Szerelmi ​varázslás kezdőknek (Szerelmi varázslás kezdőknek 1.) 108 csillagozás

Maddie Dawson: Szerelmi varázslás kezdőknek

Mert ​a boldogság nem mindig onnan érkezik, ahonnan várod.

Marnie MacGraw hétköznapi életre vágyik – férjre, gyerekekre és egy egyterűre a kertvárosban. Most, hogy férjhez menni készül álmai lovagjához, biztos benne, hogy valóban ilyen élet vár rá. Aztán találkozik Blix Hollidayjel, a vőlegénye lázadó, párokat összeboronáló idős nagynénjével, és minden megváltozik – éppen úgy, ahogy azt Blix megjósolta.

Amikor a házassága két kínos héten belül véget ér, Marnie érthetően megdöbben. És még jobban megdöbben, amikor megtudja, hogy ő örökölte Blix brooklyni házát, az összes befejezetlen „projektjével”: a megtört szívű, fura barátokkal és szomszédokkal, akik menekülnek a boldogság elől. Marnie nem hiszi magáról, hogy nagyon különleges volna, ám Blix valahogy tudta, ő lesz a tökéletes ember, aki átveheti a párvarázsló szerepét.

Marnie a maga kárán kénytelen megtanulni, hogy a boldogságot néha nehéz felismerni, és gyakran azoknak van a legnagyobb szükségük rá, akik… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
456 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577928 · Fordította: Palásthy Ágnes
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
456 oldal · ISBN: 9789635613328 · Fordította: Palásthy Ágnes
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
456 oldal · ISBN: 9789635613335 · Fordította: Palásthy Ágnes

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Blix Holliday · Houndy


Kedvencelte 6

Most olvassa 4

Várólistára tette 127

Kívánságlistára tette 91

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

meseanyu P>!
Maddie Dawson: Szerelmi varázslás kezdőknek

Ez a regény tényleg az elejétől a végéig elragadó, ahogy a címlapon is írják. Elbűvölő, hangulatos történet, minden jó összetevővel, ami egy jó romantikus sztorihoz kell (szerethető szereplők és helyszín, szellemes párbeszédek), de nélkülözve azokat, amiket nem szeretek (túl sok szex és nyál). Pont a napokban gondoltam rá, hogy nem nagyon avattam mostanában kedvencet, de szerintem ez most megérdemli, mert nem volt benne semmi döccenő, semmi disszonáns, semmi unalmas, ami kizökkentett volna a kellemes, kanapén heverős olvasásból.

cicus61 P>!
Maddie Dawson: Szerelmi varázslás kezdőknek

Nagyon jólesett a történet! Blix és Marnie, a kis „varázslásaik”, az emberek Blix környezetében, úgy élnek, ahogy régen éltek az emberek. Figyeltek egymásra, gondoskodtam a másikról, ha rászorult. Ez a mostani élet már nem olyan. Átnézünk a másikon, néha azt sem tudjuk, ki lakik mellettünk. Én egy kicsit olyan vagyok, mint Blix :) És ez jó! :) Szeretem, ha az emberek jóban vannak, utálom ha veszekednek, vitáznak. Szerintem Blix és Én is jól kijönnénk egymással :) Nem is értem a rossz véleményeket, hiszen egy tüneményes kis történet volt, happy-enddel :) Tanulni is lehet belőle és kéne is!
Sok-sok ilyen ember kéne a világban, mint Blix és Marnie!!!!!!!!!!

Mrs_Curran_Lennart P>!
Maddie Dawson: Szerelmi varázslás kezdőknek

Ez a történet kettős érzéseket keltett bennem, hol halálra idegesített, hol meg megmosolygtatott. Kedvenc szereplőm egyértelműen Blix volt, aki maga a pozitív energia megtestesítője. A másik véglet pedig Noah, egy elkényeztetett sunyi ficsúr, akit anyuci madzagon rángat. Marnie és P. kapcsolatától nem estem hasra, én nem láttam a szikrákat, de a Brooklynban történő események amúgy érdekesek voltak. Jessica és Sammy, Lola és William, meg a butácska Bedford, mind kedves szereplői a történetnek.

Amaryll87>!
Maddie Dawson: Szerelmi varázslás kezdőknek

Határozottan nem tetszett. Pedig annyi jót olvastam a könyvről. Egyedül Blix fejezetei kötöttek le. Humoros öregasszony. Imádom. Meg a környezetét is. De Marnie… Számomra egyáltalán nem szerethető, unalmas. Az első 200oldalig csak cammogtam. Miután elment Brooklynba talán kicsit izgibb lett, de csak egy kicsit. Maga az alap történet viszont jó volt.

4 hozzászólás
Navi>!
Maddie Dawson: Szerelmi varázslás kezdőknek

Ez most jól esett :)
Szegény Marnie… Nem semmi, amin végigment. Kicsit olyan Bridgit Jones-os jellem. Csetlő-botló, jóindulatú, de szegénykém …. A végén persze boldog lesz, de míg eljut oda …
Blix hatalmas figura, nagyon szerettem az ő részeit, bizony megkönnyeztem.
Noah-tól hányhatnékom volt, gerinctelen, anyuci-pici-fiacskája, undrító.
Maga a ház és lakói aranyosak voltak, izgultam értük, szerencsére minden jóra fordul a végén.
Tükörtojás :)

Odett>!
Maddie Dawson: Szerelmi varázslás kezdőknek

Ami meglepett, hogy milyen gördülékeny a stílus, és kiforrottabb, és mélyebb, mint általában ez a női ponyvairodalom. Igen, valahogy mélyebb, ez a jó szó rá. Az elején még tudtam is kapcsolódni a női főhőshöz, illetve Blix karakteréhez, akitől sokat lehet tanulni. Szeretném hinni, vagyis jólesik arra gondolni, hogy létezik nagyobb erő, amely így vagy úgy megnyilvánul az életünkben, hogy be tudunk vonzani az életünkbe eseményeket, embereket, tudatosan vagy tudattalanul. Aztán valahogy a regény feléhez érkezvén szétforgácsolódott bennem az a kellemes, belebújós atmoszféra, amely az elején megfogott. 3 tipikus, romantikus regényekből ismert férfisablon is felragyog a "regényvásznon', és ebből kettő valahogy annyira elviszi a játékidőt, hogy pont az a karakter nem kap elég időt és cselekményt, aki végül elnyeri Marnie-t. Illetve Patrick, az ő karaktere egy pszichológiai ellentmondás, mizantróp, egy sötét lyukban él, de közben sziporkázó humorral flörtöl smsekben. Hát nekem ez nehezen hihető. Mint ahogy a Marnie körül felvonultatott díszes kompánia sem az. Mindenki csak egy vicces epizódkarakter, nem valódi húsvér ember. Ahogy a Marnie életében felvázolt problémák mélységét sem tudtam átérezni, mert valójában kiváltságos emberek problémái ezek. A végére azt mondanám, még a szivetmelengető faktor is kiveszett belőle, mert valahogy unalmassá vált, mivel Marnie nem alakította az életét, minden varázslat csak megesett vele, miközben ő tengett-lengett a cselekményben előre. Nem volt benne igazi izgalom, igazi tét. Szétesik minden szál, hogy aztán a regényuniverzum mindenható ura, az író, összerántsa. Nem tudom, olyan langyos volt az egész. Pont a mélyebb és jobb stílus ellenére fájt, hogy ennyire álomvilágban játszódik, felszínes karakterekkel vergődik egy jobb sorsra érdemes, erőtlen cselekmény.

3 hozzászólás
AniTiger P>!
Maddie Dawson: Szerelmi varázslás kezdőknek

Bolondos főszereplők, komfortzóna elhagyás, család helyrerakás, boldogságkeresés, varázslat, kutya, macska, homárok, szerelem – mi kell még? Ezt a történetet Blix tette tökéletessé, aki az egyik legkedvencebbik irodalmi karakterem mostantól, és mint olyan: igazi követendő példa! Imádtam róla, és az „embereiről” olvasni. Az egész történet bájos, mosolyogva olvasós volt részemről, és sajnos miután Marnie megérkezett Brooklynba túl gyorsan fogytak az oldalak.
Drukkolok, hogy mielőbb érkezzen magyarul a folytatása is.

Bővebben a blogon:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2020/09/md-szerel…

aurorakönyvmoly>!
Maddie Dawson: Szerelmi varázslás kezdőknek

A helyzet az, hogy a borítója egyszeriben elvarázsolt, míg a története kapcsán leginkább a „tetszett is meg nem is” kategóriába sorolnám. Kedvenc nem lett. Hozta azt, amiért levettem a polcról: valami könnyedre, humorosra vágytam.

A karakterekre kitérve: Blix egy zseniális, bohókás öreglány, de szó szerint öreglány. Imádtam a stílusát, az ő fejezeteit, a gondolatait. S épp emiatt sajnáltam is, hogy ilyen családdal áldotta meg a sors. Egyértelműen ő volt A Kedvencem a könyvben.
Marnie kapcsán már bajban vagyok. Az ő karaktere… Na igen. Jeremyt sajnáltam, hogy így viselkedett vele, s talán pont emiatt, míg az elején sajnáltam Noah miatt, addig pont az említett Jeremy szituáció miatt a legkevésbé sem tudtam… Szóval vele kapcsolatban ilyen volt a viszonyom.
Sammy-t is nagyon csíptem, ahogy az egész ház, a szomszédok nagyon jó kis színfoltok voltak, egyéniségek a maguk módján. Szívesen lennék az ő szomszédjuk. :)

Nem volt rossz, nem volt kiemelkedően jó sem. Viszont voltak benne gondolatok, amik nagyon megtetszettek és tanulságosak voltak. Így nálam ez egy erős négyes lett, egy csillagos ötös borítóval.

turanett P>!
Maddie Dawson: Szerelmi varázslás kezdőknek

Bajba vagyok vele, mert nem azt kaptam amire számítottam. Az alap történet nagyon jó, a karakterek is. Főleg Blix. Hihetetlenül szerethető karakter. Marnieval viszont voltak gondjaim, de ő is rengeteget fejlődött a történet során. Viszont a könyv feléig unatkoztam, leszámítva Blix részeit. Fantasztikus ez a nő. Több ilyen emberre szükség ezen a világon. Mindenben a jót látja, szeret élni. Az ő részeit nagyon szerettem, teljesen elvarázsolt. Marnie is szerethető, de egy kicsit együgyű. Noah történetet nem igazán értettem. Főleg már Brooklynban. Miért nem lehet zárat cserélni, azon a nyamvadt ajtón??
A lakók is nagyon aranyosak, főleg a kis Sammy. Az a vers, imádtam. Szegény Jeremyt nagyon sajnáltam. spoiler

2 hozzászólás
Bonneetoile P>!
Maddie Dawson: Szerelmi varázslás kezdőknek

„Mindenki vágyik a szerelemre, és akiről úgy tűnik, hogy a legkevésbé vágyik rá, annak van rá a leginkább szüksége.”

Nagyon vaciláltam ezzel a könyvvel kapcsolatban, az első harmadában majdnem letettem, nagyon untam a – számomra sok hülye rizsát- de jól döntöttem, hogy folytattam. Onnantól kezdve, hogy bekukkantunk Marnie életében a „nagy házban” csupa olyan dolgot olvashatunk, ami tényleg szívet melengető. Eleinte idegesített ez az Univerzum dolog, bevallom, én sem tartom százasnak azt, aki ilyenek alapján hoz döntéseket, de a fene tudja, hogy hogyan van eldöntve a sorsunk.

„Ha mindnyájan örökké élnénk, mondom neki, akkor az életnek igazán nem lenne semmi jelentősége.”

Rengeteg vicces rész van a könyvben, a homárok kergetése, a pulyka bevégzése, Sammy megnyilvánulása (és verse!) Natalie szülése… spoiler Marnie anyja nekem nagyon ellenszenves volt, végig az apjával értettem egyet. Blix második levelénél még a szemem is könnyes lett. Egy-két kivételtől eltekintve, csupa szerethető karakter: Jessica, Patrick, Sammy, Lola, William (ő nagyon cuki volt!), de még Houndy is. Ahogy Blix elmélkedett róla.. kicsit mázas volt az egész történet, de végül is a szerelemről szólt. A második rész tartalmát elolvasva, epekedve várom a magyar megjelenést. :)
Csodás lehet egy ilyen házban élni, ahol csak olyanok vesznek körül, akik bearanyozzák az ember életét. Ha nekem kellett volna választanom, nem tudom hogyan döntöttem volna, mert hát az ember a szíve mélyén mégis csak a kertvárosi lét nyugalmát, családot, környezetet létesíti előnyben a metropolisszal szemben. Mélyen szántó gondolatok, emberi sorsok, bölcs megjegyzések, humor, de legfőképp a szerelem jellemzik e könyvet.

„Amikor megkértem, éppen fagylaltot vettünk. Én feltettem a kérdést, ő pedig elejtette a fagyitölcsért, annyira meglepődött. És aztán igent mondott. És vennem kellett neki egy másik fagyit. A legjobban elköltött pénz egész életemben.”


Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

– Igen. A nővéremhez költözöm Wyomingba.
– Wyomingba?!
– Wyomingba. A vadonba. A nővérem ott lakik egy városban, amelynek huszonnyolc fő a lakossága. Legalábbis évről évre ez a szám áll a táblán. Úgyhogy nyilván, amikor meghal valaki, valaki másnak a városban produkálnia kell egy utódot. Ez a helyi törvény.

Könyvmolyképző KU>!

– Tom – mondom a pulykának – Te vagy nekem az első. Úgyhogy nagyra értékelném, ha megtennél minden tőled telhetőt lakomaügyileg. Persze sajnálom, amin bizonyára keresztülmentél meg minden, de szeretném, ha tudnád, hogy nagyra értékelem. Hálát adok az életedért.

Könyvmolyképző KU>!

És aztán ott áll előttem. Vékony testalkatú, tréningalsót és egy Mets kapucnis felsőt visel – még itt bent is felhúzza a kapucnit. Az arcát ez részben takarja, de a kék szemét látom. Pár sebhelyet. A sötét haját.
– Szia – mondom. – Süti.
Elé tartom a tálat.
– Szia, süti – feleli. – Patrick.
Aztán csak ott állunk. Végül megszólal:
– Ó, gondolom, be akarsz jönni, habár elkövetek mindent, hogy úgy érezd, nem látlak szívesen.

Könyvmolyképző KU>!

Nem kellett volna eljönnöm, ez az igazság. Még délután öt óra sincs, és én máris egy gyors, fájdalommentes kómáról ábrándozom. Valami drámai dologról; mondjuk kecsesen a padlóra hanyatlanék, miközben a szemem kifordul, és kezem-lábam reszket.

Könyvmolyképző KU>!

– Komolyan? – félre hajtja a fejét, és mosolyogva fontolgatja, amit mondtam – Elvált valakitől, csak azért, mert unalmas? Nem is tudtam, hogy ez kellő jogalap.
– Nem volt más választásom. Majd belehaltam, olyan unalmas volt. Mintha csak meghalt volna, mielőtt még az élete véget ért, és engem is lehúzott magával.
– Igen, de az élet nem lehet állandóan érdekes.
– Ó, drágám. Az enyém az. Ha két hétnél hosszabb ideig unalmas, akkor változtatok rajta.

Amaryll87>!

– Ez a legnevetségesebb dolog, amit valaha is mondtál nekem. Mindenki vágyik a szerelemre, és akiről úgy tűnik, hogy a legkevésbé vágyik rá, annak van rá a leginkább szüksége.

Amaryll87>!

– Az igazság az – mondom neki –, hogy a szerelem valóban az a nagy ügy, aminek mindenki tartja, nem pedig valamiféle biztonság vagy biztosítási kötvény a magány ellen. A szerelem minden. Az mozgatja az egész világegyetemet!

Könyvmolyképző KU>!

– Csak hogy tudd, eléggé biztos vagyok benne, a famíliám meg fogja támadni a végrendeletet – közli.
Addigra már az előtérben vagyunk. Charles Sanford homlokráncolva válaszolja:
– Természetesen megpróbálhatják, de biztosíthatom, csak pazarolják a pénzüket és az idejüket. A nagynénje tisztában volt vele, hogyan kell tudatnia az akaratát.
Ekkor hatalmasat dörren az ég, és Charles Sanford azt mondja:
– Jó napot, Blix.

csak_olvass P>!

Olyan sok félelmen kell átgázolni, mire az ember eljut a szerelemhez.


Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Abby Jimenez: A póráz két végén
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
Abby Jimenez: Van helyem a világodban?
Lucy Score: Amit sosem fedünk fel
Vi Keeland: A kemény főnök
Debbie Macomber: Tengerparti menedék
Ella Maise: Akarlak, Adam Connor
Sarah Morgan: A mozaikcsalád
Stefanie London: A tacskó Pradát visel
Elena Armas: Az amerikai szobatárskísérlet