcsolatfelvétel. Magányosan keringenek az űrben.
– Nahát! – csodálkozott a magas. – És nem érzik magukat egyedül?

214. oldal


A sorozat következő kötete

Időcsavar sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jules Verne: Utazás a Föld középpontja felé
Wolfgang Hohlbein: Genezis 3. – Gyémánt
Richard Roberts: Légyszi, ne mondd el a szüleimnek, hogy szupergonosz lettem!
Michael Ende: A Végtelen Történet
John Stephens: A Smaragd Atlasz
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Lois Lowry: Az emlékek őre
Katherine Paterson: Híd Terabithia földjére
L. Frank Baum: Óz, a csodák csodája
Tony DiTerlizzi – Holly Black: Manók könyve